top of page

Ευχές Για Καλή Ανάσταση + Just Do It


Καλή Ανάσταση + Καλό Πάσχα να έχουμε!


Αν είσαι κι εσύ σαν κι εμένα κι απολαμβάνεις την ανάπαυλα που μας προσφέρει αυτή η εποχή που περνάμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, ξεκουραζόμαστε και σκεφτόμαστε για μια ακόμη φορά το μέλλον φορώντας πλέον λιγότερο χοντρά ρούχα και...


Μπορεί να εργάζεσαι κι εσύ πάνω στις εμπνεύσεις ή το νέο σου βιβλίο.


Θέλω να ξέρεις πως αρκετά χρόνια μετά δεν "φοράω" μόνο το "καπέλο" της Writing Coach. Γράφω κι εγώ μαζί με σένα, σχεδόν καθημερινά.


Κι όμως...

Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι αν θα "στερέψω" από νέες ιδέες ή εμπνεύσεις.


Αν θα μου φύγει αυτή η έντονη επιθυμία του να θέλω να μοιραστώ τις αλήθειες, τις εμπειρίες μου, την φαντασία μου, μέσα από τις λέξεις.


Κι ενώ ανησυχώ όταν κάνω τέτοιες σκέψεις, μετά θυμάμαι πως ακόμη και ο Steven King ανησυχεί μήπως "στερέψει".


Αν λοιπόν "πιάνεις" κι εσύ τον εαυτό σου να "υποφέρει" από κάτι τέτοιο, θέλω να ξέρεις πως πρόκειται για κάτι περαστικό.


Πάρε τον χρόνο σου (όπως προστάζει κι αυτή η εποχή), κάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να γράφεις και πριν καν το καταλάβεις, η επόμενη συναρπαστική ιδέα και η αχαλίνωτη επιθυμία να μοιραστείς με τον κόσμο το είναι σου ολόκληρο μέσα από τις λέξεις σου πάνω στο χαρτί, θα επιστρέψουν.


Είναι η μόνη φορά που θα σου πως να μην γράφεις και να μην ασχοληθείς με τίποτε που να σε συνδέει με την συγγραφή.


Αν έχεις ένα τέτοιο "άγχος" κάνε γυμναστική, δες τηλεόραση, πήγαινε στον κινηματογράφο, διάβασε ένα καινούριο βιβλίο, και πέρασε χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους, είτε είναι Πάσχα, είτε όχι.


Με δυο λόγια χαλάρωσε και απόλαυσε τις εμπειρίες της στιγμής.


Γιατί αν καταφέρεις να χαλαρώσεις, πριν καν το καταλάβεις, θα επιστρέψεις και πάλι στο πληκτρολόγιο ή στην κενή σελίδα και θα την γεμίσεις με τις νέες σου λέξεις.


Κι αν ακόμη νιώσεις πως δυσκολεύεσαι, τότε δοκίμασε και τα εξής:


Απαλλάξου από περισπασμούς, ηλεκτρονικούς και μη.


Όταν θα καθίσεις την επόμενη φορά να γράψεις, βεβαιώσου ότι θα είναι σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα νιώθεις άνετα και εμπνευσμένα και πως θα ελαχιστοποιήσεις - ιδανικά να μηδενίσεις - τους οποίους περισπασμούς.


Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι ένας ακατάστατος χώρος δεν βοηθά τον εγκέφαλό μας να εστιαστεί και να εμπνευστεί. Δεν μας βοηθά να δημιουργήσουμε και να είμαστε παραγωγικοί.


Γι' αυτό απαλλάξου από την ακαταστασία και βεβαιώσου ότι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις, φίλοι, συνεργάτες και οικογένεια, όταν γράφεις, δεν σε ενοχλούν.


Όταν γράφεις μην κάνεις επιμέλεια, ταυτόχρονα.


Όσο κι αν η τελειομανία σου χτυπάει την πόρτα, βεβαιώσου ότι γράφεις το 1st draft με την καρδιά και αβίαστα και μόνο όταν το ολοκληρώσεις επιστρέφεις σε αυτό για να το βελτιώσεις με την βοήθεια της επιμέλειας περιεχομένου και της φιλολογικής/τυπογραφικής επιμέλειας.


Διαφορετικά βάζεις τρικλοποδιά στην δημιουργικότητά και στην εμπνευσμένη γραπτή σου έκφραση.


Μην αφήνεις τον φόβο (την μη αληθινή σκέψη) πως δήθεν δεν είσαι αρκετά καλή/καλός να σε παραλύει.

Αυτή είναι μια ανασφάλεια κι ένας φόβος που ποτέ κανένας συγγραφέας - παρά την όποια επιτυχία του - δεν ξεφεύγει εύκολα από αυτή.


Γι' αυτό αποδέξου πως είναι "μέρος του παιχνιδιού" να νιώθεις κάποιες φορές κάπως έτσι και συνέχισε με το να γράφεις και να καλλιεργείς το προσωπικό σου ταλέντο.


Και όπως λέει και η Nike - Just Do It.

Βάλε ένα ρεαλιστικό deadline στο συγγραφικό σου πρότζεκτ (σε αυτό που δουλεύεις αυτή την στιγμή ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις άμεσα) και οριοθέτησε τις μέρες/ώρες που θα εργαστείς γι΄αυτό και κάτσε να κάνεις την δουλειά του Συγγραφέα.


Και ξέρεις ποια δουλειά κάνουν οι Συγγραφείς;


Γράφουν.

Γράφουν αντί μόνο να μιλούν για την συγγραφή.

Γράφουν αντί μόνο να φαντάζονται τα βιβλία και την επιτυχία τους.


Ναι αγαπημένη μου...

Ναι αγαπημένε μου...


Οι Συγγραφείς γράφουν. Γι' αυτό μην τα παρατάς και Just do it!


Και τώρα που θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις λίγο παραπάνω με αφορμή τις ιδιαίτερες ημέρες του Πάσχα, αφουγκράσου την/τον Συγγραφέα που έχεις μέσα σου και προγραμμάτισε τις επόμενες κινήσεις σου, κάνοντας όπως κάνουν όλοι οι σοβαροί και οι επαγγελματίες συγγραφείς.


Just do it λοιπόν και Καλό Πάσχα + Καλή Ανάσταση σε σένα προσωπικά, στην οικογένειά σου και σε όλους τους αγαπημένους σου!

Ναι, είθε το αποψινό Φως να φωτίσει ΟΛΕΣ τις καλές πτυχές μας και να λάμψουμε με την καλοσύνη, την αγάπη και τα θετικά επιτεύγματά μας!


Είναι τιμή μου που περνάμε ακόμη ένα Πάσχα μαζί και μου επιτρέπεις να σε εμπνέω, να σε βοηθώ και να σου ευχηθώ.


Και φυσικά μην ξεχνάς πως για να κάνεις ένα ΔΩΡΟ στον εαυτό σου και για να τιμήσεις τα όνειρα και τα θέλω της ψυχής σου, δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός.


Και πως για να κάνεις ένα όνειρο της ψυχής σου πραγματικότητα η γνώση και οι άνθρωποι για να σε βοηθήσουν είναι πλέον μόλις ένα click κοντά σου!

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Comments


bottom of page