top of page

Πώς να έχεις ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ + Πώς να χτίσεις το Brand Name σου ως ΣυγγραφέαςΑφιέρωσα πολλές ώρες και αρκετό κόπο για να προετοιμάσω και να μοιραστώ σήμερα μαζί σου το περιεχόμενο του συγκεκριμένου Free Mini Course που αφορά ΟΛΟΥΣ τους Συγγραφείς της παρέας μας, ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων που γράφουν.

Κουράστηκα, αλλά το έκανα με πολύ αγάπη, κι εύχομαι αληθινά να σε εμπνεύσει και να σε βοηθήσει τόσο για να έχεις ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ (μέσα από τα παιδικά σου βιβλία, τα μυθιστορήματά σου ή τα μη λογοτεχνικά βιβλία σου), όσο και για να χτίσεις συνειδητά το Brand για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας - που με την σειρά του - ναι, θα ενισχύσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων σου.

Πάρε μολύβι και χαρτί, κράτα τις σημειώσεις σου και άρχισε να εφαρμόζεις. Και στείλε μου e-mail με τις ερωτήσεις σου (αν υπάρχουν) αλλά και τις εντυπώσεις σου... θέλω πολύ να ξέρω.

Μάλιστα, μπορείς να εκτυπώσεις το σημερινό μου Course και να το φυλάξεις στις σημειώσεις και στις εμπνεύσεις σου!

Και φυσικά αν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύεις ότι θα τους βοηθήσει μπορείς να τους το κοινοποιήσεις.


Στο σημερινό μου Free Μini Course, λοιπόν, θα ανακαλύψεις...

Όσον αφορά το Branding:

 1. Πώς να μην φοβάσαι την λέξη Branding.

 2. Γιατί από την στιγμή που είσαι συγγραφέας ΑΥΤΟΜΑΤΑ χτίζεται γύρω σου κι ένα Personal Brand.

 3. Ποια είναι εκείνα τα θεμελιώδη στοιχεία που χτίζουν και συνθέτουν ένα επιτυχημένο Brand για Συγγραφείς σαν κι εμάς.

 4. Πώς ανακάλυψα, έχτισα και υπηρετώ - με τον ίδιο ακριβώς τρόπο - το δικό μου Προσωπικό Brand παραπάνω από 11 χρόνια τώρα.

 5. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Writer/Συγγραφέα και στον Author/Συγγραφέα και πώς το είδος του Συγγραφέα που είσαι, επηρεάζει το Brand σου.

 6. Ο ρόλος που παίζει το κείμενο του βιογραφικού σου, η φωτογραφία σου και το λογότυπο (αν έχεις) στο Brand σου.

 7. Πώς η Online Παρουσία σου ως Συγγραφέας επηρεάζει το Brand σου.


Όσον αφορά το πώς μπορείς να έχεις ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ως Συγγραφέας στις μέρες μας, θα ανακαλύψεις:

 1. Πώς φίλη συγγραφέας απολαμβάνει παραπάνω από 100.000€/χρόνο ως Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων.

 2. Πώς βάζει ένας συγγραφέας έναν συγκεκριμένο οικονομικό στόχο και πώς τον πετυχαίνει;

 3. Ποιες είναι οι πρακτικές των συγγραφέων που εισπράττουν ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ/χρόνο;

 4. Τι είναι ο Συγγραφέας/Επιχειρηματίας και πώς αυτός διαφέρει από τον Συγγραφέα/Καλλιτέχνη;

 5. Πόσα βιβλία έχουν γράψει οι συγγραφείς που απολαμβάνουν ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ/χρόνο;

 6. Πώς καλλιεργούν το ταλέντο τους οι Συγγραφείς που θέλουν να έχουν ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ/χρόνο;

 7. Ποιο μονοπάτι έκδοσης/προώθησης επιλέγουν οι Συγγραφείς που ενδιαφέρονται να έχουν ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΟΔΑ/χρόνο;

 8. Πώς μπορείς να πουλήσεις από 5.000 - 30.000 αντίτυπα/χρόνο του (ή των) βιβλίων σου, ώστε να έχεις ένα επιπλέον σοβαρό εισόδημα για σένα και την οικογένειά σου.


~~~~


Ας ξεκινήσουμε όμως με το σημερινό μας Mini Course.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για την Τέχνη και την Τεχνική της συγγραφής.

Δεν θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι συγγραφείς και να καλλιεργήσουμε το ταλέντο μας. Σήμερα θα μιλήσουμε για όλα τα άλλα…

Γι’ αυτά τα οποία συνοδεύουν το περιεχόμενο των βιβλίων μας, αλλά

και την Ταυτότητά μας ως Συγγραφείς και επίσης μας βοηθούν να γίνουμε επιτυχημένοι.

Σήμερα είμαι μαζί σου για να σε βοηθήσω να οικειοποιηθείς την branding για Συγγραφείς ώστε να μην φοβάσαι αυτή την λέξη.

Είμαι επίσης μαζί σου για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης, τις επιλογές, αλλά και τις αποφάσεις που παίρνει ένας συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μυθιστορημάτων, αλλά και μη λογοτεχνικών βιβλίων, για να έχει σημαντικά έσοδα, από την συγγραφή και πώληση των βιβλίων του.

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

Ως συγγραφέας είσαι ήδη ένα personal brand, απλά μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει και το προσωπικό σου brand ως συγγραφέας, είναι το σύνολο μιας σειράς στοιχείων.

Δες το σαν ένα παζλ που το συνθέτουν μικρά (ή και λίγο μεγαλύτερα) κομμάτια και αποτελείτε από:

 • Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.

 • Από την εικόνα από παρουσιάζεις στον έξω κόσμο.

 • Από τις προσωπικές σου πεποιθήσεις.

 • Τα πιστεύω και τις αξίες σου.

 • Από την φήμη που αποκτάς.

 • Από το πώς σκέφτονται, μιλούν και νιώθουν οι αναγνώστες σου για σένα.


Με δυο λόγια είναι το άθροισμα όλων αυτών που εσύ, ο συγγραφέας, φέρνεις στον κόσμο και κοινοποιείς τόσο με όσα είσαι ως άνθρωπος, όσο και με όσα καταγράφονται μέσα από τις σελίδες σου.

Και από τη στιγμή που ήδη παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως συγγραφέα, αναπόφευκτα αυτό χτίζει και το brand σου.

Κι επειδή αυτό συμβαίνει είτε σου αρέσει, είτε όχι. Είτε το έχεις συνειδητοποιήσει, είτε όχι.

Τουλάχιστον ας το κάνεις συνειδητά από εδώ και πέρα, ώστε η εικόνα και το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στον κόσμο, τόσο για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, όσο και για τα βιβλία σου χωριστά, ας είναι τουλάχιστον συνειδητή και δική σου προσωπική επιλογή και όχι αποτέλεσμα τύχης ή επιλογές κάποιου άλλου.


Ένα από τα πιο σπουδαία στοιχεία του brand σου είναι το κίνητρό σου.

Είναι η απάντηση σε ένα σπουδαίο ΓΙΑΤΙ. Γιατί έγινες ή θέλεις να γίνεις συγγραφέας;

Η απάντηση σε αυτό το ΓΙΑΤΙ αποκαλύπτει πολλά για το brand σου.

Γι’ αυτό πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να γράφεις την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, αλλά και στα ερωτήματα που σου θέτω παρακάτω.

Δες το ως homework!

 • Γιατί έγινες ή θέλεις να γίνεις συγγραφέας;

 • Γιατί υπάρχεις ως συγγραφέας και τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις;

 • Είσαι εδώ για να διδάξεις στα παιδιά;

 • Είσαι εδώ για να διασκεδάσεις;

 • Είσαι εδώ για να δηλώσεις την απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα;

 • Είσαι εδώ για να φανερώσεις τη λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα;


Αν απαντήσεις τα παραπάνω ερωτήματα – με μολύβι και χαρτί – και όχι στο μυαλό σου (επειδή τα μυαλά μας είναι χαοτικά με τον τρόπο που λειτουργούν και δεν μας βοηθούν με ερωτήματα όπως αυτά)… θα οδηγηθείς στην ουσία σου ως συγγραφέας.

Για παράδειγμα... Εγώ προσωπικά από τα 20 μου, μέχρι και σήμερα στα 48 μου, γράφω για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Και αν παρακολουθήσεις ή μελετήσεις το σύνολο του περιεχομένου μου ως Συγγραφέας θα εντοπίσεις τον ίδιο ακριβώς παρανομαστή.

 • Θέλω να εμπνέω τους αναγνώστες μου να τολμούν να πιστεύουν στα όνειρά τους, στους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.

 • Θέλω να τους βοηθώ να μετατρέπουν αυτά τα όνειρα τους + στόχους τους, σε συγκεκριμένα πλάνα και βήματα δράσης, ώστε τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.


Γιατί ξέρω πως αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό που θέλεις να πετύχεις και παράλληλα πάρεις την γνώση που απαιτεί η διαδρομή της επιτυχίας (εφαρμόζοντας αυτή την γνώση με συγκεκριμένα βήματα και αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες στην πορεία…), τότε το να υλοποιηθεί το όποιο όνειρό σου είναι απλά μονόδρομος!

 • Κι αυτό για μένα είναι η σπουδαιότερη εμπειρία προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας ζωής που μέσα από το περιεχόμενό μου, θέλω να έχουν οι δικοί μου αναγνώστες.


Ενώ παράλληλα μέσα από αυτή εμπειρία… Τους φανερώνω πώς μπορούν να έχουν και οικονομικό όφελος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, δηλαδή μέσα από την υλοποίηση των ονείρων τους ως Συγγραφείς και όχι μόνο!

Αν διαβάσεις τα μυθιστορήματα που έγραψα στα 20 μου ή διαβάσεις το blog post μου της προηγούμενης εβδομάδας, ή δεις το πιο πρόσφατο video μου ή ανοίξεις το email που σου έστειλα τα περασμένα Χριστούγεννα, θα δεις ότι ο κοινός παρανομαστής μου (που σου περιγράφω παραπάνω), είναι ακριβώς αυτός και παραμένει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς ανακάλυψα αυτόν τον κοινό παρονομαστή; Απαντώντας στα ερωτήματα/homework που σου ζητώ σήμερα να κάνεις κι εσύ και βάζοντας στις απαντήσεις μου την καρδιά, την ψυχή και ό,τι προσωπικά με πάθιαζε, και εξακολουθεί να με παθιάζει κάθε μέρα, ακόμη πιο πολύ. Δηλαδή…

 • Το να τολμούμε να ακούμε τα όνειρα της ψυχής μας ως Συγγραφείς, ως Επαγγελματίες, ως Άνθρωποι.

 • Να υλοποιούμε τα όνειρά μας μέσα από συγκεκριμένα βήματα και να έχουμε εισόδημα/χρήματα από αυτή την διαδρομή.


Αν λοιπόν με ρωτούσε κάποιος πώς θέλω να με βλέπει ο μελλοντικός μου αναγνώστης θα του απαντούσα όσα σου γράφω εδώ.

Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα ρωτώ εσένα:

 • Πώς θέλεις να σε βλέπουν και να σε νιώθουν οι δικοί σου αναγνώστες;

 • Τι έχεις να μου απαντήσεις στο ερώτημα αυτό;


Κι ας πάμε λίγο παρακάτω στο θέμα αυτό.


Το brand ενός συγγραφέα έχει να κάνει και με τις αξίες του, καθώς επίσης και με τον τόνο και το ύφος επικοινωνίας που ο ίδιος έχει με τους αναγνώστες του.

Για παράδειγμα, για μένα ο αναγνώστης μου ή αντίστοιχα όποιος έρχεται σε επαφή μαζί μου μέσα από το www.Writing-Online.gr και το σύνολο της δουλειάς μου, είναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ ο καλύτερός μου φίλος και ένα από τα πιο κοντινά μέλη της οικογένειάς μου, που παράλληλα αγαπώ πολύ και νοιάζομαι βαθειά.

Και έχοντας αυτή την αξία μέσα στην καρδιά μου, και μέσα στην ψυχή μου, και φυσικά στο νου μου κάθε φορά που κάνω κάτι ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!

Αυθόρμητα και αυτόματα, αντιμετωπίζω και μιλώ στον αναγνώστη μου (αλλά και αντίστοιχα στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή μαζί μου μέσα www.Writing Online.gr στον ενικό και από καρδιάς.

Γατί αντίστοιχα και οι δικοί μου αναγνώστες (ή τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί μου online) θέλω να με νιώθουν και να με βλέπουν ως μία πολύ καλή τους φίλη που μπορούν να την εμπιστευτούν και ξέρουν πως αν εκείνη μπορεί, θα τους βοηθήσει και θα τους στηρίξει, δίχως δεύτερη σκέψη.

Αυτή είναι η δική μου αξία, αυτό είναι το δικό μου feeling, το δικό μου συναίσθημα, αυτό που θέλω να περνάω στην καρδιά των ανθρώπων μου και αντίστοιχα να νιώθω κι εγώ μέσα στην δική μου γι’ αυτούς.

Αυτό είναι το πρωτεύον για μένα συναίσθημα επικοινωνίας και επαφής.

Homework Εσύ ποια αντίστοιχη αξία/συναίσθημα, θέλεις να περάσεις ως συγγραφέας στους δικούς σου αναγνώστες;

Για μια ακόμη φορά, η συνειδητή απάντηση σε αυτό το ερώτημα και η συνειδητή και συνεχής εφαρμογή αυτών των λεπτομερειών (που όμως κάνουν τη διαφορά) θα χτίσουν το brand σου, θα χτίσουν το image σου/την εικόνα σου, και θα χτίσουν αυτή την αίσθηση/feeling και τον τρόπο που σε βλέπουν οι αναγνώστες, σε νιώθουν και σε αναγνωρίζουν ως συγγραφέα, αλλά και ως ΑΝΘΡΩΠΟ.


Η Διαφορά ανάμεσα στον Author και τον Writer

Επίσης, με αφορμή το σημερινό μας θέμα, θέλω να υπογραμμίσω πως ενώ η ελληνική γλώσσα είναι πάρα πολύ πλούσια, σήμερα θα χρησιμοποιήσω δύο αγγλικές λέξεις για να ξεκαθαρίσω μια σπουδαία διαφορά.

Στα αγγλικά για την λέξη συγγραφέας έχουμε δύο λέξεις, έχουμε τη λέξη Writer και τη λέξη Αuthor.

Η λέξη Writer έχει να κάνει με αυτόν τον συγγραφέα ο οποίος εστιάζεται στο να γράψει ένα πολύ καλό – άρτιο - κείμενο, όσον αφορά την δομή, το στυλ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ανεξάρτητα από το είδος του κειμένου ή την κατηγορία του βιβλίου.

Ο Author όμως, είναι εκείνος ο συγγραφέας που πέρα από τον καλό Writer που θέλει να είναι, έχει και έναν επιπλέον στόχο και σκοπό.

Ο Author θέλει ταυτόχρονα να περάσει και ένα μήνυμα μέσα από ό,τι γράφει.

Έτσι λοιπόν η συγγραφή του δεν περιορίζεται μόνο στο να είναι καλή από τεχνικής πλευράς, αλλά η συγγραφή του έχει μέσα της και ένα ανώτερο κίνητρο, έχει πάθος, έχει θέλω, έχει όνειρο και έχει έναν απώτερο και διαφορετικό σκοπό.

Έτσι λοιπόν όταν είσαι Author (και όχι μόνο Writer) τότε το branding σου είναι πολλά παραπάνω από ένα καλογραμμένο βιβλίο.

Τότε το brand σου εστιάζεται στο πρόβλημα που εσύ λύνεις, στην απάντηση που εσύ δίνεις, και στο τι εσύ προσφέρεις στους αναγνώστες σου.

Εστιάζεται στο θέμα που τους εκπαιδεύεις, στον τρόπο που τους διασκεδάζεις, στο πώς εσύ τους διαφωτίζεις ή στο πώς τους εμπνέεις και τους καθοδηγείς.

Εστιάζεται στον απώτερο δικό σου προσωπικό σκοπό και στόχο ως Author.

Γιατί η αλήθεια είναι πως κανείς δεν νοιάζεται για σένα ή για το βιβλίο σου.

Όλοι οι αναγνώστες νοιαζόμαστε για το τι αυτό το βιβλίο που πιάνουμε στα χέρια μας (και αφιερώνουμε χρόνο, κόπο και χρήματα για να το διαβάσουμε)… έχει να προσφέρει σε εμάς. Δεν μας νοιάζει ο συγγραφέας, δεν μας νοιάζει το βιβλίο του, μας νοιάζει τι έχει να δώσει σε εμάς.

 • Μπορεί να μας διασκεδάσει;

 • Μπορεί να μας εκπαιδεύσει;

 • Μπορεί να μας λύσει ένα πρόβλημα;

 • Μπορεί να μας εμπνεύσει;

 • Μπορεί να μας καθοδηγήσει;

 • Μπορεί να απαντήσει ένα συγκεκριμένο ερώτημα μας;

 • Όταν ένα βιβλίο το κάνει αυτό, ταυτόχρονα χτίζει και το brand του συγγραφέα του.


Αν λοιπόν εσύ ως συγγραφέας, ανεξάρτητα από το αν γράφεις παιδικά βιβλία, ή αν γράφεις μυθιστορήματα, ή μη λογοτεχνικά βιβλία, το γνωρίζεις αυτό, τότε μπορείς και να αποφασίσεις - συνειδητά και από επιλογή – ΤΙ ΕΣΥ έχεις να προσφέρεις στον δικό σου συγκεκριμένο και αποκλειστικό αναγνωστικό κοινό.

Με δυο λόγια, ποιος συγγραφέας θέλεις να είσαι και ποια είναι η εμπειρία που θέλεις να προσφέρεις ΕΣΥ σε ένα συγκεκριμένο και δικό σου κοινό.


Βιογραφικό Συγγραφέα + Brand

Μέρος του brand σου είναι και το κείμενο του βιογραφικού σου ως Συγγραφέας. Αυτό το κείμενο, το βιογραφικό σου:

 • Θα είναι τοποθετημένο πάνω στο βιβλίο σου.

 • Θα συνοδεύσει τα δελτία τύπου του εκάστοτε βιβλίου σου.

 • Θα συνοδεύσει τις ανακοινώσεις (κάθε είδους) για μια παρουσίαση βιβλίου σου, μια ομιλία σου, μια δράση που σχετίζεται με το βιβλίο σου.

 • Θα συνοδεύσει συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σου σε ΜΜΕ

 • Θα υπάρχει (ή τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει) στα social media σου (που είναι σημαντικό να έχεις ΕΝΑ social media account για το branding σου).

 • Θα υπάρχει (ίσως σε λίγο μεγαλύτερο αριθμό λέξεων) στο site σου (που εύχομαι να έχεις ή να αποκτήσεις σύντομα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα website σου, για το branding σου).


Πολλοί συγγραφείς εστιάζονται τόσο πολύ και 100% στο περιεχόμενο του βιβλίου τους, που ξεχνούν αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι που συνοδεύει το βιβλίο τους, αλλά και την Ταυτότητά τους ως Συγγραφείς.

Όπως είπα νωρίτερα, το branding σου αποτελείται από μία σειρά μικρών, αλλά σημαντικών στοιχείων που αθροιστικά, χτίζουν την φήμη σου (αυτό που στα αγγλικά ονομάζουμε reputation).

Χτίζουν την εικόνα σου και την αίσθηση/συναισθήματα που έχουν οι αναγνώστες σου για σένα και την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας.

Και προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να χτίσει αυτή την φήμη/εικόνα/αίσθηση/reputation, συνειδητά, και να έχει τον πλήρη έλεγχο αυτής.

Αυτός είναι και ο λόγος έχω ετοιμάσει αυτό το mini course για σένα σήμερα, και αυτός είναι ο λόγος που αυτή την στιγμή σε προσκαλώ να εστιάσεις την προσοχή σου και στο βιογραφικό σου.

Το βιογραφικό σου θα πρέπει να είναι μικρό σε όγκο, αλλά ταυτόχρονα και ένα ενδιαφέρον κείμενο 100 - 300 λέξεων.

Αυτές οι λίγες λέξεις ναι, είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά για το branding σου.

Είναι καλό (ανάλογα την τοποθέτησή του) να το γράψεις σε τρίτο πρόσωπο και να μην το παρακάνεις.

Μέσα σε αυτό, καλό είναι να συμπεριλάβεις πράγματα που έχουν σχέση με τη συγγραφή και θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των αναγνωστών σου.

Μόνο όταν οι άνθρωποι νιώσουν εμπιστοσύνη και έλξη (που ένα καλογραμμένο βιογραφικό μπορεί να το πετύχει αυτό) θα γίνουν αναγνώστες και θα θέλουν να σε γνωρίσουν καλύτερα μέσα από τα βιβλία σου.

Για αυτό, λοιπόν, στο βιογραφικό σου μη μας περιγράφεις τις εμπειρίες του καλοκαιριού σου, μη μας δίνεις λεπτομέρειες για το επαγγελματικό βιογραφικό σου ή για το πολύ μεγάλο εύρος των πτυχίων που έχεις στην κατοχή σου.

Εστίασε την προσοχή σου στην Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας και κάνε μας να σε εμπιστευτούμε.

Κάνε μας να αναρωτηθούμε γιατί θα πρέπει να διαβάσουμε το δικό σου βιβλίο και όχι αυτό που υπάρχει δίπλα του.

Πες μας με δυο λόγια τι είναι αυτό το διαφορετικό που έχεις να προσφέρεις σε εμάς.

Είπαμε και λίγο πριν, ότι δεν νοιαζόμαστε ως αναγνώστες, ούτε για το βιβλίο σου, ούτε για το ποιος είσαι, νοιαζόμαστε για το τι έχεις να προσφέρεις σε εμάς από τη στιγμή που θα ασχοληθούμε με το βιβλίο σου.

Αυτό να μας επικοινωνήσεις με το βιογραφικό σου.

Κάνε την καλύτερη δική σου προσπάθεια με το βιογραφικό σου και αν θέλεις έμπνευση, άρχισε να διαβάζεις – αλλά και να μελετάς – βιογραφικά άλλων συγγραφέων. Μην αντιγράψεις τα βιογραφικά που θα σου αρέσουν.

Πάρε όμως έμπνευση για το στυλ και το ύφος τους και προσάρμοσε τα στοιχεία που σου αρέσουν, στο δικό σου κείμενο.


Η Φωτογραφία σου ως Συγγραφέας

Αναπόσπαστο κομμάτι του βιογραφικού ενός συγγραφέα είναι η φωτογραφία του. Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να προσέξεις… Μία εικόνα ίσον χιλιάδες λέξεις.

Τι περιγράφουν λοιπόν αυτές οι χιλιάδες λέξεις για σένα με αφορμή την εικόνα/φωτογραφία σου;

Προσωπικά είμαι πολύ προσεκτική και επιλεκτική για την κάθε εικόνα/φωτογραφία μου που κυκλοφορεί δημόσια και με συνδέει με το επάγγελμά μου και την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας.

Κάποιες φωτογραφίες μου είναι από επαγγελματική φωτογράφιση και κάποιες είναι δικές μου.

Δεν χρειάζεσαι άπειρες φωτογραφίες.

Η δική μου παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο (11 και κάτι χρόνια πλέον) συνοδεύτηκε από λίγες – αλλά συγκεκριμένες και συνειδητά επιλεγμένες φωτογραφίες – οι οποίες εναλλάσσονται ανάλογα την ανάγκη και την περίσταση.

Μην κοινοποιείς δίπλα από το βιογραφικό σου ως συγγραφέας μία φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές σου ή από το περσινό σας χριστουγεννιάτικο πάρτι, ή μία φωτογραφία που θα έχει τραβηχτεί αυθόρμητα.

Μπες στη διαδικασία, ακόμη και αν δεν έχεις την επιλογή να πας σε έναν επαγγελματία φωτογράφο, να αφιερώσεις λίγο χρόνο (και λίγο κόπο και ενέργεια) στο να βγεις και να επιλέξεις την πλέον κατάλληλη φωτογραφία η οποία θα εκπροσωπεί το συναίσθημα, τις αξίες, και όλο αυτό που ΕΣΥ θέλεις να νιώθει και να σκέφτεται ο αποδέκτης/αναγνώστης σου, όταν βλέπει τη φωτογραφία σου, διαβάζει το βιογραφικό σου και κρατά στα χέρια του το βιβλίο σου.


H Online Παρουσία Σου + To Branding Σου

Η online παρουσία σου είναι αναπόσπαστο – και μάλιστα στις μέρες μας – πολύ δυναμικό, αλλά και άκρως απαραίτητο στοιχείο του Branding που μπορείς να χτίσεις για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας.

 • Ο σχεδιασμός του website σου (που καλό είναι να υπάρχει!)

 • Τα κείμενα που θα έχεις επιλέξει για κάθε σημείο του website σου.

 • Οι επιπλέον φωτογραφίες που θα υπάρχουν και θα συνοδεύουν την κάθε σελίδα και το κάθε σημείο του website σου.

 • Τα χρώματα καθώς επίσης και η επιλογή των γραμματοσειρών.

 • Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και υπάρχουν σε κάθε σημείο του website σου.

 • Τι εμπειρία έχει ο επισκέπτης σου με αυτό το website;

 • Είναι εύκολο και κατανοητό αυτό που του παρουσιάζεις;

 • Μπορεί να πάει από το ένα σημείο στο άλλο;

 • Μπορεί εύκολα να βρει το βιογραφικό σου;

 • Μπορεί εύκολα να αγοράσει το κάθε βιβλίο σου;

 • Μπορεί εύκολα να επικοινωνήσει μαζί σου και να σου στείλει ένα email;


Είναι όλα μία σειρά από στοιχεία τα οποία αποτελούν ένα ακόμη αναπόσπαστο κομματάκι του παζλ που δημιουργεί το brand του συγγραφέα που είσαι, που αν παίρνεις τον ρόλο σου σοβαρά ως Συγγραφέας, θα πρέπει να προσέξεις.

Στα χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα, έχω δει τραγικά sites που καταρρακώνουν την φήμη, το image, το branding και την παρουσία ενός συγγραφέα. Και φυσικά και τα βιβλία του.

Κι έχω δει, αντίστοιχα, και websites που είναι πάρα πολύ καλά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που με οδήγησε στο να δημιουργήσω ένα Workshop On Demand με τίτλο και θέμα: Πώς να φτιάξεις το δικό σου προσωπικό site ως Συγγραφέας/Coach σε λιγότερο από μία ώρα, χωρίς προηγούμενη τεχνική εμπειρία και χωρίς να χρειαστείς χρήματα.

​Ώστε να αποφύγεις την οποια τραγικότητα και να έχεις αυτό το πολύ σημαντικό εφόδιο, εύκολα, γρήγορα και απλά.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟ WORKSHOP - ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ

Social Media και Branding Συγγραφέα

Δεν χρειάζεται να είσαι ενεργό μέλος σε όλα τα πιθανά social media που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στην εποχή μας

Αυτό όμως που σίγουρα χρειάζεται να κάνεις είναι να επιλέξεις τουλάχιστον ένα και να είσαι ενεργό μέλος αυτού του ένα social media με συνέπεια.