top of page

Η Τεχνική Της Σαπουνόπερας… για εξαιρετικά Μυθιστορήματα!


Έχεις αναρωτηθεί τι κάνει τις σαπουνόπερες τόσο «δελεαστικές» ώστε να καθηλώνουν για χρόνια ολόκληρα εκατομμύρια θεατές;


Αν δεν μπορείς να το «αφουγκραστείς» από μόνος σου, επίτρεψέ μου να σε διευκολύνω.


Eκατομμύρια θεατές, για χρόνια ολόκληρα, καθηλώνονται μπροστά στις οθόνες τους παρακολουθώντας σαπουνόπερες, επειδή:...


Τίποτα δεν επιλύεται εύκολα και γρήγορα.

Στις σαπουνόπερες, όταν κάτι επιλυθεί, πριν προλάβουν οι ήρωες να χαλαρώσουν και να χαρούν, αμέσως τους βρίσκει κάποια νέα «κακουχία!».


Επίσης, υπάρχουν αρκετές παράλληλες ιστορίες (υποπλοκές) που ακολουθούν ακριβώς το ίδιο μοτίβο -οι ήρωές τους έχουν προκλήσεις να αντιμετωπίσουν και θέματα να επιλύσουν- έτσι οι θεατές, έχουν να «ανησυχούν» για τις ανησυχίες πολλών ηρώων.


Αυτό το ονομάζουμε παράλληλες γραμμές πλοκής.


Παράλληλα, στις σαπουνόπερες, πολλές σκηνές κόβονται στην «μέση» κι εσύ ως θεατής, μένεις μετέωρος για το πώς θα ολοκληρωθούν και ποια θα είναι η κατάληξή τους.

Το μοτίβο αυτό μοιάζει να συνεχίζεται για πάντα... γι' αυτό και οι σαπουνόπερες διαρκούν χρόνια και καθηλώνουν εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Έχοντας την παραπάνω γνώση λοιπόν, αυτό που μπορείς να κάνεις τόσο για την δομή, όσο και για την πλοκή του βιβλίου σου και της όποιας ιδέας/έμπνευσης έχεις για το μυθιστόρημά σου, είναι:

  • Να μην επιλύεις τα θέματα των ηρώων σου πολύ σύντομα.

  • Να δημιουργείς ερωτηματικά και απορίες στους αναγνώστες σου δίχως να τους δίνεις την ευκαιρία να παίρνουν την απάντησή τους εύκολα, γρήγορα και άμεσα.

  • Και όπου είναι εφικτό, να «κόβεις» τις σκηνές σου στη μέση και να μεταφέρεις τους αναγνώστες σου σε μια επόμενη σκηνή αφήνοντάς τους με την απορία του πώς θα ολοκληρωθεί και θα καταλήξει η παρούσα σκηνή.

  • Πήγαινέ τους σε μια επόμενη σκηνή και κάνε ακριβώς το ίδιο και για την νέα σου σκηνή...

Επανέλαβε σε όσα έχεις να αφηγηθείς το παραπάνω μοτίβο και να είσαι σίγουρη/σίγουρος ότι το μυθιστόρημά σου θα ξεχωρίσει από όσα ήδη κυκλοφορούν.


Επίσης, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!)

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.

Τότε βεβαιώσου ότι συμμετέχεις στο:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.


Το Εργαστήρι είναι ένα πρόγραμμα που έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου, αφιερώνοντας περίπου 30' λεπτά/εβδομάδα γι' αυτό.


Και είναι διαθέσιμο για νέες εγγραφές ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ για μικρό χρονικό διάστημα την κάθε φορά, κάθε τέτοια εποχή.

Επιπλέον, τώρα έχεις στην διάθεσή σου και μια ιδιαίτερα προνομιακή έκπτωση και επιλογή 12 δόσεων.


Αν όλα αυτά σε ενδιαφέρουν και σε αφορούν.


Και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη γιατί αυτό το Διαδικτυακό Εργαστήρι ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ + ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ στο είδος του και στο περιεχόμενό του από οτιδήποτε άλλο υπάρχει 'εκεί έξω' ή έχεις υπόψη σου, αν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο σαν κι αυτό.


Και ξέρω ότι μπορεί να αλλάξει την ζωή σου, αρκεί να μην μείνεις στην θεωρία και να κάνεις πράξη, να εφαρμόσεις δηλαδή, όσα έχω να μοιραστώ μαζί σου, την χρονιά που ακολουθεί.


Κανένα αντίστοιχο εργαστήρι ή σεμινάριο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο και οι Ιστορίες Επιτυχίας και η προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων στα προγράμματα του Writing Online που μπορείς να δεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ το φανερώνουν περίτρανα.


Επίσης, κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν σου δίνει πρόσβαση στην ύλη του και προσωπική συμβουλευτική και βοήθεια εφ όρου ζωής.


Τέλος, αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Αν όλα αυτά σε ενδιαφέρουν και σε αφορούν.


Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Μαρία

Comments


bottom of page