top of page

Πώς Μαθήτριά Μας Κατάφερε Τόσα Πολλά Από Το Πρώτο Της Βιβλίο


Σήμερα κάνω κάτι διαφορετικό. Μοιράζομαι μαζί σου αυτά που μου έγραψε μια μαθήτρια/μέλος μας. Πρόκειται για έναν υπέροχος άνθρωπο που πίστεψε στον εαυτό της, στις επιλογές που έχει ως Συγγραφέας της Γενιάς μας, κι έγραψε.

Το πρώτο της βιβλίο είναι ήδη στα χέρια της, αλλά και ήδη βραβευμένο δύο φορές.

Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή, γιατί η Αφροδίτη ήδη έχει στο ενεργητικό της 6 Υπέροχα Μυθιστορήματα.

Πώς τα κατάφερε τόσο καλά και τόσο γρήγορα; Διάβασε το γράμμα που μου είστειλε και είμαι σίγουρη ότι η ιστορία της θα σε εμπνεύσει, θα σε καθοδηγήσει και θα σε συγκινήσει.

Μα πάνω από όλα είμαι σίγουρη ότι θα σε κάνει να πιστέψεις, πως ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.

Κι εδώ σου φανερώνεται για μια ακόμη φορά η διαδρομή, τα βήματά της και σε πρακτικό επίπεδο, το πώς.

Ακολουθεί η επιστολή της...

"Αγαπητή Μαρία καλημέρα,

Απευθύνομαι σε σένα με το μικρό σου όνομα διότι μετά από τόσες ώρες που έχω ακούσει την φωνή σου μέσα από τα ψηφιακά σου σεμινάρια σε αισθάνομαι δικό μου άνθρωπο.

Πριν από μερικά χρόνια, έλαβα στο email/υπολογιστή μου ένα από τα Ψηφιακά σου Σεμινάρια, και πραγματικά κατάλαβα πόσο πολύ γενναιόδωρα ήσουν αποφασισμένη να με στηρίξεις με τις συμβουλές, την γνώση, τις πρακτικές εφαρμογές πάνω στο χαρτί, τις προτροπές, αλλά και την ενθάρρυνση για την πραγματοποίηση του στόχου μου.

Αυτό είναι κάτι που δεν το ξεχνώ…

Το Σάββατο 2 Ιουλίου πρόκειται να κρατήσω στα χέρια μου το πρώτο μου βιβλίο που ξεκινάει το ταξίδι του από τις Εκδόσεις Μωραΐτης.

Το «Αν δεν πετάξεις, θα χαθείς» από το καλοκαίρι του 2014 που ολοκληρώθηκε, μέχρι και σήμερα, έχει διακριθεί σε δύο Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Λογοτεχνίας για την ανάδειξη νέων ταλέντων και σύντομα θα βρίσκεται και στα βιβλιοπωλεία.

Τα Βραβεία Είναι:

Α' Βραβείο Αισθηματικού Μυθιστορήματος, "Σικελιανά" 2014, "Το καφενείο των Ιδεών"

Γ' Βραβείο Μυθιστορήματος, "Ασημένια Σελίδα" 2015, Εκδοτικών οίκων "Μωραΐτης" & "Εντύποις"

Με αυτήν την επιστολή, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να πω δύο λόγια στους φίλους σου για σένα και τα σεμινάρια και το σύνολο της δουλειάς σου.

Τα τελευταία χρόνια έχω διαβάσει πολλά βιβλία για την δημιουργική γραφή και έχω αναζητήσει κάθε πληροφορία που μπορεί να με βάλει στον μαγικό κόσμο της συγγραφής και της λογοτεχνίας με τον σωστό τρόπο.

Στην δική σου δουλειά όμως ξεχώρισα δύο σημαντικά πράγματα.

Αρχικά να πω, ότι η απαλή και γλυκιά σου φωνή σου προσεγγίζει τον ακροατή σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί. Έτσι ακούσει όλα όσα με πολύ αγάπη έχεις να του πεις για τα πρώτα του βήματα, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του, εάν αποφασίσει τελικά να ασχοληθεί με την συγγραφή.

Οι συμβουλές που δίνεις είναι πάνω σε πολύ βασικά και σημαντικά θέματα που κάθε συγγραφέας πρέπει να γνωρίζει εξαρχής.

Εάν κάποιος μπει μόνος του στην διαδικασία να τα ανακαλύψει κινδυνεύει να χάσει πολύτιμο χρόνο, αλλά και να απογοητευτεί από μια πιθανή αποτυχία και να σταματήσει. Πρώτο δυνατό στοιχείο.

Βρίσκω τα σεμινάριά σου ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, για όλους όσους διστάζουν να ξεκινήσουν φοβούμενοι μια πιθανή αποτυχία. Είναι πολύ σημαντικό που μέσα από τα λόγια σου (αλλά και μέσα από τις ασκήσεις σου) δείχνεις να πιστεύεις στον εν δυνάμει συγγραφέα που κρύβουμε όλοι μέσα μας, κάτι το οποίο πολλοί από εμάς έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε για να κάνουμε το πρώτο βήμα.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο.

Όταν κάποιος έχει πραγματικά ταλέντο, αγάπη και μεράκι για την συγγραφή και δεν φοβάται την πειθαρχημένη δουλειά, σίγουρα θα εξελιχθεί σε έναν σημαντικό συγγραφέα και όσα μοιράζεσαι μαζί μας το αποδεικνύουν.

Το μυθιστόρημά μου, τι σύμπτωση, μιλάει για μια κοπέλα που δεν κυνηγάει τα όνειρα της, αλλά διαλέγει έναν πιο ασφαλή δρόμο στην ζωή της, από τον φόβο της αποτυχίας.

Η ζωή της είναι άδεια, αλλά θα το ανακαλύψει αυτό όταν θα χάσει όλα όσα πίστευε ότι της πρόσφεραν ασφάλεια και βρεθεί μετέωρη. Η διαδικασία της ωρίμανσης ενός ανθρώπου μοιάζει με αυτήν που ακολουθεί μια μικρή κάμπια.

Κλείνετε στο κουκούλι της για να προστατευθεί, μα όταν ωριμάσει αρκετά κι είναι έτοιμη να πετάξει, τότε δεν πρέπει να διστάσει. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή στην ζωή μας πρέπει απλά να πούμε στον εαυτό μας «Αν δεν πετάξεις, θα χαθείς».

Όπως καταλαβαίνεις, έμμεσα είναι και η δική μου ιστορία. Η δική μου πεταλούδα που έπρεπε επιτέλους να πετάξει είναι η συγγραφή και επέλεξα να το κάνω πριν χαθώ.

Σου εύχομαι πολύ καλή επιτυχία στο έργο σου.

Είναι πολύ σπουδαίο να εμπνέεις και να βοηθάς και σε πρακτικό επίπεδο τους ανθρώπους να ασχοληθούν με κάτι πάρα πολύ όμορφο, όπως η συγγραφή.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι,

Φιλικά, Μανουσάκη Αφροδίτη"

Περισσότερες πληροφορίες για την Αφροδίτη και το σύνολο των βιβλίων της μπορείς να βρεις εδω: http://aphroditemanousaki.wix.com/mybutterfly

Εύχομαι πραγματικά να σε ενέπνευσα!

Μαρία


bottom of page