top of page

Ιδεοκαταιγισμός (ή αλλιώς...) Brainstorming Για Συγγραφείς


Στην πραγματικότητα το Brainstorming είναι ένας κλασικός τρόπος για να κατεβάσεις καινούριες ιδέες, να καθαρίσεις τις σκέψεις σου και να βρεις δημιουργικές λύσεις.

"Συστατικά" που τα έχει ανάγκη ένας συγγραφέας!

Όταν σκέφτεσαι "λογικά και γραμμικά" το βιβλίο που γράφεις κινδυνεύει από το να αφαιρείς συνεχώς δυνατότητες και συνδυασμούς.

Όμως όταν κάνεις Brainstorming τότε εξερευνάς όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και στην συνέχεια επιλέγεις την καλύτερη για την ιστορία σου και την δραματοποίησή της.

Ξεκίνα λοιπόν να γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί όσες περισσότερες ιδέες μπορείς που σχετίζονται με το βιβλίο σου, όπως για παράδειγμα συγκεκριμένες σκηνές ή συγκεκριμένους χαρακτήρες.

Μην ανησυχείς αν οι εμπνεύσεις σου αυτές μοιάζουν χαζές και ασύνδετες μεταξύ τους.

Όποια σκέψη και αν σου έρθει - δίχως να την κρίνεις - κατέγραψε την!

Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να ξεπεράσεις το λογικό μέρος του μυαλού σου και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σκεφτεί αντισυμβατικά, δημιουργικά και εμπνευσμένα!

Το Brainstorming είναι κάτι που μπορείς να τον κάνεις μόνη/μόνος σου, αλλά μπορείς και να ζητήσεις βοήθεια.

Δύο μυαλά/εμπνεύσεις/ Brainstorming ιδέες, είναι πάντα καλύτερα από ένα.

Εάν κάνεις Brainstorming με παρέα, φρόντισε να είναι με ένα (ή και περισσότερα άτομα) με τα οποία νιώθεις καλά και τα εμπιστεύεσαι.

Είναι σημαντικό να μη φοβάσαι να εκφραστείς μπροστά σε άλλους.

Συχνά οι άλλοι άνθρωποι που συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία για εμάς μπορεί να έχουν πολύ καλές ιδέες, όπως επίσης μπορούν να σου αποκαλύψουν πιθανές αδυναμίες και να σου προσφέρουν ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες για καταστάσεις, τις οποίες δεν είχες σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν ή δεν θα σκεφτόσουν ποτέ μόνη/μόνος σου.

Το Brainstorming είναι μια εξαιρετική άσκηση για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το τρομακτικό ‘σύνδρομο της λευκής σελίδας’.

Παράγει πολλές ιδέες και σου δίνει πολύ υλικό για να αναπτύξεις, γι' αυτό δοκίμασέ το σήμερα κιόλας!

Κι εδώ είναι μερικές απλές και βασικές οδηγίες για να τα καταφέρεις ακόμη καλύτερα!

1. Πάρε ένα μεγάλο φύλλο χαρτί.

2. Ξεκίνησε να το γεμίζεις με όσες περισσότερες σκέψεις και ιδέες μπορείς γύρω από το βιβλίο σου, όπως για παράδειγμα ονόματα χαρακτήρων, σκηνικά, συναισθήματα, καταστάσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σχετίζεται με το βιβλίο σου.

3. Συνέχισε να γράφεις, μέχρι να γεμίσεις όλη την σελίδα.

Το Brainstorming πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία για τον συγγραφέα που έχεις μέσα σου.

Γι' αυτό όποτε νιώθεις ότι έχεις μπλοκάρει ή ότι δεν είσαι σίγουρη/σίγουρος για το πώς να συνεχίσεις, ένα μεγάλο φύλλο χαρτί και μερικές Brainstorming συνεδρίες μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Εάν θέλεις επιπλέον καθοδήγηση και επιπλέον γνώση θα βρεις περισσότερα για...

Την Συγγραφή Μυθιστορημάτων ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK EΔΩ

Την Συγγραφή Παραμυθιών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK EΔΩ

Την Συγγραφή Μη-Λογοτεχνικών Βιβλίων ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK EΔΩ

Για να έχεις τα Χρήματα και την Ελευθερία Επιλογών & Κινήσεων που προσφέρει μια Online/Ψηφιακή Επιχείρηση ​με αποκλειστικό περιεχόμενο όσα ΕΙΣΑΙ, σε παθιάζουν, αγαπάς, γνωρίζεις και εξακολουθείς να μαθαίνεις τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως επιχειρηματίας - ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είσαι καλά!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σύντομα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #πωςναβρωτιτλογιατοβιβλιομου #τεχνικεςσυγγραφης #τεχνικεςσυγγραφηςβιβλιου #τεχνικεςσυγγραφηςμυθιστορηματος #τεχνικέςσυγγραφήςμυθιστορήματος #οδηγιεςγιασυγγραφημυθιστορηματος #πωςναγραψετεεναπραγματικακαλομυθιστορημα #εφαρμογεςγιαναγραψειςβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #σεμιναριασυγγραφηςβιβλιου #δημιουργικηγραφηοδηγιες

bottom of page