Οι Στόχοι Που Θέτουν Οι Επιτυχημένοι Συγγραφείς Κάθε Σεπτέμβρη!


Ο Σεπτέμβριος είναι ήδη εδώ, τα σχολεία ήδη έχουν ξεκινήσει, και για κάποιους αυτή η περίοδος (μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές) είναι ακόμη μια πρωτοχρονιά.

Πρόκειται για μια περίοδο, μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη, ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική, για πολλούς, κι αυτό αφορά κι εμάς τους Συγγραφείς.

Εάν θέλεις λοιπόν να θέσεις νέους και φιλόδοξους στόχους – ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ - γι’ αυτήν την «Νέα Σχολική Χρονιά Για Συγγραφείς», όπως την ονομάζω και κάνω κι εγώ… τότε όσα μοιράζομαι σήμερα μαζί σου εδώ, πιστεύω πως θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

Δοκίμασε Μια Νέα Τεχνική Δημιουργικής Γραφής/Συγγραφής Στο Τρέχον Ή Στο Επόμενο Σου Βιβλίο.

Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεσαι όλο και καλύτερος συγγραφέας καθώς ο καιρός περνά.

Για παράδειγμα, εγώ προσπαθώ πάντα να εξασκώ τον εαυτό μου συγγραφικά, ενώ ταυτόχρονα γράφω και κάτι νέο.

Δοκιμάζω πάντα νέες τεχνικές (που φροντίζω να μαθαίνω παρακολουθώντας σεμινάρια, δασκάλους, συνέδρια, αλλά και διαβάζοντας. Έτσι κάθε φορά έχω νέους τρόπους στην διάθεσή μου για να σχεδιάζω, οικοδομώ και να οργανώνω τις ιδέες, τις εμπνεύσεις μου, αλλά και το νέο μου βιβλίο (λογοτεχνικό ή μη).

Σε κάποια βιβλία μου χρησιμοποίησα κάρτες ευρετηρίου για τις σκηνές. Σε άλλα δημιούργησα διαγράμματα ροής των χαρακτήρων. Στο τελευταίο μου μυθιστόρημα, «Τhe Return Of The Rain Girl», χρησιμοποίησα για τις σκηνές έξι μεγάλα κομμάτια πινάκων σημειώσεων και χαρτάκια σημειώσεων.

Αυτές όλες είναι ιδέες που πήρα από άλλους Συγγραφείς, Δασκάλους Συγγραφικής Τέχνης, Writing Coaches, Μέντορες Συγγραφής, είτε μέσα από την προσωπική επαφή που είχα μαζί τους, είτε από εργαστήρια και σεμινάρια που παρακολούθησα μαζί τους, είτε μέσα από βιβλία τους σχετικά με το Τεχνικό κομμάτι της Συγγραφικής Τέχνης.

Εσύ τι νέο έχεις μάθει (ή σκοπεύεις να μάθεις) που θα μπορούσες να εφαρμόσεις και να δοκιμάσεις άμεσα σε αυτό που γράφεις σήμερα ή σκοπεύεις να γράψεις από στιγμή σε στιγμή;

Τι άλλο είναι καλό να θέσεις ως στόχο αυτό τον Σεπτέμβρη;

Προσπάθησε να βγεις – έστω και για λίγο – «έξω από το σπίτι και την καθημερινότητά σου» με εστίαση την Συγγραφή και να δώσεις το παρόν σε τουλάχιστον μία μεγάλη Εκδήλωση για Συγγραφείς.

Είτε αυτό αφορά μια Παρουσίαση Βιβλίου, είτε μια μεγάλη ομιλία, ένα Συνέδριο ή ένα Σεμινάριο Συγγραφής (ακόμη κι αν το Συνέδριο ή το Σεμινάριο Συγγραφής είναι Online και Ψηφιακό.)

Πριν από πάρα πολλά χρόνια ένας από τους σπουδαίους Δασκάλους/Συγγραφείς που έχω στην ζωή μου – και πλέον στην Ομάδα μου - μου έδωσε αυτή την συμβουλή, και μάλιστα με παροτρύνε να παραβρεθώ σε ένα συγκεκριμένο Συγγραφικό Γεγονός με την φυσική μου παρουσία, και να παρακολουθήσω ένα συγκεκριμένο Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής, τόσο για το περιεχόμενό του, όσο και για την προσωπική επαφή που θα είχα πλέον με τους δημιουργούς του.

Οι διασυνδέσεις που έκανα, οι άνθρωποι που γνώρισα και οι επαφές που έχτισα από εκείνη την στιγμή και μετά, τόσο στο Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής, όσο και στο Συνέδριο για Συγγραφείς, ήταν ανεκτίμητες για την μετέπειτα καριέρα μου.

Έτσι, ακόμη και σήμερα, συστηματικά και με πρόγραμμα – κάθε χρόνο, κάθε Σεπτέμβρη συγκεκριμένα – κάνω τον προγραμματισμό μου.

Γι' αυτό επιλέγω ποια Σεμινάρια και Συνέδρια Συγγραφής θα παρακολουθήσω – είτε Online/Ψηφιακά, είτε με την φυσική μου παρουσία, και φυσικά επιλέγω να πηγαίνω και σε παρουσιάσεις βιβλίων, όχι μόνο για να τιμήσω τον ίδιο τον Συγγραφέα και να «πάρω» από την εμπειρία του, αλλά και για να γνωρίσω κόσμο που θα έλξω στην δική μου πλατφόρμα, αλλά και αύριο – μεθαύριο θα μπορώ, πάνω τους να στηριχτώ για την προώθηση της δικής μου Συγγραφικής Ταυτότητας, αλλά και ολόκληρου του έργου μου.

Με την ευκαιρία…

Αν στις 10 Οκτωβρίου, Ημέρα Σάββατο στις 17.00 θέλεις να συναντηθούμε ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, να ανταλλαξουμε εμπειρίες και να κουβεντιάσουμε... θα βρίσκομαι στην Λευκωσία.

Στο Πάρκο Ακρόπολης, στις Σπηλιές με αφορμή την Παρουσίαση Του Βιβλίου της Άντρης Χαϊράλλα, "Αναστασία, Παλεύοντας Με Την Σχιζοφρένεια".

Η Άντρη Χαϊράλλα, είναι μια νέα ανερχόμενη και πολύ ταλαντούχα Συγγραφέας, μαθήτρια του Writing-Online (έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα Ψηφιακά Μας Σεμινάρια), και πάνω από όλα είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος.

Θα βρίσκομαι εκεί, στην Παρουσίαση του βιβλίου της - που μεταξύ άλλων έχω επιμεληθεί και προσωπικά - για να μιλήσω για την ίδια, το βιβλίο και την καταπληκτική Συγγραφική της Ικανότητα.

Θα είναι τιμή μου λοιπόν αν θα βρίσκεσαι κι εσύ εκεί!

Τι άλλο είναι καλό να θέσεις ως στόχο αυτό τον Σεπτέμβριο;

Διάλεξε ένα αδύνατο σημείο στο γραπτό σου λόγο και επικεντρώσου φέτος σε αυτό.

Μπορεί να είναι δυσβάσταχτο για εμάς τους Συγγραφείς να σκεφτόμαστε τα αδύνατα σημεία του γραπτού μας.

Όμως πάντα υπάρχει και ο χώρος, αλλά και ο τρόπος για να βελτιωθούμε.

Κι αυτό πρέπει να κάνουμε.

Φέτος σιγουρέψου ότι θα επικεντρωθείς μόνο σε ένα σημείο του γραπτού σου, στο οποίο ξέρεις πως είσαι αδύναμη/αδύναμος και μάθε όλες εκείνες τις Συγγραφικές Τεχνικές, τα Μοντέλα, και τις Μεθόδους που διδάσκει η Δημιουργική Γραφή για να το βελτιώσεις, ΦΕΤΟΣ.

Οι αθλητές ξοδεύουν το 80% του χρόνου τους εργαζόμενοι στο 10-20% των περιοχών, στις οποίες είναι αδύναμοι. Πρέπει, ως Συγγραφείς, αν θέλουμε να βελτιωθούμε, να κάνουμε ακριβώς το ίδιο.