top of page

Σκηνές. Χρονοδιάγγραμμα Πλοκής και 1ο ή 3ο Πρόσωπο Αφήγησης, για ένα πολύ καλό μυθιστόρημα.Ένα μυθιστόρημα, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι ξεκινά και ολοκληρώνεται με μία σκηνή, ενώ εξελίσσεται με σκηνές οι οποίες η μία διαδέχεται την άλλη.


Γι' αυτό, αν γνωρίζεις και κατανοήσεις τι ακριβώς είναι και πώς μπορείς να δομήσεις τα διαφορετικά είδη σκηνών που υπάρχουν και συνθέτουν ένα πολύ καλό μυθιστόρημα, τότε είσαι σε θέση να διαπρέψεις.


Όμως αυτές οι σκηνές δεν πρέπει να είναι άναρχα τοποθετημένες η μία μετά την άλλη. Θα πρέπει να κάνεις την πλέον κατάλληλη επιλογή εξιστόρησης / αφήγησης των σκηνών σου.


Επίτρεψέ μου να σου εξηγήσω...


Την ίδια ακριβώς ιστορία μπορείς να την αφηγηθείς με διαφορετικούς τρόπους, όσον αφορά το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΛΟΚΗΣ.


Μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή (χρονικά) των γεγονότων και να οδηγήσεις την αφήγησή σου στο τέλος (και πάλι χρονικά).


Μπορείς να ξεκινήσεις από το τέλος (χρονικά) την ιστορία σου και να αφηγηθείς τι είχε προηγηθεί. Δηλαδή να φτάσεις στην αρχή.


Ή μπορείς να ξεκινήσεις από ένα σημαντικό γεγονός και το βιβλίο σου (χρονικά) να μας εξιστορήσει τι είχε προηγηθεί αυτού του γεγονότος, αλλά και του έχει ακολουθήσει.


ΟΜΩΣ... για κάθε βιβλίο και για κάθε ιστορία, η σωστή επιλογή αυτού του χαρακτηριστικού είναι ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ!


Όπως ανάλογα και την ικανότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και ανάλογα με το θέμα και το προφίλ του πρωταγωνιστή ενός μυθιστορήματος, το αν θα γράψεις το βιβλίο σου σε πρώτο ή τρίτο πρόσωπο...


Για κάθε συγγραφέα, αλλά και για κάθε βιβλίο, η επιλογή μπορεί να είναι διαφορετική και ξεχωριστή μιας και τα δύο πρόσωπα αφήγησης έχουν υπέρ και κατά.


Έτσι και πάλι, η πλέον σωστή επιλογή, για κάθε βιβλίο/συγγραφέα μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ και μπορεί να είναι διαφορετική.


Γι' αυτό σήμερα, μέσα από τρία πολύ σύντομα videos που μοιράζομαι μαζί σου, σου φανερώνω:


  • Τι είναι και πώς να γράφεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ για το μυθιστόρημά σου!

  • Τι είναι το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ του Μυθιστορήματός σου και πώς να το σμιλέψεις με επιτυχία!

  • 1ο ή 3ο Πρόσωπο Αφήγησης/Γραφής; Ποια απόφαση είναι η σωστή και πώς να επιλέξεις σωστά;


Δεν σου κρύβω πως σε "ζηλεύω".


Όταν έγραφα το πρώτο ή το επόμενό μου μυθιστόρημα θα ήθελα πολύ να ήμουν στην θέση σου και να είχα κι εγώ στο πλάι μου αυτή την βοήθεια, την προσωπική καθοδήγηση και αυτή την γνώση να με συντροφεύουν και να με βοηθούν.Τι είναι και πώς να γράφεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ για το μυθιστόρημά σου!Ας συνεχίσουμε με το τι είναι το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ του Μυθιστορήματός σου και πώς να το σμιλέψεις με επιτυχία!


Και ας ολοκληρώσουμε την σημερινή μας συνάντηση με το να εξετάσουμε το 1ο ή 3ο Πρόσωπο Αφήγησης/Γραφής; Ποια απόφαση είναι η σωστή και πώς να επιλέξεις σωστά;


Τέλος, αν ακόμη αναρωτιέσαι πώς μπορώ να γίνω ένας καλός και επιτυχημένος Συγγραφέας αφού δεν έχω γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία και παράλληλα νιώθω ανασφάλεια και παντελής έλλειψη αυτοπεποίθησης για ένα εγχείρημα σαν κι αυτό;


Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα βρίσκεται ακριβώς εδώ!


Γιατί αν θέλεις να βγάλεις στην επιφάνεια και στο χαρτί την καλύτερη εκδοχή του Συγγραφέα που έχεις μέσα σου μπορώ να σε βοηθήσω με ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ.


#1 ΤΡΟΠΟΣ

Για λίγες ημέρες ΜΟΝΟ έχεις πρόσβαση στο:


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Μέσα σε ένα Χρόνο Εφαρμόζοντας Μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ


Το Εργαστήρι είναι ένα πρόγραμμα που έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου.


Και είναι διαθέσιμο για νέες εγγραφές ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και για μικρό χρονικό διάστημα την κάθε φορά.


Επιπλέον για αυτή την περίοδο μόνο, έχεις στην διάθεσή σου:

  • Mια ιδιαίτερα προνομιακή και γενναία έκπτωση.

  • Επιλογή 12 μηνιαίων δόσεων.

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης + Συστατική Επιστολή για το βιογραφικό σου.

  • Aλλά και Δώρο το Workshop που θα σου φανερώσει πώς να οργανώσεις μια Παρουσίαση Βιβλίου που θα σου εξασφαλίσει προβολή, μαζικές πωλήσεις και επιτυχία!


#2 ΤΡΟΠΟΣ


Μπορείς να διαβάσεις το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εξασφαλίσεις Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτησή του.

- Και μαζί του να λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


 

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου θυμίζω πως αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας και πάρεις εκείνη την γνώση που καλλιεργεί το ταλέντο σου, και παράλληλα εφαρμόσεις και κάνεις πράξη όσα μαθαίνεις για την Τεχνική που κρύβει μέσα της η Τέχνη της Συγγραφής...


Το να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του Συγγραφέα που έχεις μέσα σου και να γράψεις καταπληκτικά βιβλία της επιλογής σου είναι απλά μονόδρομος!


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Comments


bottom of page