top of page

Πώς πετυχαίνω "ανέφικτους" στόχους ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ + Τα Δώρα μου ΓΙΑ ΣΕΝΑ φέτος




Σήμερα μέσα σε 3 λεπτά σου αποκαλύπτω:

  • Πώς καταφέρνω να μην με ξεχνώ φροντίζοντας όλους τους άλλους (και όλα τα άλλα) αυτές τις μέρες... και ΠΑΝΤΑ είμαι πάνω πάνω στην λίστα με τα δώρα που φέρνει ο Άγιος Βασίλης και σου δείχνω πώς να τα καταφέρεις κι εσύ.

  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο δώρο που έκανα ποτέ στον εαυτό μου... και συνεχίζω να μου το χαρίζω ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ξανά και ξανά! - Ελπίζω να σε εμπνεύσει και σου το χαρίσεις κι εσύ.

  • Πώς με βρίσκει η Νέα Χρονιά... και φέτος. Προλαβαίνεις να έχεις αυτή την θετική εμπειρία κι εσύ!

  • Ο προσωπικός μου Σινκασέν Στόχος + Γιατί οι επιχειρήσεις και τα άτομα που βάζουν Σινκασέν ΣΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ και δεν υπάρχει στόχος, όνειρο, φιλοδοξία, θέλω τους, που να μην μπορεί να υλοποιηθεί.

  • Ποιος μπορεί να είναι ο δικός σου προσωπικός Σινκσέν στόχος για φέτος!


~~~~

Σου έχω μια ερώτηση: Σκοπεύεις να κάνεις κάποιο δώρο στον εαυτό σου αυτές τις γιορτές;

Αν όχι...


Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλεις και τον δικό σου υπέροχο εαυτό στην λίστα με τα δώρα;


Αν έχεις ήδη οικογένεια ξέρω πολύ καλά πως είναι αυτή την εποχή.


Φροντίζουμε τα παιδιά, φροντίζουμε γονείς και πεθερικά, φροντίζουμε φίλους και ίσως και άλλους συγγενείς, φροντίζουμε τον καλό μας ή την καλή μας.


Φροντίζουμε το σπίτι, τα γλυκά και το φαγητό.


Με δυο λόγια φροντίζουμε να παίρνουν ΟΛΟΙ αυτό που θέλουν, που χρειάζονται και ξέρουμε ότι θα τους κάνει να νιώσουν όμορα και ευχάριστα!


Και πολύ καλά κάνουμε, απλώς θέλω ρωτήσω: ΕΣΥ πού βρίσκεστε σε αυτή τη λίστα;

Πριν από πολλά χρόνια, αποφάσισα να σταματήσω να περιμένω τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του να μου φέρουν αυτό που ήθελα, ονειρευόμουν και ήταν σημαντικό για μένα.


Και σταμάτησα να περιμένω από άλλους, "τις συνθήκες" ή "την κατάλληλη στιγμή" να υλοποιήσουν τα δικά μου όνειρα, στόχους και επιθυμίες και μικρά ή μεγάλα θέλω μου.


Έτσι, από το να νιώθω κουρασμένη και απογοητευμένη που κανείς δεν με φρόντιζε όπως ακριβώς ήθελα να με φροντίσει ο Άγιος Βασίλης και όλα του τα ξωτικά αυτοπρόσωπος, έβαλα τον εαυτό μου, τα όνειρα, τους στόχους και τα θέλω της ψυχής και της ζωής μου σε προτεραιότητα, αλλά και πάνω πάνω στην λίστα μου με τα Χριστουγεννιάτικα δώρα!


Και κάθε Χριστούγεννα μου αρέσει να δίνω χώρο και χρόνο στον εαυτό μου για να οργανώνω την νέα χρονιά και να μου χαρίζω - όχι απαραίτητα υλικά δώρα - αλλά δώρα που ξέρω ότι θα μου εξασφαλίσουν όλα όσα είναι σημαντικά για μένα.


Τα προσωπικά υλικά μου δώρα περιορίζονται κυρίως σε βιβλία, αλλά η λίστα μου κάθε χρόνο περιλαμβάνει γνώσεις, χώρο και χρόνο, αλλά και δεξιότητες και ικανότητες... που αθροιστικά με οδηγούν στον τρόπο που θέλω να βιώνω και να νιώθω την ζωή μου, αλλά και χρόνο ποιοτικό.


Για παράδειγμα πάνω πάνω στην λίστα μου φέτος θέλω να δώσω στον εαυτό μου, με αφοσίωση και με παθιασμένη δέσμευση, αλλά και με ακλόνητη επιθυμία, το δώρο της ευεξίας, της ζωντάνιας κι ενός σώματος και πνεύματος που σφύζει από υγεία και δύναμη.


Μετά, είναι η προσωπική μου εξέλιξη ως Συγγραφέας και ως Online Ψηφιακή Επιχειρηματίας.


Και φυσικά στην λίστα μου είναι η ποιότητα της σχέσης που έχω με τον Νίκο (τον άνδρα μου) και την κόρη μας, Αναστασία. Οι εμπειρίες μας, η καθημερινότητά μας, η εξέλιξης και ζωντάνιας της σχέσης μας.


Επίσης, ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα δώρα που έκανα στον εαυτό μου - και τιμώ αυτό το δώρο κάθε χρόνο και κάθε πρωτοχρονιά - παραπάνω από 10 χρόνια τώρα, είναι να ακούσω την καρδιά και το όνειρό της να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


  • Ελεύθερη από ωράρια εργασίας.

  • Ελεύθερη από έναν συγκεκριμένο τόπο/χώρο για την εργασία.

  • Ελεύθερη όσον αφορά το αντικείμενο της εργασίας.

  • Ελεύθερη και ήσυχη οικονομικά σε ένα πλανήτη οικονομικά ασταθή.

  • Ελεύθερη να φαντάζομαι και να υλοποιώ την ποιότητα και την καθημερινότητα της σχέσης μου με τον Νίκο και την Αναστασία.


Και κάθε χρόνο, μέσα από δασκάλους, μέντορες, coaches, βιβλία και προγράμματα, φροντίζω να γίνομαι όλο και καλύτερη Συγγραφέας, αλλά και Online Ψηφιακή Επιχειρηματίας, ώστε να έχω όλο και μεγαλύτερες ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ που με την σειρά τους μου επιτρέπουν χώρο, χρόνο και πόρους...


Ώστε να δημιουργώ αναμνήσεις και εμπειρίες (εντός και εκτός σπιτιού) με την Αναστασία και τον Νίκο. Τις πιο σπουδαίες σχέσεις της ζωής μου.


Και δεν περιμένω την 1η Ιανουαρίου για να το κάνω αυτό. Ήδη από τον Δεκέμβρη είμαι έτοιμη για την Νέα Χρονιά. Και δεν περιμένω την επόμενη χρονιά για να δω που βρίσκομαι.


Κάθε Σεπτέμβρη, και κάθε Μάιο (που είναι τα γενέθλιά μου), αξιολογώ το που βρίσκομαι και αντιμετωπίζω αυτές τις περιόδους ως μια ακόμη πρωτοχρονιά.


Δεν "αναβάλω" τα όνειρα και τους στόχους μου για την 1η εβδομάδα του Ιανουαρίου, ούτε με βάζω σε κατάσταση αναμονής και αναβλητικότητας.


Και δεν με ξεχνώ.
Είμαι κι εγώ στην λίστα με τα δώρα μου... και μάλιστα πάνω πάνω κάθε που έρχονται Χριστούγεννα!

Έτσι, η Νέα Χρονιά με βρίσκει ήδη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής και άλλες μικρές και μεγάλες συνήθειες που με βοηθούν και με υποστηρίζουν, ώστε να υλοποιήσω το δώρο της ευεξίας και υγείας προς τον εαυτό μου.


Η Νέα Χρονιά με βρίσκει ήδη με τα βιβλία που θέλω/πρέπει να διαβάσω για να εξελιχθώ πάνω στο αντικείμενό μου. Ναι, τα βιβλία αυτά διακοσμούν ήδη το σαλόνι μου!


Η Νέα Χρονιά με βρίσκει ήδη με τα Online Προγράμματα που θα με εξελίξουν ως Συγγραφέα και Online Επιχειρηματία ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. Είναι ήδη αποθηκευμένα στον υπολογιστή μου.


Και η Νέα Χρονιά με βρίσκει με ενθουσιασμό, με δυναμική και ζωτικότητα. Με βρίσκει με το υπέροχο συναίσθημα που δηλώνει ότι έχω φροντίσει ΚΑΙ τα δικά μου όνειρα, στόχους και θέλω... Και πως μου έκανα τα δώρα μου!


Και δεν περιορίστηκα μόνο στην φροντίδα του σπιτιού, των ανθρώπων μου και των δώρων προς τους άλλους.


Και κάθε χρόνο βάζω έναν νέο στόχο ή βλέπω που βρίσκομαι με τον προσωπικό μου στόχο Σινκασέν.


Το Σινκασέν βοηθά ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο να πετύχουν "ανέφικτους" φαινομενικά στόχους, όχι μόνο για την νέα χρονιά, αλλά για την ζωή τους γενικότερα.


Κι αν δεν γνωρίζεις το περιεχόμενο αυτής της λέξης, και δεν ξέρεις τι είναι οι Στόχοι Σινκασεν για τους οποίους έχω μιλήσει και στο παρελθόν αλλά και έχω μοιραστεί και το πώς επηρέασαν αυτοί οι στόχοι την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή...


Εδώ σου φανερώνω πώς αυτή η λέξη κι ένα τρένο υλοποιούν τους στόχους μας για την νέα χρονιά.


Γιατί οι επιχειρήσεις και τα άτομα που βάζουν "στόχους τρένο - σφαίρα" και τις προσεγγίζουν με τον τρόπο σκέψης - Φαινόμενο Σινκασέν ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ και δεν υπάρχει στόχος, όνειρο, φιλοδοξία, θέλω τους, που να μην μπορεί να υλοποιηθεί.


Και μέρες που είναι θέλω να σου κάνω αυτό το δώρο μέσα από την καρδιά μου.


Να γνωρίσεις τους "στόχους τρένο - σφαίρα" και τον τρόπο σκέψης / Φαινόμενο Σινκασέν, ώστε να μην υπάρχει στόχος, όνειρο και θέλω σου που να μην μπορείς να κατακτήσεις ΦΕΤΟΣ!


Αφιέρωσε το μόλις ένα λεπτό που θα χρειαστείς για να διαβάσεις το κείμενό μου μέχρι το τέλος και δεν θα το μετανιώσεις.


Τι είναι οι Στόχοι Σινκασέν λοιπόν!

Το 1981 -2001 ο Τζακ Ουελτς υπήρξε Πρόεδρος της Τζένεραλ Ελέκτρικ και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του περασμένου αιώνα.


Υπό την δική του διοίκηση εισήχθη στην εταιρία ένα σύστημα τριμηνιαίας αναθεώρησης στόχων και καθηκόντων των υπαλλήλων που ακόμη και σήμερα εφαρμόζεται, όχι μόνο σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, αλλά η γνώση αυτή - και φυσικά η εφαρμογή της - βοηθά ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο να πετύχουν "ανέφικτους" φαινομενικά στόχους, όχι μόνο για την νέα χρονιά, αλλά για την ζωή τους γενικότερα.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζακ Ουελτς διαπίστωσε ότι άρχισε να "πέφτει" η απόδοση σε κάποια τμήματα της Τζένεραλ Ελέκτρικ.


Αυτό συνέβαινε γιατί οι υπάλληλοι των τμημάτων που έπεφτε η απόδοσή τους, λειτουργούσαν κάτω από τον νόμο της ήσσονος προσπάθειας, όπως λέγετε.


Δηλαδή, οι υπάλληλοι συμπλήρωναν το έντυπο των τριμηνιαίων στόχων τους με προσιτούς στόχους που ήξεραν πως με την μικρότερη δυνατή προσπάθεια θα τους πετύχαιναν εύκολα.


Αυτό συμβαίνει σε όλους μας και σε προσωπικό επίπεδο, και όχι μόνο σε επιχειρηματικό/επαγγελματικό επίπεδο.


Όταν έχουμε κατακτήσει κάτι, μετά βολευόμαστε και καταβάλουμε την ελάχιστη δυνατή προσπάθειά μας, ώστε απλά -και όσο γίνεται αυτόματα- να συνεχίσουν όλα να λειτουργούν "όπως πρέπει".


Κι αυτό το διαπιστώνουμε και από τον τρόπο που φροντίζουμε το σώμα και την υγεία μας, την σχέση που έχουμε με το ταίρι ή τα παιδιά μας, από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας ή τον ελεύθερο χρόνο μας ή την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής μας φύσης.


Ναι, το ξέρω, από την φύση μας είμαστε "τεμπέληδες και βολεψάκηδες", όμως αν θέλουμε να υλοποιηθούν οι στόχοι μας για την νέα χρονιά, και να κάνουμε όνειρά μας που σήμερα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά, πραγματικότητα, πρέπει να εξαλείψουμε από την φύση μας αυτό το δεδομένο.


Είτε από τεμπελιά, είτε γιατί μας παρασέρνει ο ρυθμός της καθημερινότητάς μας, καταλήγουμε να τρώμε και να κοιμόμαστε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι που το σώμα μας αντιδρά.


Αφήνουμε την σχέση με τον σύντροφό μας να πέσει σε λήθαργο και αναρωτιόμαστε τι έγινε όταν κάποια χρόνια ή ακόμη και μήνες μετά, ένα "μπαμ" φέρνει τη ρήξη.


Και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όλους τους τομείς της ζωής μας, κι από αυτό δεν ξεφεύγουν ούτε οι συγγραφικοί μας στόχοι, ούτε οι προσωπικοί, ούτε οι επαγγελματικοί, ούτε οι οικονομικοί.


Ο Τζακ Ουελτς βρήκε την λύση που έψαχνε για τους υπαλλήλους του σε ένα ταξίδι που έκανε το 1993 στο Τόκιο.


Εκεί, συνάντησε τον Έιτζι Μικάουα, πρόεδρο της θυγατρικής της Τζένεραλ Ελέκτρικ στην Ιαπωνία και εντυπωσιάστηκε από τις αποδώσεις των τμημάτων της εταιρίας.


Έτσι, ο Έιτζι Μικάουα, μοιράστηκε μαζί του το μυστικό της επιτυχίας του που δεν ήταν άλλο από έναν εντελώς διαφορετικό και καινούριο τρόπο σκέψης.


Αυτός ο διαφορετικός και "καινούριος" τρόπος σκέψης για να πετυχαίνεις φαινομενικά ανέφικτους στόχους και θέλω, και όνειρα, σε προσωπικό και επιχειρηματικό/επαγγελματικό επίπεδο, έχει τις ρίζες του στο 1958.


Τότε, η Ιαπωνική κυβέρνηση, έδωσε εντολή στην Japan Railways, την εταιρία σιδηροδρόμων, να βρει έναν ταχύτερο τρόπο για να συνδεθεί με τρένο το Τόκιο με την Οσάκα.


Λίγους μήνες αργότερα, οι μηχανικοί της εταιρία σιδηροδρόμων της Ιαπωνίας, παρουσίασαν στην τότε κυβέρνηση, μια πρόταση για ένα τρένο που θα ταξίδευε με 100χλμ/ώρα, ιλλιγιώδη ταχύτητα για την εποχή εκείνη, αφού αν υλοποιούνταν κάτι τέτοιο, θα επρόκειτο για ένα από τα πιο γρήγορα τρένα στον κόσμο.


Όμως οι μηχανικοί, προς έκπληξή τους, δεν περίμεναν να πάρουν ως απάντηση στην πρόταση που είχαν καταθέσει πως: "πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να έχουμε ένα τρένο που να ταξιδεύει με την διπλάσια ταχύτητα".


Η πρώτη αντίδραση των μηχανικών ήταν πως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο να υλοποιηθεί, όμως η θέση της κυβέρνησης ήταν σταθερή: "πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να έχουμε ένα τρένο που να ταξιδεύει με την διπλάσια ταχύτητα".


Οι μηχανικοί, μη έχοντας άλλη επιλογή, επέστρεψαν λίγους μήνες αργότερα με νέα σχέδια και νέα πρόταση!


Για να επιτευχθεί η σκανδαλώδες ταχύτητα που τους είχε ζητηθεί θα χρειαζόντουσαν:

  • Να αλλάξει το σχήμα, το ύψος και το πλάτος των σιδηροδρομικών γραμμών που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε η Ιαπωνία.

  • Θα έπρεπε να δημιουργηθούν σήραγγες για να διαπεράσουν την ορεινή ζώνη του όρους Φούτζι για να μην μειωθεί η ταχύτητα.

  • Και θα έπρεπε να αλλάξει εξ ολοκλήρου η ιδέα του "τρένου" όπως την γνώριζαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή, ώστε να κατασκευαστεί από την αρχή ένα τρένο πιο ελαφρύ και αεροδυναμικό που να υπερνικά την αντίσταση του αέρα.


Με δυο λόγια... για να κατακτήσουν τα 100 χλμ/ώρα που ήταν η αρχική πρότασή τους, έπρεπε απλά να κάνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις στο ήδη υπάρχων σύστημα, να λειτουργήσουν δηλαδή κάτω από τον νόμο της ήσσονος προσπάθειας.


Όμως, για να υλοποιηθεί ο στόχος της διπλάσιας ταχύτητας, έπρεπε να σκεφτούν με έναν νέο και εντελώς διαφορετικό τρόπο και να "ξεχάσουν" όσα ήδη γνώριζαν.


Έπρεπε να προσεγγίσουν τον στόχο αυτό με εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης.


Αυτή η ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης για την υλοποίηση "φαινομενικά ανέφικτων" στόχων στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, ονομάζεται ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΙΝΚΑΣΕΝ και είναι ένας όρος παρμένος από την μηχανολογία.


Χάρη στο Φαινόμενο Σινκασέν, το τρένο αυτό κατασκευάστηκε και λειτούργησε, συνδέοντας το Τόκιο με την πόλη Οσάκα με ταχύτητα 200χλμ/ώρα, μειώνοντας τον χρόνο του ταξιδιού από 6 ώρες και 40 λεπτά, σε 3 ώρες και 10 λεπτά.


Οι καινοτομίες που προέκυψαν από αυτό το πρώτο τρένο-σφαίρα / Φαινόμενο Σινκασέν είναι συγκλονιστικές και τις καρπωνόμαστε όλοι μας σε πολλούς τομείς της ζωής μας, ακόμη και σήμερα.


Ο Έιτζι Μικάουα, Πρόεδρος της θυγατρικής της Τζένεραλ Ελέκτρικ στην Ιαπωνία, εφάρμοζε την σκέψη "τρένο σφαίρα / Φαινόμενο Σινκασέν", σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης που διοικούσε, κι αυτό ήταν το μυστικό που μοιράστηκε με τον Τζακ Ουέλτς, το 1993 στο ταξίδι του εκεί.


Ο Τζακ Ουέλτς, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την φιλοσοφία αυτή, αλλά και από τα αποτελέσματά της, που επιστρέφοντας στην Αμερική, φρόντισε η σκέψη "τρένο σφαίρα / Φαινόμενο Σινκασέν" να γνωστοποιηθεί και να εφαρμοστεί σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο από όλους τους υπαλλήλους και τα τμήματα της Τζένεραλ Ελέκτρικ.


Έκτοτε, η Τζένεραλ Ελέκτρικ έχει παραμείνει ανταγωνιστική και εξακολουθεί να καινοτομεί, κι ας είναι μια εταιρία που ιδρύθηκε πριν από εκατό και πλέον χρόνια, με εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.


Μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις και τα άτομα που βάζουν "στόχους τρένο - σφαίρα" και τις προσεγγίζουν με το τον τρόπο σκέψης / Φαινόμενο Σινκασέν ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ και δεν υπάρχει στόχος, όνειρο, φιλοδοξία, θέλω, που να μην μπορεί να υλοποιηθεί.


Γι' αυτό λοιπόν, σήμερα, τώρα που ετοιμάζεις τα δώρα και τους στόχους σου για την νέα χρονιά σε ρωτώ:

  • Ποιον συγγραφικό;

  • Ποιον προσωπικό ή/και επαγγελματικό/οικονομικό στόχο, όνειρο, επιδίωξη, φιλοδοξία, θέλεις να πετύχεις εφαρμόζοντας το Φαινόμενο Σινκσασέν, ΦΕΤΟΣ;


Το να οραματιζόμαστε στόχους φαινομενικά ανέφικτους μας βοηθά να σκεφτόμαστε με έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο σκέψης, που με την σειρά του, μας βοηθά να "αφήνουμε στην άκρη" παλιές σκέψεις, ιδέες, μεθόδους, πεποιθήσεις και αντιλήψεις, που δεν μας εξυπηρετούν πια.


Κάποτε το να θέλω να γράψω και να εκδοθεί με επιτυχία το πρώτο μου μυθιστόρημα στα 20 μου, για πολλούς, ήταν ένας τρελός και ανέφικτος στόχος.


Εγώ όμως "κλείστηκα" στο σπίτι ένα ολόκληρο καλοκαίρι, έγραψα το πρώτο μου μυθιστόρημα βάζοντας σε αυτό καρδιά, ψυχή, έμπνευση και γνώσεις δημιουργικής γραφής που είχα. Και λίγους μήνες μετά το βιβλιο αυτό εκδόθηκε.


Και από τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του ο εκδότης αναγκαζόταν να κάνει απανωτές επανεκδόσεις γιατί "εξαφανιζόταν" από τα ράφια των βιβλιοπωλείων ξανά και ξανά.


Και μετά το πρώτο βιβλίο, έφερε το δεύτερο, και μετά... τα βιβλία έγιναν 14 και χάρη στις αλλαγές που έχουν έρθει στην βιομηχανία των εκδόσεων και στην δυναμική που έχει φέρει το διαδίκτυο, τα βιβλία μου βρίσκονται παντού στον κόσμο.


Κάποτε το να θέλω να μοιραστώ με νέους συγγραφείς τα όσα είχα μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω γύρω από την Τέχνη και την Τεχνική της Συγγραφής ήταν τρελό και ανέφικτο γιατί κανείς δεν το είχε κάνει πριν από εμένα στην Ελλάδα, και ήμουν πολύ μικρή για να σκέφτομαι και να έχω στόχους σαν κι αυτούς... όμως εξασκώ το επάγγελμα αυτό από τα 25 μου, και τώρα είμαι 48!


Κάποτε το να μην κάνω σχέση για παραπάνω από 10 χρόνια γιατί αναγνώριζα πως δεν μου ταίριαζαν οι άνθρωποι που γνώριζα ήταν "τρελό και λάθος" γιατί τα χρόνια περνούσαν, εγώ μεγάλωνα, και ήμουν μόνη και "κύριος τέλειος" δεν υπάρχει.


Σήμερα όμως είμαι η πιο ευτυχισμένη και πιο τυχερή γυναίκα στον πλανήτη γη, γιατί έχω πλάι μου έναν άνθρωπο που μου ταιριάζει απόλυτα και είναι "ο κύριος τέλειος" για μένα και είμαι ευτυχισμένη μαζί του (ελπίζω κι ο ίδιος μαζί μου!)


Αυτό όμως έγινε από επιλογή, από στόχο, απά ξεκάθαρο θέλω για την ποιότητα της σχέσης και τα χαρακτηριστικά της και όχι από συμβιβασμό, φόβο, συνήθεια ή γιατί μου το λέγανε οι άλλοι.


Κάποτε το να σταματήσω να μπαίνω στην τάξη και να ταξιδεύω για τα σεμινάριά μου και τα εργαστήρια συγγραφής μου στην Αθήνα και την Κύπρο ήταν "τρελό" και στην Ελλάδα της κρίσης θα έχανα την μοναδική πηγή εισοδήματος που είχα και θα ήταν ανέφικτο να κάνω κάτι άλλο.


Ναι, ήταν "τρελό" για πολλούς στο περιβάλλον μου, που ήθελα να μείνω σπίτι για να μεγαλώσω εγώ την κόρη μας και παράλληλα είχα και την "τρελή" και "ανέφικτη φιλοδοξία" δίχως σχετικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία, να θέλω να έχω μια επιτυχημένη οικονομικά Online/Ψηφιακή Επιχείρηση με βάση όσα είμαι, γίνομαι, με παθιάζουν, γνωρίζω και αγαπώ... γιατί έπρεπε λέει να έχω μια πιο "σίγουρη και φυσιολογική" δουλειά.


Σήμερα όμως δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου δίχως το Writing Online, την Online/Ψηφιακή Επιχείρησή μου, δίχως την επαφή μας, δίχως εσένα στην ζωή μου.


Και από την στιγμή που επέλεξα να κάνω οικογένεια και να έχω παιδί και σύντροφο, δεν μπορώ να φανταστώ άλλους ρυθμούς και ποιότητα καθημερινότητας από αυτήν που έχουμε διαμορφώσει ως οικογένεια σήμερα και μου επιτρέπει η πολυτέλεια και οι ελευθερίες που μου προσφέρει η συγκεκριμένη δουλειά.


Και δεν σου τα λέω όλα αυτά ούτε για να καυχηθώ, ούτε για να σου κάνω λίστα με όσα έχω καταφέρει. Σου τα λέω όλα αυτά με σκοπό να σε εμπνεύσω και να σε προβληματίσω και να σε κινητοποιήσω.


Γι' αυτό λοιπόν σε ξαναρωτώ...


Εσύ ποιον συγγραφικό;... Ποιον προσωπικό ή/και επαγγελματικό/οικονομικό στόχο, όνειρο, επιδίωξη, φιλοδοξία, θέλεις να πετύχεις ΦΕΤΟΣ εφαρμόζοντας το Φαινόμενο Σινκσασέν;


Πάρε μολύβι και χαρτί ΤΩΡΑ.


Γράψε τους στόχους σου. Ονομάτισέ τους. Μην φοβάσαι, μην τους υποτιμάς.

Άκου την καρδιά σου και όχι τους γύρω σου.


Η καρδιά σου ξέρει καλύτερα και αφού γράψεις τους στόχους σου, άρχισε να σκέφτεσαι "out of the box" - άρχισε να σκέφτεσαι Σινκασέν - και γράψε (κάνε μια λίστα) με το τι θα κάνεις και πότε θα το κάνεις, για να υλοποιήσεις τους στόχους, τα όνειρα και τα θέλω που είναι σημαντικά για σένα ΦΕΤΟΣ.


Γιατί μη γελιέσαι, εμείς υλοποιούμαι τους στόχους μας, κι εμείς και μόνο εμείς, είμαστε υπεύθυνοι για την επιτυχία και την αποτυχία τους.


Και ναι, όλα ξεκινούν (και τελειώνουν) από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τους προσεγγίζουμε.


Με την ευχή να σε ενέπνευσα για την νέα μας χρονιά, να είσαι ανέλπιστα καλά και σε ευχαριστώ που για μια ακόμη χρονιά θα συμπορευτούμε και θα μάθουμε ο ένας από τον άλλο.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ + ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Θα τα πούμε ξανά σύντομα,

Μαρία


Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page