Πώς «Ευθυγραμμίζεις» Την Ζωή, Με Τα Όνειρά Σου – Συγγραφικά Ή Μη – ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!


Ναι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πως σκέφτεται ένας επιτυχημένος συγγραφέας, ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, κι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, από αυτόν που δεν είναι επιτυχημένος ακόμη.

Οι αυτοδημιούργητοι και επιτυχημένοι συγγραφείς, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, αλλά και οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, δεν αποτελούν κάποιο «άλυτο» μυστήριο.

Δεν είναι αυτό που είναι σήμερα, και δεν απολαμβάνουν αυτά που απολαμβάνουν σήμερα, ως αποτέλεσμα κάποιου «θαύματος».

Ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι συγγραφείς και επιχειρηματίες, ακόμη και οι πιο ευτυχισμένοι -- ακόμη και σήμερα, αυτή την στιγμή, -- καλλιεργούν τους εαυτούς τους, σκέφτονται και πράττουν με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να διανύουν το μονοπάτι της επιτυχίας και να το εξελίσσουν.

Ναι, η επιτυχία, αλλά και η ευτυχία, αφήνουν τα χνάρια τους στην διαδρομή, και ναι μπορείς να τα ακολουθήσεις.

Θυμάμαι πως όταν τόλμησα να ονειρευτώ την συγγραφή επιτυχημένων βιβλίων, όταν τόλμησα να ονειρευτώ το χόμπι μου να γίνεται επάγγελμα, αλλά και την αγάπη, τον έρωτα και την αληθινή ευτυχία στην προσωπική μου ζωή, έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις, να πάω ενάντια στα δεδομένα, και να «σετάρω» την ψυχολογία μου, τις σκέψεις, αλλά και το τι θα έκανα – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – ανεξάρτητα από την αρνητική κριτική κάποιων ανθρώπων.

Αν σου αρέσει να μελετάς βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων, (συγγραφέων και όχι μόνο), όπως κάνω πολύ συχνά κι εγώ, θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι οι επιτυχημένοι και οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσωπικές ιστορίες και σημεία εκκίνησης, για την επιτυχία και την ευτυχία που έχουν φέρει στην ζωή τους.

Δεν είχαν όλοι τους οικονομική ανεξαρτησία, δεν είχαν όλοι τους τις απαραίτητες γνώσεις ή δεξιότητες, δεν ζούσαν όλοι σε τόπους και χρονικές περιόδους ιδανικές και κατάλληλες ώστε να τους επιτρέπεται (εύκολα) να ονειρεύονται, να επιθυμούν και να διεκδικούν.

Πιστεύω ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που σήμερα είναι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι, σε σχέση με αυτούς που δεν είναι ακόμη, έχει να κάνει με το πώς οι πρώτοι «τοποθετήθηκαν» απέναντι σε αυτό που ήταν/είναι σημαντικό για την ψυχή και την ζωή τους.

Όταν ένας απλός άνθρωπος τολμά να ονειρευτεί και να δηλώσει πως θέλει να γίνει ένας επιτυχημένος συγγραφέας, το πώς θα προσεγγίσει το όνειρό του αυτό, θα καθορίσει την επιτυχία του ή όχι.

Έχω διαπιστώσει πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι «τοποθετούνται» διαφορετικά απέναντι σε κάτι νέο που θέλουν να φέρουν στην ζωή τους.

Όταν ένας επιτυχημένος άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο όνειρο που θέλει να το κάνει πραγματικότητα για την ζωή του, τότε προσεγγίζει αυτό το όνειρο με έναν τέτοιο τρόπο που κάνει προτεραιότητα και «δουλειά» του να μάθει, να κατακτήσει, να γνωρίσει και να καλλιεργήσει, εκείνες τις δεξιότητες και προσωπικές ικανότητες, που του είναι απαραίτητες για να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό του το όνειρο.

Και φυσικά στην διαδρομή, δεν περιορίζει τον εαυτό του με αρνητικές σκέψεις και κακές πεποιθήσεις, ενώ παράλληλα, δεν «ακούει» και δεν «βλέπει» όλα τα αρνητικά που μπορεί να του θέτουν υπόψη του άλλοι άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονται γύρω του, ή μπορεί (ακόμη και μέσα από το internet) να τον προσεγγίζουν.

Οι επιτυχημένοι και οι ευτυχισμένοι συγγραφείς και επιχειρηματίες έχουν τον δικό τους τρόπο σκέψης για το τι είναι πιθανό να συμβεί και τι όχι.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν σταματούν με σκέψεις όπως:

«Δεν ξέρω να γράφω καλά…» «Δεν έχω γράψει ποτέ πριν στην ζωή μου…» «Από την συγγραφή ποτέ δεν θα βγάλω αρκετά χρήματα…» «Δεν έχω χρόνο…» «Δεν έχω αρκετά χρήματα για να καλλιεργήσω το ταλέντο μου…» «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτά τα πράγματα..» «Δεν είμαι εγώ γι’ αυτά…» «Είμαι πολύ μεγάλος/μικρός για τέτοια…»

Οι επιτυχημένοι συγγραφείς, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι και οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, σκέφτονται, πιστεύουν και δρουν διαφορετικά.

Έχουν ένα όνειρο, ένα μεράκι, ένα θέλω, όπως όλοι οι άνθρωποι έχουμε, αλλά μετατρέπουν το όνειρό τους σε όραμα και δουλεύουν γι’ αυτό συνειδητά και καθημερινά.

Και αντί να σταματούν στο «εγώ δεν ξέρω από αυτά»… κάνουν «δουλειά» τους και προτεραιότητά τους, να μάθουν όσα χρειάζεται, και να κάνουν όσα χρειάζεται το όνειρό τους, ώστε αυτό να υλοποιηθεί, και μάλιστα να υλοποιηθεί με επιτυχία!

Κάνουν μια λίστα με όλα όσα σήμερα είναι λίγα, ανύπαρκτα και λειψά, μέσα τους και γύρω τους, και κάνουν αυτή την λίστα προτεραιότητά τους, ώστε να μάθουν, και να φέρουν στην ζωή τους και μέσα τους, όσα το όνειρό τους απαιτεί για να υλοποιηθεί.

Δεν λένε «δεν έχω αυτό».

Λένε πως είναι «δουλειά» μου να αποκτήσω «αυτό». Λένε πως είναι «δουλειά» μου «να χτίσω, να μάθω, να κατακτήσω... αυτό».

Λένε πως είναι «δουλειά» μου να υλοποιήσω το όνειρό μου, το θέλω και το μεράκι μου. Λένε πως είναι «δουλειά» μου να γίνω αυτό το άτομο που χρειάζεται για να πετύχω στο όνειρό μου.

Όταν ξεκίνησα την διαδρομή με την συγγραφή ήμουν πολύ μικρή για να γνωρίζω το οτιδήποτε.

Όμως από την στιγμή που ήταν ξεκάθαρο μέσα μου πως αγαπούσα τόσο πολύ το να γράφω και τα βιβλία, ότι θα μάθαινα στην πορεία όσα μπορούσα περισσότερα γύρω από την τέχνη αυτή, αλλά και τον χώρο της συγγραφής και του βιβλίου.

Όταν αποφάσισα πως θα έκανα το χόμπι μου επάγγελμα, δεν είχα ιδέα από επιχειρηματικότητα, από ιντερνετική επιχειρηματικότητα, από προώθηση βιβλίων και book-marketing, όμως το έβαλα στόχο και αποφάσισα πως θα μάθω από τους καλύτερους όσα χρειάζεται για να γίνω όσο καλύτερη μπορώ σε αυτούς τους τομείς, για να είμαι (και συνεχώς να γίνομαι) αυτή που χρειάζεται, ώστε να μπορεί το όνειρό μου να υλοποιείται, και μάλιστα να υλοποιείται με επιτυχία.

Οι καλοί δάσκαλοι και τα καλά σχολεία γύρω από την τέχνη της συγγραφής υπήρχαν ήδη εκεί.

Οι καλοί δάσκαλοι και τα καλά «σχολεία» γύρω από την επιχειρηματικότητα (ιντερνετική ή μη), γύρω από την προώθηση βιβλίων, και όχι μόνο, υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν και να εξελίσσονται.

Αυτό που έκανε την διαφορά ήταν πως έβαλα στόχο και σκοπό μου, πως έκανα «δουλειά» μου την υλοποίηση του ονείρου μου. Δεν περίμενα απλά να συμβεί.

Το έκανα να συμβεί με το καλλιεργήσω (και να καλλιεργώ ακόμη) το ταλέντο μου, με το να κάνω θυσίες, με το να ξενυχτίσω, με το να στερηθώ διακοπές, να διαβάσω εκατοντάδες βιβλία, να μελετήσω δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους, να παρακολουθήσω αμέτρητα σεμινάρια, με το να ρισκάρω, με το να τολμήσω, με το να περάσω από το όνειρο στην πράξη και στην συνεχόμενη δράση.

Έτσι λοιπόν, "δουλειά" μου ήταν πρώτα και πάνω από όλα να καλλιεργήσω το ταλέντο μου για την συγγραφή μέσα από σχολεία, δασκάλους, βιβλία, σεμινάρια και συ