top of page

ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ  & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ

Για το μυθιστόρημα, το παραμύθι ή το μη-λογοτεχνικό βιβλίο σου.

Τα βιβλία που επιμελούμαι προσωπικά αλλάζουν ποιότητα και επίπεδο και εκδίδονται μέσω εκδοτικού οίκου στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό.

 

Μετατρέπονται σε e-books και print on demand βιβλία,

και τοποθετούνται στα παγκόσμια ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο internet, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!

 

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θέλεις

να συνεργαστούμε για την επιμέλεια του βιβλίου σου.

 

Στόχος μου μέσα από την Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας Περιεχομένου και την Συμβουλευτική Έκδοσης, είναι να δείξω

και ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πως ως Συγγραφέας της Γενιάς μας, ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

 

Και πως ανεξάρτητα από το αν αυτό είναι το πρώτο σου βιβλίο, ή αν ήδη γράφεις για χρόνια,

μπορείς να μετατρέψεις αυτό το όνειρο, σε μια Επικερδής Πραγματικότητα!

 

Εργαζόμουν ως αναγνώστρια (ήμουν στην ομάδα που ενέκρινε ή απέρριπτε βιβλία) για πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο

για παραπάνω από τρία χρόνια, και ξέρω πολύ καλά γιατί πολλά βιβλία δεν προχωρούν στην έκδοση,

ενώ αντίστοιχα ξέρω πολύ καλά ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα βιβλίο για να ακούσει το "ΝΑΙ"

από Εκδότες, Αναγνώστες και ΜΜΕ, από όλο τον κόσμο.

 

Γι' αυτό, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την συγγραφή, είναι αρκετά τα μυθιστορήματα, τα παραμύθια,

αλλά και μη-λογοτεχνικά βιβλία που έχω διαβάσει, έχω επιμεληθεί και διορθώσει,

και βρίσκομαι πίσω από την επιτυχημένη έκδοσή τους.

 

Ελπίζω να μου επιτρέψεις να κάνω ακριβώς το ίδιο και για τα δικά σου βιβλία.

Με ιδιαίτερη αγάπη & ευγνωμοσύνη,

Μαρία

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία είναι με το μέρος του συγγραφέα πια, γιατί ως Συγγραφέας Της Γενιάς μας...

 

 • Μπορείς να συνεργαστείς για την έκδοση των βιβλίων σου με έναν Εκδότη στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, και μπορώ να σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρέπει να κάνεις για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, με ανέλπιστη επιτυχία, από την αρχή!

 

 • Μπορείς να μετατρέψεις το βιβλίο σου σε e-book και να το τοποθετήσεις στα παγκόσμια ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο internet και πάράλληλα μπορείς να το πουλάς και απευθείας στους αναγνώστες σου και μέσα από ένα δικό σου site/blog, εάν το επιλέξεις, όπως κάνω κι εγώ.

 

 • Μπορείς να συνεργαστείς με μεγάλους και παγκόσμιους οργανισμούς όπως είναι η Αmazon, Ingram, Barnes & Noble, NACSCORP, Bertrams, Blackwell, Gardners, με το πάτημα ενός κουμπιού και από την βολή του σπιτιού σου.  Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια σύνδεση στο internet, τον υπολογιστή σου και λίγη επιπλέον γνώση, και το κάθε βιβλίο σου θα είναι στην διάθεση ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, όπως ειναι και τα δικά μου βιβλία.

 

 • Μπορείς, επίσης, να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα συμβόλαιο συνεργασίας με εκδοτικό οίκο, ή να επιλέξεις ένα από τα πολλά μονοπάτια της αυτοέκδοσης που υπάρχουν σήμερα στην διάθεσή σου και να έχεις το 100% των εσόδων από τα πνευματικά σου δικαιώματα.

 

Και πολλά πολλά ακόμη...

 

Όταν συνεργάζομαι προσωπικά και αποκλειστικά με ένα Συγγραφέα ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ για την επιμέλεια του βιβλίου του, φροντίζω προσωπικά για τις εναλλακτικές έκδοσης και προώθησης του βιβλίου, ώστε να έχεις την μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση που σου πρέπει, από την αρχή!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ 

ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ

Ένα βιβλίο όσο καλογραμμένο κι αν είναι, αν δεν είναι επιμελημένο σωστά και ολοκληρωμένα, είναι ένα βιβλίο μισό, γιατί συγγραφή δίχως επιμέλεια, είναι δουλειά -από την πλευρά του συγγραφέα, τουλάχιστον- μισή. 

 

Εργαζόμουν ως αναγνώστρια (ήμουν στην ομάδα που ενέκρινε ή απέρριπτε βιβλία) για πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο για μερικά χρόνια, και πολλά βιβλία δεν προχωρούσαν στην έκδοση, ακριβώς γιατί ο συγγραφέας έκανε μισή δουλειά. Δηλαδή...

 • Έγραφε το βιβλίο.

 • Διόρθωνε τα ορθογραφικά λάθη μόνος του ή με την βοήθεια κάποιου φιλολόγου.

 • Συχνά έδινε το βιβλίο σε φιλικά του πρόσωπα για να το διαβάσουν και να του πουν την γνώμη τους γι' αυτό.

 • Λάμβανε εσφαλέμες και όχι πρακτικά βοηθητικές γνώμες, συμβουλές και απόψεις για το βιβλίο του.

 • Μπερδευόταν ακόμη περισσότερο, ή είχε εσφαλμένη άποψη για το βιβλίο του.

 • Και από λογοτεχνικής άποψης, ή από τεχνικής άποψης, από άποψης ύφους, θέματος, ή στυλ γραφής, το κείμενο υστερούσε πάρα πολύ, σε αντίθεση πολλές φορές με το ταλέντο και το περιεχόμενο του βιβλίου.

 

Το ταλέντο ήταν εκεί, η ενδιαφέρουσα ιδέα και η έμπνευση ήταν εκεί, ο κόπος του συγγραφέα για να γράψει το βιβλίο ήταν εκεί, όχι όμως και η επιμέλεια περιεχομένου, όχι η γνώση της τεχνικής αυτής της τέχνης που ονομάζουμε συγγραφή, είτε αφορά λογοτεχνικά, είτε αφορά μη-λογοτεχνικά βιβλία.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ειδικά ένα λογοτεχνικό βιβλίο (παραμύθι ή μυθιστόρημα) θέλει πολλά παραπάνω από μια αρχικά καλή ιδέα/έμπνευση...

 

 • Θέλει να ξέρεις πως να αναπτύξεις αυτή την ιδέα/έμπνευση σωστά και ολοκληρωμένα, ώστε να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη.

 • Θέλει να ξέρεις εκείνες τις τεχνικές, που από την στιγμή της σύλληψης της ιδέας σου, να μπορείς να αντιληφθείς αν η ιδέα σου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ικανή και βαρύγδουπη, ώστε να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις ένα μυθιστόρημα ή όχι.

 • Κι αν είναι αδύναμη, ποια είναι όλα εκείνα τα εργαλεία και οι γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να την κάνεις αρκετά δυνατή για να σε υποστηρίξει από την αρχή μέχρι το τέλος της συγγραφής.

 • Ενα μεγάλο σε όγκο βιβλίο θέλει πλοκή με ενδιαφέρον.

 • Αρχή, μέση και τέλος που να κάνει τον αναγνώστη να διαβάζει με πάθος παρακάτω

 • Θέλει ήρωες αληθοφανείς και ενδιαφέροντες.

 • Θέλει τέλος που να συναρπάσει τον αναγνώστη, ώστε να τον κάνεις να σε συστήσει σε φίλους του, αλλά και να διαβάσει το επόμενο βιβλίο σου.

 • Θέλει αυθεντικούς διαλόγους.

 • Θέλει περιγραφές που δεν θα είναι βαρετά κείμενα.

 • Και πολλά πολλά ακόμη...

 

Αλλά αντίστοιχα, κι ένα καλογραμμένο μη-λογοτεχνικό βιβλίο, θέλει πολλά παραπάνω από μια καλή ιδέα, εμπειρία, γνώση ή διάθεση να μοιραστείς με τους αναγνώστες, το περιεχόμενό σου.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΝΑΣ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ

Ναι, αν κάποιος εκδοτικός οίκος δεχτεί το βιβλίο σου, θα κάνει και ο ίδιος επιμέλεια στο κείμενο -πάντα γίνεται αυτό- ώστε να προσαρμοστεί το βιβλίο στο  προσωπικό ύφος του εκδοτικού οίκου, αλλά και στις απαιτήσεις της αγοράς, φυσικά πάντα με την σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα.

 

Όμως, για να δεχτεί ένας εκδοτικός οίκος το βιβλίο σου, ή οι ίδιοι οι αναγνώστες να δεχτούν το βιβλίο σου κι εσένα προσωπικά, ως καλό συγγραφέα, θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους ένα ήδη άρτια επιμελημένο βιβλίο.

Η Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας Περιεχομένου και Συμβουλευτική Εκδοσης,

είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία που παρέχω μόνο σε ένα άτομο την κάθε φορά και για πολύ περιορισμένο αριθμό βιβλίων/ανθρώπων τον χρόνο, μιας και ένα βιβλίο μπορεί να παραμείνει στα χέρια μου

από ένα μέχρι και δύο μήνες, ανάλογα τον όγκο και την δουλειά που απαιτεί.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ + ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ + ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΟΥ

Εάν σε ενδιαφέρει να διαβάσω το βιβλίο σου, να σου πω την γνώμη μου γι’ αυτό,

να το επιμεληθώ άρτια για σένα, και να σε συμβουλεύσω προσωπικά για την μετέπειτα εκδοτική και οικονομική του επιτυχία, οι όροι και οι λεπτομέρειες για μια τέτοια συνεργασία, είναι οι παρακάτω:

 

Πώς θα φτάσει το βιβλίο σου στα χέρια μου.

 

 • Το βιβλίο σου μπορεί να μου σταλεί με e-mail στο info@writing-online.gr ως επισύναψη σε απλό word αρχείο (doc αρχείο).

 • Η επιμέλεια γίνεται ΠΑΝΤΑ στην έντυπη μορφή του βιβλίου και ΠΟΤΕ στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, γι' αυτό θα τυπώσω το βιβλίο σου στο γραφείο μου, για να το έχω στα χέρια μου στην έντυπη μορφή του.

Ποια πρέπει να είναι η μορφοποίηση/τα χαρακτηριστικά του βιβλίου.

Το βιβλίο σου θα πρέπει να έχει την παρακάτω τεχνική μορφοποίηση.

 • Η γραμματοσειρά του θα πρέπει να είναι ARIAL.

 • Το μέγεθος της γραμματοσεράς 13.

 • Το διάστοιχο / η απόσταση ανάμεσα από τις γραμμές, θα πρέπει να είναι 1,5.

 • Και τα περιθώρεια της σελίδας στο word αρχείο σου θα πρέπει να είναι "κανονικά", όπως αυτά έχουν οριστεί από την microsoft word, δίχως εσύ να τα έχεις "πειράξει" ούτε αριστερά-δεξιά, ούτε στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο.

Τί θα κάνω και τι δεν θα κάνω για το βιβλίο σου, στα πλαίσια της συνεργασίας μας για την επιμέλειά του.

 • Στην Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας Περιεχομένου που παρέχω, αναδιατυπώνω προτάσεις πάνω στην έντυπη μορφή του βιβλίου σου, αλλά δεν ξαναγράφω εγώ το βιβλίο σε μεγάλα χωρία που χρειάζονται αλλαγή και βελτίωση, όπως είναι σελίδες ολόκληρες ή ολόκληρα κεφάλαια, αλλά κάνω συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας του, πρόταση-πρόταση, και δίνω ακριβείς λύσεις και εναλλακτικές για να αναβαθμίσει μόνος του ο συγγραφέας, με την δική του πένα, και την δική του αισθητική και στυλ συγγραφής, το κείμενο.

 • Διαβάζω πολύ προσεκτικά το βιβλίο, όσες φορές χρειαστεί, και πάνω σε κάθε σελίδα του θα σημειώσω τις βελτιώσεις/παρατηρήσεις/προτάσεις επιμέλειας, που έχει ανάγκη το βιβλίο σου, αλλά και όλα τα σημεία που είναι εξαιρετικά και τα πήγες καλά ως συγγραφέας, για να τα γνωρίζεις και να τα επαναλάβεις στην επόμενη συγγραφική προσπάθειά σου.

 • Η Επιμέλεια Περιεχομένου αγκαλάζει όλα τα δομικά και τεχνικά στοιχεία ενός βιβλίου ώστε αυτό να μπορεί να γίνει best seller και να το δεχτούν οι εκδότες.

 • Για παράδειγμα, εάν είναι παραμύθι ή μυθιστόρημα, θα δούμε το στυλ συγγραφής, την ανάπτυξη των ηρώων, της πλοκής, της δομής του βιβλίου, τις περιγραφές, τους διαλόγους, τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, αν η αρχή μέση και τέλος του κάθε κεφαλαίου (ή του ίδιου του βιβλίου) είναι δομημένα όπως πρέπει, εάν το θέμα του βιβλιου είναι ξεκάθαρο κι αν έχει αναπτυχθεί σωστά και ολοκληρωμένα, αν η γραμμή πλοκής είναι ξεκάθαρη, αν οι σκηνές και τα κεφάλαια είναι όπως πρέπει, κι ένα σωρό άλλα στοιχεία.

 • Αν το βλβίο είναι ευανάγνωστο και θέλει ο αναγνώστης να διαβάσει παρακάτω, ή αν το βιβλίο κάνει κοιλιά και πώς μπορεί το κάθε ξεχωριστό κομμάτι του να διορθωθεί.

 • Αντίστοιχα εάν το βιβλίο είναι μη-λογοτεχνικό, γίνεται ο ιδιαίτερος έλεγχος στο περιεχόμενό του, σελίδα-σελίδα, ώστε όλα τα τεχνικά και δομηκά στοιχεία του να είναι όπως πρέπει για να έχει την τύχη ενός best seller και να αγαπηθεί από τους εκδότες και τους αναγνώστες του.

 • Σημείωση: Η επιμέλειά μου δεν περιλαμβάνει λεπτομερή έλεγχο των ορθογραφικών λαθών και αφορά  βιβλία που είναι γραμμένα ΜΟΝΟ στα Ελληνικά.

 • Ο ορθογραφικός έλεγχος θα πρέπει να γίνει στο τελικό - τελικό κείμενο, που ουσιαστικά θα προκύψει από εσένα τον/την συγγραφέα, πριν το βιβλίο σταλεί για έκδοση.

 

Τί είναι το report/εισήγηση επιμέλειας που θα λάβεις μαζί με το επιμελημένο βιβλίο σου.

 • Στα πλαίσια της επιμέλειας που θα κάνω για σένα, θα σου γράψω σε ξεχωριστό έντυπο, όσα πρέπει να γνωρίζεις για το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά και για σένα προσωπικά, ως o συγγραφέας αυτού του βιβλίου.  Πρόκειται για την Εισήγηση/Report Επιμέλειας Περιεχομένου του Βιβλίου σου.

 • Όλα όσα θα βρεις στο κείμενο αυτό, με λεπτομέρεια και βήμα-βήμα, αγκαλιάζουν κάθε πρόταση, παράγραφο και κεφάλαιο του βιβλίου σου, αλλά και κάθε δομικό και τεχνικό χαρακτηριστικό του βιβλίου σου, όπως πλοκή, δομή, διάλογος, περιγραφή, ήρωες, κλπ.

 • Μέσα από αυτό το κείμενο, (όπως και μέσα από όλα όσα θα σου έχω σημειώσει πάνω στις σελίδες του βιβλίου σου - στην έντυπη μορφή του), θα γνωρίζεις με απόλυτη λεπτομέρεια τι πρέπει να διορθωθεί και γιατί, τι πρέπει να αλλάξει και γιατί, ποια σημεία του βιβλίου σου πρέπει να βελτιωθούν και γιατί, αλλά και πώς θα πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές και οι βελτιώσεις.

 • Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεσαι και ως συγγραφέας, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεις το βιβλίο σου.

Τί γίνεται αφού ολοκληρώσω την επιμέλεια του βιβλίου σου, αλλά και την εισήγηση/report επιμέλειας που θα λάβεις μαζί του.

 • Αφού ολοκληρώσω την επιμέλεια και τις προτάσεις μου πάνω στο βιβλίο σου, αλλά και την ξεχωριστή εισήγηση/report επιμέλειας που θα γράψω για σένα, θα λάβεις το report/εισήγηση επιμέλειας και την έντυπη μορφή του βιβλίου σου με όλες τις διορθώσεις/παρατηρήσεις επιμέλειάς του σελίδα - σελίδα σε ταχυδρομική διεύθυνση που σε εξυπηρετεί.

 • Η αποστολή γίνεται πάντα με courier και η χρέωση είναι πάντα του συγγραφεά.

 • Αφού παραλάβεις το επιμελημένο βιβλίο στα χέρια σου μαζί με την εισήγηση επιμέλειας, θα πρέπει να τα διαβάσεις προσεκτικά και σιγά – σιγά, ώστε να μελετήσεις και να αναγνωρίσεις τις προτάσεις/βελτιώσεις και παρατηρήσεις επιμέλειας που έχω κάνει για σένα και το βιβλίο σου.

 • Καθώς κάνεις αυτή την μελέτη/ανάγνωση, μπορείς να κρατήσεις κάποιες σημειώσεις για απορίες, διευκρινήσεις, ή άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν και θέλεις να κουβεντιάσουμε προσωπικά.

 • Αφού ολοκληρώσεις την ανάγνωση/μελέτη του επιμελημένου βιβλίου σου και του report/εισήγηση επιμέλειας, και συγκεντρώσεις όλες τις απορίες και τα θέματα που θα θελήσεις να κουβεντιάσουμε, τότε θα μιλήσουμε τηλεφωνικά ή στο skype.

 • Αυτή η προσωπική κουβέντα, θα γίνει σε μέρα και ώρα που είναι βολική και για τους δυο μας και συνήθως διαρκεί περίπου μία με δύο ώρες.

 • Αν η κουβέντα μας δεν γίνει μέσω Skype, θα σου δώσω σταθερό τηλεφωνικό νούμερο Ελλάδος και την κλήση θα την χρεωθείς εσύ.

 • Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την κουβέντα των ερωτήσεων/αποριών ή ό,τι άλλο εσύ έχεις ανάγκη, μετά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, όλα όσα σου σημείωσα πάνω στην έντυπη μορφή, όλα όσα σου έγραψα στο έντυπο της εισήγησης/report της επιμέλειας, και όσα σε προσωπικό επίπεδο κουβεντιάσουμε, ώστε να προβείς στις επεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στο κείμενο με την δική σου πένα, αισθητική και στυλ γραφής.

 • Αφού ολοκληρωθεί η προσωπική μας κουβέντα, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την Συμβουλευτική Της Επιτυχημένης Έκδοσης του Στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την έντυπη, ηλεκτρονική (e-book) μορφή του, την print on demand μορφή του, ή τα μονοπάτια της αυτοέκδοσης, ουσιαστικά, εκεί, σταματά και η συνεργασία μας.

Θα ξαναδώ το βιβλίο σου και μια δεύτερη φορά;

 

 • Εγώ δεν θα ξαναδώ το βιβλίο σου για δεύτερη φορά, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ.

 • Αν το θελήσεις θα πρέπει να γνωρίζω τον όγκο του βιβλίου σου εκ νέου και θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο οικονομικό σκέλος της συνεργασίας μας.

 • Κάποια βιβλία μετά την αρχική μου επιμέλεια αλλάζουν εντελώς και σε περιεχόμενο και σε όγκο σελίδων.

 • ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.

 • ΟΜΩΣ, όλα όσα θα κάνω και θα πω για σένα και το βιβλίο σου (με τις σημειώσεις μου πάνω στο βιβλίο σου σελίδα-σελίδα, με την εισήγηση/report επιμέλειας, αλλά και με την προσωπική μας skype ή τηλεφωνική κουβέντα), θα είναι υπέρ αρκετά για να επέμβεις στο βιβλίο  με την δική σου πένα, βελτιώνοντάς το, στο ύψιστο δυνατό της ποιότητάς του.

 • ΟΜΩΣ κάποια βιβλία είναι πολύ μέτρια ή και κακογραμμένα (στην αρχική τους μορφή και όταν φτάνουν στα χέρια μου), έτσι η επιμέλεια απαιτείται να επαναληφθεί, είτε από μένα προσωπικά, είτε από τον ίδιο τον συγγραφέα.

 • Υπάρχουν όμως και βιβλία, που η προσωπική μου επιμέλεια, είναι υπέρ αρκετή ώστε να ολοκληρωθούν και να πάνε κατευθείαν στα χέρια και τις ψυχές των αναγνωστών και να γίνουν παγκόσμια best sellers. 

 • Εξαρτάται απόλυτα και ξεκάθαρα από την ποιότητα της αρχικής δουλειάς του συγγραφέα.

 

Τί θα πρέπει να κάνεις αν αποφασίσεις να συνεργαστούμε για την επιμέλεια του βιβλίου σου και την συμβουλευτική έκδοσης & προώθησής του.

 

 • Αφού αποφασίσεις να συνεργαστούμε θα πρέπει να με ενημερώσεις πότε σκοπεύεις να μου στείλεις το βιβλίο σου, ώστε κι εγώ με την σειρά μου να σε ενημερώσω σε πόσες εργάσιμες ημέρες θα είμαι έτοιμη για την προσωπική κουβέντα της επιμέλειάς μας - που σημαίνει πως θα έχω ολοκληρώσει την δουλειά μου για σένα.

 • Συνήθως χρειάζομαι 30 - 60 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρώσω την επιμέλεια σε ένα βιβλίο «κανονικού» μεγέθους.

 • Η ολοκληρωμένη επιμέλεια περιεχομένου ενός βιβλίου απαιτεί αρκετή δουλειά, που καμιά φορά μπορεί να ξεπεράσει και τους δύο μήνες, αν ο ογκος του βιβλίου είναι πολύ μεγάλος, ή αν ο συγγραφέας έχει γράψει ένα κακό ή μέτριο βιβλίο, πριν μου το παραδώσει.

 • Και όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να παρέχω αυτή την υπηρεσία σε παραπάνω από ένα άτομο/βιβλίο την κάθε φορά.

 • Κι επειδή αυτή είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, δεν μπορώ να την παρέχω και διαρκώς.

 • Είναι κάτι που κάνω για πολύ περιορισμένο αριθμό βιβλίων/ανθρώπων κάθε χρόνο.

   

Πότε θα μπορέσω να ξεκινήσω να εργάζομαι για την επιμέλεια του δικού σου βιβλίου & πώς ορίζεται η αμοιβή μου.

 • Για να ξεκινήσω να δουλεύω πάνω στο βιβλίο σου η αμοιβή μου θα πρέπει να προηγηθεί -συμβουλή των δικηγόρων μου και πάγια πολιτική μου πια- επειδή στο παρελθόν έκανα επανειλημμένα αυτή την εργασία και ο συγγραφέας ή καθυστερούσε να με πληρώσει (μήνες ολόκληρους), ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν πληρώθηκα καθόλου, ενώ είχα ήδη κάνει την δουλειά που απαιτεί η ολοκληρωμένη επιμέλεια περιεχοένου ενός βιβλίου.

 • Έτσι λοιπόν, δεν ξεκινώ να εργάζομαι πάνω σε κάποιο βιβλίο πια, πριν προηγηθεί η αμοιβή μου, μιας και ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και οι εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία μου, δεν θέλω να γίνονται στοιχείο εκμετάλλευσης.  Και δεν αμείβομαι με ποσοστά από τα όποια κέρδη φέρει το βιβλίο στον συγγραφέα του.

 • Το ποσό της αμοιβής μου είναι ανάλογο του όγκου του βιβλίου σου και θα πρέπει να καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Pay Pal, αν θέλεις να κάνεις χρήση της πιστωτικής σου κάρτας, και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

  • Καταβολή όλου του ποσού που συνοδεύεται από μια γενναία έκπτωση και ανάλογα τον όγκο του βιβλίου σου θα σε ενημερώσω σε πόσες εργάσιμες ημέρες θα σου το επιστρέψω.

  • Καταβολή του ποσού σε δύο μηνιαίες δόσεις και λαμβάνεις το βιβλίο σου, μετά από μερικές εργάσιμες ημέρες (ανάλογα τον όγκο του βιβλίου σου) με την αποπληρωμή όλου του ποσού.

  • Καταβολή του ποσού με δόσεις που εξυπηρετούν εσένα προσωπικά, τόσο σε χρονικό διάστημα όσο και για το ποσό της κάθε δόσης και λαμβάνεις το βιβλίο σου με την αποπληρωμή του συνολικού ποσού, μετά από μερικές εργάσιμες ημέρες (ανάλογα τον όγκο του βιβλίου σου).

 • Για να οριστεί ο χρόνος που θα χρειαστεί να εργαστώ με το βιβλιο σου, αλλά και η αμοιβή μου για την Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας Περιεχομένου και Συμβουλευτική Έκδοσης για το βιβλίο σου, θα πρέπει να με ενημερώσεις με e-mail στο info@writing-online.gr για τον τρόπο οικονομικής τακτοποίησης που εξυπηρετεί εσένα καλύτερα και να μου πεις πόσες σελίδες ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το βιβλίο σου με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Η γραμματοσειρά του θα πρέπει να είναι ARIAL.

  • Το μέγεθος της γραμματοσεράς 13.

  • Το διάστοιχο / η απόσταση ανάμεσα από τις γραμμές, θα πρέπει να είναι 1,5.

  • Και τα περιθώρεια της σελίδας στο word αρχείο σου θα πρέπει να είναι "κανονικά", όπως αυτά έχουν οριστεί από την microsoft word, δίχως εσύ να τα έχεις "πειράξει" ούτε αριστερά-δεξιά, ούτε στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο.

ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ,

ΓΙΑ ΣΕΝΑ & ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ

Αν συμφωνείς με όλα τα παραπάνω και το βιβλίο σου, αλλά κι εσύ ως συγγραφέας, έχεις ανάγκη από την Υπηρεσία Προσωπικής Επιμέλειας και Συμβουλευτικής Έκδοσης, θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω και να έχω νεότερά σου σύντομα στο info@writing-online.gr

Εύχομαι να καταφέρουμε να συνεργαστούμε και να σε βοηθήσω με το βιβλίο σου, γιατί ξέρω πως η επιμέλεια μπορεί –και τις περισσότερες φορές είναι! – ακριβώς αυτό που χρειάζεται το βιβλίο σου, αλλά κι εσύ ως συγγραφέας, για να κάνεις το όνειρο και το μεράκι σου για την συγγραφή πραγματικότητα, τόσο στο κομμάτι της αναγνώρισης από τους αναγνώστες και τα ΜΜΕ, όσο και στην οικονομική ανταμοιβή για τον συγγραφικό σου κόπο.

Επίσης εύχομαι να καταφέρουμε να συνεργαστούμε, γιατί από την στιγμή που είσαι εδώ, και σε αφορά ό,τι διαβάζεις, βλέπεις και ακούς μέσα από το Writing-Online, ξέρω ότι θα με εμπνέεις και σαν άνθρωπος, και πραγματικά, θα επιμεληθώ και θα σε συμβουλεύσω για την εκδοτική και οικονομική επιτυχία του βιβλίου σου, με ιδιαίτερη χαρά και πολύ αγάπη!

 

Ελπίζω να έχω νεότερά σου σύντομα για τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες του βιβλίου σου στο:

info@writing-online.gr

H ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ + ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ, ΒΟΗΘΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Tο Writing-Online εδώ και μερικά χρόνια, έχει "υιοθετήσει" μια Ελληνική Οικογένεια και το 10% των εσόδων μας, πηγαίνουν εκεί για να καλυφθούν ανάγκες της. 

 

Έτσι, κάθε φορά που επενδύεις στον εαυτό σου, την γνώση και το μέλλον σου, ταυτόχρονα βοηθάς και μια Ελληνική Οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Η Ομάδα μου, κι εγώ προσωπικά, σε ευχαριστούμε για την επιλογή και την εμπιστοσύνη σου

κι ελπίζουμε να έχουμε την τιμή να εργαστούμε μαζί σου...

 

Αλλά και να παρουσιάσουμε στην 'πλατφόρμα' και στην σελίδα 'Ιστορίες Επιτυχίας Μαθητών' του site μας, και τα δικά σου επιτυχημένα βιβλία, σύντομα!

Μαρία Γούσιου

bottom of page