top of page

Πώς να δημιουργήσεις το δικό σου πλάνο εξέλιξης και καλλιέργειας του ταλέντου σου.


Ένας συγγραφέας που θέλει να έχει επιτυχία είναι όπως ένας επαγγελματίας αθλητής.

Το ταλέντο και η φυσική κλίση δεν αρκούν. Η θεωρητική γνώση γύρω από το άθλημα, από μόνη της δεν ωφελεί. Η μία προπόνηση ποτέ δεν θα είναι αρκετή.


Έτσι και με τη συγγραφή, είναι μια Τέχνη που πίσω της υπάρχει κρυμμένη μια Τεχνική μαζί, και είναι μια τέχνη που μπορεί να γεννάται στην σφαίρα της φαντασίας, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, αλλά για να εκδηλωθεί απαιτεί ΠΡΑΚΤΙΚΗ εφαρμογή όσων (φαντάζεσαι, γνωρίζεις και μαθαίνεις).


Aπαιτεί προσήλωση και προσοχή, γιατί είναι μια 100% πρακτική τέχνη και διαδικασία.


Γι' αυτό συνέχισε να βελτιώνεις την τεχνική και τις γνώσεις σου γύρω από την τέχνη της συγγραφής.


Ιδιαίτερα αφού κυκλοφορήσεις το πρώτο σου βιβλίο και μετά. Γιατί το δεύτερο βιβλίο σου θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο.

Ίσως εκπλαγείς αν σου πω πως 14 βιβλία μετά, αρκετά ψηφιακά προγράμματα μετά, αρκετές ομιλίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις μετά, άπειρα blog posts και videos μετά, πολλές φορές νιώθω πως είμαι ακόμη στην αρχή και συνεχίζω να καλλιεργώ και να εξελίσσω τον εαυτό μου.


Καθημερινά και συνειδητά. Με πλάνο. Με πρόγραμμα. Με στόχο και με πρόθεση.


Ναι, παρά την όποια γνώση και εμπειρία μου, συνεχίζω να με καλλιεργώ και να με εξελίσσω και ξέρω πως αν θέλω να έχω την επιτυχία που ονειρεύομαι και φιλοδοξώ για την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας, αλλά και για το κάθε βιβλίο μου χωριστά, αυτή είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να πάψει ποτέ.


Ναι, ούτε και για σένα η μία "καλή προπόνηση" δεν είναι αρκετή. Γι' αυτό δημιούργησε το δικό σου πλάνο εξέλιξης και καλλιέργειας του ταλέντου σου.


Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ εξεζητημένο. Αυτό που χρειάζεσαι όμως και είναι απαραίτητο, είναι να το κάνεις.


  • Θα μπορούσες να παρακολουθείς ανά διαστήματα μαθήματα συγγραφής.

  • Ή θα μπορούσες να μελετάς ένα συγκεκριμένο αριθμό βιβλίων τον χρόνο, να αναλύεις χαρακτήρες, πλοκές, δομές βιβλίων, να μελετάς το λεξιλόγιο και το στυλ επιτυχημένων συγγραφέων.


Ακόμη κι αν τα βιβλία σου κάνουν παγκόσμιες επιτυχίες, βεβαιώσου ότι εσύ συνεχίζεις να καλλιεργείς το ταλέντο και την τεχνική σου.


Άλλωστε ο σπουδαιότερος δάσκαλος που μπορείς να έχεις γύρω από την τέχνη της συγγραφής είναι ο εαυτό σου, μέσα από τη συνεχόμενη προσωπική σου πρακτική επαφή με τις λέξεις.


Μέσα και από άλλα βιβλία... γι' αυτό διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε.


Ακόμη και ποίηση κι ας γράφεις πεζό κείμενο. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ποίηση είναι η καλύτερη επιλογή λέξεων με την καλύτερη δυνατή σύνταξη.


Βεβαιώσου ότι κρατάς ένα -έστω και πρόχειρο- αρχείο από ό,τι μπορεί να συναντάς καθημερινά και σου τραβά την προσοχή. Ποτέ δεν ξέρεις πώς και πού μπορείς να το συνδυάσεις.


Ή γράψε κείμενα που να μοιάζουν στην ποιότητα γραφής των συγγραφέων που θαυμάζεις.


Κάνε ό,τι πιστεύεις ό,τι ταιριάζει προσωπικά σε σένα καλύτερα και θα βοηθήσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας.


Γι' αυτό λοιπόν σήμερα απλά σε ξαναρωτώ: Ποιο είναι το δικό σου πλάνο εξέλιξης και καλλιέργειας του ταλέντου σου;



Αύριο θα μοιραστώ μαζί σου απλούς + ρεαλιστικούς στόχους που θα σε οδηγήσουν ΕΥΚΟΛΑ στην Επιτυχημένη Συγγραφή και Έκδοση των βιβλίων της επιλογής σου!


Σήμερα όμως, προσπάθησε να απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα χαράζοντας ένα ξεκάθαρο και ευχάριστο μονοπάτι για σένα, την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και για την έκδοση και προώθηση του κάθε βιβλίου σου χωριστά.


Για μια ακόμη φορά εύχομαι να σε εμπνέω και να σε βοηθώ. Καλό απόγευμα Σαββάτου και... μέχρι αύριο, να είσαι ανέλπιστα καλά!

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page