top of page

Αν Αναρωτιέσαι Πως Να Γράψω Ένα Βιβλίο Και Ποια Θα Πρέπει Να Είναι Τα Πρώτα Μου Βήματα Για την Συγγρ


δημιουργικη γραφη οδηγιες, σεμιναρια συγγραφης βιβλιου, συγγραφή βιβλίου

Μπορεί να έχεις ακούσει πολλά για την συγγραφή βιβλίου.

Μπορεί να έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής βιβλίου, να έχεις έρθει σε επαφή με τεχνικές συγγραφής βιβλίου, ακόμη και με δημιουργικής γραφής οδηγίες.

Όμως όταν ξεκινάς να γράφεις, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι απλά να έχεις αυτοπεποίθηση και ένα "μοντέλο" που θα σε βοηθά να πηγαίνεις παρακάτω με την συγγραφή του βιβλίου σου και θα κρατά την έμπνευση και την δημιουργικότητά σου σε εγρήγορση.

Αν ξεκινάς τώρα την συγγραφή ενός βιβλίου και πιστεύεις ότι για να υλοποιηθεί ένας στόχος σαν κι αυτός απλά θα κάθεσαι μπροστά σε ένα φύλο χαρτί ή την οθόνη του υπολογιστή και θα περιμένεις να σου έρθει η έμπνευση, τότε θα βρεθείς μπροστά σε μια έκπληξη.

Μπορεί να κάτσεις και να περιμένεις… να περιμένεις… και να περιμένεις, δίχως να έχεις το αποτέλεσμα και την έμπνευση που προσδοκάς.

Επομένως, αντί να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου, χρησιμοποίησε αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους για να βάλεις μπρος στην δημιουργικότητα σου και να γράφεις ουσιαστικά και εμπνευσμένα την κάθε φορά που έχεις λίγο χρόνο.

Εδώ σου δίνω μια σειρά από ασκήσεις, ιδέες και συμβουλές για να ξυπνήσεις τον κοιμώμενο γίγαντα της δημιουργικότητας σου και να νιώσεις αυτοπεποίθηση ως Συγγραφέας από την αρχή!

Πάρε ένα τετράδιο, ένα στυλό και ένα φύλο χαρτί ή την συσκευή που σε βολεύει – laptop, τάμπλετ, ή υπολογιστή γραφείου – και γράψε ιδέες, ανέκδοτα, σχέδια, σημαντικές φράσεις, σκιαγραφήματα χαρακτήρων και αναμνήσεις.

Γράψε οτιδήποτε θέλεις, αρκεί να γράψεις.

Αν έχεις στο μυαλό μια συγκεκριμένη γραμμή πλοκής ή μια ιστορία, γράψε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτή.

Σε αυτό το στάδιο, το μόνο που θες είναι να γράψεις μερικές λέξεις έτσι ώστε να έχεις υλικό για να δουλέψεις.

Μερικές φορές όταν ξεκινάς μπορεί να έχεις μια ιδέα για μια σημαντική σκηνή.

Ίσως την συνάντηση δύο χαρακτήρων οι οποίοι να έχουν μια διαφωνία ή μια σύγκρουση, ή έναν χαρακτήρα που ανακαλύπτει κάτι, κάποιον να συνειδητοποιεί κάτι, ένα δραματικό γεγονός ίσως.

Μερικές φορές οι ιδέες προέρχονται από μια οικογενειακή ιστορία ή κάτι που συνέβη σε σένα ή σε κάποιον γνωστό σου.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο ξεκίνα την συγγραφή σου κάτω από αυτό το πλαίσιο και μην ανησυχείς για το τι γράφεις: απλά ξεκίνα από κάπου.

Όσα περισσότερα γράφεις στο χαρτί ή στον υπολογιστή σου, τόσο βελτιώνονται οι ικανότητες σου στην συγγραφή.

Η ανάπτυξη της συγγραφικής σου φωνής απαιτεί χρόνο, επομένως μην βιαστείς και μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις από την αρχή.

Αν δεις ότι αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες στο να ξεκινήσεις να γράφεις, δοκίμασε να αφήσεις μια μισοτελειωμένη πρόταση έτσι ώστε να μπορέσεις να την ολοκληρώσεις την επόμενη φορά που θα καθίσεις να γράψεις.

Εναλλακτικά, δοκίμασε να κάνεις μια λίστα με ιδέες.

Συνήθως, το ξεκίνημα απαιτεί χρόνο, αλλά το μυαλό σου λειτουργεί πολύ καλύτερα στο τέλος μιας συγγραφικής περιόδου και οι ιδέες προκύπτουν πολύ ευκολότερα – επομένως επωφελήσου από αυτή την βοήθεια για να ξεκινήσεις την επόμενη φορά.

Εδώ είναι μια ακόμη άσκηση δημιουργικής γραφής για να εξασφαλίσεις ότι πάντα θα έχεις αρκετές ιδέες για να χρησιμοποιήσεις όταν κολλήσεις.

Γράψε 3 σημαντικές αναμνήσεις από το παρελθόν του χαρακτήρα σου.

Και τώρα γράψε για τους κύριους χαρακτήρες σου:

  • Αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους και είναι σημαντικά γι' αυτούς. (Τί σηματοδοτούν:)

  • Σημαντικά περιστατικά που μπορεί να βίωσε ή να βιώνει αυτή την στιγμή ο χαρακτήρας σου:

  • Σημαντικές επιθυμίες ή φόβοι που έχουν οι κύριοι χαρακτήρες σου.

Η συγγραφή ενός ολόκληρου βιβλίου απαιτεί χρόνο και γνώση. Να το έχεις στο νου σου και να μην βάλεις περισσότερη πίεση στον εαυτό σου.

Γι' αυτό ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκεσαι, αν νιώθεις μέσα σου την ανάγκη για βοήθεια, καθοδήγηση και επιπλέον γνώση θα βρεις περισσότερα για...

Την Συγγραφή Μυθιστορημάτων ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK EΔΩ

Την Συγγραφή Παραμυθιών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK EΔΩ

Την Συγγραφή Μη-Λογοτεχνικών Βιβλίων ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK EΔΩ

Για να έχεις τα Χρήματα και την Ελευθερία Επιλογών & Κινήσεων που προσφέρει μια Online/Ψηφιακή Επιχείρηση ​με αποκλειστικό περιεχόμενο όσα ΕΙΣΑΙ, σε παθιάζουν, αγαπάς, γνωρίζεις και εξακολουθείς να μαθαίνεις τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως επιχειρηματίας - ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είσαι καλά!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σύντομα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #πωςναβρωτιτλογιατοβιβλιομου #τεχνικεςσυγγραφης #τεχνικεςσυγγραφηςβιβλιου #τεχνικεςσυγγραφηςμυθιστορηματος #τεχνικέςσυγγραφήςμυθιστορήματος #οδηγιεςγιασυγγραφημυθιστορηματος #πωςναγραψετεεναπραγματικακαλομυθιστορημα #εφαρμογεςγιαναγραψειςβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #σεμιναριασυγγραφηςβιβλιου #δημιουργικηγραφηοδηγιες

bottom of page