top of page

Πώς να δώσεις στον αναγνώστη σου το απροσδόκητο.


Η αφήγηση των ιστοριών μέσα από μια σειρά μέσων όπως είναι η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, τα βιβλία, το θέατρο, ακόμη και το ραδιόφωνο, είναι κάτι στο οποίο ο αναγνώστης / θεατής εκτίθεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως όλα έχουν ειπωθεί και όλα τα έχουμε ήδη δει.

Κι όμως... μέσα σε όλα όσα ήδη έχουν ειπωθεί και παιχτεί πάνω στην οθόνη ή το σανίδι, εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά μέσα από τις σελίδες όσων γράφεις.

Γιατί αυτή την στιγμή μοιράζομαι μαζί σου ακόμη έναν τρόπο που μπορείς να κάνεις τη διαφορά Συγγραφικά, και μάλιστα με εύκολο τρόπο.

Δώσε στον αναγνώστη σου το απροσδόκητο.

Επειδή έχουμε εκτεθεί σε τόσες αφηγήσεις, κι επειδή το μυαλό μας -ως συγγραφείς- τείνει να μας οδηγεί στο αναμενόμενο, καλό είναι εμείς να το παρασύρουμε προς μια άλλη, πιο φρέσκια, και πιο εμπνευσμένη πλευρά.

Για παράδειγμα, αν έχεις εμπνευστεί μια σκηνή ή την πλοκή μιας ιστορίας ενός ζευγαριού που έχει χωρίσει και ο άνδρας αδικεί την πρώην γυναίκα του οικονομικά στην επιχείρηση όπου μαζί έχουν δημιουργήσει, πολύ πιθανό, τόσο εσύ ως συγγραφέας, όσο και οι αναγνώστες σου, να αναμένουν ένα από τα παρακάτω προβλεπόμενα σενάρια αντίδρασής της:

Το «μαγικό μυστικό» εδώ είναι η αντίδραση της.

 • Η γυναίκα συμβουλεύεται δικηγόρους και φοροτεχνικούς για να διεκδικήσει όλα όσα της ανήκουν.

 • Δεν του δίνει διαζύγιο μέχρι να της δώσει όσα της ανήκουν.

 • Υπονομεύει την κοινή τους επιχείρηση διασύροντάς τον στους πελάτες τους.

 • Τον απειλεί ότι θα τον βγάλει στα κανάλια και θα τον γελοιοποιήσει.

Ή μήπως θα ήταν πιο εμπνευσμένη, φρέσκια και φυσικά μη αναμενόμενη μία εκδοχή αντίδρασης όπως αυτές που σου παραθέτω παρακάτω.

 • Αυτοκτονεί αφήνοντας ένα σημείωμα ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι σπατάλησε χρόνο, ενέργεια και συναισθήματα σε έναν άνδρα σαν κι αυτόν και δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό της.

 • Μεταναστεύει και βάζει σκοπό της ζωής της να γίνει ζάμπλουτη, διάσημη και ευτυχισμένη και τα καταφέρνει.

 • Γράφει ένα βιβλίο/ ημερολόγιο όπου εξιστορεί ό,τι έχει συμβεί μεταξύ τους. Το βιβλίο γίνεται επιτυχία, το Hollywood το γυρίζει ταινία και αυτή ζει “happily ever after”!

 • Ανεβάζει στο YouTube βιντεάκια που τον εκθέτουν και στήνει σελίδα στο facebook όπου συγκεντρώνει κόσμο εναντίον του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η λέξη κλειδί για μια ακόμη φορά είναι η λέξη «αντίδραση!».

Εμπνεύσου τη σκηνή σου ή την εξέλιξη της πλοκή σου. Βρες τα κομβικά τους σημεία. Κάνε μια λίστα με μη αναμενόμενες αντιδράσεις με την απλή "λογική" που σου παραθέτω παραπάνω και επίλεξε την πιο φρέσκια και ενδιαφέρουσα αντίδραση για το μυθιστόρημά σου.

Κάνε το ίδιο με όλα τα σημεία που νομίζεις ότι έχουν αναμενόμενη και προβλεπόμενη συνέχεια.

Και με αφορμή αυτή την γνώση, εκπαίδευσε τον συγγραφέα μυθιστορημάτων που έχεις μέσα σου να δημιουργεί από εδώ και ένα αρχείο έμπνευσης με απροσδόκητες αντιδράσεις σε «καθημερινά», συνηθισμένα και «τυπικά» λογοτεχνικά θέματα σκηνών και εξέλιξης ιστοριών.

Εάν το κάνεις αυτό, θα γίνεις ένας από τους πιο εμπνευσμένους συγγραφείς της γενιάς μας!

Και ξέρουμε και οι δυο ότι μπορείς να το κάνεις.

Εμπιστεύσου με.

Τόλμησέ το και θα δεις τη φαντασία και τη φρεσκάδα των γραπτών σου να ξεχωρίζει.


Οι Συμμετέχοντες στο ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ |Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμόζοντας μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑ.


Έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε βάθος ΚΑΙ με αυτές τις σκηνές ώστε ο πρωταγωνιστής, αλλά και "ανταγωνιστής" να μην είναι προβλέψιμοι, μη ολοκληρωμένοι και βαρετοί ήρωες.


Και κάπως έτσι καλλιεργούν το υπέροχο ταλέντο τους ως Συγγραφείς Μυθιστορημάτων, αλλά και τα βιβλία τους ξέρουν πως είναι καταπληκτικά, ολοκληρωμένα, και σε καμία περίπτωση, βαρετά. • Αν το να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του, που όλοι θα μιλάμε κάπου παρακάτω γι' αυτό.

 • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

 • Nα έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

 • Και να γνωρίζεις τα βήματα αυτής της διαδρομής για κάθε επόμενο (ή προηγούμενο βιβλίο σου).

Είναι ανάμεσα στα θέλω και τους στόχους σου για ΦΕΤΟΣ!Αυτό το πρόγραμμα, στ' αλήθεια είναι σταθμός και εμπειρία ζωής για τους Συγγραφείς Μυθιστορημάτων που το έχουν εμπιστευτεί.Για μια ακόμη φορά εύχομαι να σε εμπνέω και να σε βοηθώ. Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας να είσαι ανέλπιστα καλά!


Και αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.


Εμείς θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Στο μεταξύ να έχεις μια ανέλπιστα όμορφη ημέρα!

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Komentáře


bottom of page