top of page

New Success Story| Βασιλική Μακρή, Μαθήτριά μου και πλέον Επιτυχημένη Συγγραφέας Μυθιστορημάτων.Ένα καλοκαιρινό πρωινό στην Κνωσό, ήταν αρκετό για να εμπνευστεί η Βασιλική Μακρή, μαθήτρια του Διαδικτυακού Εργαστηρίου Συγγραφής Μυθιστορημάτων το πρώτο της Μυθιστόρημα που φέρει τον τίτλο: "Το Αίνιγμα Του Ερωτόκριτου".


Η ίδια δηλώνει ερωτευμένη με την αρχαιολογική μυθιστορία (την κατηγορία των μυθιστορημάτων που της αρέσει να γράφει) και οπλισμένη με την γνώση, τα εφόδια και την προσωπική καθοδήγηση που είχε μέσα από το Εργαστήρι κι εμένα προσωπικά, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο!...


  • Να καλλιεργήσει και να εξελίξει το ταλέντο της ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων.

  • Κατάφερε να γράψει, να ολοκληρώσει και να εκδώσει με επιτυχία το πρώτο της μυθιστόρημα μέσα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

  • Και κατάφερε να έχει το δικό της site και να προβάλει Online την Ταυτότητά της ως Συγγραφέας, προωθώντας παράλληλα τις πωλήσεις των βιβλίων της.


Όμως όλο αυτό ήταν μόλις η αρχή για την μαθήτριά μου, Βασιλικη Μακρή, γιατί ήδη γράφει το επόμενο μυθιστόρημά της!


Βλέπεις... όταν γνωρίζεις τα βήματα που απαιτεί μια διαδρομή, μετά γνωρίζεις το μονοπάτι, και μπορείς να το βαδίσεις όσες φορές το θελήσεις και το επιθυμείς.


Γι' αυτό και με έχεις ακούσει να λέω ξανά και ξανά πως: Tο να γράψεις ένα μυθιστόρημα που θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό είναι κάτι που ΓΙΝΕΤΑΙ και φυσικά ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ όσες φορές το θελήσεις.


Και πως αν μου δώσεις λίγο χρόνο και μου δείξεις λίγη εμπιστοσύνη τα δικά σου γραπτά και η δική σου επιτυχία, θα σου το αποδείξουν!


Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σου, μία ακόμη Ιστορία Επιτυχίας μας (Success Story) κι εύχομαι η σημερινή μου καλεσμένη να σε εμπνεύσει και να σου θυμίσει πως:


Μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του συγγραφέα και του ανθρώπου που έχεις μέσα σου.

  1. Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σου γύρω από την/τον συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου.

  2. Μαθαίνοντας όσα μπορείς που θα σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου, ώστε να γράψεις ένα (ή και περισσότερα) αληθινά καταπληκτικά βιβλία.

  3. Και κάνοντας πράξη όσα μπορούν να σε βοηθήσουν για μια στοχευμένη και εστιασμένη προώθηση/έκδοση των βιβλίων σου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρά σου για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και για το κάθε βιβλίο σου χωριστά!


Κι ακριβώς αυτό -μεταξύ άλλων- κάνουμε στο Εργαστήρι Συγγραφής Μυθιστορημάτων και θα είναι χαρά μου να συμμετέχεις αν είναι έτοιμη/έτοιμος γι' αυτό!


Για την ώρα όμως ας απολαύσουμε την κουβέντα μας με την Βασιλική!
Μαρία: Πότε και πώς εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο μυθιστόρημα;

Βασιλική Μακρή: Ένα καλοκαιρινό πρωινό στην Κρήτη, στην Κνωσό, συνέλαβα την αρχική ιδέα και ήξερα από την αρχή μέσα μου, πως αυτή η ιδέα έπρεπε να περάσει στο χαρτί και να γίνει μυθιστόρημα, ανεξάρτητα από το τι θα απαιτούσε από εμένα η συγκεκριμένη απόφαση.


Μαρία: Πότε έγραφες και πού έγραφες;

Βασιλική Μακρή: Έγραφα κυρίως πρωινές ώρες, κατά τις 8 με 10 και κάποιες φορές βράδυ, αλλά το πρωί ήταν η συγγραφική ρουτίνα μου που προσπαθούσα να είμαι συνεπείς σε αυτή για να μην χάνω τον ρυθμό μου, αλλά και την επαφή μου με ό,τι έγγραφα.Μαρία: Ποια η σχέση σου με το Writing Online και πώς σε βοήθησε;

Μέσα από το Πρόγραμμα Συγγραφής και Έκδοσης Μυθιστορημάτων του Writing Online και τις πολύτιμες γνώσεις, εμπειρία και συμβουλές της Μαρίας, πήρα την ώθηση που χρειαζόμουν ώστε να χτίσω το μυθιστόρημα μου από την αργή με γερές βάσεις και με ευκολία.


Επίσης, όλη αυτή η γνώση και η υποστήριξη με βοήθησε να ολοκληρώσω το μυθιστόρημά μου, αλλά και να το εκδώσω μέσα από ένα μονοπάτι που ήταν συμβατό με μένα και παράλληλα υλοποιεί τους στόχους και τις προσδοκίες μου για την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας.


Τέλος, η Μαρία επιμελήθηκε η ίδια προσωπικά το μυθιστόρημά μου, μέσα από την Υπηρεσία Επιμέλειας Περιεχόμενου που προσφέρει, ενώ μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την Online Παρουσία μου ως Συγγραφέας, μέσα από την προσωπική μου ιστοσελίδα, που παρουσιάζει τόσο παρόν μυθιστόρημα, με φέρνει σε προσωπική επαφή με τους αναγνώστες μου, αλλά και θα φιλοξενήσει και τα επόμενα βιβλία μου.Μαρία: Πώς ένιωσες όταν έπιασες για πρώτη φορά το βιβλίο στα χέρια σου;

Βασιλική Μακρή: Πώς νιώθεις όταν πιάνεις στα χέρια σου το νεογέννητο παιδί σου; Ακριβώς αυτό! Υπέροχη αίσθηση, πληρότητα, ικανοποίηση.


Μπορεί όσο σμίλευα και έγραφα και διόρθωνα το μυθιστόρημά μου να μην ήταν πάντα εύκολες όλες οι στιγμές, αλλά αυτή η συναισθηματική ανταμοιβή, αυτή η προσωπική ικανοποίηση του να βλέπεις και να βιώνεις το όνειρό σου ως αληθινό, αξίζει με το παραπάνω τον όποιο κόπο, την όποια δυσκολία, την όποια επένδυση στο να καλλιεργήσω το ταλέντο μου για να γίνω καλύτερη Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και να μάθω τα μυστικά που κρύβει πίσω της αυτή η Τέχνη που ονομάζουμε Συγγραφή.Μαρία: Τι σου έλεγαν οι φίλοι, οι συγγενείς και οι γνωστοί σου όταν τους ανακοίνωνες ότι ήθελες να γράψεις ένα μυθιστόρημα;
Τι σου έλεγαν όταν το έγραφες, και τι τελικά σου είπαν όταν το ολοκλήρωσες και το βιβλίο εκδόθηκε;

Βασιλική Μακρή: Με τα λόγια δεν είπαν κάτι αρνητικό. Στις εκφράσεις του προσώπου, όμως, διάβαζες την έκπληξη και την αμφιβολία.


Είναι δυνατόν;

Κι όμως, είναι!


Ώσπου το βιβλίο γράφτηκε, το βιβλίο εκδόθηκε και οι εκφράσεις στα πρόσωπα άλλαξαν.


Στα μάτια καθρεφτιζόταν θαυμασμός που εντάθηκε όταν διάβασαν το μυθιστόρημα μου «Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου».


Μαρία: Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τα όνειρά σου, για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας; Τι θα ήθελες να κάνεις από εδώ και πέρα;

Βασιλική Μακρή: Θα ήθελα να συνεχίσω το είδος του μυθιστορήματος αρχαιολογικής περιπέτειας που λατρεύω.


Ήδη γράφω το δεύτερο μυθιστόρημα με μια εκπληκτική έμπνευση και πλοκή.


Η αρχαιολογική μυθιστορία – όπως αποκαλώ το είδος που γράφω – δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα μπορούσε στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα μας προσφέρει άπλετο υλικό και πηγές για έμπνευση.


Μαρία: Ποιες δυσκολίες συνάντησες κατά την διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σου και πώς τις ξεπέρασες;

Βασιλική Μακρή: Κάποιες φορές –ειδικά στη μέση του βιβλίου – βίωσα αυτό που λένε συγγραφικό μπλοκάρισμα. Όμως, το πρόγραμμα του Writing Online σε βοηθά να βγεις και από αυτό και να προχωρήσεις.Μαρία: Τι θα συμβούλευες όλους όσους μας διαβάζουνε αυτή την στιγμή και σήμερα έχουν μια έμπνευση ή την επιθυμία να γράψουν ένα μυθιστόρημα αλλά δεν το έχουν ξεκινήσει ακόμη ή είναι στις πρώτες και μη ολοκληρωμένες προσπάθειές τους.

Βασιλική Μακρή: Να σκεφτούν γιατί θέλουν να γράψουν. Να αφουγκραστούν την καρδιά τους. Κι αν αυτή τους πει ‘ναι’, να το κάνουν.


Να σκεφτούν πώς αισθάνονται όταν γράφουν. Νιώθουν μοναδικά, σαν να κάνουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι; Ε, τότε ναι. Αξίζει τον κόπο!


Η συγγραφή είναι ένα υπέροχο ταξίδι, μια διαδρομή που ανακαλύπτει ο συγγραφέας.


Μόλις τελειώσει το βιβλίο, παραδίδει αυτή τη διαδρομή στους αναγνώστες. Ας μην ξεχάσουμε την τέχνη της ανάγνωσης, που μπορεί να μας ταξιδέψει τόσο όμορφα και απλόχερα!Μαρία: Πού μπορούν οι αναγνώστες να βρουν και να αγοράσουν το βιβλίο σου;

Βασιλική Μακρή: Στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Bookoo, στα βιβλιοπωλεία των Εκδόσεων Ψυχογιός, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και φυσικά στο προσωπικό μου site www.vasilikimakri.com


Μαρία: Πού μπορούν οι αναγνώστες σου να έρθουν σε επαφή μαζί σου;

Βασιλική Μακρή: Στην ιστοσελίδα μου www.vasilikimakri.com και στο facebook: Vasiliki Makri Writer.


Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Ένα μυστικό φυλαγμένο για χρόνια μέσα σε ένα ημερολόγιο.


Ένα αρχαίο αγαλματίδιο που αναδύθηκε από τον βυθό του Κρητικού Πελάγους. Μια πινακίδα Γραμμικής Γραφής Βήτα.


Ποιος μίτος θα οδηγήσει στα ίχνη τους;


Η Ναυσικά Αργυρίου, μια νεαρή αρχαιολόγος από τη Λέρο, εργάζεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου.


Η Ναυσικά ασφυκτιά μέσα στο περιβάλλον του Μουσείου και ονειρεύεται να κάνει μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη.

Ώσπου, ξαφνικά, πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο του Γκούσταβ Ράινχαρντ, ενός Γερμανού Ναζί που είχε ζήσει στην Κρήτη την περίοδο της Κατοχής. Και, προς μεγάλη της έκπληξη, μαθαίνει πως ο Γερμανός είχε ανακαλύψει ένα αρχαίο αγαλματίδιο και μια πινακίδα γραμμένη σε Γραμμική Γραφή Βήτα.

Τώρα η Ναυσικά καλείται να βρει τη λύση στο μυστήριο: Πού βρίσκονται αυτά τα δύο αντικείμενα; Τι γράφει η πινακίδα και ποια η σχέση της με το αγαλματίδιο;


Ποια τραγική ιστορία συνδέεται μαζί τους; Ποια είναι η ‘Αρετούσα’ που αναφέρει ο Γερμανός μέσα στο ημερολόγιό του;

Θα καταφέρει η Ναυσικά να βρει την λύση στον γρίφο; Πώς η αναζήτηση αυτή θα μετατραπεί σε προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας;Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Βασιλική γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και, στη συνέχεια, φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.


Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα, αλλά και στην Επιστήμη των Εκδόσεων στο Βερολίνο. Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Βασιλική έχει εργαστεί στο Υπουργείο Παιδείας σε διάφορες διοικητικές θέσεις.


Επίσης, έχει εργαστεί στο Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως επιστημονικό προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.


Έχει υλοποιήσει, αλλά και σχεδιάσει επιμορφωτικά προγράμματα για δημοσίους υπαλλήλους. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και λίγα Τουρκικά.

Η Βασιλική λατρεύει τη συγγραφή, καθώς ασχολείται με αυτήν ερασιτεχνικά από μικρό παιδί.

Με το πρώτο της μυθιστόρημα περιπέτειας "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος της σε επάγγελμα και να μοιραστεί τα έργα της με το αναγνωστικό κοινό.


Στα προσεχή σχέδιά της είναι η συγγραφή άλλων δύο μυθιστορημάτων περιπέτειας, καθώς και ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο σχετικά με το storytelling.Τέλος, αν ακόμη αναρωτιέσαι πώς μπορώ να γίνω ένας καλός και επιτυχημένος Συγγραφέας αφού δεν έχω γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία και παράλληλα νιώθω ανασφάλεια και παντελής έλλειψη αυτοπεποίθησης για ένα εγχείρημα σαν κι αυτό;Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα βρίσκεται ακριβώς εδώ και αν θέλεις να βγάλεις στην επιφάνεια και στο χαρτί την καλύτερη εκδοχή του Συγγραφέα που έχεις μέσα σου μπορώ να σε βοηθήσω με ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ.#1 ΤΡΟΠΟΣ

Για λίγες ημέρες ΜΟΝΟ έχεις πρόσβαση στο:ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Μέσα σε ένα Χρόνο Εφαρμόζοντας Μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ


Το Εργαστήρι είναι ένα πρόγραμμα που έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου.


Και είναι διαθέσιμο για νέες εγγραφές ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και για μικρό χρονικό διάστημα την κάθε φορά.


Επιπλέον για αυτή την περίοδο μόνο, έχεις στην διάθεσή σου:


  • Mια ιδιαίτερα προνομιακή και γενναία έκπτωση.

  • Επιλογή 12 μηνιαίων δόσεων.

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης + Συστατική Επιστολή για το βιογραφικό σου.

  • Aλλά και Δώρο το Workshop που θα σου φανερώσει πώς να οργανώσεις μια Παρουσίαση Βιβλίου που θα σου εξασφαλίσει προβολή, μαζικές πωλήσεις και επιτυχία!


#2 ΤΡΟΠΟΣ


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Comments


bottom of page