Πώς να δημιουργήσεις το δικό σου πλάνο εξέλιξης και καλλιέργειας του ταλέντου σου.Ένας συγγραφέας που θέλει να έχει επιτυχία είναι όπως ένας επαγγελματίας αθλητής.


Το ταλέντο και η φυσική κλίση δεν αρκούν. Η θεωρητική γνώση γύρω από το άθλημα, από μόνη της δεν ωφελεί. Η μία προπόνηση ποτέ δεν είναι αρκετή.

Έτσι και με τη συγγραφή, είναι μια Τέχνη που είναι και Τεχνική μαζί, και είναι μια τέχνη που μπορεί να γεννάται στην σφαίρα της φαντασίας, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, αλλά για να εκδηλωθεί απαιτεί ΠΡΑΚΤΙΚΗ εφαρμογή όσων (φαντάζεσαι, γνωρίζεις και μαθαίνεις), απαιτεί προσήλωση και προσοχή, γιατί είναι μια 100% πρακτική διαδικασία.


Γι' αυτό συνέχισε να βελτιώνεις την τεχνική και τις γνώσεις σου γύρω από την τέχνη της συγγραφής. Ιδιαίτερα αφού κυκλοφορήσεις το πρώτο σου βιβλίο και μετά. Γιατί το δεύτερο βιβλίο σου θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο.


Ίσως εκπλαγείς αν σου πω πως 14 βιβλία μετά, αρκετά ψηφιακά προγράμματα μετά, αρκετές ομιλίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις μετά, άπειρα blog posts και videos μετά, πολλές φορές νιώθω πως είμαι ακόμη στην αρχή και συνεχίζω να καλλιεργώ και να εξελίσσω τον εαυτό μου.


Καθημερινά και συνειδητά. Με πλάνο. Με πρόγραμμα. Με στόχο και με πρόθεση.

Ναι, παρά την όποια γνώση και εμπειρία μου, συνεχίζω να με καλλιεργώ και να με εξελίσσω και ξέρω πως αν θέλω να έχω την επιτυχία που ονειρεύομαι και φιλοδοξώ για την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας, αλλά και για το κάθε βιβλίο μου, χωριστά, αυτή είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να πάψει ποτέ.


Ναι, ούτε και για σένα η μία "καλή προπόνηση" δεν είναι αρκετή.


Γι' αυτό δημιούργησε το δικό σου πλάνο εξέλιξης και καλλιέργειας του ταλέντου σου.


Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ εξεζητημένο.

Αυτό που χρειάζεται και είναι απαραίτητο, είναι να το κάνεις.


Θα μπορούσες να παρακολουθείς ανά διαστήματα μαθήματα συγγραφής.


Αν το επιλέξεις κάτι τέτοιο, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τα Ψηφιακά Home Study Course Προγράμματα του Writing Online που οι πολλαπλές Ιστορίες Επιτυχίας των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν και έγιναν επιτυχημένοι συγγραφείς, πιστοποιούν την ποιότητά τους.


Έτσι λοιπόν, εάν σε ενδιαφέρει η Συγγραφή & Επιτυχημένη Έκδοση:


Θα μπορούσες να μελετάς ένα συγκεκριμένο αριθμό βιβλίων τον χρόνο, να αναλύεις χαρακτήρες, πλοκές, δομές βιβλίων, να μελετάς το λεξιλόγιο και το στυλ επιτυχημένων συγγραφέων.


Ακόμη κι αν τα βιβλία σου κάνουν παγκόσμιες επιτυχίες, βεβαιώσου ότι εσύ συνεχίζεις να καλλιεργείς το ταλέντο και την τεχνική σου.

Άλλωστε ο σπουδαιότερος δάσκαλος που μπορείς να έχεις γύρω από την τέχνη της συγγραφής είναι ο εαυτό σου, μέσα από τη συνεχόμενη προσωπική σου πρακτική επαφή με τις λέξεις.


Μέσα και από άλλα βιβλία... γι' αυτό διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε.

Ακόμη και ποίηση.


Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ποίηση είναι η καλύτερη επιλογή λέξεων με την καλύτερη δυνατή σύνταξη.


Βεβαιώσου ότι κρατάς ένα -έστω και πρόχειρο- αρχείο από ό,τι μπορεί να συναντάς καθημερινά και σου τραβά την προσοχή. Ποτέ δεν ξέρεις πώς και πού μπορείς να το συνδυάσεις.


Ή γράψε κείμενα που να μοιάζουν στην ποιότητα γραφής των συγγραφέων που θαυμάζεις.


Κάνε ό,τι πιστεύεις ό,τι ταιριάζει προσωπικά σε σένα καλύτερα και θα βοηθήσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας.


Γι' αυτό λοιπόν σήμερα απλά σε ξαναρωτώ...


Ποιο είναι το δικό σου πλάνο εξέλιξης και καλλιέργειας του ταλέντου σου;