top of page

Μην υποτιμάς την/τον Συγγραφέα μέσα σου επειδή είσαι στην αρχή και δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία.


Με αφορμή μια κουβέντα που είχα την προηγούμενη εβδομάδα με μια μαθήτριά μου, θέλω μέρες που είναι, να θυμίσω και σε σένα...


Να μην υποτιμάς την/τον Συγγραφέα μέσα σου επειδή είσαι στην αρχή και δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία.


Κάποια στιγμή ΟΛΟΙ μας, και δίχως καμία απολύτως εξαίρεση, βρεθήκαμε ακριβώς εκεί που βρίσκεσαι σήμερα εσύ.


Στην αρχή!

Στα πρώτα βήματα.

Στις πρώτες λέξεις.

Στις πρώτες παραγράφους και μετά στο πρώτο μας βιβλίο.


Όλοι ξεκινάμε χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή κάποια ιδιαίτερη γνώση και μετά εξελισσόμαστε.


Μαθαίνουμε. Καλλιεργούμε το ταλέντο μας. Γινόμαστε καλύτεροι.


Γινόμαστε γνώστες αυτής της Τέχνης που ονομάζουμε Συγγραφή και κατανοούμε την Τεχνική που υπάρχει πίσω από αυτή.


Γι' αυτό μην επιτρέψεις στην έλλειψη αυτοπεποίθησης ή προηγούμενης εμπειρίας να σε σταματά.


Από την στιγμή που γράφεις, από την στιγμή που θέλεις να μάθεις να γράφεις καλύτερα και να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου, από την στιγμή που είσαι εδώ και σε αφορούν τα όσα έχω να μοιραστώ μαζί σου ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ και ποτέ και για κανένα λόγο μην αμφισβητήσεις τον εαυτό σου ξανά.


Και σε συνέχεια των 4 Βημάτων που μπορούν να σε κάνουνε καλύτερο συγγραφέα άμεσα - και μοιράστηκα μαζί σου τις προάλλες (δες το σχετικό email) - αν θέλεις να γίνεις καλύτερη/καλύτερος Συγγραφέας από την αρχή...


Μαζί με το καλή/καλός Συγγραφέας, οφείλεις να γίνεις και καλή/καλός Επιμελητής Περιεχομένου των Βιβλίων σου.

Γιατί;


Γιατί, ένας ατζέντης ή ένας εκδότης, ή ένας επιμελητής περιεχομένου, ή ένας άνθρωπος που ανήκει στην ομάδα ανάγνωσης ενός εκδοτικού οίκου... μπορεί να σου πει διαβάζοντας το πολύ 3 σελίδες, αν ένα βιβλίο αξίζει και είναι έτοιμο προς έκδοση ή όχι.


Μπορεί το βιβλίο να είναι 500 σελίδων, αλλά μόλις δύο με τρεις σελίδες είναι αρκετές για να κατανοήσει ένα "έμπειρο μάτι" την ποιότητα του συγγραφέα, του βιβλίου και της ιστορίας που αφηγείται πάνω στο χαρτί.


Ξέρω ακούγεται άδικο, και ίσως είναι. Αλλά είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι συγγραφείς.


Γι' αυτό και στα Προγράμματά μου ΟΛΑ, οι Συγγραφείς/Μαθητές μου, μαθαίνουν και την Τέχνη της Επιμέλειας Περιεχομένου.


Μαθαίνουν πώς να βελτιώνουν την ποιότητα των γραπτών τους ή πώς να συνεργάζονται με έναν Επιμελητή Περιεχομένου (όπως είμαι κι εγώ) ώστε να είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με κάθε λέξη που έχουν τοποθετήσει πάνω στο χαρτί - χωρίς καμία εξαίρεση.


Και μαθαίνουν πως ποτέ και για κανένα λόγο δεν μοιραζόμαστε ένα κείμενό μας (δείγμα ή ολόκληρο βιβλίο) πριν έχουμε ολοκληρώσει και το στάδιο της Επιμέλειας Περιεχομένου που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Συγγραφής.


Γι' αυτό πάντα να σκέφτεσαι πρώτα τον αναγνώστη.

Μπορεί να είσαι στην αρχή ή να έχεις ήδη κάνει τα πρώτα βήματά σου.


Μπορεί να γράφεις γιατί πρώτα και πάνω από όλα το απολαμβάνεις και η ψυχή σου σε οδηγεί εκεί, αλλά αν δεν θέλεις να κρατήσεις ό,τι γράφεις στο συρτάρι και μόνο για την δική σου προσωπική απόλαυση, τότε πάντα να σκέφτεσαι πρώτα τον αναγνώστη.


Γι' αυτόν γράφεις, αυτόν θέλεις να "ευχαριστήσεις" με τις λέξεις σου.


Αποφάσισε ποιος είναι ο αναγνώστης σου και γράφε για την δική σου απόλαυση, αλλά κάνε τα γραπτά σου σημαντικά για εκείνον.


Εύχομαι να είναι όμορφη η Μεγάλη Εβδομάδα σου και για μια ακόμη φορά εύχομαι να σε εμπνέω και να σε βοηθώ.

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page