top of page

Με ή Χωρίς Σκελετό/Σχεδιάγραμμα; Εσύ τι τύπος Συγγραφέα είσαι και γιατί;


Πολλοί συγγραφείς υποστηρίζουν, αλλά και τους είναι πιο εύκολο, να γράφουν χωρίς σκελετό / σχεδιάγραμμα.


Είναι αυτοί που θέλουν να εκπλήσσονται από την φαντασία τους σελίδα τη σελίδα και να αφήνονται στη μούσα της έμπνευσης να τους παρασύρει πρόταση - πρόταση.

Οι κατηγορία αυτών των συγγραφέων ερωτεύεται κάθε φορά που πάει να γράψει.

ΑΛΛΑ κινδυνεύει... να έχει φρέσκο και εμπνευσμένο κείμενο, αλλά καθόλου ειρμό ή ενδιαφέρον όσον αφορά την πλοκή και την εξέλιξη της ιστορίας.

Κινδυνεύει να έχει κείμενα που θα είναι όμορφες αφηγήσεις και περιγραφές δίχως ουσιαστικό θέμα ή βασική γραμμή πλοκής.

Κινδυνεύει να γράψει ένα μεγάλο σε όγκο κείμενο που δεν θα είναι μυθιστόρημα που να μπορεί να ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία.


Και από την άλλη έχουμε αυτούς τους συγγραφείς που τους ταιριάζει και θέλουν, και νιώθουν άνετα να γράφουν, με Σκελετό/Σχεδιάγραμμα.


Αυτοί οι συγγραφείς θέλουν να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και το κείμενό τους.

Φροντίζουν να οργανώσουν από πριν όσα περισσότερα γίνεται και μπορούν να «σκαρφιστούν» διάφορους τρόπους οργάνωσης πριν γράψουν έστω και μία πρόταση από το κείμενό τους.


Υποστηρίζουν πως από την στιγμή που ένα σπίτι χρειάζεται σχέδια, μηχανικούς και μελέτη για να χτιστεί, το ίδιο ισχύει και για το δικό τους λογοτεχνικό οικοδόμημα.

Αυτοί που χειρίζονται το θέμα του σκελετού καλά μπορούν να μεγαλουργήσουν, ΑΛΛΑ και αυτοί κινδυνεύουν... από το να έχουν κείμενα τα οποία υπολείπονται φρεσκάδας και ζωντάνιας αυθόρμητης, εάν το παρακάνουν.

Για το αν είναι σωστό ή λάθος να γράφουμε με ή χωρίς σκελετό / σχεδιάγραμμα ακόμη και οι ειδικοί διαφωνούν γιατί υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο πλευρές, και σημαντικό ρόλο παίζει το τι ταιριάζει τόσο στον εκάστοτε συγγραφέα, όσο και στην εκάστοτε πλοκή που εξελίσσεται για το κάθε βιβλίο μας.

Γι' αυτό έχω να σου προτείνω τη μέση οδό και μια προσωπική διερεύνηση για να ανακαλύψεις τι σου ταιριάζει καλύτερα ως Συγγραφέας, αλλά και τι σου ταιριάζει καλύτερα με αφορμή αυτό που γράφεις τώρα ή θα γράψεις την επόμενη φορά.

Γιατί όλες οι στιγμές και οι ανάγκες όλων των βιβλίων δεν είναι ίδιες.

Διαπίστωσε λοιπόν τι σου ταιριάζει και απόλαυσε την διαδρομή!

Επίσης, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Αν θέλεις να:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!)

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.


Βεβαιώσου ότι συμμετέχεις στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το Εργαστήρι είναι ένα πρόγραμμα που έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου, αφιερώνοντας περίπου 30' λεπτά/εβδομάδα γι' αυτό.


Και είναι διαθέσιμο για νέες εγγραφές ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ για μικρό χρονικό διάστημα την κάθε φορά, κάθε τέτοια εποχή.

Επιπλέον, τώρα έχεις στην διάθεσή σου και μια ιδιαίτερα προνομιακή έκπτωση και επιλογή 12 δόσεων.


Αν όλα αυτά σε ενδιαφέρουν και σε αφορούν.


Και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη γιατί αυτό το Διαδικτυακό Εργαστήρι ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ + ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ στο είδος του και στο περιεχόμενό του από οτιδήποτε άλλο υπάρχει 'εκεί έξω' ή έχεις υπόψη σου, αν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο σαν κι αυτό.


Και ξέρω ότι μπορεί να αλλάξει την ζωή σου, αρκεί να μην μείνεις στην θεωρία και να κάνεις πράξη, να εφαρμόσεις δηλαδή, όσα έχω να μοιραστώ μαζί σου, την χρονιά που ακολουθεί.


Κανένα αντίστοιχο εργαστήρι ή σεμινάριο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο και οι Ιστορίες Επιτυχίας και η προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων στα προγράμματα του Writing Online που μπορείς να δεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ το φανερώνουν περίτρανα.


Επίσης, κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν σου δίνει πρόσβαση στην ύλη του και προσωπική συμβουλευτική και βοήθεια εφ όρου ζωής.


Τέλος, αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Αν όλα αυτά σε ενδιαφέρουν και σε αφορούν.


Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page