top of page

Ναι, το κάνω κι εγώ αυτό...


Είμαι σίγουρη πως έχεις ακούσει πως αν έχεις ένα απλό κομμάτι χαρτί ή ένα απλό σημειωματάριο και γράφεις εκεί τους στόχους, τα θέλω και τα όνειρά σου...


Μελέτες έχουν φανερώσει - ξανά + ξανά! - πως έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες (από κάποιον που δεν γράφει τους στόχους του) να πετύχεις ό,τι ονειρεύεσαι και αγαπάς!


Κι αν με ρωτάς αν κάνω κι εγώ κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι ένα βροντόφωνο ΝΑΙ, και μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως αυτή η τόσο απλή πρακτική λειτουργεί.



Δεν πρόκειται για υψηλά μαθηματικά ή κάποια περίεργη επιστήμη. Πρόκειται απλά για νευροεπιστήμη!

Το να καταγράφουμε τους στόχους μας - συχνά ή αν είναι δυνατόν - καθημερινά, μας κρατά σε επαφή μαζί τους, ανοίγει διαύλους έμπνευσης, δημιουργικότητας και "όρεξης" να κάνουμε πράγματα γι' αυτούς.


Αυτή η απλή πρακτική μας κάνει να θέλουμε να μπούμε σε δράση και μας κάνει να μένουμε σε επαφή με τα όνειρά μας. Μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή τους.

Χθες σου ζήτησα να πάρεις μολύβι και χαρτί και να καταγράψεις ποια/ποιος θέλεις να είσαι και τι θέλεις να έχεις καταφέρει μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.


Αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Μην το αμελήσεις. Κάνε το τώρα.


Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πρακτική που αν σου ταιριάζει και την ενστερνιστείς θα την επαναλάβεις ξανά και ξανά και θα "πιάσεις" τον εαυτό σου να μην εγκαταλείπει τους πιο σημαντικούς για σένα στόχους.


Μια σπουδαία δασκάλα μου πάντα έλεγε: «Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πάντα υπό κατασκευή».

Να το θυμάσαι: Οι στόχοι μας θα είναι πάντα ένα έργο σε εξέλιξη και το να αποκτήσεις αυτό που θέλεις είναι συχνά ένας μακρύς δρόμος, με ανατροπές.


Όμως μπορείς να κάνεις το ταξίδι λιγότερο τρομακτικό, σχεδιάζοντας εκ των προτέρων μικρά βήματα δράσης.


Ακόμη κι αν τώρα νιώθεις πως έχεις "κολλήσει" ή βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο, αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου την Ταυτότητα του Συγγραφέα που έχεις μέσα σου. Σκέψου την Online Παρουσία σου. Σκέψου και σχεδίασε την ζωή σου.


Σκέψου που βρισκόσουν συγγραφικά, επαγγελματικά, προσωπικά πριν από ένα χρόνο.

Ή αν θέλεις πήγαινε και λίγο πιο πίσω.


Ποια ήσουν/ποιος ήσουν πέντε και δέκα χρόνια πριν και σκέψου που βρίσκεσαι σήμερα.

Κοίτα πόσο μακριά έχεις φτάσει και διαπίστωσε σε ποια σημεία τα πράγματα μοιάζουν ακόμη ίδια.


Χαρτογράφησε τις επόμενες 90 ημέρες σου όπως σου πρότεινα και χθες, πιες στην υγειά σου λίγο κρασί (ή ό,τι άλλο απολαμβάνεις), και αποδέξου ότι δεν πρόκειται για προορισμό, αλλά για ταξίδι και διαδικασία.


Και ναι, η διαδικασία θα είναι και περίεργη, και όχι σε ευθεία γραμμή, θα έχει μέσα της ακαταστασία, δεν θα έχεις πάντα όλες τις απαντήσεις, αλλά πλέον στην εποχή μας δεν έχεις και άλλες δικαιολογίες.


Ό,τι χρειάζεσαι για να πετύχεις ως Συγγραφέας ή με την Online Παρουσία σου, πλέον βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου και είναι πολύ κοντά σου.


Με μόλις ένα click οι άνθρωποι, η γνώση, η εμπειρία, οι τεχνικές και τα μοντέλα βρίσκονται στην διάθεσή σου. Μπροστά στα μάτια σου και μέσα στο σπίτι σου.


Εύχομαι αληθινά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ. Να περάσεις ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ μια ανέλπιστα όμορφη ημέρα!

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page