top of page

Αν ένας στόχος είναι σημαντικός για σένα ζήτα βοήθεια.



Ναι, αν ένας στόχος είναι σημαντικός για σένα ζήτα βοήθεια.

Όταν έμεινα έγκυος στην Αναστασία έμεινα και στο κρεβάτι επτάμιση μήνες από τους εννέα. Οι οδηγίες της γυναικολόγου ήταν ξεκάθαρες. "Πηγαίνεις στην τουαλέτα μόνο, κι αυτό με δική σου ευθύνη. Ιδανικά δεν θέλω ούτε και γι' αυτό να σηκώνεσαι."

Όμως παρά την ιδιαίτερη συνθήκη όλα πήγαν καλά και τώρα έχω μια κόρη που φέτος κλείνει τα 12 της χρόνια!

ΟΜΩΣ τους μήνες της εγκυμοσύνης έγινε και κάτι άλλο, που δεν μου είχε ξανασυμβεί. Έβαλα παραπάνω από 25 κιλά και όταν με το καλό γέννησα ένα μωρό που ζύγιζε λιγότερο από 3 κιλά... ένα μεγάλο μέρος του βάρους που είχα βάλει όλους εκείνους τους μήνες στο κρεβάτι δεν έφυγαν με την αποχώρησή μας από την κλινική.

Από τα 43 - 45 κιλά που ήμουν πάντα μέχρι τα 37 μου, ξαφνικά η ζυγαριά μου προκαλούσε κρίσεις πανικού, αλλά και σε συνδυασμό με το ορθοπεδικό μου πρόβλημα στο δεξί μου πόδι, ήταν εντελώς απαγορευτικό να κρατήσω αυτό το επιπλέον βάρος στο σώμα μου.

Έτσι ξεκίνησα τις προσπάθειές μου. Χωρίς κανένα σύστημα. Χωρίς σχέδιο. Χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία ή γνώση σε θέματα διατροφής ή γυμναστικής.

Και για πολύ καιρό, έκανα απλώς τυχαίες προσπάθειες που δεν είχαν συνέπεια, δεν ήξερα αν ήταν αρκετές ή οι πλέον σωστές για τις ανάγκες μου.

Φυσικά τώρα ξέρω πως δεν ήταν καθόλου περίεργο που πάντα, μετά από λίγο, ό,τι δοκίμαζα το παρατούσα ή που είχα πειστεί πως: «αυτά δεν λειτουργούν για μένα και πως εγώ δεν θα κατάφερω ποτέ κάτι που καταφέρνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο καθημερινά».

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ... ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.

Ήξερα ότι χρειαζόμουν βοήθεια κι ευτυχώς μετά από πολύ πολύ καιρό, και μετά από πολλές πολλές αποτυχημένες δικές μου προσωπικές προσπάθειες ζήτησα επαγγελματική και σοβαρή βοήθεια.

Και η βοήθεια της ειδικού που εμπιστεύτηκα μου έμαθε να κάνω τα ίδια πράγματα, αλλά αλλιώς...

Και οι συνδυασμοί, οι ώρες διατροφής και συγκεκριμένης γυμναστικής, το νερό, οι σαλάτες και τα φρούτα, τελικά, όλα ΞΑΦΝΙΚΑ, λειτουργούσαν υπέρ μου και άρχισα να βλέπω τα πρώτα καλά αποτελέσματα.

Αν αυτή η κοπέλα δεν μου είχε επισημάνει τι κάνω λάθος και τι κάνω σχεδόν σωστά στις καθημερινές διατροφικές συνήθειές μου, αλλά και στον τρόπο γυμναστικής μου, δεν θα μάθαινα ποτέ τι κάνω λάθος και θα έχανα τον χρόνο μου και τα κουράγια μου για το θέμα αυτό, για χρόνια.

Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και με την Ζωή. Μαθήτριά μου από την Κύπρο και συμμετέχουσα στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θα έχανε τον χρόνο της, τα κουράγια της και παρά τον ενθουσιασμό και το ταλέντο της ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων θα έκανε τις πλέον λάθος επιλογές για το βιβλίο της αν άκουγε τις συμβουλές της φίλης και του άνδρα της ή ακόμη και το ίδιου της του εαυτού.

Γιατί οι επιλογές που θα έκανε, τόσο για τον Πρωταγωνιστή του βιβλίου της, όσο και για το σκηνικό και τον τόπο που σκόπευε να τοποθετήσει την αφήγηση της ιστορίας της ήταν από την αρχή ΛΑΘΟΣ.

Γιατί τα ερωτήματά της και ο τρόπος προσέγγισής της ήταν λάθος. Μόνο που η ίδια ούτε το γνώριζε, ούτε μπορούσε να το φανταστεί.

Δες και μόνη/μόνος σου...



Ευτυχώς ΟΛΟΙ οι Συμμετέχοντες στο: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμόζοντας μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ.



Ξέρουν πως είμαι στο πλάι τους για ό,τι θελήσουν και ό,τι χρειαστούν σε κάθε βήμα αυτής της συναρπαστικής διαδρομής και εμπειρίας της Επιτυχημένης Συγγραφής και Έκδοσης/Προώθησης των Μυθιστορημάτων τους.


Και ευτυχώς για την Ζωή, μου έγραψε και με ρώτησε πριν βιώσει απογοήτευση, πριν χάσει τα κουράγια της και πριν πάει χαμένος ο κόπος, ο χρόνος και το ίδιο της το ταλέντο από λάθος επιλογές.


Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή απάντηση σε ένα ερώτημα σαν κι αυτό; Ορίστε εδώ η απάντησή μου:


"Ο τρόπος σκέψης σου είναι λάθος. Το αν ταιριάζει ένα επάγγελμα ή ένας τόπος σε ένα βιβλίο δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι δημοφιλές το ένα ή το άλλο ΑΛΛΑ με την βασική γραμμή πλοκής, το θέμα και το προφίλ του πρωταγωνιστή.


Η ερώτησή σου θα πρέπει να είναι ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΟΚΗΣ ΜΟΥ;

Και η απάντηση στο ερώτημα αυτό... σε συνδυασμό με το θέμα και το ιδιαίτερο προφίλ του πρωταγωνιστή σου θα σου απαντήσουν την απορία σου.


Επέστρεψε στο υλικό του προγράμματος για να θυμηθείς πώς χτίζουμε σωστά και ολοκληρωμένα το προφίλ του πρωταγωνιστή για ένα best seller μυθιστόρημα, αλλά και πώς χειριζόμαστε τις λεπτομέρειες για την αφήγηση της ιστορίας μας με βάση το ξεκάθαρο θέμα του βιβλίου, αλλά και την βασική γραμμή πλοκής του...


Και θα ανακαλύψεις το "σωστό" επάγγελμα του πρωταγωνιστή σου, αλλά και τον 'σωστό' τόπο για την εξέλιξη της ιστορίας σου. Και φυσικά όταν καταλήξεις, το ξανασυζητάμε πριν καν αρχίσεις να γράφεις, ώστε να ξέρουμε ότι είσαι στον 'σωστό δρόμο' και πως έχεις κάνει τις πλέον σωστές επιλογές για το μυυθιστορημά σου. - Μαρία"


Αυτή είναι η δύναμη της μάθησης και της βοήθειας που μπορείς να έχεις από κάποιον που ξέρει. Και αυτή είναι η δύναμη της επιλογής του να μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου/μόνη σου.

Κι αυτή την δύναμη, αυτή την δυναμική, και τα καλά αποτελέσματά της, μπορείς να τα συναντήσεις ΠΑΝΤΟΥ. Στη επιχειρήσεις, στα οικονομικά, στις σχέσεις και φυσικά στην Συγγραφή!


Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι ΑΓΑΠΟΥΝ να προσπερνούν την βοήθεια που μπορούν να έχουν από ειδικούς και γνώστες του αντικειμένου, και ή προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους ή λαμβάνουν συμβουλές και γνώμες από τους πλέον ακατάλληλους ανθρώπους σε σχέση με αυτό που θέλουν να πετύχουν.


Δεν λέω, είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε και να ζητάμε την γνώμη των φίλων και των πολύ δικών μας ανθρώπων, αλλά, προσωπικά έχω έναν κανόνα.


Σε σχέση με έναν σημαντικό για μένα στόχο και θέλω, συμβουλές και καθοδήγηση δέχομαι ΜΟΝΟ από ανθρώπους που ήδη έχουν πετύχει αυτό που θέλω να καταφέρω κι εγώ και βρίσκονται, τουλάχιστον 10 βήματα, μπροστά από μένα.


Αν δεν ζητήσουμε βοήθεια για κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, στην καλύτερη περίπτωση, απλά χάνουμε χρόνο. Στην χειρότερη περίπτωση όμως (και αυτό είναι το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα) αποτυγχάνουμε και απογοητευόμαστε και τα παρατάμε.


Γι' αυτό αν ένας στόχος είναι σημαντικός για σένα, ζήτα βοήθεια.


Κι αν είναι σημαντικός στόχος για σένα:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του, που όλοι θα μιλάμε κάπου παρακάτω γι' αυτό.

  • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Nα έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

  • Και να γνωρίζεις τα βήματα αυτής της διαδρομής για κάθε επόμενο (ή προηγούμενο βιβλίο σου).


Τότε θα χαρώ σου κρατώ το χέρι στα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής και να σε βοηθήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου μέσα από το θρυλικό πρόγραμμά μου - που στ' αλήθεια είναι σταθμός και εμπειρία ζωής για τους Συγγραφείς Μυθιστορημάτων - και αφορά την Επιτυχημένη Συγγραφή και Έκδοση/Προώθηση Μυθιστορημάτων.


ONLINE ΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμόζοντας μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ.


** Μέχρι τις 17/02 (τα μεσάνυχτα) το Εργαστήρι είναι στην διάθεσή σου με Ιδιαίτερη Προνομιακή Τιμή. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας η Προνομιακή Τιμή θα αποσυρθεί, ενώ πέρα από την ιδιαίτερα προνομιακή έκπτωση έχεις στην διάθεσή σου και επιλογή 12 δόσεων.


Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου και τον χρόνο σου. Εύχομαι να περνάς όμορφα και για μια ακόμη φορά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ.


Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας να είσαι ανέλπιστα καλά!

Μαρία



Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.



Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page