top of page

1.500 €/Μήνα Mε 1 Βιβλίο!+ Πώς Μπορεί Η Συγγραφή / Δημιουργική Γραφή Να Σου Φέρει Έξτρα Χρήματα



Με αφορμή πολλά mails που ήρθαν αυτές τι μέρες, αλλά και με αφορμή τις οικονομικές στιγμές που βιώνουμε λίγο πολύ όλοι μας αυτή την περίοδο, θα σου πω μια πολύ προσωπική ιστορία!


Πώς μπορείς να συμπληρώσεις το εισόδημά σου με έξτρα χρήματα που θα προέρχονται από την συγγραφή + πώς μπορείς να κάνεις τη συγγραφή βιβλίων την κύρια πηγή εισοδήματός σου και να βιοπορίζεσαι μέσα από αυτό, ξεκινώντας από σήμερα!


Από τα 18 μου εργαζόμουν ως γραμματέας με πλήρες ωράριο.


Τα χρήματα ήταν λίγα και συγκεκριμένα, ενώ η ρουτίνα της καθημερινότητάς μου δεν μου άρεσε. Ήθελα περισσότερο χρόνο για να γράφω, αλλά και περισσότερα χρήματα.


Ήθελα με το που ξυπνάω να τρέχω με τις πιζάμες στον υπολογιστή μου και όχι στην άλλη άκρη της πόλης. Ήθελα να καταγράφω τις εμπνεύσεις μου και να ξοδεύω 5, 10, και 12 ώρες αγκαλιά με τους ήρωές μου, με τις εμπειρίες και τις πλοκές τους.


Ήθελα να έχω περισσότερη ησυχία στην ζωή μου και όχι να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που δεν ήταν δική μου επιλογή.


Ήθελα να είμαι πλάι στον άνδρα μου γεμάτη ερωτισμό, ενέργεια και δύναμη, όπως ήθελα να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου και όχι να εμπλέκομαι με επαγγελματικές δραστηριότητες που στο τέλος της ημέρας με άφηναν άδεια και δεν μου άφηναν ενέργεια για να είμαι δημιουργική.


Ήθελα να γίνω συγγραφέας και να βιοπορίζομαι μέσα από αυτό! Εγώ τα κατάφερα στα 25 μου! Κι αν το θέλεις μπορείς κι εσύ!


Ενώ η Αγγελική (μαθήτρια συγγραφής, αλλά και life coaching προγράμματος) τα καταφέρνει εξίσου καλά από πέρσι!


Η ‘Φρατζέλα’ της, για την οποία ακούς να σου μιλάει στις Ιστορίες Επιτυχίας, της προσφέρει παραπάνω από 1.500 €/μήνα, από τα πρώτα 2.000 αντίτυπα, που είναι μόλις η πρώτη έκδοση.


Τι έκανα εγώ και τι έκανε η Αγγελική που μπορείς να το κάνεις κι εσύ; Ακριβώς αυτά που σου λέω παρακάτω…


Ναι εγώ είμαι μια συγγραφέας που βιοπορίζομαι μέσα από αυτό. Η Αγγελική μας το ίδιο, αλλά δεν σου τα λέω όλα αυτά για να μου πεις μπράβο ή να περιαυτολογήσω!


Σου τα λέω γιατί αν έχεις παρόμοια, ή και ίδια θέλω και όνειρα με αυτά που είχα κι εγώ μικρή – δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι σήμερα, ποια είναι η σημερινή επαγγελματική, οικογενειακή ή και οικονομική σου κατάσταση – σου τα λέω όλα αυτά γιατί ξέρω πως μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ!


Μπορεί να είχα ολοκληρώσει τρία πτυχία σε Αγγλικά Πανεπιστήμια πάνω στην Δημιουργική Γραφή, αλλά αυτό δεν με έκανε συγγραφέα. Συγγραφέα δε με κάνανε τα πρώτα βιβλία που έγραψα. Συγγραφέας έγινα όταν με την βοήθεια Life Coaching μαθημάτων και σεμιναρίων διαπίστωσα και αποφάσισα!


Διαπίστωσα ότι η επιτυχία, όπως και η αποτυχία, αφήνει τα χνάρια της. Έτσι λοιπόν, με την βοήθεια των coaching δασκάλων μου, βήμα – βήμα έχτισα ένα χειροπιαστό πλάνο συγγραφικής επιτυχίας και χρονοδιάγραμμα μαζί, όπου ήξερα τι έχω να κάνω σήμερα, τι έχω να κάνω αύριο, τι πρέπει να κάνω την επόμενη εβδομάδα, τι θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει σε ένα μήνα κλπ… κι όλο αυτό γιατί με τις τεχνικές και τις βιωματικές εμπειρίες του Life Coaching είχα πια αποφασίσει…


Αποφάσισα πως είμαι συγγραφέας που μπορώ + θέλω να βιοπορίζομαι μέσα από αυτό!


Έτσι έπαψα να το σκέφτομαι και να το επιθυμώ μόνο, και άρχισα να περπατώ πάνω στα επιτυχημένα χνάρια αυτών που τα κατάφεραν πριν από μένα (με την βοήθεια των coach δασκάλων μου πάντα!) και ακολουθώντας τις κινήσεις και την δράση τους, σύντομα – πολύ σύντομα – μόλις στα 25 μου και μόλις με το πρώτο μου βιβλίο τα είχα ήδη καταφέρει! Και η Αγγελική με το πρώτο της βιβλίο έχει αυτή την οικονομική, και όχι μόνο, επιτυχία!


Δεν προέρχομαι από λογοτεχνική ή πλούσια οικογένεια.


Δεν υπήρχαν γύρω μου καλλιτέχνες για να με καθοδηγήσουν και όλοι στο περιβάλλον μου πίστευαν πως από την συγγραφή δεν μπορείς να ζήσεις ή να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα.

Το ίδιο και η Αγγελική, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας ήταν.


Για να ολοκληρώσω τις σπουδές πάνω στην Δημιουργική Γραφή χρειάστηκε να στερηθώ ρούχα, διασκέδαση, ταξίδια, άλλες μικρές και μεγάλες απολαύσεις γιατί εγώ – και όχι η οικογένειά μου – πλήρωνα τα πανεπιστημιακά δίδακτρα. Δεν το μετάνιωσα.


Τα μυστικά, τα μοντέλα, το ‘ακόνισμα’ της τεχνικής που χρειάζεται η τέχνη της συγγραφής είναι κάτι που πλέον μου βγαίνει φυσικά!


Επίσης τα χρήματα που εισέπραξα με αφορμή τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων μου, πλήρωσαν τα δίδακτρα που είχα δώσει και μου αφήσανε και κέρδος!


Όταν θέλησα να παρακολουθήσω το πρώτο πρόγραμμα Life Coaching χρειάστηκε να δανειστώ τα χρήματα για τα δίδακτρά του.


Επίσης δεν το μετάνιωσα. Η ‘ταυτότητα’ του συγγραφέα που έχτισα μέσα μου με την βοήθειά του, αλλά και το χειροπιαστό πλάνο συγγραφικής επιτυχίας για το οποίο σου μιλώ παραπάνω, μου εξασφάλισαν τα χρήματα με τα οποία ζω και βιοπορίζομαι σήμερα και υποστηρίζω οικονομικά την οικογένειά μου.


Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Αγγελική. Έγραψε το βιβλίο γιατί μέσα της τόλμησε να πει πως: ‘εγώ είμαι συγγραφέας’, έκανε πράξη ένα χειροπιαστό πλάνο που αφορούσε τόσο την έκδοσή του, όσο και την παρουσίασή του σε σχολεία, ήρθε σε επαφή με χιλιάδες μαθητές σε όλη την χώρα και σήμερα έχει ένα εισόδημα που ξεπερνά τα 1.500 € τον μήνα!


Βλέπεις, όταν χτίσεις μέσα σου την ταυτότητα του συγγραφέα με την βοήθεια του coaching, τότε είσαι συγγραφέας ανά πάσα στιγμή, έτσι κάνεις ό,τι χρειάζεται, για να έχεις τόσο το εισόδημα, όσο και την συγγραφική επιτυχία που επιθυμείς.


Και δεν τα παρατάς μέχρι να τα καταφέρεις!


Ενώ… στην αρχή… δίχως την βοήθεια των coaching μαθημάτων, εγώ προσωπικά νόμιζα πως πρώτα έπρεπε να έχω… χρόνο, χρήματα, κατάλληλη έμπνευση και ένα σωρό άλλα, για να κάνω πράξη την συγγραφή, ώστε να είμαι συγγραφέας.


Μην κάνεις το ίδιο λάθος κι εσύ!


Η σωστή σειρά είναι ΕΙΜΑΙ – ΚΑΝΩ – ΕΧΩ!

Και όχι ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΩ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ – και να ΕΙΜΑΙ... συγγραφέας που βιοπορίζομαι μέσα από αυτό και τα βιβλία μου έχουν επιτυχία!


Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page