top of page

Προσωπική Εξομολόγηση: Ό,τι Πολυτιμότερο Έχω Ως Άνθρωπος, Γυναίκα, Μητέρα & Συγγραφέας, Σου Το Ε


Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάτι απόλυτα προσωπικό και να σου εμπιστευτώ για τις γιορτές που πλησιάζουν ό,τι πολυτιμότερο έχω ως άνθρωπος, γυναίκα, μητέρα, συγγραφέας και επιχειρηματίας.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω έναν κόκκινο φάκελο που είναι γεμάτος με τα πιο πολύτιμα χαρτιά μου.

Τις εμπνεύσεις και τις σημειώσεις για τους μελλοντικούς μου στόχους (προσωπικούς και επαγγελματικούς), το όραμά μου… όπως ακριβώς το κατέγραψα μέσα σε τρις σελίδες πολλά χρόνια πριν, κι από τότε έγινε οδηγός και σημαία μου, αλλά και μία σελίδα με το τι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου.

Μέσα σε όλα όσα περιέχει αυτός ο κόκκινος φάκελος κοιτώ και αναγνωρίζω τον εαυτό μου και την διαδρομή μου, που κάποιες φορές ήταν δύσκολη, και χωρίς υπερβολή, ακόμη και σκληρή.

Όμως αυτή η μία σελίδα με όλα όσα είχα υποσχεθεί (και εξακολουθώ να υπόσχομαι καθημερινά) στον εαυτό μου, με κράτησε δυνατή και εστιασμένη, ακόμη και στα πιο δύσκολα.

Αποφάσισα λοιπόν σήμερα, να μοιραστώ μαζί σου κάτι τόσο προσωπικό, πιστεύοντας πως θα σε εμπνεύσει και θα σε βοηθήσει, ώστε να χτίσεις και να ξεκινήσεις την νέα σου χρονιά πάνω σε ένα άλλου είδους γερά θεμέλια.

Σήμερα λοιπόν σου αποκαλύπτω:

  • Πώς καταφέρνω και διατηρώ την έμπνευση και το χαμόγελό μου.

  • Τι σκέφτομαι πάντα και διώχνω τις αρνητικές σκέψεις και τις φοβίες μου.

  • Πώς καταφέρνω να διατηρώ την δύναμη και την ηρεμία μου.

  • Πώς καταφέρνω να είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένη με την ζωή.

  • Πώς ξεχνώ τα λάθη και τις στεναχώριες από το παρελθόν.

  • Πώς καταφέρνω να μην ανησυχώ.

  • Και ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα που πιστεύω πως με εξελίσσει και με κάνει καλύτερο άνθρωπο, από αυτόν που ήμουν χθες.

Φυσικά δεν είμαι τέλεια, φυσικά δεν έχω όλες τις απαντήσεις, και φυσικά εξακολουθώ να βιώνω και στενάχωρες στιγμές.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσωπικής δουλειάς που έκανα με σπουδαίους δασκάλους (αλλά και σπουδαία βιβλία), πάνω σε θέματα αυτογνωσίας πολλά χρόνια πριν, όταν είχα πιάσει πάτο και χρειαζόμουν βοήθεια και καθοδήγηση, κι έκτοτε, αυτά είναι τα δικά μου γερά θεμέλια.

Και ο λόγος μου με βοηθούν τόσο πολύ, είναι γιατί τα υπενθυμίζω στον εαυτό μου κάθε πρωί, πριν καν ανοίξω τον υπολογιστή.

Τι γράφει λοιπόν αυτή η μία σελίδα μέσα στον κόκκινο φάκελο;

Αυτό που διαβάζεις ακριβώς εδώ!

"Υπόσχομαι στον εαυτό μου:

Να είμαι πάντα γεμάτη από αγάπη, από κέφι και ερωτισμό, και να υποδέχομαι τους πάντες και τα πάντα στην ζωή μου με χαμόγελο, και με μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά.

Να σκέφτομαι πάντα μόνο το καλό, να δουλεύω για το καλό, και να περιμένω από την ζωή τα καλύτερα.

Να κοιτώ και να αισθάνομαι την καλή πλευρά των πραγμάτων – πάντα – και να κάνω την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη και την θετικότητά μου, να βγαίνουν αληθινές.

Να είμαι τόσο δυνατή που τίποτα να μην μπορεί να ταράξει την ηρεμία του μυαλού και της ψυχής μου.

Να μιλώ για υγεία, χαρά και καλά κέρδη, κάθε φορά που κουβεντιάζω με τον εαυτό μου, και κάθε φορά που κουβεντιάζω ή συναντώ άλλους ανθρώπους.

Να κάνω όλους τους φίλους μου, αλλά και κάθε άνθρωπο με τον οποίο έρχομαι σε επαφή να νιώθει πως έχει αξίες μέσα του, ότι είναι σπουδαίος και ότι τον αγαπώ και τον νοιάζομαι πραγματικά.

Να είμαι το ίδιο ενθουσιασμένη και ευγνώμων για την επιτυχία και την ευτυχία των άλλων, όσο και για την δική μου.

Να ξεχνώ τα λάθη και τις στεναχώριες από το παρελθόν, και να εστιάζομαι στις επιτυχίες και τις ευτυχίες που βιώνω στο παρόν, αλλά και που ξέρω πως θα φέρει το μέλλον.

Να αφιερώνω τόσο χρόνο στο να γίνομαι καλύτερη σαν άνθρωπος, που να μην μου μένει χρόνος για να κρίνω ή να κουτσομπολεύω άλλους ανθρώπους και τις ζωές τους.

Να είμαι πολύ ΜΕΓΑΛΗ για να ανησυχώ για οτιδήποτε, πολύ ΕΥΓΕΝΙΚΗ για να θυμώνω με τον οποιοδήποτε, πολύ ΔΥΝΑΤΗ για να φοβηθώ το οτιδήποτε, και πολύ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ για να επιτρέπω την οποιαδήποτε ανησυχία να βρίσκεται μέσα μου.

Κάνω τον εαυτό μου όσο γίνεται καλύτερο με το να:

  • Κάνω την κάθε νέα μέρα για μένα και για όσους αγαπώ ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!

  • Να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου.

  • Να έχω απόλυτη πίστη στην νομοτέλεια του Ουρανού, στην βοήθεια και την προστασία της Παναγίας, των Αγγέλων και των προσωπικών δασκάλων και οδηγών μου. (Ο καθένας μπορεί να αντλεί δύναμη και καθοδήγηση από εκεί που πιστεύει, αν πιστεύει).

  • Να κάνω την αγάπη, τον ερωτισμό, την φιλία και την προσφορά, ανώτερη τέχνη μου και να βιώνω τις ενέργειές τους.

  • Να προσεύχομαι πολλές στιγμές μέσα στην μέρα για καθοδήγηση, αλλά και λέγοντας ευχαριστώ και νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που μου συμβαίνουν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

  • Να βοηθάω και να προσφέρω στους άλλους.

  • Να «ρουφάω», και φυσικά να εφαρμόζω, την γνώση από τα καλά βιβλία.

  • Και να έχω ένα δικό μου καταφύγιο για τις 'βροχερές' στιγμές."

Με την ελπίδα να σε εμπνέω και να σε βοηθώ σε προσωπικό επίπεδο με αυτά που σου εμπιστεύομαι σήμερα…

Θα χαρώ να αναλογιστείς τις στιγμές που πέρασαν αυτή την χρονιά, να τιμήσεις τις εμπειρίες που βίωσες, αλλά και να υποδεχτείς τον νέο χρόνο πραγματικά αλλιώς.

Θα είναι τιμή μου να διαβάσω τις σκέψεις σου στο χωρίο των σχολίων και να μοιραστείς κι εσύ μαζί μας αυτά που θέλεις για την νέα χρονιά.

Σ' ευχαριστώ που διαβάζεις, μοιράζεσαι και συμμετέχεις τόσο ενεργά.

Με όλη μου την αγάπη,

Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page