Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου σου και πώς το ξεδιπλώνεις για τους αναγνώστες σου;Μπορεί να έχεις γράψει εκατοντάδες σελίδες που συνθέτουν το μυθιστόρημά σου, αλλά αυτές οι σελίδες έχουν κάτι να πουν ή είναι απλά ωραία λογοτεχνικά λόγια δίχως κάποια εστίαση;


Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου σου και πώς το ξεδιπλώνεις για τους αναγνώστες σου;

Το θέμα προκύπτει μέσα από μικρές και μεγάλες επιλογές που κάνεις για το βιβλίο σου.


Για να είναι το θέμα σου ‘λογικό’ αλλά και ξεκάθαρο για το μυθιστόρημά σου θα πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του με διάφορες μορφές.


Μπορεί να έχεις έντονο ανταγωνιστή για τον πρωταγωνιστή σου.


Μπορεί να του θέτεις ζητήματα που τον ξεπερνούν, μπορεί να φέρνεις πράγματα από το παρελθόν του στο προσκήνιο, μπορεί να εμφανίζεις συμμάχους.


Μπορεί να σκιαγραφείς ένα ιδιαίτερο μέλλον για τους ήρωές σου.


Ό,τι κι αν κάνεις… όπως κι αν το κάνεις… αν δεν έχεις κάτι να πεις… αν το θέμα ή τα θέματα του βιβλίου σου δεν είναι ξεκάθαρα, τότε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στο να καταφέρεις να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό.


Κι ως πρώην εργαζόμενη σε μεγάλο εκδοτικό οίκο για την ομάδα ανάγνωσης επιλογής νέων βιβλίων προς έκδοση, αλλά και ως επιμελήτρια περιεχομένου για βιβλία σαν κι αυτά που γράφεις εσύ, μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως αυτό είναι ένα στοιχείο που έχω συναντήσει ξανά και ξανά και καλώ τον συγγραφέα να διορθώσει.


Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ!


Γιατί πίστεψέ με, έχει τύχει να έχω στα χέρια μου βιβλία των 300 σελίδων ή και των 600 σελίδων κι ενώ βρίσκομαι ήδη στην ανάγνωση των πρώτων 100 ή και 200 σελίδων να σημειώνω κατά τις διορθώσεις της επιμέλειας περιεχομένου το ερώτημα:


Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου σου;

Ποιο ακριβώς είναι το θέμα του βιβλίου σου;


Γιατί αν το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, έχουμε απλά περιγραφές και αφηγήσεις την μία δίπλα στην άλλη, δίχως κάτι ουσιαστικό να "δένει" αυτά τα κείμενα μεταξύ τους, και δίχως ο ίδιος ο αναγνώστης να ξέρει που πρέπει να στρέψει την προσοχή του.


Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την έμπνευση. Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις πλούσιο λεξιλόγιο ή αν γνωρίζεις καλή ορθογραφία και συντακτικό. Δεν έχει να κάνει με το πόσο καλή/καλός είσαι στις περιγραφές και τους διαλόγους σου.


Και ναι, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι έχουν έρθει στα χέρια μου και μικρά σε όγκο και πολύ μεγάλα σε όγκο βιβλία που ήταν άρτια γραμμένα όσον αφορά την ορθογραφία, το συντακτικό και το λεξιλόγιό τους, αλλά δεν είχαν τίποτε να πουν -ουσιαστικό και ενδιαφέρον όσον αφορά την αφήγησή τους- γιατί στερούνταν ουσιαστικού και ξεκάθαρου θέματος για όσα περιγράφονταν μέσα στις σελίδες τους.


Κι επειδή όπως καταλαβαίνεις για μια ακόμη φορά η Συγγραφή είναι Τέχνη και Τεχνική μαζί...

Για να βάλεις σε εφαρμογή την παραπάνω γνώση, να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το ταλέντο σου ως Συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και να κάνεις το βιβλίο που γράφεις ή θα γράψεις σύντομα, πιο συναρπαστικό και αληθινά καλό, όσον αφορά το συγκεκριμένο δεδομένο ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.


BHMA #1

Έχοντας υπόψη όλη την ιστορία σου, τι είναι αυτό που θέλει ο πρωταγωνιστής σου πάνω απ’ όλα; Σημείωσέ το, τώρα!


BHMA #2

Αν ο πρωταγωνιστής σου δεν μπορεί να αποκτήσει αυτό που θέλει, ποια θα ήταν η καλύτερη εναλλακτική του;


Σημείωσέ το, τώρα!


BHMA #3

Αν δεν μπορεί να έχει τις δύο πρώτες επιλογές του, με τι θα συμβιβαζόταν;

Γράψε το…


BHMA #4