top of page

3 Αλήθειες Που Άλλαξαν Την Ζωή Μου Για Πάντα + Χριστός Ανέστη!


Μεγάλωσα σε ένα χωριό λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη.


Και όπως πολύ καλά φαντάζεσαι οι γονείς μου δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την Συγγραφή ή με την Online/Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα.


Μάλιστα, όταν τους ανακοίνωσα πως ήθελα να σπουδάσω Συγγραφή σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και τους ανέφερα το ποσό των ετήσιων διδάκτρων, απλά γέλασαν.


Νόμιζαν πως τους έκανα πλάκα, δεν με πήραν σοβαρά και φυσικά η κουβέντα δεν συνεχίστηκε.


Ψέματα, συνεχίστηκε. Kαι η μόνη απάντηση/δήλωση που έλαβα ήταν: "Δουλειά έχεις, μισθό έχεις, αν θέλεις να κάνεις αυτή την βλακεία, να την πληρώσεις από τον μισθό σου".


Τότε εργαζόμουν ως Executive Assistant Secretary για το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Φοιτητών για ένα από τα μεγαλύτερα Ιδιωτικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης... κι έτσι έγινε.


Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο μισθός μου πήγαινε στα δίδακτρα των Πανεπιστημίων στην Αγγλία και ο ελεύθερος μου χρόνος ήταν εξ' ολοκλήρου αφιερωμένος στην μελέτη και τις εργασίες γύρω από την Τέχνη και Τεχνική της Συγγραφής.


Όμως πέρα από τους γονείς μου, παρόμοια αντίδραση είχαν τα αδέλφια μου, και κάποιοι από τους φίλους μου.


Δεν καταλάβαιναν την "τρέλα" μου να είμαι κλεισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο και να γράφω ή να στερούμε τον μισθό μου (σχεδόν ολόκληρο) αντί να είμαι οπουδήποτε εκτός σπιτιού και να κάνω οτιδήποτε άλλο.


Ευτυχώς όμως τότε άκουσα την καρδιά και το ένστικτό μου και η όποια "θυσία" δεν ήταν θυσία για μένα, αλλά μια επένδυση που αληθινά άξιζε τον κόπο και άλλαξε για πάντα την ζωή μου.


Γιατί σταδιακά, η αγάπη μου για την Συγγραφή (που κουβαλούσα από παιδί) πήρε άλλη μορφή και κατανόησα πως όσο καλός Συγγραφέας κι αν είσαι, όσο σπουδαία κι αν είναι η έμπνευσή σου, υπάρχει Τεχνική που κρύβεται πίσω από αυτή την Τέχνη που ονομάζουμε Συγγραφή.

Κάτι που συμβαίνει και με όλες τις μορφές Τέχνης, αλλά και με ό,τι άλλο είναι σπουδαίο και σημαντικό στην ζωή μας που θέλουμε να κατέχουμε στ' αλήθεια καλά, να διακριθούμε μέσα από αυτό και να έχουμε επιτυχία.


Μια Τεχνική που όταν την γνωρίζεις, μπορείς να αναγνωρίσεις και να καλλιεργήσεις την εξέλιξη του δικού σου προσωπικού ταλέντου και να διορθώσεις πιθανά λάθη μιας πρωτόλειας προσπάθειας.


Ποτέ δεν ξεχνώ εκείνα τα πρώτα Μαθήματα Συγγραφής και ποτέ δεν ξεχνώ τα όσα πήρα από όλα τα χρόνια μου εκεί.


Και κάτι παρόμοιο συνέβη και όταν έστρεψα την προσοχή μου στην Online/Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα για ανθρώπους σαν κι εμάς, Συγγραφείς, Coaches, Educators + Συμβούλους. Ανθρώπους που θέλουν το χόμπι τους να γίνει ΚΑΙ πηγή εισοδήματος.


Πριν από 15 χρόνια χρειάστηκε να πληρώσω ετήσια δίδακτρα σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αμερική με δόσεις στην πιστωτική μου κάρτα και να δανειστώ χρήματα για να καταβληθεί το ενοίκιο του σπιτιού μας, ενώ εγώ έκανα τα πρώτα μου βήματα Online.


Και τότε, ο περίγυρός μου επέμενε πως έπρεπε να παρατήσω αυτό που ήθελα να κάνω και να βρω μια "φυσιολογική" δουλειά και να σταματήσω να ξοδεύω χρήματα για τον σκοπό αυτό.


Και δόξα το Θεό, δεν τους άκουσα. Και δόξα το Θεό είχα τον Νίκο στο πλάι μου (τον άνδρα μου) που πίστευε σε μένα και στην δυναμική όλων αυτών που ονειρευόμουν και στόχευα.


Έτσι, από το τότε στο σήμερα...


Που όταν κάνω τον απολογισμό μου, συνειδητοποιώ πως υπάρχουν 3 Αλήθειες που είναι καθοριστικές για την Επιτυχία ενός Συγγραφέα, αλλά κι ενός ανθρώπου που επιχειρεί Online.


3 αλήθειες που σπάνια θα ακούσεις κάποιον να μιλά γι' αυτές.


Αλήθεια #1: Αν είναι σημαντικό για σένα ΠΑΝΤΑ υπάρχουν χρήματα για να το πληρώσεις.

Μπορεί να μην υπάρχουν - και δεν υπήρχαν ποτέ - στην ντουλάπα μου επώνυμα ρούχα, παπούτσια ή τσάντες. Δεν θα βρεις στα συρτάρια μου επώνυμα και ακριβά κοσμήματα, ούτε θα με συναντήσεις συχνά σε ακριβές διασκεδάσεις.


Όχι γιατί τα υποτιμώ, απλά δεν μου ταιριάζουν και δεν είναι η προτεραιότητά μου.


Όμως από πολύ μικρή έμαθα πως όταν πρόκειται για εκπαίδευση και μάθηση, πάντα υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα, ή μπορούν να βρεθούν πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεσαι, με λίγη καλή θέληση, οργάνωση και προσπάθεια.


  • Τα μαθήματα συγγραφής που παρακολούθησα και πλήρωνα από τον βασικό μισθό μου.

  • Τα μαθήματα Online Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας που παρακολούθησα 15 χρόνια πριν, από έμπειρους δασκάλους/επιχειρηματίες της Αμερικής και τακτοποιήθηκαν οικονομικά με δόσεις μέσα από μια πιστωτική κάρτα που ήδη ήταν "φορτωμένη" αρκετά...


Άλλαξαν την ζωή μου και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου προς το καλύτερο και για πάντα.


Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις μου τότε, αλλά και πάλι θα το ξανάκανα.


Αλήθεια #2: Το να επενδύεις στον εαυτό σου ΠΑΝΤΑ έχει θετικό αντίκτυπο.

Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα που μπορείς να επενδύσεις για να μια εκπαίδευσή σου. Έχει να κάνει με την συνειδητοποίηση πως όταν χρειάζεσαι νέα γνώση και βοήθεια μπορείς να την έχεις.


Οι γονείς μου μπορεί να μην δέχτηκαν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο της Συγγραφής, αλλά βρήκα τον τρόπο για να υλοποιήσω αυτό το θέλω μου.


Μπορεί να δανείστηκα χρήματα από τους γονείς μου για 2 μήνες για να πληρωθεί το ενοίκιο του σπιτιού μου πριν από 15 χρόνια, αλλά ήμουν παρούσα στο ετήσιο course από την Αμερική για την Online/Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα για ανθρώπους σαν κι εμάς.


Και το γεγονός ότι μπορούσα να έχω προσωπική προσοχή, καθοδήγηση και γνώση, αλλά και να έχω ως μέντορα και coach έναν άνθρωπο που ήδη είχε καταφέρει αυτό που ήθελα να καταφέρω - κι ονειρευόμουν - κι εγώ!...


Αυτό μου έδινε ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Και αυτή η εμπειρία ήταν, είναι και παραμένει, ανεκτίμητη.


Κοιτάζοντας πίσω καμιά φορά, αναρωτιέμαι αν θα τα είχα καταφέρει δίχως αυτή την γνώση και δίχως αυτούς τους ανθρώπους, αν δηλαδή, απλά, προσπαθούσα μόνη μου.


Και η απάντηση προκύπτει φυσικά και είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ.


Το να έχω έναν άνθρωπο που ήδη είχε καταφέρει στην Συγγραφή + στην Online/Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, όσα εγώ ακόμη ονειρευόμουν και το γεγονός ότι μπορούσα να έχω παραδείγματα εμπειρίας, να ρωτώ και να παίρνω σε προσωπικό επίπεδο απαντήσεις, ήταν/είναι απλά ανεκτίμητο, και όπως είπα και πριν, και με "έσωσε" από πολλές δυσκολίες, απογοητεύσεις και τρικλοποδιές.


Δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει δίχως την πολύτιμη βοήθεια, γνώση, εμπειρία τους, και καθοδήγηση.


Αλήθεια #3: Ζήτα Βοήθεια.

Ένα από τα πιο σπουδαία μαθήματα που πήρα κοντά σε αυτούς τους δασκάλους είναι πώς να ζητώ βοήθεια.


Η επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου - οικονομικά, επιχειρηματικά, υγεία, καριέρα, σχέσεις, κλπ - χρειάζεται χρόνο, χρήματα και δουλειά.


Η επιτυχία σχεδόν ποτέ δεν προκύπτει αβίαστα. Και κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε το αντίθετο.


Γι' αυτό είναι σημαντικό να ζητάμε βοήθεια για τους τομείς που είναι σημαντικοί για εμάς και θέλουμε να έχουμε επιτυχία σε αυτούς.


Οι επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν προπονητές για να βεβαιωθούν ότι θα γίνουν όσο καλύτεροι μπορούν.


Κι αυτού του είδους την "προπόνηση" την έχουμε ανάγκη όλοι μας σε τομείς που είναι σημαντικοί για εμάς ή σε όνειρα που θέλουμε να υλοποιηθούν.


Μακάρι να μπορούσα να πω σε κάθε άνθρωπο πάνω στην γη ότι ότι δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια και να αξιοποιείς στο μέγιστο δυνατό την τεχνογνωσία και την εμπειρία κάποιου που ξέρει περισσότερα από εσένα, ώστε να επιταχύνεις τον ρυθμό και την ποιότητα της επιτυχίας σου.

Αν για παράδειγμα θέλεις να μάθεις Ιταλικά, μπορείς να πάρεις μερικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη ή να κατεβάσεις μια εφαρμογή. Αλλά αν κάτι τέτοιο τελικά δεν λειτουργήσει θα πρέπει να πάρεις "δάσκαλο"


Αν θέλεις να μάθεις αληθινά την Τέχνη και τα μυστικά της μαγειρικής, ξόδεψε €150 σε ένα μάθημα μαγειρικής με έναν "δάσκαλο".


Σε 2 χρόνια από τώρα ούτε που θα θυμάσαι τα €150, αλλά θα έχεις εξελίξει τα γερά θεμέλια της Τεχνικής του να μπορείς να φτιάξεις ένα νόστιμο γεύμα, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.


Ομολογώ ότι χρειάζομαι βοήθεια σε πολλούς τομείς της ζωής μου.


Δεν ξέρω πώς να ντύνομαι... πάντα σωστά, δεν ξέρω πώς να έχω πιο ενδυναμωμένο μυικό σύστημα και δεν ήξερα πώς να αναπτύξω επιχειρηματικά και online όλο αυτό που ήμουν, γνώριζα και είχα ως προηγούμενη εμπειρία.


Έχω πάρει βοήθεια για πολλούς σημαντικούς τομείς της ζωής μου και με τον καιρό έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου νιώθω περήφανη που επένδυσα στον εαυτό μου, που επένδυσα στη μάθηση και τη βελτίωση της ζωής μου.

Που επένδυσα σε όσα ονειρευόμουν.


Άσε τους άλλους να κοροϊδεύουν την αυτοβελτίωση και να πιστεύουν πως μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνη σου/μόνος σου και δωρεάν.


Αν ήταν έτσι (αυτοί που κοροϊδεύουν και πρεσβεύουν κάτι τέτοιο) γιατί δεν τα έχουν ήδη καταφέρει; Που ακριβώς είναι κρυμμένη η επιτυχία τους;


Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να πάρεις βοήθεια, γνώση και καθοδήγηση από κάποιον που ήδη βρίσκεται εκεί που επιθυμείς να πας κι εσύ.


Στην πραγματικότητα, όπως σου ανέφερα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από την δράση του Writing Online, έχουμε παραπάνω από 66.000 άτομα που δεν απολογούνται επειδή θέλουν να κάνουν την Ταυτότητά τους ως Συγγραφείς υπερήφανη, και θέλουν να έχουν μια δυναμική Παρουσία Online.


Γι' αυτό αν ταυτίζεσαι με όσα μοιράστηκα σήμερα μαζί σου, κι αν στο παρελθόν ένιωσες ντροπή επειδή ζήτησες βοήθεια ή αν τελικά δεν ζήτησες βοήθεια επειδή ντράπηκες - και τελικά αποφάσισες να προσπαθήσεις μόνη/μόνος σου, δίχως όμως να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα ήθελες να το κουβεντιάσουμε, απλά πάτα reply/απάντηση σε αυτό το email και γράψε μου.


Υπόσχομαι πως θα διαβάσω το κάθε ένα email προσωπικά και πως θα απαντήσω το συντομότερο δυνατό.


Εύχομαι αληθινά να σε εμπνέω και να σε βοηθώ και να περάσεις ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ μια ανέλπιστα όμορφη ημέρα!

Μαρία

Αν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


bottom of page