top of page

Μερικοί Απλοί + Ρεαλιστικοί Στόχοι Που Θα Σε Οδηγήσουν Εύκολα... Στην Συγγραφή & Επιτυχημένη Έκδ


Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις ως Συγγραφέας όταν ξεκινάς (ή θέλεις επιτέλους να ολοκληρώσεις) ένα συγγραφικό σου έργο είναι να καθορίσεις μερικούς απλούς, ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους.

Εδώ σου δίνω μερικά παραδείγματα.

  • Συγκεκριμένοι Στόχοι Ολοκλήρωσης Βημάτων Για Το Βιβλίο Μου:

  • Να αναπτύξω το πλήρες προφίλ και βιογραφικό του πρωταγωνιστή μου μέχρι τον Μάιο.

  • Να ολοκληρώσω το δεύτερο κεφάλαιο μέχρι το τέλος του μήνα.

  • Να σχεδιάσω την πλοκή της βασικής σκηνής κορύφωσης του μυθιστορήμός μου αυτή την εβδομάδα.

  • Να δουλέψω ξανά στον σημαντικό διάλογο του 5ου κεφαλαίου μου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

  • Να έχω ολοκληρώσει την επιμέλεια του βιβλίου μου μέχρι το Πάσχα.

  • Να έχω μάθει τα υπέρ και τα κατά των επιλογών έκδοσης και προώθησης που έχω στην διάθεσή μου και να έχω επιλέξει το κατάλληλο μονοπάτι για μένα, μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι παραπάνω στόχοι είναι ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι, ΑΛΛΑ και θέτουν το χρονικό πλαίσιο της ολοκλήρωσής τους, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν δεν δεσμευτείς χρονικά, μπορεί και να μην κάνεις ποτέ πράξη το επόμενο βήμα για το βιβλίο σου.

Μπορείς να θέσεις μερικούς Χρονικούς Στόχους, όπως για παράδειγμα, τις μέρες και το χρονικό διάστημα που θα αφιερώνεις για να γράφεις ή να καλλιεργείς το ταλέντο και τις γνώσεις σου ως Συγγραφέας.

  • Συγγραφή Βιβλίου: Δύο ώρες το πρωί του Σαββάτου και δύο ώρες το απόγευμα της Κυριακής.

  • Tips & Συμβουλές Συγγραφής από Την Μαρία: 30 λεπτά πριν ξεκινήσω την δουλειά μου Δευτέρα - Παρασκευή.

  • Συγγραφή & Καλλιέργεια των γνώσεων και του ταλέντου μου ως Συγγραφέας: 3 ώρες το απόγευμα της Τετάρτης και 2 ώρες το βράδυ της Παρασκευής.

Ή μπορείς να θέσεις μερικούς παραγωγικούς στόχους, όπως είναι για παράδειγμα στόχους που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των λέξεων ή σελίδων που θα γράφεις. Για παράδειγμα:

  • Θα γράφω μία (1) σελίδα την ημέρα - μην υποτιμάς αυτό τον στόχο. Είναι πιο δύσκολος να τον καταφέρεις (μερικές φορές) από ό,τι ακούγεται ΑΛΛΑ πάρα πολλά βιβλία στην εποχή μας έχουν γραφτεί εφαρμόζοντας και μόνο αυτό τον στόχο.

  • Θα γράφω 500 λέξεις την ημέρα.

  • Θα γράφω μία σκηνή κάθε εβδομάδα.

  • Θα γράφω ένα κεφάλαιο 10 σελίδων κάθε 15 ημέρες.

  • Θα ανοίγω και θα διαβάζω/βλέπω/ακούω όσα μου στέλνει η Μαρία κάθε εβδομάδα στο email μου.

Μπορεί για κάποιους από εμάς κανένας από τους παραπάνω στόχους να μην ακούγεται ιδιαίτερα δύσκολος, αλλά θα ξαφνιαστείς με το πόσα μπορείς να καταφέρεις αν επιμείνεις και δείξεις συνέπεια σε κάποιον από αυτούς τους εύκολους και εφικτούς στόχους που θα σε κάνουν να αποκτήσεις ρυθμό.

Όμως Προσοχή...

Αν καθορίσεις συγγραφικούς στόχους οι οποίοι είναι πολύ αισιόδοξοι, είναι πολύ πιθανό να μην ανταπεξέλθεις σε αυτούς, κάτι που θα δυσκολέψει την συγγραφή σου και την καλλιέργεια και γνώση σου ως Συγγραφέας, αντί να την βοηθήσει, κι αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στην ψυχολογία σου.

Το καλό με τους προσιτούς στόχους, ιδιαίτερα στην αρχή... είναι πως όταν τους κατακτήσεις, θα μπορέσεις να τους αντικαταστήσεις με λίγο πιο φιλόδοξους στόχους, γεγονός που θα σε βοηθήσει να κάνεις μια ακόμη πιο ιδιαίτερη πρόοδο ως Συγγραφέας.

Όμως αν δεις ότι δυσκολεύεσαι με τους στόχους που έχεις καθορίσει, επανακαθόρισε τους μέχρι να βρεις τι πραγματικά ταιριάζει σε σένα και τους ρυθμούς σου.

Γνωρίζω πολύ καλά, και από πρώτο χέρι ως Μαμά, Εργαζόμενη, Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας, Νοικοκυρά, Σύντροφος, Συγγραφέας, Ghostwriter, Επιμελήτρια Βιβλίων, Coach... πως οι καθημερινοί ρόλοι για τον καθένα μας είναι πολλοί, γι' αυτό θα πρέπει να σεβαστείς και να αφουγκραστείς όλους τους ρόλους σου, αλλά και τους ρυθμούς που η δική σου καθημερινότητα (ή η ιδιαιτερότητα αυτής της εποχής) προστάζει.

Και κάτι τελευταίο.

Είναι καλό να δεσμευτείς απέναντι και σε έναν μακρπρόθεσμο στόχο.

Για παράδειγμα:

  • "Θα έχω έτοιμο το πρώτο draft του βιβλίου μου μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα."

  • Το βιβλίο μου θα είναι επιμελημένο μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

  • Θα έχω παρακολουθήσει το "τάδε" Πρόγραμμα Συγγραφής μέσα στον επόμενο μήνα για να γνωρίζω πως να κάνω...

  • Θα έχω στείλει email στην Μαρία για να πάρω απάντηση στο "θέμα που με απασχολεί" μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Εάν ακολουθήσεις και εφαρμόσεις αυτή την συμβουλή μου, θα δεις ότι αυτό θα σου δώσει έλεγχο, αλλά και προοπτική για τους πιο μικρούς, καθημερινούς και εβδομαδιαίους συγγραφικούς σου στόχους.

Σε κάθε περίπτωση, ενημέρωνε τους στόχους σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τους διατηρήσεις φρέσκους, να συμβαδίζουν με τους ρυθμούς και την πραγματικότητα της υπόλοιπης ζωής σου, αλλά και να είσαι σε θέση και να τους αξιολογείς, να βλέπεις την πρόοδό σου, και πάντα, να είναι ξεκάθαρο μέσα σου τι θέλεις να πετύχεις.

Τώρα... πάρε μολύβι και χαρτί και βάλε σε σειρά τους κατάλληλους στόχους για σένα, δίχως να τους ξεχάσεις σε ένα συρτάρι.

Έχε τους προσβάσιμους σε σένα καθημερινά και για να τους θυμάσαι, αλλά και για να τους αξιολογείς!

Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και για μια ακόμη φορά επίτρεψέ μου να σου πω ευχαριστώ που αφιερώνεις κομμάτι από την μέρα σου, για να είσαι εδώ και να διαβάζεις, να ακούς και να βλέπεις τα όσα έχω να μοιραστώ μαζί σου.

Με την ευχή, πραγματικά, αληθινά, και πρακτικά να σε βοηθώ... με όλη μου την αγάπη,

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους email τώρα. Από καρδιάς, για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ!

Μαρία

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #πωςναβρωτιτλογιατοβιβλιομου

bottom of page