top of page

Αυτό που κάνουν διαφορετικά οι σοβαροί συγγραφείς.


Όταν μιλώ με συμμετέχοντες των προγραμμάτων μου ή με ανθρώπους που έχω επιμεληθεί προσωπικά το βιβλίο τους, ή ακόμη και με ανθρώπους που έχω γράψει γι' αυτούς το βιβλίο τους, ως ghostwriter, συχνά τους ρωτώ:


Πόσο σοβαρά παίρνεις την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας; Ξέρω ότι ασχολείσαι σοβαρά με την συγγραφή, διαφορετικά δεν θα ήσουν εδώ μαζί μου. Ξέρω ότι προσπαθείς, αλλά πόσο σοβαρά παίρνεις τον ρόλο σου ως Συγγραφέας και το κάθε βιβλίο σου χωριστά;


Και τότε ξεκινάει ένας διάλογος που καταλήγει στα εξής συμπεράσματα.


Οι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με την Συγγραφή, κάνουν διαφορετικά πράγματα "από τους άλλους", που δεν ασχολούνται και τόσο σοβαρά με την συγγραφή και απλά μιλούν και ονειρεύονται βιβλία και επιτυχίες.


  • Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με την Συγγραφή αφιερώνουν χρόνο για να μελετήσουν την Τεχνική που κρύβεται πίσω από αυτή την Τέχνη.

  • Επενδύουν στην εκπαίδευσή τους. Επενδύουν στην καθοδήγηση που μπορούν να έχουν από άλλους Συγγραφείς και Writing Coaches.

  • Δεν περιμένουν να τους προκύψει χρόνος για να γράψουν. Μαθαίνουν πώς να κάνουν την συγγραφή αναπόσπαστο κομμάτι της εβδομαδιαίας ρουτίνας τους.

  • Μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν το προσωπικό τους ταλέντο και να γίνονται με το πέρασμα του χρόνου - και την πρακτική τους εξάσκηση - όλο και καλύτεροι.

  • Συνειδητοποιούν ότι η Συγγραφή είναι μια 100% πρακτική διαδικασία, που απλά γενάτε στην σφαίρα της φαντασίας και της έμπνευσης, αλλά μετά... χρειάζεται μολύβι και χαρτί.


Χρειάζεται να ξέρεις πώς να χτίσεις έναν αυθεντικό διάλογο, μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική αφήγηση.


Χρειάζεται να ξέρεις πώς να δομήσεις έναν συναρπαστικό πρωταγωνιστή και μια γραμμή πλοκής γεμάτη κορυφώσεις και αγωνία και σασπένς.


  • Οι Συγγραφείς που παίρνουν σοβαρά τον ρόλο τους έχουν μέντορες στο πλάι τους και δεν αναλώνονται στο να ανακαλύψουν τον τροχό από μόνοι τους και από την αρχή.

  • Βάζουν στόχους. Ρεαλιστικούς. Μετρήσιμους.

  • Μαθαίνουν και πώς να γίνονται καλοί συγγραφείς μέρα με την μέρα, αλλά παίρνουν και την ευθύνη του να σταθούν "πίσω και πλάι" στο βιβλίο και στα όνειρά τους, και μαθαίνουν πώς να κάνουν την καλύτερη επιλογή έκδοσης και προώθησης ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

  • Παίρνουν την ευθύνη της επιτυχίας τους για κάθε βιβλίο τους χωριστά, αλλά και για το σύνολο της Ταυτότητάς τους ως Συγγραφείς.


Και ακριβώς αυτό κάνουν και αυτά πετυχαίνουν οι συμμετέχοντες των Προγραμμάτων μου.


Φυσικά δεν χρειάζεται να παίρνουμε όλοι τόσο σοβαρά τον ρόλο μας ως Συγγραφείς.


Όμως αν γράφουμε με σκοπό να μοιραστούμε τα κείμενα και τα βιβλία μας με άλλους, και να μην τα κρατήσουμε στο συρτάρι μας, είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε τον ρόλο μας ως Συγγραφείς σοβαρά.


Διαφορετικά το αποτέλεσμα και το αντίκτυπο όσων γράφουμε θα μας απογοητεύσει.


Ξέρω πως στην ζωή δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, όμως αν το να γίνεις μία επιτυχημένη / ένας επιτυχημένος συγγραφέας, είναι ένα από αυτά που θέλεις να κάνεις, θέλω να ξέρεις ότι μπορείς.


Κάνω αυτή την δουλειά Online παραπάνω από 10 χρόνια τώρα και προηγήθηκαν άλλα 6 πριν από την Online παρουσία μου.


Παίρνοντας η ίδια τον ρόλο μου ως Συγγραφέας πιο σοβαρά από πολύ μικρή, έκανα ό,τι κάνουν οι Συγγραφείς που παίρνουν την ευθύνη της επιτυχίας τους και νομίζω κάτι κατάφερα...


Και κάνοντας αυτή την δουλειά τόσα χρόνια τώρα, έχω βοηθήσει προσωπικά, εκατοντάδες υπέροχους ανθρώπους σαν κι εσένα, που επίσης θέλησαν να πάρουν την Ταυτότητά τους ως Συγγραφείς, σοβαρά, να υλοποιήσουν το κάθε όνειρο, στόχο και φιλοδοξία που τους συνέδεε με την Συγγραφή και τα βιβλία που είχαν μέσα τους.


Απόδειξη;
Τα επιτυχημένα βιβλία τους, η επιτυχημένη πορεία τους, η βελτίωσή τους ως Συγγραφείς και η καλλιέργεια του προσωπικού τους ταλέντου.

Θα συναντήσεις ένα μικρό μέρος αυτών των υπέροχων ανθρώπων στις σελίδες πληροφοριών των Προγραμμάτων μου που βλέπεις εδώ παρακάτω.


Γι' αυτό αν παίρνεις, έστω και λίγο πιο σοβαρά, τον ρόλο σου ως Συγγραφέας, σου θυμίζω ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ πως ό,τι χρειάζεσαι για να πετύχεις ως Συγγραφέας ή με την Online Παρουσία σου, πλέον βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου και είναι πολύ κοντά σου.


Με μόλις ένα click οι άνθρωποι, η γνώση, η εμπειρία, οι τεχνικές και τα μοντέλα βρίσκονται στην διάθεσή σου. Μπροστά στα μάτια σου και μέσα στο σπίτι σου.


Εύχομαι αληθινά ΚΑΙ σήμερα να σε εμπνέω και να σε βοηθώ. Να έχεις μια ανέλπιστα υπέροχη ημέρα.

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page