top of page

Πώς να δημιουργείς αξέχαστα και τρομακτικά «Τέρατα» για το μυθιστόρημά σου με μόλις 2 Στοιχεία."Τέρατα" υπάρχουν παντού στις σελίδες μυθιστορημάτων τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας ή σε μυθιστορήματα που υπάρχουν φόνοι, σκοτεινές υποθέσεις, αγωνία. Υπάρχουν μέσα στο σπίτι, έξω στην αυλή ή το δάσος, και κυκλοφορούν πάνω από τα κεφάλια των ηρώων όταν αυτοί κοιμούνται. Βλέπουμε τις σκιές τους, μας τρομάζουν και μας κάνουν να ανατριχιάζουμε από φόβο και αγωνία. ΟΜΩΣ αυτά τα τρομακτικά «τέρατα» δημιουργούν και εκπληκτικά μυθιστορήματα. Γι’ αυτό λοιπόν όταν θέλουμε να γράψουμε τέτοιου είδους ιστορίες, όπου ένα ή και περισσότερα τέρατα θα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην βασική γραμμή πλοκής μας, θα πρέπει να μπούμε στο μυαλό και την ψυχολογία των αναγνωστών μας και να κάνουμε, για χάρη τους, τις ιστορίες μας, πραγματικά αξέχαστες. Ναι, θέλουμε ο αναγνώστης μας να θυμάται την ιστορία που του διηγηθήκαμε πάνω στο χαρτί και αφού την έχει τελειώσει, θέλουμε να νιώθει τον φόβο και τον τρόμο που βιώνουν οι ήρωές μας, σε όλα τα επίπεδα.

Εάν σε ενδιαφέρει να καταφέρεις κάτι τέτοιο ως Συγγραφέας, καλό είναι να εφαρμόσεις στα «τέρατά» σου τα δύο χαρακτηριστικά που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου.


Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά που κάνουν τα «τέρατα» των μυθιστορημάτων σου εκπληκτικά, τρομακτικά και αξέχαστα.

Πώς θα καταφέρεις λοιπόν να αφήσεις ένα τέτοιου είδους στίγμα τόσο στους αναγνώστες σου, όσο και στους ήρωες που πρωταγωνιστούν για το μυθιστόρημά σου; Τα εκπληκτικά, τρομακτικά και αξέχαστα τέρατα – ΟΛΑ – μοιράζονται δύο κοινά χαρακτηριστικά!


#1 Χαρακτηριστικό

Τα εκπληκτικά, τρομακτικά και αξέχαστα τέρατα «παίρνουν» κάτι το φυσιολογικό και το μετατρέπουν σε «μη-φυσιολογικό». Είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει τίποτα το τρομακτικό στην εικόνα ή την σκέψη μιας ηλικιωμένης κυρίας που ζει μόνη της. ΟΜΩΣ εάν αντικαταστήσεις τα μαλλιά της (φυσιολογικό χαρακτηριστικό) με φίδια, και επιπλέον της δώσεις την δύναμη να μετατρέπει τους άνδρες σε πέτρα σε μόλις μια ματιά της, τότε έχεις την Μέδουσα, ένα από τα πιο γνωστά τέρατα της ιστορίας μας. Ένας ταύρος μπορεί να μην σε τρομάζει τόσο, όμως όταν δώσεις σε αυτό τον ταύρο το σώμα ενός άνδρα που διψάει για ανθρώπινη σάρκα, τότε έχουμε τον Μινώταυρο. Και, ναι, τότε αυτός ο «φυσιολογικός» ταύρος και σε φοβίζει, αλλά και οι ιστορίες γύρω από αυτόν σου μένουν αξέχαστες. Για να σμιλέψεις ένα εκπληκτικό τέρας, ξεκίνα με τα απλά, φυσιολογικά και καθημερινά. Και μετά πάρε ένα ή και παραπάνω «φυσιολογικά» στοιχεία και ανέτρεψέτα, άλλαξέ τα με τρόπο που θα εντυπωσιάσεις τους αναγνώστες σου, αλλά και θα κάνεις το τέρας σου μοναδικό και την πλοκή σου αξέχαστη.


#1 Χαρακτηριστικό

Τα εκπληκτικά, τρομακτικά και αξέχαστα τέρατα «παίζουν» με τους φόβους μας. Πριν αποκαλύψεις το τέρας στους αναγνώστες σου, εσύ, ως Συγγραφέας θα πρέπει να γνωρίζεις τι φοβούνται οι ήρωές σου και πάνω σε αυτούς τους φόβους να «πατήσεις» για να κάνεις το τέρας σου ακόμη πιο τρομακτικό. Δηλαδή, αν ο κεντρικός σου ήρωας φοβάται για το παιδί του, τότε κάνε το τέρας σου να ενδιαφέρεται για τα παιδιά, παρά για τους ενήλικες. Αν ο ήρωάς σου φοβάται τους περίεργους ήχους όταν είναι νύχτα και είναι μόνος, τότε βάλε το τέρας σου να βγάζει περίεργες κραυγές την νύχτα και να εγκλωβίζει τον πρωταγωνιστή σου στο σπίτι του. Γι’ αυτό όταν γράφεις ένα τέτοιου είδους μυθιστόρημα, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις τους αναγνώστες σου να φοβηθούν και να νιώσουν αυτή την ένταση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια λίστα με απλούς, ανθρώπινους και καθημερινούς φόβους που θα τους προσθέσεις στους κεντρικούς ήρωές σου και μετά θα «συνδέσεις» το τέρας σου με αυτούς. Το να δημιουργήσεις εκπληκτικά, τρομακτικά και αξέχαστα τέρατα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεσαι. Απλά κοίτα γύρω σου, κάνε το φυσιολογικό «μη φυσιολογικό» και «παίξε» με τους κρυφούς ή φανερούς (καθημερινούς και απλούς) φόβους των ηρώων σου. Εστιάσου σε απλές εμπειρίες, που όμως με την παρουσία ενός τέρατος, συνδυαστικά με τον φόβο του ήρωά σου, η σκηνή θα γίνει αξέχαστη και αποκαλυπτική.


Και τώρα βάλε σε εφαρμογή την συγκεκριμένη γνώση ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

#1 ΒΗΜΑ

Αφιέρωσε 15 λεπτά για να δημιουργήσεις ένα εκπληκτικό και αξέχαστο τέρας για το μυθιστόρημά σου.


  • Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη ή πάρε μια φωτογραφία από κάποιον που σου αρέσει.

  • Παρατήρησε όλα τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά.

  • Τώρα κάνε μια λίστα με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που από φυσιολογικά, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «μη φυσιολογικά».

#2 ΒΗΜΑ


  • Τώρα κάνε μια λίστα με τους φόβους σου.

  • Και μετά κάνε μια λίστα με τους φόβους που γνωρίζεις πως έχουν οι άνθρωποι που είναι στην ζωή σου.

  • Και τώρα, γράψε μια σύντομη σκηνή/ιστορία με ένα «τέρας» αφού έχεις επιλέξει από τις παραπάνω λίστες σου το στοιχείο του «μη φυσιολογικού» του που θα το κάνει τρομακτικό, αλλά και με ποιον φόβο, ή φόβους, θα «παίξει» το τέρας, όσον αφορά τον κεντρικό ήρωα της σκηνής ή ιστορίας σου. Όμως πριν μπεις στην διαδικασία θα ήθελα να σε ακούσω. Σε βοηθούν τα παραπάνω δύο στοιχεία; Εσένα σου αρέσει να γράφεις για «τέρατα» και να τρομάζεις τους κεντρικούς σου ήρωες μέσα από την πλοκή σου;

Γράψε μου στο χωρίο πιο κάτω. Θα χαρώ πολύ να μάθω για σένα, αλλά και από σένα.

Θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Στο μεταξύ να έχεις μια ανέλπιστα όμορφη ημέρα!


ΜαρίαΑν θέλεις να καλλιεργήσεις και να εξελίξεις κι εσύ την δεξιότητά σου ως Συγγραφέας βεβαιώσου ότι προμηθεύεσαι και διαβάζεις το νέο μου βιβλίο.


Το Νέο Μου Βιβλίο με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Writing-Online, σύντομα θα είναι στα χέρια σου!

Και συμπληρώνοντας το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην σελίδα που θα βρεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ θα λάβεις αυτόματα:

- Σημαντική Προσωπική Έκπτωση για την απόκτηση του βιβλίου.

- Μαζί με το βιβλίο θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ και το νέο μου Online Course με τίτλο και θέμα: "Τα βήματα που ακολουθώ -την κάθε φορά!- πολύ πριν γράψω την πρώτη πρόταση σε ένα νέο μου βιβλίο, ώστε να εξασφαλίσω την επιτυχία των πωλήσεών του πριν από την έκδοσή του."


​**Για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθείς προσωπικά αφού συμπληρώσεις το email σου στην σχετική φόρμα που υπάρχει ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία


Comments


bottom of page