top of page

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για την συγγραφή ενός καλού μυθιστορήματος;



Ο Μιχάλης, συμμετέχει στο ONLINE ΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ και όπως βλέπεις από το email του, χρειάστηκε μόλις 4 μήνες για να ολοκληρώσει το δεύτερο Μυθιστόρημά του, ενώ το πρώτο του αυτή την στιγμή ήδη κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο της επιλογής του.


Και πίστεψέ με, ο Μιχάλης, όπως εσύ κι εγώ, δεν αποτελεί μια παράδοξη εξαίρεση. Είναι εργαζόμενος, με οικογένεια, υποχρεώσεις, και όλα τα καλά μιας εβδομαδιαίας απαιτητικής καθημερινότητας που έχουμε όλοι μας.


Όμως ο Μιχάλης πλέον γνωρίζει τον τρόπο.


Γι' αυτό και την Τρίτη σου μίλησα, για το πόσο σπουδαίο είναι να έχεις βοήθεια για τους σημαντικούς σου στόχους. Αν θες να δεις το σχετικό μήνυμά μου ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ.



Ας κάνουμε όμως και μερικά μαθηματικά, (ξέρω… τα μαθηματικά δεν είναι το φόρτε των συγγραφέων, αν δεν υπήρχαν τα κομπιουτεράκια ούτε εγώ θα είχα επιβιώσει), αλλά τα σημερινά μας μαθηματικά είναι και απλά και σημαντικά για την επιτυχία μας ως Συγγραφείς.

Ένα τυπικό βιβλίο έχει περίπου 80.000 λέξεις. Οι περισσότεροι συγγραφείς γράφουν 1.000 λέξεις μέσα σε μία ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 80 ώρες μπορείς να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα της επιλογής σου.

Αν καταφέρεις να γράφεις μία ώρα κάθε μέρα, θα χρειαστείς μόλις 80 ημέρες για να ολοκληρώσεις το 1st draft του βιβλίου σου και μετά απλά θα χρειαστείς επιμέλεια αυτού του 1st draft. Κάτι που μπορείς να κάνεις εσύ ή να το κάνει κάποιος άλλος για σένα και το βιβλίο σου.

Και πίστεψέ με, μπορείς να βρεις μία ώρα για να γράψεις, ακόμη κι αν έχεις μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, οικογένεια, ή σχολείο, γυμναστήριο, κλπ.

Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των συγγραφέων έχουν υποχρεώσεις σαν κι αυτές και εξακολουθούν να γράφουν.

Αν ακυρώσουμε και κάποιες μέρες, γιατί κάποια Σαββατοκύριακα ή γιορτές δεν θα γράφεις… ας πούμε ότι οι 80 ημέρες γίνονται 100.


Τώρα, αν θέλεις να μετατρέψεις αυτές τις 100 ημέρες σε μήνες, χρειάζεσαι περίπου 3 μήνες.

Επίσης, ξέρεις ποιος άλλος γράφει ένα μυθιστόρημα ανά 3 μήνες; Ο Steven King!

Μπορεί να μην σου αρέσει το ύφος και η κατηγορία των βιβλίων του, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ξέρει να γράφει καλά μυθιστορήματα και είναι πολυγραφότατος!

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω μαθηματικά (και με τα μαθηματικά του Steven King!, αλλά και του Μιχάλη), είναι πρακτικά εφικτό να γράψεις το πρώτο draft του βιβλίου σου – ακόμη κι αν το βιβλίο σου είναι μεγάλο σε όγκο – μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Αλλά ο χρόνος τρέχει… Το ίδιο και οι υποχρεώσεις. Κι αυτές οι υποχρεώσεις «εξαφανίζουν» τον χρόνο της συγγραφής.


Αυτά τα θέματα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ είναι μια για πάντα τακτοποιημένα!

Μόνη σου / Μόνος σου είναι πολύ εύκολο να αφήσεις τον χρόνο και τις υποχρεώσεις να σε προσπεράσουν.

Όταν όμως έχεις προσωπική βοήθεια και καθοδήγηση. Όταν δεν είσαι μόνη/μόνος και όταν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και πώς.

Και το κυριότερο… όταν μαθαίνεις, από την αρχή, πώς να διαχειριστείς την δική σου προσωπική καθημερινότητα και διαπιστώνεις πως ΠΑΝΤΑ είχες τον χρόνο, αλλά δεν το ήξερες…

Τότε το να γράψεις από την αρχή, να συνεχίσεις να γράφεις και να ολοκληρώσεις, ή να επιμεληθείς και επιτέλους να κυκλοφορήσεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημα της επιλογής σου, είναι κάτι που γίνεται και είναι κάτι που μπορείς να υλοποιήσεις κι εσύ σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Το ίδιο ακριβώς κάνω κι εγώ με το νέο μου βιβλίο. Και αυτές είναι οι ώρες που ασχολήθηκα μαζί του την περασμένη εβδομάδα. Την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή δεν αφιέρωσα ούτε ένα λεπτό για τον σκοπό αυτό.



Τα baby steps όμως των άλλων ημερών της εβδομάδας, με βοήθησαν να γράφω 10 ώρες και 25 λεπτά συνολικά!

Ένα χρονικό διάστημα που ως Μαμά και Online Ψηφιακή Επιχειρηματίας δεν θα έβρισκα ΠΟΤΕ μαζεμένο και διαθέσιμο.

Και ξέρεις κάτι, το ίδιο ακριβώς σκοπεύω να κάνω και την επόμενη εβδομάδα και μάντεψε... Θα έχω προχωρήσει το νέο μου βιβλίο τόσο, που θα κοντεύω να το τελειώσω με αφορμή την δουλειά που ήδη έχω κάνει γι' αυτό.

  • Αν το να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του, που όλοι θα μιλάμε κάπου παρακάτω γι' αυτό.

  • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Nα έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

  • Και να γνωρίζεις τα βήματα αυτής της διαδρομής για κάθε επόμενο (ή προηγούμενο βιβλίο σου).


Είναι ανάμεσα στα θέλω και τους στόχους σου για το 2023!...

Τότε θα χαρώ σου κρατώ το χέρι στα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής και να σε βοηθήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου μέσα από το θρυλικό πρόγραμμά μου - που στ' αλήθεια είναι σταθμός και εμπειρία ζωής για τους Συγγραφείς Μυθιστορημάτων - και αφορά την Επιτυχημένη Συγγραφή και Έκδοση/Προώθηση Μυθιστορημάτων.

ONLINE ΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμόζοντας μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Επίσης ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ μπορείς να δεις πώς άλλαξαν τις ζωές τους προηγούμενοι συμμετέχοντες του Εργαστηρίου που είπαν ΝΑΙ στο δικό τους ΕΔΩ + ΤΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ.

Μπορείς να δεις τα καταπληκτικά μυθιστορήματα που έγραψαν και κυκλοφόρησαν με την βοήθεια αυτής της γνώσης, αλλά μπορείς και να πάρεις όλες τις πληροφορίες για το πλήρες περιεχόμενο, την δομή και την μορφή του Εργαστηρίου.

Και θυμήσου, για να κάνεις τα όνειρα και τα θέλω σου πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός και όπως διαπιστώνεις μαζί μου σήμερα και χρόνο έχεις και δεν χρειάζεσαι ατελείωτους μήνες ή χρόνια για την συγγραφή ενός καλού μυθιστορήματος!

Μαρία

Αποστολή μου μέχρι το τέλος του 2023 είναι να βοηθήσω 1000+ νέους Συγγραφείς Μυθιστορημάτων να γράψουν και να Εκδώσουν/Προωθήσουν το Μυθιστόρημά τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ελπίζω να με βοηθήσεις να πετύχω τον στόχο μου διαδίδοντας τον στους δικούς σου ανθρώπους μέσα από τα social media σου ή τις όποιες άλλες επαφές σου και ελπίζω να μου επιτρέψεις να βοηθήσω κι εσένα προσωπικά αν έχεις έναν/μία Συγγραφέα Μυθιστορημάτων μέσα σου.

Χρήσιμα links/υλικό για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους:



Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page