top of page

Αν το μυθιστόρημά σου κάνει κοιλιά ή δεν έχει ενδιαφέρον ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ!Όταν νοιώσεις πως κάποιο σημείο από το μυθιστόρημά σου κάνει κοιλιά και δεν παρουσιάζει το ενδιαφέρον που θα ήθελες, αλλά και αναμένουν οι αναγνώστες σου, τότε εμφάνισε μια ξαφνική και αναπάντεχη απειλή.


Η ξαφνική και αναπάντεχη απειλή μπορεί να πάρει διάφορες μορφές.


 • Κάποιος με μια χειροβομβίδα στο χέρι.

 • Κάποιος με την απειλή ενός όπλου.

 • Κάποιος που εισβάλει στη σκηνή για να σκοτώσει.

 • Κάποιος που εισβάλει στη σκηνή για να κλέψει και έχει «άγριες» διαθέσεις.

 • Κάποιος που μεταφέρει ένα «αποκαλυπτικό» μήνυμα.

 • Η αναγγελία ενός θανάτου.

 • Η αναγγελία μιας πολύ σοβαρής ασθένειας.

 • Ένα ξαφνικό ατύχημα.

 • Μια οικονομική δυσχέρεια.


Ή κάτι που:…

 • Θα αποτελεί έκπληξη.

 • Θα είναι ξαφνικό.

 • Θα είναι αναπάντεχο.


…μα πάνω από όλα θα αναγκάσει τους παρευρισκόμενους της σκηνής να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ... ο καθένας με τον δικό του τρόπο, φυσικά!

Και αυτή η ίδια η αντίδραση, που μπορεί να είναι από αναμενόμενη έως καθόλου αναμενόμενη, θα «ξεμπλοκάρει» τη σκηνή σου από το όποιο μη ικανοποιητικό επίπεδό της και θα της δώσει ένταση και κορυφώσεις.

Συμβουλή Εξάσκησης Νο1:

Κάνε μια λίστα, απόκτησε ένα αρχείο, έχε τις κεραίες σου ανοιχτές... και συγκέντρωνε μια σειρά από «γεγονότα» τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν ιδέες «ξαφνικής και αναπάντεχης απειλής» για την ιστορία που αφηγείσαι πάνω στο χαρτί.

Έτσι, κάθε φορά που θα νοιώσεις ότι έχεις «κολλήσει», επίλεξε μια από τις εναλλακτικές «εκπλήξεις» που θα έχεις συγκεντρώσει και φαντάσου τις αντιδράσεις των ηρώων σου, αλλά και τα νέα μονοπάτια που ανοίγονται για την πλοκή σου.


Η τεχνική της ξαφνικής και αναπάντεχης απειλής είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια ενός συγγραφέα.

Μπορεί να έχεις οργανώσει από πριν την δουλειά σου και στην προσπάθειά σου να ελέγχεις τη ροή του κειμένου σου να «κολλήσεις», όμως μια «ξαφνική έκπληξη» αυτής της λογικής μπορεί πολύ εύκολα να δώσει μια φρέσκια πνοή στις αρχικές σου ιδέες ή και να σε ξεμπλοκάρει όταν το κείμενό σου το έχει ανάγκη.

Μια «ξαφνική απειλητική έκπληξη» με αυτή την λογική, πάντα σε «αναγκάζει» να διαβείς νέα μονοπάτια έμπνευσης για το πώς θα δράσουν, αλλά και θα αντιδράσουν οι ήρωές σου. Ίσως να μην είχες πρόσβαση σε τέτοιου είδους εμπνεύσεις δίχως την βοήθεια αυτής της τεχνικής.


Συμβουλή Εξάσκησης Νο2:

Γράψε για την ξαφνική και αναπάντεχη απειλή σου, άσε τους ήρωες και τους αναγνώστες σου να την αφουγκραστούν, επίτρεψέ τους να αντιδράσουν, να ανησυχήσουν, να παρασυρθούν... και αν χρειαστεί να ερμηνεύσεις ή να εξηγήσεις την «ξαφνική και αναπάντεχη απειλή» σου, καν’ το στο τέλος.

Λύσε τις όποιες απορίες σου όσο πιο αργότερα μπορείς... στο τέλος. Πάντα στο τέλος.

Οι Συμμετέχοντες στο ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ |Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμόζοντας μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε βάθος ΚΑΙ με αυτή την Τεχνική ώστε κανένα σημείο από το μυθιστόρημά τους να μην είναι βαρετό ή να μην κάνει αυτό που ονομάζουμε "κοιλιά".

Και κάπως έτσι καλλιεργούν το υπέροχο ταλέντο τους ως Συγγραφείς Μυθιστορημάτων, αλλά και τα βιβλία τους ξέρουν πως είναι καταπληκτικά, ολοκληρωμένα, και σε καμία περίπτωση, βαρετά.

 • Αν το να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του, που όλοι θα μιλάμε κάπου παρακάτω γι' αυτό.

 • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

 • Nα έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

 • Και να γνωρίζεις τα βήματα αυτής της διαδρομής για κάθε επόμενο (ή προηγούμενο βιβλίο σου).


Είναι ανάμεσα στα θέλω και τους στόχους σου για το 2023!...


Αυτό το πρόγραμμα, στ' αλήθεια είναι σταθμός και εμπειρία ζωής για τους Συγγραφείς Μυθιστορημάτων που το έχουν εμπιστευτεί.

Για μια ακόμη φορά εύχομαι να σε εμπνέω και να σε βοηθώ. Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας να είσαι ανέλπιστα καλά!

ΜαρίαΑν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Comments


bottom of page