top of page

Τι γράφουν οι Best Seller Συγγραφείς πριν το 1ο Κεφάλαιο;



Όταν έχεις μια νέα ιδέα/έμπνευση για ένα μυθιστόρημα, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να γράψεις το οπισθόφυλλο το βιβλίου σου.


Ναι, πριν καν γράψεις το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου σου είναι πολύ σημαντικό να γράψεις με έναν άρτια ολοκληρωμένο τρόπο το οπισθόφυλλό σου.

Γιατί;


Γιατί αυτό θα σου δώσεις μια αίσθηση του αν η ιδέα/έμπνευσή σου είναι αρκετά ολοκληρωμένη ή όχι.


Σου θυμίζω πως το μυθιστόρημα είναι ένα μεγάλο σε όγκο κείμενο με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Και αν η ιδέα/έμπνευσή σου δεν είναι ολοκληρωμένη, τότε κάτι τέτοιο θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.


Και γιατί θα πρέπει να εξετάσεις – ναι, με την βοήθεια του οπισθοφύλλου σου – αν η ιδέα/έμπνευσή σου είναι αρκετή για να υποστηρίξει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, αλλά και τις προδιαγραφές που μέσα του φέρει (από τεχνικής πλευράς και από πλευράς δομής και πλοκής) ένα best seller μυθιστόρημα.


Δεν είναι όλες οι ιδέες/εμπνεύσεις μας – την στιγμή που η Θεά Μούσα τις παρουσιάζει μέσα μας - ολοκληρωμένες και αρκετές για να υποστηρίξουν ένα best seller μυθιστόρημα.


Υπάρχουν ιδέες/εμπνεύσεις που είναι ακατάλληλες και άλλες που χρειάζονται την προσοχή μας και την επιπλέον εργασία μας για να φτάσουν στο επίπεδο, του να υποστηρίξουν ένα μυθιστόρημα.


Στο video που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου, σε λιγότερο από 5 λεπτά, σου μιλώ για το θέμα αυτό, αλλά και σου προτείνω μερικά πολύ απλά βήματα για να συνθέσεις το οπισθόφυλλο της δικής σου ιδέας/έμπνευσης από την αρχή.


Ακόμη κι αν έχεις προχωρήσει αρκετά, και ήδη έχεις γράψει μερικά κεφάλαια του βιβλίου σου, ή ακόμη κι αν το μυθιστόρημά σου προχωράει προς το τέλος του, το να μάθεις να γράφεις ένα καλό οπισθόφυλλο ως συγγραφέας μυθιστορημάτων, είναι μια δεξιότητα που θα σου χρειαστεί.



Από την δεύτερη κιόλας συνάντησή μας, ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκεσαι σε σχέση με το μυθιστόρημά σου, όταν ξεκινάς με το πρόγραμμα:


  • Γράψουμε μαζί μια σύντομη περίληψη με την μορφή οπισθόφυλλου για το νέο του μυθιστόρημα.

  • Δημιουργούμε μια σύντομη περιγραφή των κεντρικών χαρακτήρων.

  • Εξερευνούμε το σκηνικό που θα διαδραματιστεί η βασική γραμμή πλοκής μας.

  • Και επιπλέον την ίδια ακριβώς στιγμή στο πρόγραμμα.

  • Συνειδητοποιούμε ποια είναι τα θέματα που απασχολούν τις ζωές των ηρώων ενός μυθιστορήματος.

  • Σου παρέχω βοήθεια για να γράψεις πολύ καλά όσα είναι απαραίτητα για ένα συμβάν.

  • Σου παρέχω βοήθεια για να γράψεις πολύ καλά όσα είναι απαραίτητα για έναν ήρωα μυθιστορήματος.

  • Χρησιμοποιούμε το εργαλείο των ερωτήσεων για όλα τα παραπάνω.

  • Ενώ παράλληλα συνειδητοποιούμε πότε, πού και κάτω από ποιες συνθήκες, έχουμε έμπνευση και ενεργοποιούμε αυτές τις στιγμές, όχι μόνο για να ολοκληρώσουμε την αρχική ιδέα/έμπνευσή μας για να γράψουμε το οπισθόφυλλό μας από την αρχή, ώστε να έχουμε τα οφέλη μιας τέτοιας δράσης για το βιβλίο μας, αλλά και γιατί έχοντας αυτή την γνώση και εμπειρία… από την αρχή!


Έτσι, από την αρχή, οι συμμετέχοντες στο Online Εργαστήρι Συγγραφής Μυθιστορημάτων, συνειδητοποιούν πως το να γράψουν ένα πολύ καλό μυθιστόρημα της επιλογής τους γίνεται!


Και πως δείχνοντάς μου λίγη εμπιστοσύνη, και αφιερώνοντας μου λίγο χρόνο, τα δικά τους γραπτά και οι δικές τους εμπνεύσεις/ιδέες, τους φανερώνουν πόσο ταλαντούχοι είναι και που μπορούν να φτάσουν!



Και θυμήσου σήμερα να κάνεις δύο πράγματα!!


Αν θέλεις να γράψεις ένα ή και παραπάνω μυθιστορήματα που θα ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό, θα εκδοθούν, θα κάνουν την διαφορά και όλοι κάπου παρακάτω θα μιλάμε γι' αυτά, βεβαιώσου ότι σήμερα κάνεις δύο πράγματα.


#1 - Παρακολούθησε τo video που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου.

#2 - Και βεβαιώσου ότι συμμετέχεις στο...


ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Μέσα σε ένα Χρόνο Εφαρμόζοντας Μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ


Θα είναι χαρά μου να σου δείξω τα συναρπαστικά βήματα μιας ΑΥΤΗΣ διαδρομής, ιδιαίτερα αν μέχρι το επόμενο φθινόπωρο θέλεις:


  • Να έχεις γράψει ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του.

  • Να το έχεις εκδώσει με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους και όνειρα ως Συγγραφέας.

  • Και να έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.


*Ισχύει Προνομιακή Έκπτωση και επιλογή των 12 δόσεων.


Γιατί αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.


Και πάρεις την γνώση που ενώ καλλιεργεί το ταλέντο σου στην συγγραφή μυθιστορημάτων, ταυτόχρονα σου αποκαλύπτει και την Τεχνική που είναι κρυμμένη πίσω από αυτή την μαγική Τέχνη της Συγγραφής, ώστε τα βιβλία σου να έχουν την ποιότητα και να ανήκουν στην κατηγορία που ονομάζουμε best seller!


Και παράλληλα αναγνωρίσεις ποιο μονοπάτι έκδοσης/προώθησης είναι το πλέον κατάλληλο για σένα ώστε να υλοποιήσεις τα προσωπικά σου όνειρα και φιλοδοξίες για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων, αλλά και για το κάθε βιβλίο σου χωριστά, τότε...


Το να γίνεις η καλύτερη εκδοχή της συγγραφέως/του συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου και να έχεις την αναγνώριση και την επιτυχία που προσδοκάς για το μυθιστόρημά σου, είναι απλά μονόδρομος!


Αν λοιπόν, αληθινά θέλεις να διαπρέψεις ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων, μην παραλείψεις κανένα από τα παραπάνω βήματα, δες το σημερινό μου video και θα είναι χαρά μου να μοιραστούμε μαζί την εμπειρία σου αυτή, μέσα από το


ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ | Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Μέσα σε ένα Χρόνο Εφαρμόζοντας Μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ


*Ισχύει Προνομιακή Έκπτωση και επιλογή των 12 δόσεων.


Μέσα από το οποίο "σε παίρνω" από το χέρι και σε οδηγώ ακριβώς στο μονοπάτι αυτό!


Επίσης ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ θα δεις και μια σειρά από ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ + ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ / ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ που επιβεβαιώνουν τα όσα μοιράζομαι σήμερα μαζί σου, αλλά και όσα καταφέρνουν όσοι ήδη έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.


Εύχομαι να έχεις μια ανέλπιστα υπέροχη ημέρα και για μια ακόμη φορά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ.​


Μαρία



Επίσης μπορείς να διαβάσεις το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εξασφαλίσεις Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτησή του.

- Και μαζί του να λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


 

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου θυμίζω πως για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και να τιμήσεις τα καλέσματα της ψυχής σου δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.





bottom of page