top of page

ΤΙ ΕΙΠΑΝ + ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ!

Μπορείς Να Διαπρέψεις &

Να Γίνεις Ο Συγγραφέας Που Έχεις Μέσα Σου!

Πιστεύω σε σένα, στην θέληση, στο μεράκι και στο όνειρό σου, KAI ξέρω πως για να είσαι εδώ έχεις το συγγραφέα μέσα σου.
 

Στόχος μου είναι:

  • Να καλλιεργήσω + να βελτιώσω το συγγραφικό σου ταλέντο τόσο...

  • Ώστε ό,τι γράφεις… να ανήκει στο επίπεδο των best seller συγγραφέων, ακόμη κι αν γράφεις για χόμπι.

  • Και να σου δείξω, πώς μπορείς να αποκτάς χρήματα ως συγγραφέας, ξεκινώντας από τώρα!

Εδώ θα βρεις Ιστορίες Επιτυχίας Ανθρώπων σαν κι εσένα, που έγιναν Συγγραφείς αφού εμπιστεύτηκαν τα Ψηφιακά Σεμινάρια Μου ή τις Προσωπικές Υπηρεσίες Συγγραφής.

"...Ενώ ξεκίνησε σαν αστείο, μετά από κάθε μάθημα των ψηφιακών σεμιναρίων ανακάλυπτα ότι έπαιρνα πάρα πολλά πράγματα και αυτό με βοηθούσε πάρα πολύ στη συγγραφή μετά. [... ] Έχω γράψει πάρα πολλά παραμύθια παιδικά και τα έχω εκδώσει ήδη..."

 

Αγγελική Παπαδοπούλου

Συγγραφέας

"...με βοήθησαν πάρα πολύ τα ψηφιακά σεμινάρια της Μαρίας, όχι μόνο στο να βρω ένα τρόπο να γράφω πιο ήρεμα και πιο εύκολα, αλλά με βοήθησαν να τελειώσω και το βιβλίο που έγραφα, το οποίο και θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Κέδρος..."

 

Σοφία Παρασκευοπούλου

Συγγραφέας

"... Δε σταμάτησα να γράφω. Η φωνή σου, μέσα από τα Ψηφιακά Σεμινάρια Συγγραφής, ηχεί ακατάπαυστα στη σκέψη και στην καρδιά μου.  Σε ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και την αγάπη που μου δίνεις σε κάθε μου βήμα.

    Είχα κι έχω εξαιρετική δασκάλα. Συνεχίζω να διαβάζω τα καταπληκτικά μαθήματά σου. Για μένα είσαι η βίβλος της συγγραφής, χωρίς καμία απολύτως υπερβολή."

Μάρθα Πατλακούτζα

Συγγραφέας

     "Ανέκαθεν ήθελα να κάνω μαθήματα Δημιουργικής Γραφής αλλά δεν ήξερα που να στραφώ. Ήμουν πολύ τυχερός όταν συνάντησα την Μαρία Γούσιου.  Τα μαθήματα της με βοήθησαν να μάθω για: την δημιουργία χαρακτήρων, σκηνικών και προοπτική γραφής, χτίσιμο πλοκής, διαχείριση αφηγηματικού χρόνου και επιμέλεια.  Πριν ξεκινήσω τα μαθήματά μου με την Μαρία, το βιβλίο μου είχε γραφεί έως τη μέση. Με το πέρας των μαθημάτων, ήξερα πώς να το ολοκληρώσω σωστά.

     Το βιβλίο μου έγινε γρήγορα αποδεκτό από τον εκδοτικό οίκο που με αντιπροσωπεύει και κυκλοφόρησε μετά από λίγους μήνες."

Δημήτρης Δραγούνης

Συγγραφέας

     "Όταν την ανακάλυψα, ο ενθουσιασμός μου για την πολυπόθητη έκδοση του βιβλίου μου γιγαντώθηκε. Εκείνη την εποχή βρισκόμουν περίπου στα μισά της τριλογίας, έχοντας γράψει περίπου 550 σελίδες. Όπως καταλαβαίνετε, είχα μια σχετική εμπειρία, γνώριζα πως έχω κάτι να δώσω, αλλά δεν ήμουν σίγουρος πως ό,τι είχα κάνει έως τότε ακολουθούσε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρεί ένα βιβλίο, για να καταφέρει να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Έτσι, αποφάσισα, έχοντας ακούσει πολύ καλές κριτικές για τη Μαρία, πως δεν έπρεπε να αφήσω την ευκαιρία.

      H Μαρία τα κατάφερε. Με έκανε να δω τις ατέλειες που είχα, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να γίνεσαι ένα με τους χαρακτήρες που δημιουργείς, πώς να αποφεύγεις το μπλοκάρισμα του συγγραφέα μέσα από ασκήσεις γραφής και πώς να αναπτύσσεις τη δομή του βιβλίου σου.

     Μα, πάνω από όλα, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που όλοι πρέπει να κατέχουν, αφότου τελείωσα το σεμινάριο, γνώριζα πως έπρεπε να κινηθώ από εκεί και ύστερα για να εκδοθεί το βιβλίο μου. Γνώριζα σε τι μορφή και πόσο περιποιημένο έπρεπε να είναι κατά την αξιολόγηση από τους εκδοτικούς οίκους, γνώρισα τα μυστικά της επιμέλειας, και πώς έπρεπε να προωθήσω το έργο μου.

      Εάν δεν την είχα συναντήσει, θα είχα κάνει λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, θα ήμουν απροετοίμαστος στην αξιολόγηση του βιβλίου, και αυτή τη στιγμή δε θα τα είχα καταφέρει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, Μαρία!"

Μανώλης Σιμιτσάκης

Συγγραφέας

"Είμαι μία από τις τυχερές που είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με την Μαρία για την επιμέλεια του βιβλίου μου ΕΝΟΡΑΣΙΣ. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Σε ευχαριστώ Μαρία μου!"

Χρύσα Ευαγγέλου

Συγγραφέας

      "Η γνωριμία μου με την Μαρία Γούσιου, ήταν ίσως η πιο καθοριστική στιγμή στην πορεία του βιβλίου.

      Ένα κείμενο που έδειχνε να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή και άρτιους χαρακτήρες, έμοιαζε ασύνδετο.  Η ιστορία δεν έρρεε ευχάριστα και υπήρχαν κενά που ακόμα και εγώ, που ως ο δημιουργός της την ήξερα σχεδόν απ’ έξω, δεν ήμουν σε θέση να εντοπίσω. Η συνεργασία μας ήταν άψογη.  Mου επεσήμανε κάθε σημείο που χρειαζόταν τροποποίηση ή και σύνδεση με τα προηγούμενα.

     Διαβάζοντας τις προτάσεις της, μετά την προσωπική της επιμέλεια, ένιωθα σαν κάποιος να μου βγάζει ένα πέπλο από τα μάτια και να τα βλέπω όλα πιο καθαρά.

     Δεν είμαι υπέρ των αγιογραφιών, ούτε ο λόγος μου έχει σκοπό να 

κολακέψει τη Μαρία, εξ’ άλλου το βιβλίο ήδη κυκλοφορεί. Απλώς νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον άνθρωπο που μου πρόσφερε απλόχερα όσα κομμάτια παζλ έλειπαν από το βιβλίο μου, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ξεπερνάει και τις πιο κρυφές μου επιθυμίες!"

Βαγγέλης Νάστος

Συγγραφέας

"Χωρίς την Μαρία, αυτό το βιβλίο δεν θα υπήρχε.  Αυτό το βιβλίο είναι και "δικό" της. Ευχαριστώ."

Ιωσήφ Ουζιέλ

Συγγραφέας

    "Ήμουν 16 χρονών όταν έγραφα "Το Πιθανό". Γνωρίζω πλέον ότι ήμουν πολύ τυχερή που άκουσα για τα Σεμινάρια της Μαρίας Γούσιου, από έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

     Η Μαρία με ενέπνευσε με την δημιουργικότητα και την διάθεση της και κατά την διάρκεια των μαθημάτων συνέχιζα να γράφω την ιστορία που εξελισσόταν μέσα μου.  Όταν η Μαρία το διάβασε και μου είπε ότι ήταν έτοιμο για έκδοση δυσκολεύτηκα να την πιστέψω. Είχα πολλές αμφιβολίες για το ταλέντο μου.... όμως  τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους είχα υπογράψει συμβόλαιο με τον εκδοτικό μου οίκο και τώρα κρατάω το βιβλίο στα χέρια μου.

     Το συναίσθημα του να δω το έργο μου να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία είναι απερίγραπτο! Μαρία η εμπειρία μαζί σου θα είναι πάντα έμπνευση για μένα. Σε ευχαριστώ!"

Ειρήνη Αρκέτ

Συγγραφέας

   "Ευχαριστώ την Μαρία για την εμπειρία που είχα μαζί της με το Σεμινάριο Συγγραφής που παρακολούθησα, αλλά και που αγκάλιασε, διάβασε, και επιμελήθηκε με προσοχή και αγάπη αυτό το βιβλίο, συμβάλοντας έτσι, στην βελτίωση και την έκδοσή του."

Θανάσης Σεφερλής

Συγγραφέας

    "Θέλω να ευχαριστήσω τη συγγραφέα κυρία ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ, η οποία με τα εκπαιδευτικά βιβλία, τα σεμινάρια και τις συμβουλές που δίνει στο writing-online.gr μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη δημιουργική και σωστή συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου."

Παναγιώτης Νταής

Συγγραφέας

    "Σ' ευχαριστώ για την έμπνευση, για την καθοδήγηση, για την επιμέλεια και για όσα έμαθα κοντά σου.  Πραγματικά η επαφή μου μαζί σου, με μετέτρεψε σε Συγγραφέα!"

Σοφία Παρασκευοπούλου

Συγγραφέας

    "Οι προσωπική καθοδήγηση και τα λόγια της Μαρίας με βοήθησαν να κάνω το μεράκι και όνειρό μου πραγματικότητα!"

Πολυξένη Χουρίδου

Συγγραφέας

    "Και οι επτά είμαστε μαθητές της Μαρίας.  Πέρνοντας τις βάσεις από τα σεμινάριά της, γίναμε ομάδα και γράψαμε το σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο: ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ.  Το σενάριό μας απέσπασε το ΠΡΩΤΟ Βραβείο στο 'THE LONDON GREEK FILM FESTIVAL'. 

   Σήμερα το σενάριό μας έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά και ήδη έχουμε δεχτεί θετικές προτάσεις από παραγωγούς του HOLLYWOOD. Είμαστε στις διαπραγματεύσεις και σύντομα θα δείτε την ταινία μας στις αίθουσες, με παγκόσμια διανομή!

    Ήταν τιμή μας που η Μαρία παραβρέθηκε μαζί μας σε μία από τις εκδηλώσεις για την απονομή του βραβείου μας!"

Ονομάσαμε την Ομάδα μας Thesseven

Συγγραφείς & Σεναριογράφοι

   "Και κάπως έτσι κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα!..."

 

Ευτύχης Μπλέτσας

Συγγραφέας, Παρουσιαστής Εκπομπών Μαγειρικής, Youtuber, Οικοδεσπότης του www.bletsas.gr

Και Μερικοί Ακόμη Επιτυχημένοι
Μαθητές/Συγγραφείς Μας Είναι Εδώ!

Μερικά Από Τα Πολλά Βιβλία Μαθητών Μου 

Που Υπάρχουν Στην Amazon, Αφού Παρακολούθησαν

Το Σχετικό Σεμινάριό Μας, Είναι Εδω!

Τι Έχουν Πει Για Τα Ψηφιακά Σεμινάρια, Τις Υπηρεσίες

& Τα Βιβλία Της Μαρίας

  "...μετά τα σεμινάρια της Μαρίας αποδεδειγμένα έχω δει βελτίωση στον τρόπο με τον οποίον βάζω τις λέξεις πάνω στο χαρτί..."

Θεολόγης Δαρίδης

Μαθητής Σεμιναρίου

  "...σε κάποιον καινούριο έχω να του πω ότι δεν θα το πιστεύει πόσο εύκολο είναι τελικά να γράψεις ένα βιβλίο και να το ολοκληρώσεις με επιτυχία..."

Aχιλλέας Γερομόσχος

Μαθητής Σεμιναρίου

Βραβευμένος Σεναριογράφος Thesseven

  "...με τα ψηφιακά σεμινάρια της Μαρίας ξαναθυμήθηκα το όνειρό μου και αποφάσισα να το κάνω πραγματικότητα. Και πραγματικά, με βοήθησαν πολύ. [...] ξαναβρήκα τη χαρά του να γράφω, που την είχα χάσει από 12 χρονών και ήδη ολοκληρώνω το πρώτο μου ιστορικό μυθιστόρημα..."

Σοφία  Ξενοκράτη

Μαθήτρια Σεμιναρίου

  "...έμαθα να κατευθύνω τη σκέψη μου, να την οργανώνω καλύτερα όσον αφορά το συγγραφικό επίπεδο, έμαθα να διαβάζω καλύτερα, [...] νομίζω ότι με βοήθησε πάρα πολύ στην οργάνωση κυρίως της σκέψης μου και στον τρόπο με τον οποίο μπορώ να εκφραστώ γραπτά πια..."

Κατερίνα Σούρβου

Μαθήτρια Σεμιναρίου

     "Θα ήθελα να σου εκφράσω τη γενικότερη εκτίμηση μου γι' αυτό που κάνεις, αλλά και για τη νέα προοπτική που έδωσες στη ζωή μου με το ψηφιακό σεμινάριο δημιουργικής γραφής, «Από Την Εμπνευση Εως Την Εκδοση Σε 14 Βήματα Μόνο».

     Βρίσκω πολύ ολοκληρωμένο το σεμινάριο σου και νοιώθω πολύ τυχερή που το ανακάλυψα."

Ελένη Δρόσου

Μαθήτρια Σεμιναρίου

 

   "Σκαλίζοντας την βιβλιοθήκη μου ξαναβρήκα και ξαναδιαβασα το πρώτο σου μυθιστόρημα: Κι όμως υπάρχουν νεράιδες.  Εξαιρετικό το βρήκα και πάλι και με όλα όσα λές στα μαθήματα σου.  Εύγε και πάλι μπραβο. 

      Τι κρίμα να μην σε ξέρω προτού εκδόσω το βιβλίο μου."

Μανώλης Σιάσιος,

Συγγραφέας & Μαθητής Σεμιναρίου

 

   "Από τη στιγμή που μου έστειλες το ψηφιακό σου σεμινάριο «Από την Εμπνευση Εως Την Εκδοση Σε 14 Βήματα Μόνο» ,  ο τρόπος που δουλεύω έχει αλλάξει 180 μοίρες!
    Αρχικά, ακολουθώντας τις ψηφιακές συμβουλές σου ξεκίνησα να γράφω ημερολόγιο, κάτι που είχα σταματήσει πριν πολλά χρόνια… τώρα ξαναγνωρίζω τον εαυτό μου μέσα απʼ αυτό.  Είναι για μένα η ψυχανάλυσή μου.
     Γράφω κείμενα τα οποία μου αρέσουν τόσο πολύ και με βοηθούν να περιπλανηθώ σε μέρη του μυαλού μου που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν!  Θέλω να σου πω πως το σεμινάριό σου είναι κάτι το φανταστικό.
     Είμαι τόσο ενθουσιασμένος όταν κάθομαι και κάνω τις ασκήσεις μου και βλέπω πραγματικά τον εαυτό μου να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα τόσο δραματικά. Έχω πλέον ορίσει τους στόχους μου στο ημερολόγιό μου και έχω ραντεβού με το βιβλίο μου κάθε μέρα και όχι όποτε μου ερχόταν η έμπνευση.
    Το σεμινάριό σου είναι η αφύπνιση και ο διαχωρισμός του κατά φαντασίαν καλλιτέχνη, από τον συνειδητοποιημένο συγγραφέα.
    Ναι, η συγγραφή είναι τέχνη, είναι ίσως η μοναδική τέχνη στην οποία υπάρχει ξεκάθαρη και χειροπιαστή επικοινωνία μεταξύ του καλλιτέχνη και του έργου του. Επικοινωνία που γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καλλιτέχνη. Αυτό το διαπίστωσα μέσα από το σεμινάριό σου και σʼ ευχαριστώ ξανά γιʼ αυτό.
    Και φαντάσου ότι είμαι ακόμα μόλις στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου, (Audio 3).

Στέλιος Γκαβάκης

Μαθητής Σεμιναρίου

 

      "Μόλις τελείωσα το βιβλίο σου «Kι Ομως Υπάρχουν Νεράϊδες»... δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αποδόσω με λέξεις όλα αυτά που αισθάνθηκα διαβάζοντας το… ειμαι βλέπεις ακόμη υπο την επίρρεια του, βαδίζω ακόμη στις δικές του ράγες… με συνεπήρε η ιστορία της Μαρίνας, θύμωσα με την παθητικότητα της, ένοιωσα περήφανη για τις επιτυχίες της, μπήκα συχνά στη θέση της φίλης της, να την τραντάξω μήπως και συνέρθει και σταματήσει να χαραμίζει τη ζωή της… ένοιωσα περήφανη που τα κατάφερε. 
       Καλογραμμένο, κρατάει το ενδιαφέρον, και σε παίρνει μαζί του στα δικά του μονοπάτια.
     Ένα βιβλίο γραμμένο από μια νέα γυναίκα που αξίζει να διαβαστεί από όσο περισσότερες άλλες νέες και μεγαλύτερες γυναίκες γινεται!  Πραγματικά χαίρομαι που σε «γνώρισα»...

Ευγενία Σγούρα

Μαθήτρια Σεμιναρίου

    "Η φωνή της Μαρίας με στήριξε να γράψω και να ολοκληρώσω το πρώτο μου βιβλίο. Aπόλαυσα όλη τη διαδρομή και είμαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και με την ολοκλήρωση του στόχου μου. Χωρίς τις πολύτιμες συμβουλές της Μαρίας δεν θα τα είχα καταφέρει. Έτσι απλά."

Μάρθα Πατλακούτζα

Συγγραφέας & Μαθήτρια Σεμιναρίου

 

   "Έχω ξεκινήσει ήδη τα μαθήματα και είμαι ενθουσιασμένη.  Μου έδιωξες τις ανασφάλειες, μου έλυσες τις απορίες μου.  Με έκανες να βλέπω με αισιοδοξία τα γραπτά μου.  Έδωσες απαντήσεις στα ερωτήματα μου.

     Και… ναι!!!!  Επαψα να πιστεύω ότι ο συγγραφέας γεννιέται. 

   Θερμά συγχαρητήρια τόσο σε εσένα, όσο και στους συνεργάτες σου, για το όμορφο έργο σας και γενικά την βοήθεια που προσφέρετε στον κόσμο.
    Θα ήθελα επίσης να σε ευχαριστήσω γιατί χωρίς τη βοήθειά σου δεν θα είχα κάνει τίποτα.  Μου έχεις μάθει πάρα πολλά πράγματα και πάνω απ΄όλα μου έχεις δώσει κίνητρο και αισιοδοξία ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Έλενα Χαριτοπούλου

Μαθήτρια Σεμιναρίου
 

      "Πραγματι τα 14 βηματα αξιζουν τον κόπο.  Η καθοδήγηση σου για το πώς να ξεπεράσουμε την καθε δυσκολία είναι φανταστική. Δεν μετάνοιωσα που το αγόρασα και πάω πίσω στα μαθήματα ξανά και ξανά.  Είναι το μοτίβο που ο καθένας χρειάζεται άταν μας κυριεύει η αμφιβολία.
    Ελπίζω να τα καταφέρω και να φερω εις πέρας και το δεύτερο βιβλίο μου.  Και 'οπως λέτε και στο σεμινάριο, το πρώτο είναι πάντα το πιο εύκολο, το δεύτερο σαν μαθαίνεις στην πορεία, γίνεσαι και πιο αυστηρός με τον εαυτό σου και πρέπει να ξεπεράσεις το πρώτο.  Να είσαι πάντα καλά και με δύναμη να συνεχίζεις τον δρόμο σου.

Μαρούλα Πανάγου

Συγγραφέας & Μαθήτρια Σεμιναρίου

     "Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για το καταπληκτικό αυτό δώρο.  Το σεμινάριο είναι πολύ χρήσιμο και εποικοδομητικό, γιατί μαθαίνω σημαντικά πράγματα για τη συγγραφική τέχνη.  Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και σίγουρα θα προσπαθήσω να εφαρμόσω κάθε συμβουλή σου."

Ελένη Ανθάκη

Μαθήτρια Σεμιναρίου
 

     "Σ' ευχαριστούμε που αφυπνίζεις και συντηρείς την έμπνευση μας ζωντανή και ικανή να περάσει στην πράξη!   Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!  Πραγματικά σε θαυμάζω!"

Μαραγγέλα Γκίντι

Συγγραφέας & Μαθήτρια Σεμιναρίου
 

    "Αγαπητή Μαρία,  θα ήθελα απλά να σε συγχαρώ για την καταπληκτική δουλειά που κάνεις και σε ευχαριστώ θερμά."

Ελένη Σαραντινού
Μέλος Του Site Μας

     "Διαβάζω με προσοχή όλα όσα μου στέλνεις και εκτυπώνω τα πάντα, για να τα έχω πάντα μαζί μου και να τα ξαναδιαβάζω.  Τελικά όλα είναι προσεγμένα, ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά.

     Το κύριο επάγγελμα μου είναι καθηγήτρια Αγγλικών, εκτός από δημοσιογράφος.  Σαν καθηγήτρια σε βεβαιώνω ότι έμαθα από σένα πολλά και θα τα εφαρμόσω καθώς γράφω. [...]
Από την ώρα που έλαβα τα βιβλία σου χώθηκα μεσα στις σελίδες και διαβάζω.  Απόψε από ό,τι φαίνεται θα ξενυχτίσω με TO ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ.
       Είσαι το χέρι που περίμενα να με πάρει και να με παρασύρει σε αυτό που ήθελα από καιρό.
Νοιώθω ότι μπήκα σε ένα μονοπάτι και είμαι στην αρχή του."

Βάλια Μιχαήλ

Μαθήτρια Σεμιναρίου
 

      "Σ ευχαριστώ Μαρία για ό,τι μου έχεις στείλει. Τα διάβασα μονορούφι θέλοντας να δω περί τίνος πρόκειται. Είναι φανταστική δουλειά!!!! Πραγματικά, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζομαι τη στιγμή που το χρειάζομαι.

      Με την πρώτη ευκαιρία θα ασχοληθώ με τη σοβαρότητα και το χρόνο που του αρμόζει. Μου έλυσες πολλές απορίες και μου έδωσες λύσεις σε αδιέξοδα που είχα. Σε ευχαριστώ και πάλι για το πολύτιμο αυτό δώρο."

Μάτα Μελάτη

Μαθήτρια Σεμιναρίου

    "Μαρία μου σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Σου είμαι υποχρεωμένη να το ξέρεις. Το πρόγραμμα είναι καταπληκτικό… με βοηθάει πάρα πολύ, είναι ο καλύτερος οδηγός που θα μπορούσα να έχω.  Χίλια ευχαριστώ.  Ο Θεός να σε έχει καλά…"

Σοφία Κούρτη

Μαθήτρια Σεμιναρίου

    "Παρέλαβα το σεμινάριο και ήθελα να σε συγχαρώ για τη δουλειά που έχεις κάνει.  Μπράβο σου!  Αν και δεν έχω ακόμα ανοίξει όλα τα αρχεία, η δουλειά σου είναι όντως συστηματική και πλήρης.  Τώρα αυτό που μου μένει είναι να οργάνωσω αποτελεσματικά το χρόνο μου και να γράψω επιτέλους το μυθιστόρημα που έχω ξεκινήσει..:-)
    Σε ευχαριστώ και πάλι.
"

Ελήνη Γεωργοπούλου

Μαθήτρια Σεμιναρίου
 

     " Όχι μόνο κατάφερα να διορθώσω τα κείμενα μου, να δώσω το κάτι παραπάνω στους ήρωες μου, να τους καταλάβω, αλλά και να συμπάσχω παρέα τους, αλλά η έμπνευσή μου χτύπησε κόκκινο!  Μέσα από τις συμβουλές σας, κατάλαβα πράγματα που μέχρι σήμερα με εμπόδισαν, τόσο στην γραφή σαν τεχνικό κομμάτι, όσο και στην έμπνευση, αλλά και στον χρόνο μου.

 

      Μάλιστα ξεπέρασα κατά ένα μεγάλο βαθμό το συγγραφικό μπλοκάρισμα και πλέον μπορώ να το ελέγχω.  Σας ευχαριστώ πολύ, γιατί μου μάθατε πως η συγγραφή πέρα από ταλέντο, χρειάζεται πείσμα και πάθος.  Σας ευχαριστώ πολύ, αυτό που δώσατε σε εμένα είναι ανεκτίμητο και πιστεύω πως δεν είμαι η μοναδική.   Σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι, γιατί πέρα από το να είναι κάποιος συγγραφέας, μας δείχνετε πως πρώτα πρέπει να είναι Άνθρωπος!"

 

 

Βασιλική

Μαθήτρια & Μέλος Του Site

      "Μαρία μου γεια σου είσαι η καλύτερη!!!
       Αυτό που με έφερε μέχρι εδώ είναι το να γράψω ένα βιβλίο με την καρδιά μου. Μέσα από τα βίντεο σου έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα τα όποια δε γνώριζα!  Είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!  Προλαβαίνεις τις ερωτήσεις μου. Είναι λες και ξέρεις ακριβώς τι θέλω να σε ρωτήσω και τα απαντάς κατανοητά και πολύ όμορφα!
     Το πάθος μου με έφερε εδώ και εσύ με κρατήσες σφιχτά. Χάρη σε σένα πιστεύω πια σε μένα.  Μου δίνεις ελπίδες και από τότε που σε ξέρω μου λες: «Μπορείς».  Aυτή η λέξη για μένα έγινε ιερή.

   Έμαθα πως δε γεννιέσαι πάντα συγγραφέας, αλλά μπορείς και να γίνεις, εάν το επιθυμείς!  Είσαι η δασκάλα και είμαι μαθήτρια, και όταν η δασκάλα εξηγεί καλά, τότε η μαθήτρια διαβάζει, παίρνει 20!  Και τώρα ζούμε το αντίστοιχο εμείς οι δυο με την συγγραφή!
   Θέλω μέσα απ τα βάθη της καρδιάς μου να βγει το βιβλίο μου στο φως ακόμα και στο εξωτερικό! Πιστεύω σε σένα και ξέρω πως με την δικιά σου βοήθεια θα τα καταφέρω!!
"

Κατερίνα Ζηρίδη

Μαθήτρια Σεμιναρίου

    "Μαρία Γούσιου λένε μια καλή νεράιδα. Με το μαγικό της ραβδί κάνει τα πάντα. Μέσα από τη μυθοπλασία της, ανακαλύπτεις ξανά τον κόσμο. Γράφει, όπως όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς, απλά και ξεκάθαρα.  Οι ηρωίδες της είναι απλές, καθημερινές κοπέλες, που ωριμάζουν σιγά-σιγά και κάποια στιγμή βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τα όποια δεσμά τους και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Ο τρόπος που το κάνουν είναι αριστουργηματικός. Παίρνεις κι εσύ δύναμη μέσα από αυτές και βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή. Δεν έχει σημασία πόσες σελίδες έχουν τα μυθιστορήματά της, διαβάζονται μονορούφι.

      Έχει την αγάπη της ζωής μέσα της.  Και την ικανότητα να σε εμπνέει.  Έχει την ικανότητα να σκαρώνει αληθινές ιστορίες, ίσως και με μόνο τρεις λέξεις. Έχει αποδείξει πως κατέχει άριστα την τέχνη της συγγραφής. Αγαπάει τα μυθιστορήματά της και δουλεύει πάρα πολύ γι’ αυτά.

     Από κοντά, είναι ένας τρυφερός άνθρωπος, ένα δροσάτο κορίτσι, μια αξιοσέβαστη γυναίκα. Ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, είναι απολύτως μεταδοτική, με μεγάλη αγάπη για τους μαθητές της, με πρόθεση να τους δείξει όλα όσα ξέρει. Για όσους τη γνωρίζουν από κοντά, είναι αξιολάτρευτη. 

    Μαρία μου, τα λόγια δεν μου αρκούν για να σου αποδώσω την ευγνωμοσύνη που σου έχω. Νοιώθω πως δεν υπάρχουν πολλοί εν ζωή που κατέχουν το αξίωμά σου.  Επίσης ξέρω πως τα λόγια μου μοιάζουν με κόλακες.  Τα αισθήματα, όμως, της εσωτερικής γλυκύτητας που προκαλείς, τα επαληθεύουν. Με τη σιγουριά πως αξίζεις τα καλύτερα, πάντα δικός σου, πάντα μαθητής σου."

Αχχιλέας Γερομόσχος

Μαθητής Σεμιναρίου, Βραβευμένος Σεναριογράφος Thesseven
 

bottom of page