top of page

Μια απλή και διασκεδαστική τεχνική συγγραφής που μπορείς να εφαρμόσεις αυτή την εβδομάδα!



Θες να δοκιμάσεις μια απλή και διασκεδαστική τεχνική συγγραφής αυτή την εβδομάδα που μπορεί να σε οδηγήσει από την ελεύθερη συγγραφή, στην συγγραφή ενός ολοκληρωμένου και με ενδιαφέρουσα πλοκή, μυθιστορήματος;


Αν ναι, τότε θα χρειαστώ την προσοχή σου μόλις για ένα λεπτό!


ΒΗΜΑ #1

Σήμερα γράφεις ελεύθερα και αυθόρμητα.


Ό,τι σου προκύψει και με όποιον τρόπο σου προκύψει, για ό,τι θέλεις και για όσο έχεις διάθεση και έμπνευση.


ΒΗΜΑ #2

Αύριο... διαβάζεις πρώτα τι έχεις γράψει την προηγούμενη μέρα και… αν εντοπίσεις κάποιο ή κάποια θέματα που χρίζουν περισσότερης λεπτομέρειας ή ανάλυσης, γράφεις γι' αυτά.


Αν εντοπίσεις πως τίποτα δεν χρειάζεται την επιπλέον συγγραφική προσοχή σου, ξεκινάς και πάλι από την αρχή.


ΒΗΜΑ #3

Επαναλαμβάνεις το ίδιο μοτίβο τις επόμενες 5 - 7 ημέρες.


ΒΗΜΑ #4

Μία φορά κάθε 5 - 7 ημέρες συγγραφής με το παραπάνω μοτίβο σε ένα άλλο αρχείο του υπολογιστή σου, ή σε ένα άλλο σημειωματάριο, κάνεις μια σύντομη καταγραφή του τι συμβαίνει μέσα σε όλα αυτά που γράφεις.


Δηλαδή... κρατάς μια σύντομη σημείωση για τους ήρωές σου, για ημερομηνίες, για τόπους, για γεγονότα και καταστάσεις.


Με δυο λόγια, αυτό που δημιουργείς είναι το ίχνος από ό,τι ήδη γράφεις, για να μην χαθείς, αλλά και για να εμπνευστείς παράλληλα καθώς όμως γράφεις και όχι πριν γράψεις.


Φαντάσου πως δημιουργείς ένα είδος σχεδιαγράμματος κατά την διάρκεια της συγγραφικής διαδικασίας και όχι πριν.


Όπως έχω ξαναπεί πολλοί συγγραφείς υποστηρίζουν, αλλά και τους είναι πιο εύκολο, να γράφουν χωρίς σκελετό / σχεδιάγραμμα.


Είναι αυτοί που θέλουν να εκπλήσσονται από την φαντασία τους σελίδα τη σελίδα και να αφήνονται στη μούσα της έμπνευσης να τους παρασύρει πρόταση - πρόταση.


Οι κατηγορία αυτών των συγγραφέων ερωτεύεται κάθε φορά που πάει να γράψει.

ΑΛΛΑ κινδυνεύει... να έχει φρέσκο και εμπνευσμένο κείμενο, αλλά καθόλου ειρμό ή ενδιαφέρον όσον αφορά την πλοκή και την εξέλιξη της ιστορίας.


Κινδυνεύει να έχει κείμενα που θα είναι όμορφες αφηγήσεις και περιγραφές δίχως ουσιαστικό θέμα ή βασική γραμμή πλοκής.


Κινδυνεύει να γράψει ένα μεγάλο σε όγκο κείμενο που δεν θα είναι μυθιστόρημα που να μπορεί να ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία.


Με αυτή την τεχνική και ο "έρωτας" παραμένει, αλλά και ο κίνδυνος μειώνεται αρκετά.

Αν είσαι από αυτούς τους συγγραφείς, εύχομαι αυτή η τεχνική να σε "ξεκλειδώσει", να σε βοηθήσει και να σε αφορά!


Ενώ, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

  • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

  • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page