top of page

Τι είναι τα Κομβικά Σημεία Εσωτερικής Αλλαγής ενός Πρωταγωνιστή Best Seller Μυθιστορημάτων.Αν σε ενδιαφέρει να πετύχεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, όσο και για κάθε βιβλίο σου χωριστά, φρόντισε να διαβάσεις με προσοχή και μέχρι το τέλος όσα μοιράζομαι σήμερα μαζί σου εδώ -θα σου πάρει μόλις ένα λεπτό!- και φυσικά φρόντισε να εφαρμόσεις αυτή την γνώση στις σελίδες των βιβλίων σου.

Μπορεί τα κομβικά σημεία αναφοράς και αλλαγής, για τα οποία σου μίλησα την περασμένη φορά... δες το σχετικό post εδώ: "Τι είναι και ποιο είναι το ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ που υπάρχει σε κάθε Best Seller Mυθιστόρημα"

Να είναι εύκολα να τα εντοπίσει και να τα επεξεργαστεί ένας συγγραφέας, όμως πέρα από αυτά, θα πρέπει να φροντίσει και τα κομβικά σημεία αναφοράς και αλλαγής του εσωτερικού ταξιδιού του κάθε ήρωά του και ιδιαίτερα του πρωταγωνιστή του.


Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που ο ήρωας αλλάζει ως άνθρωπος κι εμείς θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το ταξίδι, αλλά και το σημείο της εσωτερικής του αλλαγής και αυτογνωσίας, έχοντας πρόσβαση στο μυαλό, στην καρδιά και την ψυχή του, ώστε να ξέρουμε ποιος είναι την κάθε δεδομένη στιγμή.

Σαν αναγνώστες θέλουμε να γνωρίζουμε τις αλλαγές των ηρώων μας, και πολύ παραπάνω των πρωταγωνιστών, αλλά και των πολύ σημαντικών δεύτερων ρόλων.


Θέλουμε να γνωρίζουμε τον πλούτο της ψυχής και της ζωής τους, αλλά και τη διαδρομή τους.


Σαν συγγραφέας, δουλειά σου είναι να μας δείξεις αυτό το προσωπικό ταξίδι του ήρωά σου.

Γι' αυτό... για να βάλεις σε εφαρμογή την παραπάνω γνώση, να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το ταλέντο σου ως Συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και να κάνεις το βιβλίο που γράφεις ή θα γράψεις σύντομα, πιο συναρπαστικό και αληθινά καλό όσον αφορά το συγκεκριμένο δεδομένο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.


BHMA #1

Θέλω να επιλέξεις ένα οποιοδήποτε σημείο αναφοράς του βιβλίου σου, όμως να είναι διαφορετικό από την απόλυτη κορύφωση.


Ποιανού ήρωα σημείο αναφοράς είναι αυτό το σημείο;


BHMA #2

Βάλε το ρολόι (στην παραπάνω σκηνή) δέκα λεπτά πριν.


Πώς ο παραπάνω ήρωας αισθάνεται γύρω από τον εαυτό του λίγο πριν το παραπάνω σημείο που έχεις επιλέξει;


BHMA #3

Γράψε μία παράγραφο όπου παρουσιάζει το πώς και το ποιος είναι ο ήρωάς σου σε αυτή την προηγούμενη στιγμή.

Θέλουμε να ξέρουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.


BHMA #4

Τώρα γράψε μια παράγραφο όπου να μας λες ποιος είναι ο ήρωάς σου, τι σκέφτεται και τι νοιώθει δέκα λεπτά μετά το σημείο που επέλεξες παραπάνω.


BHMA #5

Χρησιμοποίησε τις παραπάνω παραγράφους, αλλά και τη γνώση σου για τον ήρωά σου για να γράψεις μια «συνδετική» παράγραφο όπου θα μας φανερώνεις την εσωτερική, πνευματική και ψυχολογική μεταφορά του, από τη μια κατάσταση στην άλλη, όπου θα μας φανερώνεις την αλλαγή του.


Μπορείς να ξεκινήσεις γράφοντας κάτι σαν…

«Δέκα λεπτά πριν, ήταν…. Αλλά τώρα τα πάντα ήταν διαφορετικά. Τώρα ο/η….»


BHMA #6

Βρες άλλα έξι τέτοια σημεία όπου θα μας φανερώνεις τις αλλαγές που συμβαίνουν στον ήρωά σου και επανέλαβε τα παραπάνω βήματα.


Τις περισσότερες φορές οι συγγραφείς κάνουν πολύ και καλή δουλειά στο να γεννούν τους ήρωές τους πάνω στο χαρτί ψάχνοντας γι’ αυτούς το κατάλληλο επάγγελμα, σκηνικό, ή άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν τον ίδιο, αλλά και την ιστορία του ενδιαφέρουσα και πιστευτή.


Όμως πολύ λίγοι είναι αυτοί οι συγγραφείς που κάνουν συναισθηματική έρευνα.


Είναι σημαντικό να μπορείς ξεδιπλώσεις πάνω στο χαρτί το πώς ένα ανθρώπινο πλάσμα αντιδρά, σκέφτεται και νοιώθει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ρώτα. Ψάξε και διάβασε.


Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να κάνεις και τη συναισθηματική έρευνα που απαιτείται για τους ήρωές σου και πολύ παραπάνω για τους πρωταγωνιστές σου.


Ρώτα. Ψάξε και διάβασε τι προκαλούν οι διάφορες καταστάσεις σε ανθρώπους με διαφορετική προσωπικότητα, με διαφορετική ηλικία, με διαφορετικές συνήθειες, ή με διαφορετικά πιστεύω.


Και θυμήσου…

  • Μήπως και η δική σου ζωή άλλαξε κάποια στιγμή μέσα σε ένα λεπτό;

  • Ποιο είναι το γεγονός που το προκάλεσε;

  • Μήπως ένοιωσες κι εσύ με αφορμή κάποιο γεγονός ότι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια;


Αν ναι, τότε ξέρεις πώς θα πρέπει να παρουσιάσεις και τον ήρωά σου μέσα στις σελίδες σου.

Μερικές στιγμές έχουν μεγάλη δύναμη κι ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, αλλά μόνο επειδή οι εσωτερικές διεργασίες κάποιου τις κάνουν να έχουν.


Φρόντισε να μας δώσεις αυτήν την προσοχή, αλλά και τις κατάλληλες λεπτομέρειες για τις αντίστοιχες στιγμές των ηρώων σου.


Χρειαζόμαστε αυτού του είδους την αληθοφάνεια για τους ήρωές σου αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις τόσο για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, όσο και για κάθε βιβλίο σου χωριστά.


Όπως καταλαβαίνεις, για μια ακόμη φορά, η Συγγραφή είναι Τέχνη και Τεχνική μαζί και απαιτεί από εσένα συνειδητή γνώση, επιλογή και εφαρμογή.
Η αυθόρμητη έμπνευση καμιά φορά από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Τέλος, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

  • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

  • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

Comentarios


bottom of page