top of page

4 Στρατηγικές (και από την επιστήμη) για να γιορτάζουμε την υλοποίηση των στόχων μας.



Πριν καν το καταλάβουμε θα γιορτάζουμε τις πρώτες ώρες του 2023!


Και ξέρω πως αυτή η εποχή του χρόνου φέρνει πάντα πολλές σκέψεις και συναισθήματα σε όλους μας.


Κάποιοι από εμάς θα είμαστε ενθουσιασμένοι για όσα καταφέραμε τους προηγούμενους 12 μήνες.


Κάποιοι άλλοι από εμάς θα νιώθουμε το πολύ γνωστό άγχος που αναδύεται μέσα από το στήθος μας για το γεγονός ότι δεν πλησιάσαμε καν σε απόσταση βολής, τους στόχους και τα όνειρα που κάναμε και πέρσι τέτοια εποχή.


Και δυστυχώς σκέψεις και συναισθήματα σαν κι αυτά δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε και νιώθουμε όλο και πιο απογοητευμένοι και "κολλημένοι" στην ίδια κατάσταση, στην ίδια ρουτίνα, στην ίδια ζωή.


Δεν χρειάζεται να είναι έτσι.


Γι' αυτό μέρες που είναι ήθελα να εμφανιστώ σήμερα μπροστά σου με 4 απλές στρατηγικές που υποστηρίζονται και από την επιστήμη, για να τελειώσουμε τη φετινή χρονιά νιώθοντας σίγουροι για την κατεύθυνση που θα πάρει για εμάς το 2023.


Έτσι του χρόνου τέτοιο καιρό να γιορτάζουμε την υλοποίηση των πιο σπουδαίων στόχων και ονείρων μας!


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΒΗΜΑ #1 | Να είσαι όσο πιο συγκεκριμένη/συγκεκριμένος γίνεται.

Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να γράψεις ένα νέο βιβλίο το 2023.

  • Τι είδους βιβλίο θέλεις να γράψεις;

  • Ποια μερίδα ανθρώπων θα είναι το ιδανικό κοινό για το βιβλίο σου; Τα παιδιά, Οι επιχειρηματίες, οι γυμναστές, οι γυναίκες, οι άνδρες; Όλοι; Ή κάποια άλλη κατηγορία ανθρώπων;

  • Πόσα καλά βιβλία της κατηγορίας αυτής έχεις ήδη διαβάσει;

  • Γνωρίζεις από Τεχνικής Πλευράς ποια είναι μια best seller δομή για ένα τέτοιο βιβλίο ή μήπως χρειάζεται να κάνεις κάποια Μαθήματα Συγγραφής για να βεβαιωθείς για όλα τα παραπάνω.

  • Ποια είναι η ημερομηνία μέσα στο 2023 που θα ήθελες να γράφεις την λέξη ΤΕΛΟΣ για το βιβλίο αυτό;


Ή ας υποθέσουμε ότι παίρνεις λίγο πιο σοβαρά τον ρόλο σου ως Συγγραφέας, Coach και Educator και πως μέσα από την Online Παρουσία σου θέλεις να διαπρέψεις φέτος.

Προσωπικά όταν έθεσα στον εαυτό μου έναν τέτοιο στόχο:

  • Αναγνώρισα πως χρειαζόταν να δημιουργήσω μια Online/Ψηφιακή Επιχείρηση που να με ενθουσιάζει και να την αγαπώ, δίχως οι ώρες εργασίας μου, αλλά και η φυσική μου παρουσία να επηρεάζουν το εισόδημά μου.

  • Αλλά ταυτόχρονα να μου αποδίδει μεγάλο ποσοστό κέρδους.

  • Να έχει ροή χρημάτων συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη (και σε μηνιαία βάση).

  • Και αυτή η ροή χρημάτων να αυξάνει συνεχώς μέσα την πώληση βιβλίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών που προσφέρω...

  • Ως Συγγραφέας | Coach | Educator | Γυναίκα... Μαμά | Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας... για τους αναγνώστες/πελάτες/μαθητές μου που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Και για να καταφέρω κάτι τέτοιο έπρεπε να αποκτήσω την γνώση, τον τρόπο σκέψης και τις πρακτικές που εφαρμόζει μια Wealthy Woman και να αποκτήσω νέες συνήθειες.


Γι' αυτό ΒΗΜΑ #2 | Χτίσε μια νέα συνήθεια.

Πόσες φορές σκέφτηκες μέσα στο 2022 πως θέλεις να γράψεις ή να τελειώσεις επιτέλους "αυτό" το βιβλίο... και πως αυτό είναι ένας στόχος και όνειρο ζωής για σένα που γλιστρά μέσα από τα χέρια σου γιατί απλά δεν έχεις χρόνο;


Ή πόσες φορές σκέφτηκες μέσα στο 2022 ότι θέλεις να αποκτήσεις αυτή την δυναμική παρουσία Online που ταυτόχρονα θα σου απογειώσει την ελευθερία κινήσεών σου, αλλά και το εισόδημά σου;... αλλά δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς.


Επίτρεψέ μου να σου πω πως ο χρόνος δεν είναι πραγματικά το θέμα εδώ.


Είτε ο στόχος και το όνειρό σου είναι η συγγραφή, η δημιουργία μας online επιχειρηματικής δραστηριότητας για να έχεις επιπλέον εισόδημα, το να ξεκινήσεις γυμναστική ή χορό, να τρέφεσαι πιο υγιεινά ή να κάνεις οτιδήποτε άλλο ποθεί (ή απαιτεί) η ζωή σου.


Το θέμα δεν είναι ο χρόνος, γιατί το θέμα μας εδώ ονομάζεται ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και δημιουργία μιας νέας συνήθειας.

Πρέπει να δημιουργήσεις - τουλάχιστον - μια νέα συνήθεια μέσα από την οποία θα εργάζεσαι και θα υλοποιείς - ένα μικρό βήμα την φορά - ό,τι απαιτεί η διαδρομή του στόχου σου.


Προσπάθησε να αφιερώσεις την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα - ακόμα κι αν είναι μόλις 1 ώρα/βδομάδα - όπου θα είσαι εκεί και θα εργάζεσαι προς όφελος του στόχου σου.


Διδάσκω μέσα από τα προγράμματά μου πώς με μόλις 30 λεπτά/εβδομάδα μπορείς να γράψεις και να εκδώσεις με επιτυχία ένα best seller μυθιστόρημα.


Αλλά και πώς μόλις σε 3 ώρες ή 2 εβδομάδες το πολύ... πώς μπορείς να γράψεις ένα επιτυχημένο μη - λογοτεχνικό βιβλίο από την στιγμή που θα έχεις οριστικοποιήσει τον σκελετό/σχεδιάγραμμά του.


Επίσης μέσα σε 10 - 12 ώρες (μέσα από την Personal Mentoring Days Υπηρεσία) οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν ώστε να έχουν τα πρώτα τους 50.000€ ευρώ από online εισόδημα, μέσα από τον ρόλο τους ως Συγγραφείς ή Coaches ή Educators, ανεξάρτητα από το ιδιαίτερο αντικείμενό τους.


Όπως καταλαβαίνεις ποτέ δεν είναι ο χρόνος το θέμα, αλλά πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων και μερικών καλών συνηθειών και γνώσεων.


Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις (και φυσικά το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν) με δικούς μου στόχους, όνειρα και θέλω, είναι να προσπαθώ να βρω τον χρόνο για να υλοποιήσω αυτό που ήθελα - με την μία.


Δηλαδή να βρω μερικές δεκάδες ώρες, μερικές εβδομάδες στην σειρά ή μήνες διαθέσιμους για να γράψω το επόμενο βιβλίο μου ή να χτίσω το επόμενο site μου ή να διαβάσω 10 βιβλία μαζί και να παρακολουθήσω όλα τα online courses που θέλω... μαζεμένα, το ένα πίσω από το άλλο.


Όμως πίστεψέ με, ακόμη και η μία ώρα την εβδομάδα, αν πάρει την μορφή της συνήθειας και γίνει για σένα προτεραιότητα, ακόμη και σε ένα δύσκολο και αρκετά γεμάτο πρόγραμμα, ΕΣΥ θα αποκτήσεις δυναμική και προβάδισμα και θα αρχίσεις να υλοποιείς... αβίαστα, ό,τι είναι σημαντικό για σένα!


ΒΗΜΑ #3 | Εστιάσου στην διαδικασία.

Μην εστιάζετε στο αποτέλεσμα της δουλειάς σου, επικεντρώσου σε κάθε μικροσκοπικό βήμα προσπάθειας που καταβάλεις την κάθε φορά, ώστε να δημιουργείς την αίσθηση της ώθησης προς τα εμπρός και να γιορτάζεις την πρόοδό σου την κάθε φορά, αντί να αισθάνεσαι ηττημένη/ηττημένος επειδή δεν έφτασες στον τελικό στόχο σου αρκετά γρήγορα.


Μην εστιάζεσαι στο σύνολο του βιβλίου. Εστιάσου στο ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που έχεις επιλέξει να γράψεις σήμερα.


Μην εστιάζεσαι καν στο να ολοκληρώσεις το κεφάλαιο. Εστιάσου στο να γράψεις έναν συγκλονιστικό διάλογο ή μια αληθινά βιωματική περιγραφή, γεμάτη ζωντάνια και απαραίτητες και λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά.


Ακόμη κι αν σημαίνει πως γι' αυτή την ώρα που αφιέρωσες αυτή την εβδομάδα, προχώρησες μόλις μιάμιση σελίδα το βιβλίο σου.


Μην εστιάζεσαι στα 10 διαφορετικά Online Προϊόντα/Υπηρεσίες που θέλεις να δημιουργήσεις και να προσφέρεις. Εστιάσου στο πρώτο. Και μάλιστα εστιάσουν στην εισαγωγή του πρώτου. Και μετά πάνε παρακάτω.


ΒΗΜΑ #4 | Γράψε το όνειρο και τον στόχο και το θέλω σου.

Είμαι βέβαιη ότι το έχεις ακούσει ξανά, αλλά ναι, η καταγραφή των στόχων μας αυξάνει τις πιθανότητες να τους πετύχουμε.


Γράφω τους δικούς μου στόχους σε ένα post-it που είναι κολλημένο στο πλάι της οθόνης του υπολογιστή μου, έτσι τους βλέπω διαρκώς.


Κι έχω κι ένα σημειωματάριο δίπλα από το πληκτρολόγιό μου και γράφω τους στόχους μου ξανά και ξανά, μέρα με την μέρα, συχνά... μέσα στην χρονιά!


ΒΗΜΑ #5 | Βεβαιώσου ότι δεν "ανακαλύπτεις από την αρχή τον τροχό" όσον αφορά το όνειρό σου.

Βρες ανθρώπους που ήδη έχουν πετύχει αυτό που θέλεις να πετύχεις κι εσύ και "αντέγραψε" τα βήματα της επιτυχίας τους.


Ναι, η επιτυχία αφήνει τα χνάρια της και αν κάποιοι άλλοι πριν από εσένα, αφιέρωσαν κόπο, χρόνο, και είχαν εμπειρίες μέσα από τις οποίες ανακάλυψαν...

  • Τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί.

  • Τι είναι καλό και τι όχι.

  • Τι είναι προς το συμφέρον σου και τι όχι..


Όσον αφορά την υλοποίηση του ονείρου σου, βεβαιώσου ότι μαθαίνεις από αυτούς τους ανθρώπους.


Ό,τι ανακαλύπτεις και αποκαλύπτεις τον τρόπο που σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τις λεπτομέρειες και την διαδρομή που απαιτεί η επιτυχημένη έκβαση του ονείρου σου και πως ακολουθείς τεχνικές, μοντέλα, γνώση και εμπειρία που...


Επιβεβαιωμένα οδηγεί εκεί που θέλεις να πας κι εσύ!


Αποκωδικοποίησε τα βήματά τους, την πρακτική και τον τόπο που σκέφτονται και λειτουργούν.

  • Μην χάνεις τον χρόνο σου.

  • Μην κάνεις λάθη που πριν έκαναν για σένα άλλοι.

  • Μην επιτρέπεις την απογοήτευση να σε φρενάρει ή να σε καταβάλει.

Μαθήτευσε κοντά σε ανθρώπους που γνωρίζεις ότι ήδη έχουν καταφέρει αυτό που θέλεις να έχεις κι εσύ και ξέρεις ότι σου παρέχουν έμπνευση και βοήθεια στα βήματα της υλοποίηση των δικών σου ονείρων!


Κι εύχομαι ανάμεσα στους ανθρώπους που πιστεύεις ότι μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε βοηθήσουν με την γνώση και την εμπειρία τους, να είμαι κι εγώ.

  • Μέσα από το Writing Online και τα Home Study Courses μου μπορώ να σε βοηθήσω να γράψεις και να εκδόσεις/προωθήσει με επιτυχία το βιβλίο της επιλογής σου, είτε αυτό είναι Μυθιστόρημα, είτε είναι Παιδικό Βιβλίο, είτε είναι Μη Λογοτεχνικό Βιβλίο - ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ

  • ...

  • Ενώ αν είσαι (ή θέλεις να γίνεις) μία/ένας Συγγραφέας, ή/και Coach, Educator που παίρνεις λίγο πιο σοβαρά τον ρόλο σου και ως Online Επιχειρηματίας και έχεις όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες που μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο θέλεις να τα δεις να υλοποιούνται και θα σε ενδιέφερε για τον σκοπό αυτό να περάσεις 12 ώρες μαζί μου (που θα τις "σπάσουμε" σε 3 τετράωρες online προσωπικές συναντήσεις)...

Ώστε να σε βοηθήσω σε προσωπικό επίπεδο να κάνεις αυτό που κάνω κι εγώ, αλλά για το δικό σου αντικείμενο και περιεχόμενο και με την δική σου αυθεντική προσωπικότητα και φωνή...


Τότε ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να κλείσουμε το ραντεβού μας και για να δεις ποιο είναι το πλαίσιο και τι ακριβώς συμβαίνει με την Personal Mentoring Days Υπηρεσία μου - που θα είναι διαθέσιμη για όσους ενδιαφέρονται από σήμερα και μόλις για την πρώτη εβδομάδα του νέου μας χρόνου.


Κι επειδή αυτό είναι κάτι που μπορώ να παρέχω μόνο σε ένα μικρό και συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, λειτουργεί με την λογική του first come, first served. Δηλαδή όποιος κινηθεί άμεσα και προλάβει.


ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να κλείσουμε το προσωπικό μας ραντεβού αν όλο αυτό σε ενδιαφέρει και σε αφορά για την ΝΕΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!


Και αν έχεις ερωτήσεις ή αν θέλεις να κουβεντιάσουμε κάτι που σχετικά με όσα σου γράφω σήμερα, απλά πάτα reply/απάντηση και θα φροντίσω να σου απαντήσω προσωπικά το συντομότερο δυνατό.


Ενώ σου θυμίζω πω για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα ή για να κάνεις ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός και θέλω να ξέρεις πως σου αξίζουν τα καλύτερα.


Να είσαι καλά, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!


Σε ευχαριστώ που και φέτος θα είσαι εδώ κι ελπίζω αληθινά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ!


Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας να είσαι ανέλπιστα καλά!


Μαρία



Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.



Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page