top of page

Πώς τόλμησα να γίνω η νέα εκδοχή του εαυτού μου και της Συγγραφέως που είχα μέσα μου.Σήμερα έχω μια προσωπική ιστορία να μοιραστώ μαζί σου.

~~~

Όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι, μου είχαν πει πως δεν πρέπει να είμαι τόσο φιλόδοξη και πως η συγγραφή μυθιστορημάτων δεν ήταν για μένα. Aυτά είναι μόνο για άλλους.


Για αυτούς που έχουν λεφτά από την οικογένειά τους και χρόνο, γιατί δεν χρειάζεται να δουλεύουν 8 - 10 ώρες σε μια υπαλληλική θέση για να εξασφαλίζουν τον μισθό τους.


Παρόλα αυτά, εγώ συνέχισα να ονειρεύομαι και να φιλοδοξώ να γίνω μια επιτυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων που τα χρήματα που θα έρχονταν από τα βιβλία της θα της επέτρεπαν να παραιτηθεί από την δουλειά της, αν το ήθελε.


Και ονειρευόμουν πώς θα είναι να περνώ από τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων και να βλέπω το μυθιστόρημά μου να φιγουράρει εκεί.

Όλα όσα ονειρευόμουν και φανταζόμουν εκείνη την εποχή, πριν γράψω το πρώτο μου μυθιστόρημα, πίστεψέ με, έμοιαζαν αδύνατα και πολύ μακρινά. Και πράγματι ήταν... για την γυναίκα και συγγραφέα που ήμουν τότε. Για εκείνη την εκδοχή του εαυτού μου.


Όμως όταν αποφάσισα να αγνοήσω τα λόγια των γύρω μου και να τιμήσω το κάλεσμα της ψυχής μου που με επέστρεφε ξανά και ξανά στην συγγραφή βιβλίων... τότε τόλμησα να γίνω μια νέα και μια άλλη εκδοχή του εαυτού μου.


Μια εκδοχή που πλέον θεωρούσε χειροπιαστό το όνειρο της Επιτυχημένης Συγγραφής Και Έκδοσης Μυθιστορημάτων.


Μια εκδοχή που έλεγε πως αφού έστω κι ένας άνθρωπος πριν από εμένα έκανε αυτό που θέλω να κάνω κι εγώ, ορίστε... έχω και την απόδειξή μου πως γίνεται.


Μια εκδοχή που αναγνώρισε πως η επιτυχία των άλλων αφήνει τα "χνάρια" της και δουλειά μου ήταν να εντοπίσω αυτά τα βήματα, αυτά τα χνάρια, αντί να τα ανακαλύψω από την αρχή μόνη μου.


Έτσι, όταν μια μέρα περνώντας έξω από ένα βιβλιοπωλείο με μια φίλη, εντοπίσαμε μερικά αντίτυπα από τα μυθιστορήματά μου στην βιτρίνα του... Η φίλη μου έδειξε πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό από ό,τι εγώ και με ρώτησε:


-Μα καλά εγώ χαίρομαι πιο πολύ από εσένα που τα μυθιστορήματά σου είναι στην βιτρίνα του βιβλιοπωλείου;


Φυσικά και χαιρόμουν.

Φυσικά και ήμουν υπερήφανη για το όνειρο που είχε γίνει αληθινό. Αλλά ο λόγος που δεν έδειχνα τον ίδιο ενθουσιασμό με την φίλη μου, ήταν γιατί:...


Εγώ μέσα μου, ήδη είχα γίνει η επιτυχημένη γυναίκα/συγγραφέας και ήδη (για πολύ καιρό) έκανα όσα απαιτούσε η διαδρομή για να φτάσουν τα μυθιστορήματά μου στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων.


Πώς είχα γίνει ΑΥΤΗ η εκδοχή του εαυτό μου;

  • Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μου γύρω από την συγγραφέα, τον άνθρωπο και την γυναίκα που έκρυβα μέσα μου.

  • Μαθαίνοντας όσα μπορούσαν να καλλιεργήσουν το ταλέντο μου για να γράφω καλά βιβλία.

  • Και κάνοντας πράξη όσα εμπνεύστηκα, μάθαινα - και εξακολουθώ να μαθαίνω - που αφορούν την προώθηση/έκδοση των βιβλίων μου, ώστε να έχω το δικό μου φανατικό αναγνωστικό κοινό από την αρχή.


Και οι αλλαγές, τα βήματα και τα αποτελέσματα της παραπάνω διαδρομής, είχαν αρχίσει να γίνονται η νέα εκδοχή της πραγματικότητάς μου, πολύ πριν δούμε με την φίλη μου το μυθιστόρημά μου στην βιτρίνα εκείνου του μεγάλου και κεντρικού βιβλιοπωλείου της πόλης μας.


Κι αν αναρωτιέσαι πώς ένα κορίτσι που μεγάλωσε σε ένα χωριό δίχως συγγραφικά ερεθίσματα, δίχως χρήματα από την οικογένειά της, δίχως συγγραφείς ή άλλους καλλιτέχνες στο περιβάλλον της να βιοπορίζονται από την τέχνη τους, που δούλευε 8-10 ώρες καθημερινά σε μια υπαλληλική θέση για τον μισθό της και με τους οικείου της να της λένε με την κάθε ευκαιρία πως δεν πρέπει να είναι φιλόδοξη, να έχει όνειρα σαν κι αυτά...


Κατάφερε να κάνει ακριβώς αυτό που ήθελε και την ένωνε με την συγγραφή βιβλίων (κι ακόμη παραπάνω)... και ΤΩΡΑ νιώθεις πως επιτέλους ήρθε και η δική σου η σειρά να ακούσεις και να τιμήσεις την φωνή που βροντοφωνάξει μέσα σου ΝΑΙ και θέλεις να κάνεις ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...


Εύχομαι σήμερα να σε ενέπνευσα και να σε βοήθησα ώστε να εντοπίσεις τα δικά σου βήματα και το δικό σου μονοπάτι ως Συγγραφέας και να συνεχίσεις, και να μην το βάλεις κάτω ποτέ μέχρι να έχεις ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ κι ακόμη παραπάνω.


Γιατί αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.


Και αν πάρεις την γνώση που ενώ καλλιεργεί το ταλέντο σου στην συγγραφή του βιβλίου της κατηγορίας που θέλεις να διαπρέψεις ώστε να σου αποκαλυφθεί η Τεχνική που είναι κρυμμένη πίσω από αυτή την μαγική Τέχνη της Συγγραφής, ώστε τα βιβλία σου να έχουν την ποιότητα και να ανήκουν στην κατηγορία που ονομάζουμε best seller!


Και παράλληλα αναγνωρίσεις ποιο μονοπάτι έκδοσης/προώθησης είναι το πλέον κατάλληλο για σένα ώστε να υλοποιήσεις τα προσωπικά σου όνειρα και φιλοδοξίες για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας , αλλά και για το κάθε βιβλίο σου χωριστά, τότε...


Το να γίνεις η καλύτερη εκδοχή της συγγραφέως/του συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου και να έχεις την αναγνώριση και την επιτυχία που προσδοκάς για το μυθιστόρημά σου, είναι απλά μονόδρομος!

Σου εύχομαι να έχεις μια ανέλπιστα υπέροχη ημέρα! Κι εύχομαι για μια ακόμη φορά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ!

Μαρία


Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Comments


bottom of page