New Success Story| Βασιλική Μακρή, Μαθήτριά μου και πλέον Επιτυχημένη Συγγραφέας Μυθιστορημάτων.Ένα καλοκαιρινό πρωινό στην Κνωσό, ήταν αρκετό για να εμπνευστεί η Βασιλική Μακρή, μαθήτρια του Διαδικτυακού Εργαστηρίου Συγγραφικής Τέχνης, το πρώτο της Μυθιστόρημα που φέρει τον τίτλο: "Το Αίνιγμα Του Ερωτόκριτου".


Η ίδια δηλώνει ερωτευμένη με την αρχαιολογική μυθιστορία (την κατηγορία των μυθιστορημάτων που της αρέσει να γράφει) και οπλισμένη με την γνώση, τα εφόδια και την προσωπική καθοδήγηση που είχε μέσα από το Εργαστήρι κι εμένα προσωπικά, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο!...


  • Να καλλιεργήσει και να εξελίξει το ταλέντο της ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων.

  • Κατάφερε να γράψει, να ολοκληρώσει και να εκδώσει με επιτυχία το πρώτο της μυθιστόρημα μέσα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

  • Και κατάφερε να έχει το δικό της site και να προβάλει Online την Ταυτότητά της ως Συγγραφέας, προωθώντας παράλληλα τις πωλήσεις των βιβλίων της.


Όμως όλο αυτό ήταν μόλις η αρχή για την μαθήτριά μου, Βασιλικη Μακρή, γιατί ήδη γράφει το επόμενο μυθιστόρημά της!


Βλέπεις... όταν γνωρίζεις τα βήματα που απαιτεί μια διαδρομή, μετά γνωρίζεις το μονοπάτι, και μπορείς να το βαδίσεις όσες φορές το θελήσεις και το επιθυμείς.


Γι' αυτό και με έχεις ακούσει να λέω ξανά και ξανά πως: Tο να γράψεις ένα μυθιστόρημα που θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό είναι κάτι που ΓΙΝΕΤΑΙ και φυσικά ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ όσες φορές το θελήσεις.


Και πως αν μου δώσεις λίγο χρόνο και μου δείξεις λίγη εμπιστοσύνη τα δικά σου γραπτά και η δική σου επιτυχία, θα σου το αποδείξουν!


Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σου, μία ακόμη Ιστορία Επιτυχίας μας (Success Story) κι εύχομαι η σημερινή μου καλεσμένη να σε εμπνεύσει και να σου θυμίσει πως:


Μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του συγγραφέα και του ανθρώπου που έχεις μέσα σου.

  1. Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σου γύρω από την/τον συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου.

  2. Μαθαίνοντας όσα μπορείς που θα σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου, ώστε να γράψεις ένα (ή και περισσότερα) αληθινά καταπληκτικά βιβλία.

  3. Και κάνοντας πράξη όσα μπορούν να σε βοηθήσουν για μια στοχευμένη και εστιασμένη προώθηση/έκδοση των βιβλίων σου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρά σου για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και για το κάθε βιβλίο σου χωριστά!


Κι ακριβώς αυτό -μεταξύ άλλων- κάνουμε στο Εργαστήρι Συγγραφικής Τέχνης και θα είναι χαρά μου να συμμετέχεις αν είναι έτοιμη/έτοιμος γι' αυτό!


Για την ώρα όμως ας απολαύσουμε την κουβέντα μας με την Βασιλική!
Μαρία: Πότε και πώς εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο μυθιστόρημα;

Βασιλική Μακρή: Ένα καλοκαιρινό πρωινό στην Κρήτη, στην Κνωσό, συνέλαβα την αρχική ιδέα και ήξερα από την αρχή μέσα μου, πως αυτή η ιδέα έπρεπε να περάσει στο χαρτί και να γίνει μυθιστόρημα, ανεξάρτητα από το τι θα απαιτούσε από εμένα η συγκεκριμένη απόφαση.


Μαρία: Πότε έγραφες και πού έγραφες;

Βασιλική Μακρή: Έγραφα κυρίως πρωινές ώρες, κατά τις 8 με 10 και κάποιες φορές βράδυ, αλλά το πρωί ήταν η συγγραφική ρουτίνα μου που προσπαθούσα να είμαι συνεπείς σε αυτή για να μην χάνω τον ρυθμό μου, αλλά και την επαφή μου με ό,τι έγγραφα.Μαρία: Ποια η σχέση σου με το Writing Online και πώς σε βοήθησε;

Μέσα από το Πρόγραμμα Συγγραφής και Έκδοσης Μυθιστορημάτων του Writing Online και τις πολύτιμες γνώσεις, εμπειρία και συμβουλές της Μαρίας, πήρα την ώθηση που χρειαζόμουν ώστε να χτίσω το μυθιστόρημα μου από την αργή με γερές βάσεις και με ευκολία.


Επίσης, όλη αυτή η γνώση και η υποστήριξη με βοήθησε να ολοκληρώσω το μυθιστόρημά μου, αλλά και να το εκδώσω μέσα από ένα μονοπάτι που ήταν συμβατό με μένα και παράλληλα υλοποιεί τους στόχους και τις προσδοκίες μου για την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας.


Τέλος, η Μαρία επιμελήθηκε η ίδια προσωπικά το μυθιστόρημά μου, μέσα από την Υπηρεσία Επιέλεις Περιεχόμενου που προσφέρει, ενώ μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την Online Παρουσία μου ως Συγγραφέας, μέσα από την προσωπική μου ιστοσελίδα, που παρουσιάζει τόσο παρόν μυθιστόρημα, με φέρνει σε προσωπική επαφή με τους αναγνώστες μου, αλλά και θα φιλοξενήσει και τα επόμενα βιβλία μου.Μαρία: Πώς ένιωσες όταν έπιασες για πρώτη φορά το βιβλίο στα χέρια σου;

Βασιλική Μακρή: Πώς νιώθεις όταν πιάνεις στα χέρια σου το νεογέννητο παιδί σου; Ακριβώς αυτό! Υπέροχη αίσθηση, πληρότητα, ικανοποίηση.


Μπορεί όσο σμίλευα και έγραφα και διόρθωνα το μυθιστόρημά μου να μην ήταν πάντα εύκολες όλες οι στιγμές, αλλά αυτή η συναισθηματική ανταμοιβή, αυτή η προσωπική ικανοποίηση του να βλέπεις και να βιώνεις το όνειρό σου ως αληθινό, αξίζει με το παραπάνω τον όποιο κόπο, την όποια δυσκολία, την όποια επένδυση στο να καλλιεργήσω το ταλέντο μου για να γίνω καλύτερη Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και να μάθω τα μυστικά που κρύβει πίσω της αυτή η Τέχνη που ονομάζουμε Συγγραφή.Μαρία: Τι σου έλεγαν οι φίλοι, οι συγγενείς και οι γνωστοί σου όταν τους ανακοίνωνες ότι ήθελες να γράψεις ένα μυθιστόρημα;
Τι σου έλεγαν όταν το έγραφες, και τι τελικά σου είπαν όταν το ολοκλήρωσες και το βιβλίο εκδόθηκε;

Βασιλική Μακρή: Με τα λόγια δεν είπαν κάτι αρνητικό. Στις εκφράσεις του προσώπου, όμως, διάβαζες την έκπληξη και την αμφιβολία.


Είναι δυνατόν;

Κι όμως, είναι!


Ώσπου το βιβλίο γράφτηκε, το βιβλίο εκδόθηκε και οι εκφράσεις στα πρόσωπα άλλαξαν.