top of page

Tο μυστικό μου πίσω από την υλοποίηση των στόχων μου


Εκεί λίγο μετά τα 20 μου χρόνια, βρέθηκα ανάμεσα σε εξαιρετικούς coaches και πέρασα ένα μεγάλο και έντονο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου μαθαίνοντας να βάζω στόχους και αναλαμβάνοντας δράση για να πετυχαίνω αυτούς τους στόχους.


Ναι, είμαι άνθρωπος που βάζει στόχους.


Στην πραγματικότητα, αν ρωτήσεις τους κοντινούς μου ανθρώπους τι είναι αυτό που με χαρακτηρίζει, δεν θα σου πουν πως η Συγγραφή είναι αυτή που με ξεχωρίζει, ή η αγάπη μου για την Online Επιχειρηματική Παρουσία ανθρώπων σαν κι εμάς...


Αλλά η τάση και η ικανότητά μου, να έχω την καρδιά και την ψυχή μου για πυξίδα, και να βάζω προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.


Πρόκειται για κάτι που έμαθα καλά από τα 20 μου και δεν σου κρύβω, πολύ συχνά από τότε, τολμώ και θέτω για τον εαυτό μου "υψηλούς" και φιλόδοξους στόχους.


Επίσης έμαθα όλα αυτά τα χρόνια πως οι στόχοι, μας ωριμάζουν. Οι στόχοι μας καθοδηγούν. Οι στόχοι μας αλλάξουν.


Όμως όταν ζούμε και αναπνέουμε με τον στόχο μπροστά στα μάτια μας κι αυτός δεν έχει υλοποιηθεί - ακόμη - ξέρω, επίσης από πρώτο χέρι και από προσωπική εμπειρία - πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι όλο αυτό.


Κι αν κάτι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια που θέτω στόχους και είμαι παρούσα για αυτούς...


Είναι πως όταν "ξεχνώ" για λίγο τον στόχο και εστιάζομαι στο ποια πρέπει να γίνω, ποια νέα εκδοχή του εαυτού μου πρέπει να γίνω, για να καταφέρω να υλοποιήσω τον στόχο μου, τότε απελευθερώνομαι.


Απελευθερώνομαι από το συναίσθημα της απογοήτευσης που περιγράφω παραπάνω και είμαι σίγουρη πως ξέρεις γιατί πράγμα μιλώ.


Απελευθερώνομαι, γιατί εστιάζομαι στην νέα εκδοχή του εαυτού μου. Εστιάζομαι στο ποια είμαι και στο ποια πρέπει να γίνω, για να πετύχω τον στόχο.


Γιατί πάντα, μα πάντα, και χωρίς καμία εξαίρεση, ο κάθε στόχος μου πριν υλοποιηθεί απαίτησε από εμένα να γίνω μια άλλη, μια νέα εκδοχή του εαυτού μου, πριν μου φανερωθεί.

Γι' αυτό σήμερα θέλω να σε προσκαλέσω, τώρα που σε λίγο θα ξαναμπούμε στους ρυθμούς ενός ακόμη φθινοπώρου/χειμώνα, να εξασκηθούμε μαζί στην τέχνη του να γίνεις η νέα εκδοχή αυτού του εαυτού που απαιτεί η υλοποίηση ενός δικούς σου σημαντικού στόχου.


Ενός δικούς σου σημαντικού ονείρου.


Είτε αυτό έχει να κάνεις με την Συγγραφή ή την Online Παρουσία σου, είτε έχει να κάνει με έναν άλλο, δικό σου προσωπικό/επαγγελματικό στόχο.


Για να ξεκινήσεις αυτή την "αλλαγή" προς την νέα εκδοχή του εαυτού σου, διάλεξε μια ποιότητα/λέξη που θαυμάζεις και θα ήθελες πολύ να έχεις.


  • Μια ποιότητα/λέξη που ξέρεις πως έχουν οι άνθρωποι που ήδη έχουν πετύχει αυτό που εσύ θέλεις να καταφέρεις.

  • Για παράδειγμα, αυτή η λέξη/ποιότητα μπορεί να είναι η συνέπεια, η μελέτη, η εξάσκηση, η αισιοδοξία.

  • Τώρα ρώτα τον εαυτό σου. 'Πώς μπορώ να ενσωματώσω αυτή την λέξη/ποιότητα στην σημερινή μου μέρα;'

  • Άσε το μυαλό και την καρδιά σου να σε οδηγήσουν. Η φαντασία σου θα σε εκπλήξει με νέες επιλογές και δυνατότητες. Θα το δεις.


Για να πετύχουμε έναν στόχο πρέπει να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει και να γίνουμε και μια νέα, άλλη και - συνήθως - πιο 'εξελιγμένη' εκδοχή του εαυτού μας.


Για να χάσεις κιλά, να γράψεις ένα καλό βιβλίο, να έχεις μια Online Παρουσία που θα σου φέρνει και αρκετά έσοδα, ή για να τρέξεις έναν μαραθώνιο πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα.


Να μπεις στην διαδικασία να εφαρμόσεις συγκεκριμένη δράση.


Κι ας πάρουμε το παράδειγμα του μαραθωνίου (που το έχω και μέσα στο σπίτι μου) γιατί ο άνδρας μου τρέχει μαραθώνιους.


Για να πετύχεις έναν στόχο σαν κι αυτό, καλό είναι να απομακρυνθείς από τα γλυκά και να ξυπνάς πρωί (ακόμη και στις διακοπές σου) για να κάνεις πολύωρες και συχνές προπονήσεις.


Για να βρεις το κουράγιο όμως να αντισταθείς στα γλυκά και στην θέση τους να επιλέξεις ένα φρούτο ή μια υγιεινή σαλάτα...


Για να επιλέξεις στις διακοπές σου να κοιμηθείς νωρίς (αντί να ξενυχτήσεις με ποτάκι και τους φίλους σου) για να σηκωθείς την άλλη μέρα στις 5.00 το πρωί και όταν ακούσεις το ξυπνητήρι σου (όντως να σηκωθείς και να μην το αγνοήσεις) για να τρέξεις 15 και 20 χιλιόμετρα, ως προπόνηση, για να μπορέσεις μερικούς μήνες μετά να κατακτήσεις τα 42 χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου...


Τότε αυτό σημαίνει πως έχεις ενσωματώσει "στην νέα εκδοχή του εαυτού σου" τις ποιότητες και τις συνήθειες -- που είναι αναπόσπαστο κομμάτι -- των μαραθωνοδρόμων που ήδη τα έχουν καταφέρει και τους θαυμάζεις.


Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την Συγγραφή, με την Online Παρουσία σου και με όποιον άλλο στόχο/όνειρο έχεις και θέλεις να υλοποιήσεις.


Το να επαναπαυτείς σε αυτό που ονομάζουμε, κίνητρο ή θετική σκέψη, απαιτεί συνεχή προσπάθεια.

Και η συνεχή προσπάθεια κουράζει.


Κι όταν το υποσυνείδητό μας, μας νιώσει κουρασμένους, μας επιστρέφει στο γνώριμο και στο ασφαλές. Σ' αυτό που ξέρει πως είμαστε.


Όπως όταν έχεις μέσα σου την "ταυτότητα" και τις συνήθειες ενός Συγγραφέα, ενός αθλητή, ενός Online/Ψηφιακού Επιχειρηματία που έχει δεσμευτεί στο να πετύχει...


Τότε εστιάζεσαι στις μικρές καθημερινές "νίκες" κι αυτό το κάνεις δίχως να αγκομαχάς.


Γιατί εστιάζεσαι την μία σελίδα την φορά.


Στην μία προπόνηση την φορά.


Στην μία online πώληση βιβλίου ή εκπαιδευτικού προγράμματος, την φορά, και τότε... έχεις τις αποδείξεις σου, τις μικρές καθημερινές αποδείξεις σου, που σταδιακά σε αλλάζουν και σε μετατρέπουν.


Σε μετατρέπουν σε αυτή την "νέα εκδοχή" - την "βελτιωμένη εκδοχή" του εαυτού σου, που σταδιακά ΕΙΝΑΙ και ΚΑΝΕΙ - αβίαστα πια, όσα είναι απαραίτητα για να υλοποιηθεί ο στόχος και το όνειρο που έχεις μέσα στην καρδιά και την ψυχή σου.


Και κάπως έτσι πλέον, αυτή η νέα και βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου, είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.


ΕΙΣΑΙ μία/ένας Επιτυχημένος Συγγραφέας... γιατί έκανες και συνεχίζεις να κάνεις αυτό που κάνουν οι Επιτυχημένοι Συγγραφείς.


Και τι κάνουν οι Επιτυχημένοι Συγγραφείς;

  • Καλλιεργούν το ταλέντο τους, εκπαιδεύονται, εξασκούνται στην δεξιότητα της τέχνης της συγγραφής και γράφουν καλά βιβλία.

  • Μετά φροντίζουν να τα επιμεληθούν ολοκληρωμένα και ποιοτικά και μετά επιλέγουν το κατάλληλο μονοπάτι έκδοσης/προώθησης για τους ίδιους σύμφωνα με τους προσωπικούς τους στόχους.


ΕΙΣΑΙ μία/ένας Online Επιτυχημένος Συγγραφέας/Coach/Educator... γιατί έκανες και συνεχίζεις να κάνεις αυτό που κάνουν οι Online Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες.


Και τι κάνουν οι Online Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες;

  • Παρουσιάζουν Online το ποιοι είναι και τι κάνουν και τι έχουν να προσφέρουν (βιβλία/προγράμματα/υπηρεσίες) με συγκεκριμένο τρόπο και στρατηγική, αγαπούν και φροντίζουν τους αναγνώστες/μαθητές/πελάτες τους, καμιά φορά καλύτερα και περισσότερο, από ό,τι κάνουν για την οικογένειά τους την ίδια, και αμείβονται γι' αυτό.

Και κάπως έτσι κατακτάς τους στόχους και τα όνειρά σου.


Όχι μόνο με το να ΚΑΝΕΙΣ όσα απαιτεί ο στόχος και το όνειρό σου, αλλά και με το να ΓΙΝΕΣΑΙ και σταδιακά να ΕΙΣΑΙ αυτό που απαιτεί από εσένα ο στόχος/όνειρό σου, για να υλοποιηθεί.


Και τότε, τα πράγματα γίνονται αβίαστα και φυσικά.


Και ξυπνάς μια μέρα και έχεις ήδη υλοποιήσει αυτό που κάποτε φάνταζε μακρινός στόχος και όνειρο καρδιάς.


Και εκπλήσσεις μέχρι και τον ίδιο σου τον εαυτό, και φυσικά εκπλήσσονται μαζί σου και οι γύρω σου, γιατί τα έχεις καταφέρει.


Γι΄ αυτό σήμερα, γιορτάζοντας την ΠΑΝΑΓΙΑ αύριο, αλλά και ό,τι μας έχει φέρει κοντά και σε κάνει να διαβάζεις το σημερινό μου μήνυμα, σε ρωτώ:


Ποια γυναίκα πρέπει να γίνεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις;
Ποιος άνδρας πρέπει να γίνεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις;

Κι άρχισε να βάζεις - ένα ένα χαρακτηριστικό/ποιότητα - στην ζωή σου με τον τρόπο που σου αναφέρω παραπάνω, στην νέα εκδοχή του εαυτού σου, ξεκινώντας από σήμερα!


Αν με εμπιστευτείς και το κάνεις, οι μικρές καθημερινές σου νίκες θα σε μεταμορφώσουν, αλλά και θα υλοποιήσουν σταδιακά τους στόχους και τα όνειρα της καρδιάς σου!

Να είσαι σίγουρη/σίγουρος γι' αυτό.


Να είσαι καλά και να έχεις μια πολύ όμορφη ημέρα να κάνεις σπουδαία πράγματα για τον εαυτό σου και ελπίζω για μια ακόμη φορά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ.

Μαρία


Ενώ, αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page