Τι Θα Έκανα Σήμερα Ως Συγγραφέας/Online Επιχειρηματίας Αν Ξεκινούσα Από Την Αρχή.


Είναι άπειρες οι φορές που με έχουν ρωτήσει: «Μαρία, αν ξεκινούσες σήμερα για να γίνεις Συγγραφέας/Online Επιχειρηματίας, κι αν ήθελες σήμερα, το χόμπι σου να πληρώνει τους λογαριασμούς σου, κι αν δεν είχες χρήματα για να επενδύσεις και αν δεν είχες και άπλετο χρόνο, τι θα έκανες για να υποστηρίξεις και να υλοποιήσεις αυτό το όνειρο με επιτυχία;”

Τι θα έκανα σήμερα λοιπόν ως Συγγραφέας/Online Επιχειρηματίας αν ξεκινούσα από την αρχή και τι μπορείς να ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ άμεσα, τώρα… με το που ολοκληρώσεις την ανάγνωση όσων μοιράζομαι μαζί σου σήμερα.

Για αρχή θα ξεκινούσα με την συνειδητοποίηση πως δεν είμαι μια απλή Συγγραφέας, αλλά και μια Οnline Επιχειρηματίας, αν ήθελα το χόμπι μου (το όποιο χόμπι, γνώσεις, προυπηρεσία, εμπειρία ή μεράκι μου) να πληρώνει τους λογαριασμούς μου.

Και όπως όλες οι Επιχειρηματικές Δραστηριότητες, έτσι και για την δραστηριότητα του Συγγραφέα/Online Επιχειρηματία, θα έκανα ξεκάθαρο μέσα μου, πως απαιτεί από εμένα επένδυση.

(Αν είσαι κι εσύ από τους Ανθρώπους της Γενιάς μας που «βλέπουν» το μεράκι, το χόμπι και το ταλέντο τους ως μια αληθινή καριέρα και ως μια αληθινή επιχειρηματική δραστηριότητα, τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις με όσα μπορεί να περιέχει ο όρος επένδυση).

Εάν ξεκινούσα σήμερα, λοιπόν, θα ήμουν από την αρχή έτοιμη να επενδύσω.

Να επενδύσω στον εαυτό μου καλλιεργώντας το προσωπικό μου ταλέντο/χόμπι/μεράκι/πάθος/γνώσεις, είτε αυτό έχει να κάνει με την Συγγραφή ή με οτιδήποτε άλλο.

Να επενδύσω στο να μάθω τα πάντα γύρω από την Προώθηση και το Μarketing για το αντικείμενό μου.

Αλλά και να επενδύσω στα συστήματα, στα εργαλεία, αλλά και στο μονοπάτι που υπάρχει διαθέσιμο, για όλους μας πλέον, και πρέπει πάνω του να «περπατήσω» για να μου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρήματα, ποιότητα καθημερινής ζωής, αλλά και επιτυχία.

Εάν λοιπόν, αν χρειαζόταν να ξεκινήσω την πορεία μου ως Συγγραφέας/Online Επιχειρηματίας τώρα, θα επένδυα και θα έκατα τα παρακάτω:

1. Θα δημιουργούσα έναν λογαριασμό στο Facebook για να προβάλω την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας/Online Επιχειρηματίας και θα φρόντιζα να μοιράζομαι με τα μέλη μου αρκετά συχνά περιεχόμενο που θα ήταν ενδιαφέρον γι' αυτούς, αλλά και συμβατό με την δουλειά μου. Γιατί μπορεί να μην ήμουν συγγραφέας, αλλά γιατρός, σύμβουλος, δάσκαλος, μαμά, σεφ, ή ό,τι άλλο μπορεί να είσαι εσύ.

2. Θα έφτιαχνα ένα video την εβδομάδα που θα το τοποθετούσα στον λογαριασμό μου ως Συγγραφέας/Online Επιχειρηματίας στο YouTube. Διαφορετικά θα έγραφα ένα κείμενο την εβδομάδα (blog/post) για να μοιραστώ με τους συνδρομητές/αναγνώστες/πελάτες μου. Όπως ακριβώς κάνω και τώρα μαζί σου.

3. Θα έφτιαχνα το προσωπικό μου site/blog και θα έδινα περισσότερη σημασία στο περιεχόμενο όσων θα μοιράζομαι με τα μέλη/επισκέπτες του site μου σε εβδομαδιαία βάση, παρά στο σχεδιαστικό κομμάτι του site/blog.

Επίσης, ανάλογα με τα οικονομικά μου, ή θα αναζητούσα τις φτηνές έως δωρεάν υπηρεσίες που υπάρχουν διαθέσιμες στο intenet για την κατασκευή του site/blog μου, ή θα ζητούσα βοήθεια από κάποιον που ξέρει, ή θα φρόντιζα να μάθω η ίδια πώς να κατασκευάζω και να έχω πλήρη ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων σε σχέση με το site/blog μου.

Για το θέμα αυτό, τα εργαλεία πλέον είναι πάρα πολλά και οι επιλογές σου το ίδιο. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις προηγούμενη εμπειρία από κατασκευή sites/blogs, ούτε να ξέρεις από «κώδικα», ούτε να είσαι πληροφορικός.

Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από δασκάλους/σχολεία να σε εκπαιδεύσουν ή ακόμη και να εκπαιδευτείς μόνη/μόνος σου σε αυτό το κομμάτι. Πλέον τα πάντα υπάρχουν, και τα πάντα είναι πολύ φιλικά προς τους χρήστες, και εάν έχεις θέληση και ξεκάθαρο στόχο, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα!

4. Σε αυτό το site/blog εάν έκανα ένα video/βδομάδα, θα τοποθετούσα αυτό το video (που θα υπάρχει και στο Κανάλι μου στο YouTube) με μια μικρή περίληψη, ή θα τοποθετούσα απλά το κείμενό μου, το blog/post μου.

Εννοείται πως θα φρόντιζα σε κάθε περίπτωση (video ή απλό κείμενο) το περιεχόμενο να είναι σούπερ ελκυστικό και χρήσιμο για τους συνδρομητές/αναγνώστες/πελάτες μου.

5. Θα μετέτρεπα τους απλούς επισκέπτες του site μου σε συνδρομητές και μελλοντικούς πελάτες μου μέσα από μια εταιρία/υπηρεσία συλλογής emails.

Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εταιρίες εκεί έξω. Θα έκανα την έρευνά μου, θα φρόντιζα να μάθω περισσότερα γι’ αυτές (εάν δεν ξέρω ήδη) και θα έκανα την κατάλληλη επιλογή για μένα με βάση τόσο τα οικονομικά μου, όσο και το μέγεθος της λίστας των συνδρομητών/πελατών μου.

Υπάρχουν υπηρεσίες/εταιρίες όπως η MailChimp που είναι δωρεάν για τα πρώτα 5.000 μέλη σου, ενώ εταιρίες όπως η iContact (που χρησιμοποιώ εγώ) που πληρώνεις από το πρώτο email που θα αποθηκεύσεις στις βάσεις τους και θα ζητήσεις να διαχειριστούν. Κάνεις την έρευνα και ανάλογα με τα προσωπικά σου δεδομένα επιλέγεις.

6. Για να είναι η Συγγραφική/Online Επιχειρηματική μου δραστηριότητα επικερδής θα έγραφα αρκετά βιβλία, λογοτεχνικά βιβλία ή και μη-λογοτεχνικά βιβλία.

Πιο συγκεκριμένα, εάν το περιεχόμενο, οι γνώσεις, οι εμπειρίες, τα όσα με παθιάζουν, η προϋπηρεσία μου, η δουλειά μου – όλα αυτά μαζί ή κάτι από αυτά – μπορεί να μετατραπεί και σε μη-λογοτεχνικό βιβλίο, θα έγραφα ένα ή και περισσότερα μη-λογοτεχνικά βιβλία και θα φρόντιζα να μετατρέψω αυτά τα μη-λογοτεχνικά βιβλία και σε κάποιες από τις 11 διαφορετικές πηγές εισοδήματος που μπορώ να έχω ως Συγγραφέας Μη-Λογοτεχνικών Βιβλίων.

(Περισσότερα για το πως μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο θα βρεις Στο Ψηφιακό Μας Πρόγραμμα: "Non Fiction School - Tο Σχολείο Σου Για Μη Λογοτεχνικά Βιβλία. Πώς να γράψεις, να προωθήσεις και να εκδώσεις με εγγυημένη επιτυχία το κάθε μη-λογοτεχνικό σου βιβλίο και οι 11 πηγές εισοδήματος που μπορείς να έχεις από αυτό, ως Συγγραφέας τους." ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ)

Και φυσικά θα έκανα και το marketing, την προώθηση και τις πωλήσεις αυτών των πηγών εισοδήματος, μέσα από το site/blog μου, τοποθετώντας τα απαραίτητα εργαλεία που θα με βοηθούσαν σε κάτι τέτοιο ή θα συνεργαζόμουν με πλατφόρμες/εταιρίες που θα με βοηθούσαν στην διαχείριση των πληρωμών, συλλογή emails πελατών, σελίδες επιβεβαίωσης, σελίδες πώλησης, κλπ.

7. Σε καθημερινή βάση ό,τι τοποθετούσα στο Facebook θα φρόντιζα να υπάρχει link όπου θα οδηγώ τον κόσμο μου στην σελίδα που θέλω.

Μπορεί να είναι μια φορά την εβδομάδα η σελίδα του blog/post, μπορεί να είναι η σελίδα πώλησης του βιβλίου μου, ή η σελίδα πώλησης των διαφορετικών πηγών εισοδήματος που μπορούν να μου προσφέρουν τα μη-λογοτεχνικά βιβλία μου.