Τι είναι τα Κομβικά Σημεία Εσωτερικής Αλλαγής ενός Πρωταγωνιστή Best Seller Μυθιστορημάτων.Αν σε ενδιαφέρει να πετύχεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, όσο και για κάθε βιβλίο σου χωριστά, φρόντισε να διαβάσεις με προσοχή και μέχρι το τέλος όσα μοιράζομαι σήμερα μαζί σου εδώ -θα σου πάρει μόλις ένα λεπτό!- και φυσικά φρόντισε να εφαρμόσεις αυτή την γνώση στις σελίδες των βιβλίων σου.

Μπορεί τα κομβικά σημεία αναφοράς και αλλαγής, για τα οποία σου μίλησα την περασμένη φορά... δες το σχετικό post εδώ: "Τι είναι και ποιο είναι το ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ που υπάρχει σε κάθε Best Seller Mυθιστόρημα"

Να είναι εύκολα να τα εντοπίσει και να τα επεξεργαστεί ένας συγγραφέας, όμως πέρα από αυτά, θα πρέπει να φροντίσει και τα κομβικά σημεία αναφοράς και αλλαγής του εσωτερικού ταξιδιού του κάθε ήρωά του και ιδιαίτερα του πρωταγωνιστή του.


Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που ο ήρωας αλλάζει ως άνθρωπος κι εμείς θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το ταξίδι, αλλά και το σημείο της εσωτερικής του αλλαγής και αυτογνωσίας, έχοντας πρόσβαση στο μυαλό, στην καρδιά και την ψυχή του, ώστε να ξέρουμε ποιος είναι την κάθε δεδομένη στιγμή.

Σαν αναγνώστες θέλουμε να γνωρίζουμε τις αλλαγές των ηρώων μας, και πολύ παραπάνω των πρωταγωνιστών, αλλά και των πολύ σημαντικών δεύτερων ρόλων.


Θέλουμε να γνωρίζουμε τον πλούτο της ψυχής και της ζωής τους, αλλά και τη διαδρομή τους.


Σαν συγγραφέας, δουλειά σου είναι να μας δείξεις αυτό το προσωπικό ταξίδι του ήρωά σου.

Γι' αυτό... για να βάλεις σε εφαρμογή την παραπάνω γνώση, να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το ταλέντο σου ως Συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και να κάνεις το βιβλίο που γράφεις ή θα γράψεις σύντομα, πιο συναρπαστικό και αληθινά καλό όσον αφορά το συγκεκριμένο δεδομένο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.


BHMA #1

Θέλω να επιλέξεις ένα οποιοδήποτε σημείο αναφοράς του βιβλίου σου, όμως να είναι διαφορετικό από την απόλυτη κορύφωση.


Ποιανού ήρωα σημείο αναφοράς είναι αυτό το σημείο;


BHMA #2

Βάλε το ρολόι (στην παραπάνω σκηνή) δέκα λεπτά πριν.


Πώς ο παραπάνω ήρωας αισθάνεται γύρω από τον εαυτό του λίγο πριν το παραπάνω σημείο που έχεις επιλέξει;


BHMA #3

Γράψε μία παράγραφο όπου παρουσιάζει το πώς και το ποιος είναι ο ήρωάς σου σε αυτή την προηγούμενη στιγμή.

Θέλουμε να ξέρουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.


BHMA #4

Τώρα γράψε μια παράγραφο όπου να μας λες ποιος είναι ο ήρωάς σου, τι σκέφτεται και τι νοιώθει δέκα λεπτά μετά το σημείο που επέλεξες παραπάνω.


BHMA #5

Χρησιμοποίησε τις παραπάνω παραγράφους, αλλά και τη γνώση σου για τον ήρωά σου για να γράψεις μια «συνδετική» παράγραφο όπου θα μας φανερώνεις την εσωτερική, πνευματική και ψυχολογική μεταφορά του, από τη μια κατάσταση στην άλλη, όπου θα μας φανερώνεις την αλλαγή του.


Μπορείς να ξεκινήσεις γράφοντας κάτι σαν…

«Δέκα λεπτά πριν, ήταν…. Αλλά τώρα τα πάντα ήταν διαφορετικά. Τώρα ο/η….»


BHMA #6

Βρες άλλα έξι τέτοια σημεία όπου θα μας φανερώνεις τις αλλαγές που συμβαίνουν στον ήρωά σου και επανέλαβε τα παραπάνω βήματα.


Τις περισσότερες φορές οι συγγραφείς κάνουν πολύ και καλή δουλειά στο να γεννούν τους ήρωές τους πάνω στο χαρτί ψάχνοντας γι’ αυτούς το κατάλληλο επάγγελμα, σκηνικό, ή άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν τον ίδιο, αλλά και την ιστορία του ενδιαφέρουσα και πιστευτή.


Όμως πολύ λίγοι είναι αυτοί οι συγγραφείς που κάνουν συναισθηματική έρευνα.


<