top of page

Μαίρη Κατσανίδου, Μαθήτρια του Writing Online. Πλέον Επιτυχημένη Συγγραφέας Μυθιστορημάτων!



Είναι κάποιοι άνθρωποι που γίνονται πρότυπο για όλους μας. Ευγενικοί στην ψυχή, γενναιόδωροι με τους άλλους, και αν και τα παιδιά και τα εγγόνια τους προδίδουν την ηλικία τους, αυτοί έχουν την ψυχή, το βλέμμα και την όρεξη ενός μικρού παιδιού.


Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η σημερινή μου καλεσμένη. Μαθήτρια του Writing Online που την φιλοξενώ με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτη της μυθιστορήματος.

Η κυρία Μαίρη Κατσανίδου, δεν έχει στο βιογραφικό της μια λίστα από πτυχία ή σπουδές με περγαμηνές. Έχει όμως μια αστείρευτη δίψα για τα καλά μυθιστορήματα.


Είχε ήδη διαβάσει πάρα πολλά μυθιστορήματα της αρεσκείας της, μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να τολμήσει να γράψει το δικό της!


Η ίδια διστάζει να αποκαλέσει τον εαυτό της συγγραφέα, όμως το πρώτο της μυθιστόρημα κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, έχουν γίνει μια σειρά από επιτυχημένες παρουσιάσεις γι' αυτό (προ covid εποχή) και έχει δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις ως Συγγραφές του μυθιστορήματος για το οποίο μιλάμε και σήμερα, ενώ στο ενεργητικό της έχει άλλα 5 βιβλία (συλλογικές εργασίες) που έχουν ήδη εκδοθεί και κυκλοφορούν.


Και θέλεις να μάθεις και κάτι εξίσου συναρπαστικό; Το δεύτερο μυθιστόρημά της έχει ήδη ολοκληρωθεί και το τρίτο μυθιστόρημά της κοντεύει!

Η κυρία Μαίρη Κατσανίδου είναι μια απόδειξη πως ΠΑΝΤΑ έχεις επιλογές και ΠΑΝΤΑ είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις αυτό που θέλεις στην ζωή σου, ακόμη κι αν στην αρχή φαντάζει τρελό ή διστάζεις να το παραδεχτείς στους γύρω σου, ακόμη και στον εαυτό σου καμιά φορά.


Η κυρία Μαίρη είναι μια ακόμη απόδειξη πως στην εποχή μας, η γνώση, τα εφόδια και οι άνθρωποι είναι μόλις ένα click κοντά σου, για να σε βοηθήσουν και να σε καθοδηγήσουν, ώστε να υλοποιήσεις ΝΑΙ, ακόμη και το όνειρο του συγγραφέα που έχεις μέσα σου την ίδια εποχή που ακόμη και τα εγγόνια σου έχουν μεγαλώσει.


Εύχομαι η σημερινή μου καλεσμένη, Μαθήτρια του Writing Online, να σε εμπνεύσει με τις απαντήσεις της κουβέντας που είχα μαζί της, αλλά και με το βιβλίο της, την δική της προσωπική εμπειρία και το βιογραφικό της.


Μαρία: Πότε και πώς εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο μυθιστόρημα;

Μαίρη Κατσανίδου: Η αρχή έγινε με μια άσκηση δημιουργικής γραφής που η Μαρία πρότεινε να κάνουμε στα πλαίσιο των σημειώσεων του προγράμματός της.


Η άσκηση που είχα μπροστά μου, μέσα από τις σημειώσεις μου, μου προέτρεπε να ξεκινήσω γράφοντας μια πρώτη λέξη και να μην αφήσω το μολύβι για δέκα λεπτά.


Έτσι άρχισα να δακτυλογραφώ και σταμάτησα μετά από μία ώρα γιατί ήδη στο μυαλό και τις σημειώσεις μου είχα την πλοκή του πρώτου μου μυθιστορήματος!


Ήταν συγκλονιστικό! Ούτε εγώ δεν το περίμενα! Όμως κάποιες ασκήσεις δημιουργικής γραφής (με την κατάλληλη γνώση και καθοδήγηση) έχουν αυτή την δυναμική και κάνουν τα πάντα απλά και γρήγορα και εύκολα!


Μαρία: Πότε έγραφες και πού έγραφες;

Μαίρη Κατσανίδου: Έγραφα καθημερινά στην αυλή του σπιτιού μας τις μέρες του καλοκαιριού, μα περισσότερο τις νυχτερινές ώρες, όταν όλα ησυχάζουν μέσα στο σπίτι κι εγώ είχα τελειώσει από τις υποχρεώσεις της ημέρας μου.





Μαρία: Πώς ένιωσες όταν έπιασες για πρώτη φορά το βιβλίο στα χέρια σου;

Μαίρη Κατσανίδου: Όταν άγγιξα το βιβλίο στα χέρια μου δεν το πίστευα πως ήταν δικό μου. Συγκινήθηκα. Ακόμη και σήμερα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτό το βιβλίο που υπάρχει στο σπίτι μου, στα βιβλιοπωλεία και στο διαδίκτυο είναι δικό μου!



Μαρία: Τι σου έλεγαν οι φίλοι, οι συγγενείς και οι γνωστοί σου όταν τους ανακοίνωνες ότι ήθελες να γράψεις ένα μυθιστόρημα;
Τι σου έλεγαν όταν το έγραφες, και τι τελικά σου είπαν όταν το ολοκλήρωσες και το βιβλίο εκδόθηκε;

Μαίρη Κατσανίδου: Όταν το άκουσαν κάποιοι αμφέβαλαν, πολλοί ίσως με λίγη ειρωνεία χαμογέλασαν και άλλοι ήταν σίγουροι πως θα το πραγματοποιούσα επειδή έχω πείσμα.


Όταν πλέον είδαν το βιβλίο πιστεύω πως αρκετοί από αυτούς να χάρηκαν.


Μαρία: Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τα όνειρά σου, για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας; Τι θα ήθελες να κάνεις από εδώ και πέρα;

Μαίρη Κατσανίδου: Διστάζω να αποκαλώ τον εαυτό μου, Συγγραφέα κι ελπίζω σύντομα να ξεφύγω από την ανασφάλειά μου αυτή. Ξέρω πως η Μαρία διαφωνεί και έχει επιχειρήματα γι' αυτό, αλλά έτσι νιώθω.


Όνειρο και στόχος μου είναι να εκδοθεί και το δεύτερο μυθιστόρημά μου σύντομα. Αυτό το μυθιστόρημα ήδη το έχω ολοκληρώσει και εξετάζω τις επιλογές έκδοσης/προώθησής του, ενώ επειδή πλέον νιώθω πολύ άνετα με την όλη διαδικασία της συγγραφής και έκδοσης ενός μυθιστορήματος, ήδη έχω κάνει τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς που απαιτείται και για το τρίτο μου μυθιστόρημα.


Μαρία: Ποιες δυσκολίες συνάντησες κατά την διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σου και πώς τις ξεπέρασες;

Μαίρη Κατσανίδου: Δεν νομίζω ότι συναντώ δυσκολίες. Πλέον έχω εφόδια, γνώσεις, εμπειρία... απλά καμιά φορά εντυπωσιάζομαι από τα λάθη που κάνω. Λάθη που ευτυχώς η επιμέλεια περιεχομένου τα εντοπίζει και τα διορθώνει.



Μαρία: Τι θα συμβούλευες όλους όσους μας διαβάζουνε αυτή την στιγμή και σήμερα έχουν μια έμπνευση ή την επιθυμία να γράψουν ένα μυθιστόρημα αλλά δεν το έχουν ξεκινήσει ακόμη ή είναι στις πρώτες και μη ολοκληρωμένες προσπάθειές τους.

Μαίρη Κατσανίδου: Να γράφεις με αγάπη και με απλά αληθινά λόγια. Ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει πότε είσαι αληθινός και αυθεντικός και πότε όχι.


Και να φροντίσεις να λάβεις γνώσεις και εφόδια - που προσφέρει το Writing Online μέσα από τα προγράμματά του - γιατί αν δεν πάρεις από την αρχή την σωστή και ολοκληρωμένη γνώση για την Τεχνική που κρύβεται πίσω από την Τέχνη της Συγγραφής, δύσκολα θα τα ανακαλύψεις όλα αυτά μόνος σου.



Μαρία: Τι πιστεύεις ότι καλλιεργεί το ταλέντο σου ως Συγγραφέας και σε εξελίσσει;

Μαίρη Κατσανίδου: Το συνεχές διάβασμα και πάντα έχω στο νου μου τα μαθήματα Συγγραφής και όσα έχω μάθει μέσα από αυτά.


Μαρία: Πού μπορούν οι αναγνώστες να βρουν και να αγοράσουν το βιβλίο σου;

Μαίρη Κατσανίδου: Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, αλλά και μέσα από το συγκεκριμένο link/σημείο πώλησης - ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ CLICK ΕΔΩ! του εκδοτικού οίκου.


Μαρία: Πού μπορούν οι αναγνώστες σου να έρθουν σε επαφή μαζί σου;

Μαίρη Κατσανίδου: Μπορούν να με βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσα από την προσωπική μου σελίδα στο facebook με το όνομα Μαίρη Φιλιππίδου Κατσανίδου.


Λίγα λόγια για το Βιβλίο!

Αδυνατούσε η Αριάδνη να το αποδεχτεί. Μέσα της όμως, βαθειά το ήξερε, ήταν αργά.


Αμέτρητες μέρες και νύκτες του χάρισε όλη της την δύναμη, ώστε να του δώσει να καταλάβει πως τον αγαπούσε!


Ναι, ένοιωθε μια αγάπη που κρατούσε πολλά χρόνια. Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στην ζωή της, είχε επενδύσει στην ενέργειά του, στην καλοσύνη του.


Αδηφάγα η ζωή, καταβροχθίζει λαίμαργα σώματα και μνήμες, ενώ εκείνη προσπαθεί να ελευθερώσει και να ανασύρει κομμάτια του εαυτού της από το μακρινό παρελθόν.


Μια εισβολή επιχειρούσε ο Αργύρης με τρόπο ήρεμο, κάνοντας μικρά, αλλά σίγουρα βήματα, στην ζωή της. Μια εισβολή που του το επέτρεπε από μόνη της η Αριάδνη.


«Καμιά οργή δεν είναι ποιό δυνατή από την οργή μιας γυναίκας».


Έτσι λένε. Πράγματι, η οργή έβραζε μέσα της όπως το ηφαίστειο, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή, που θα εκτόξευε την καυτή λάβα του να εκτονωθεί.


Αυτά τα ψέματα που αντίκριζε, θα γινόταν μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, που κανείς κυματοθραύστης δεν θα συγκρατούσε, τα πελώρια κύματα που θα χτυπούσαν πάνω του. Το ήξερε, το αισθανόταν, ερχόταν μια θύελλα που θα παρέσερνε τα πάντα…



Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Μαίρη Κατσανίδου γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη.


Όταν τα παιδιά της μεγάλωσαν κι έκαναν τις δικές τους οικογένειας, αυτό της έδωσε χρόνο και χώρο ελεύθερο.


Έτσι ξεκίνησε να τον εκμεταλλεύεται. Παρακολουθώντας για πολλά χρόνια μαθήματα Δημιουργικής Γραφής ξεκίνησε να γράφει.


Κι ένιωθε πως η συγγραφή να την ξεκουράζει και γαληνεύει τον το μυαλό της.

Της αρέσει να ταξιδεύει στην φαντασία και να ζωντανεύει τις εικόνες με λόγια ενώ έχει συμμετοχή σε πέντε συλλογικά βιβλία.


Οι τίτλοι των βιβλίων αυτών είναι: Στα ορυχεία της Γραφής, Ιστορίες με Χρώματα, Υπάρχει…, Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, Νιώθω.

To πρώτο δικό της μυθιστόρημα έχει τον τίτλο: Αριάδνη, και αυτή είναι μόλις η αρχή γιατί συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά πολύ. Να γράφει με την κάθε ευκαιρία που δημιουργεί.



Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων, βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο και πως συμμετέχεις στον επόμενο κύκλο εγγραφών του Διαδικτυακού Εργαστηρίου Συγγραφικής Τέχνης.


Πληροφορίες και για το βιβλίο και για το Διαδικτυακό Εργαστήρι Τέχνης παρακάτω...


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."

​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


 


Τέλος, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να...

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!) που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό.

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το Εργαστήρι είναι ένα πρόγραμμα που έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου, αφιερώνοντας περίπου 30' λεπτά/εβδομάδα γι' αυτό, και έχοντας παράλληλα κι εμένα προσωπικά στο πλάι σου σε κάθε βήμα αυτή της διαδρομής.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για νέες εγγραφές ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ για μικρό χρονικό διάστημα την κάθε φορά,


ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών και να λάβεις αυτόματα Προνομιακή και Προσωπική Έκπτωση στο κόστος των διδάκτρων.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page