Πώς Να Εμβαθύνεις Το Προφίλ Και Τις Εμπειρίες Ενός Ήρωα Που Είναι Σημαντικός Για Το Μυθιστόρημά Σου


Θέλεις να εμβαθύνεις αυτή την εβδομάδα μαζί μου στο προφίλ, αλλά και όσα μπορούν να συμβούν για έναν ήρωα που είναι σημαντικός για το μυθιστόρημα που γράφεις ή θα έχεις γράψει και τώρα το βελτιώνεις, ή θα ήθελες να γράφεις φέτος;

Αν ναι, τότε, για μια ακόμη φορά... διάλεξε τοποθεσία, ώρα της ημέρας, πάρε μολύβι και χαρτί ή τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή, βεβαιώσου ότι το κινητό είναι κλειστό και πως δεν θα σε διακόψει κανείς για τα επόμενα λίγα λεπτά, και ξεκινάμε...

Σου θυμίζω πως η Συγγραφή είναι πρακτική διαδικασία και δεν είναι μόνο κομμάτι που ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και της έμπνευσης, γι' αυτό ας κάνουμε και αυτή την εβδομάδα την "συγγραφική προπόνησή μας".

Άσκηση Δημιουργικής Γραφής

Επέλεξε ήρωα και μέσα σε δυο γραμμές σκιαγράφησε το προφίλ του.

Αφού τον σκιαγράφησες, τώρα θέλω να γράψεις, να εμπνευστείς και να φανταστείς, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί:

 • Σε σωματικό επίπεδο.

 • Σε συναισθηματικό επίπεδο

 • Στα επαγγελματικά

 • Και στην κοινωνική του ζωή.

Τώρα, για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, θέλω να εμπνευστείς έναν ακόμη ήρωα.

Έναν ήρωα/αντίπαλο/ανταγωνιστή, που θα συμμετέχει στο κάθε παραπάνω τομέα και θα του κάνει την ζωή ακόμη πιο δύσκολη σε:

 • Σε σωματικό επίπεδο.

 • Σε συναισθηματικό επίπεδο

 • Στα επαγγελματικά

 • Και στην κοινωνική του ζωή.

Σκιαγράφησε το προφίλ αυτών των ηρώων και απάντησε εκ νέου στο ερώτημα ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί:

 • Σε σωματικό επίπεδο.

 • Σε συναισθηματικό επίπεδο

 • Στα επαγγελματικά

 • Και στην κοινωνική του ζωή.

Και αφού σκιαγραφήσεις την πρώτη προσέγγισή σου για αυτά τα 4 δεδομένα, τώρα θέλω να βάλεις τα δυνατά σου.

Θέλω για κάθε "χειρότερο σενάριο" που έχεις ήδη ολοκληρώσει με τον ήρωά σου και τον αντίστοιχο αντίπαλο/ανταγωνιστή/ήρωα σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις τομείς της ζωής του, θέλω να χειροτερεύσεις την κάθε κατάσταση εκατό φορές παραπάνω.

Τι ακόμη θα μπορούσε να συμβεί;

Πώς τα πράγματα θα μπορούσανε να πάνε ακόμη πιο στραβά;

Και μόλις καταλήξεις στις σημειώσεις και τις εμπνεύσεις σου, στις λίστες, τα σχεδιαγράμματα ή τον σκελετό όλων των παραπάνω, θέλω να πάρεις μια βαθειά ανάσα...

Και να γράψεις ΤΩΡΑ δύο από τις παραπάνω σκηνές που επιλέγεις.

Και λίγο αργότερα, τις άλλες δυο.

Περιγράφοντάς μας, με λεπτομέρειες και ζωντάνια, αυτές τις τέσσερις σκηνές όπου ο ήρωάς σου, σε τέσσερις τομείς της ζωής του, περνάει δύσκολα, και μάλιστα, έχει και ανταγωνιστές/αντιπάλους που του κάνουν την ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Παίξε, αφέσου και εμπνεύσου, και κάνε αυτή την καλή εξάσκηση για τους "συγγραφικούς σου μυς!"

Σου θυμίζω πως πλοκή δίχως εμπόδια και δυσκολίες - τουλάχιστον για το πρωταγωνιστή και τους βασικούς ήρωες που τον πλαισιώνουν - δεν είναι πλοκή για μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα.

Είναι απλά μια γραπτή αφήγηση.

Και δυστυχώς ως Επιμελήτρια Περιεχομένου, είναι πάμπολλες οι φορές που έχει έρθει ένα βιβλίο στα χέρια μου από έναν πραγματικά καλό συγγραφέα, ο οποίος όμως, αντί για πλοκή, έχει σμιλέψει για τους αναγνώστες του μια απλή αφήγηση.

Και πίστεψέ με, κανένα κείμενο αφήγησης δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από κανέναν εκδότη, ούτε θα έχει αναγνώριση και επιτυχία ανάμεσα στους αναγνώστες που προσδοκάς.

Γι' αυτό λοιπόν αν θέλεις μια αληθινή και ουσιαστική πλοκή για τους ήρωές σου, κάνε αυτή την άσκηση δημιουργικής γραφής το συντομότερο δυνατό, και έχοντας αυτή την γνώση κατά νου, διάβασε τα αγαπημένα σου βιβλία και εντόπισε αντίστοιχες σκηνές σε ταινίες και θέατρο.

Και φυσικά, στο τέλος μην ξεχάσεις να επιμεληθείς το κείμενό σου.

[ Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Και φυσικά, όταν το ολοκληρώσεις την σημερινή συγγραφική μας προπόνηση, εάν το θέλεις, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας, στο σχετικό χωρίο λίγο πιο κάτω!

Επίσης, αν θέλεις ΦΕΤΟΣ, σε ένα χρόνο από τώρα, να γράψεις και να εκδώσεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!!!!!

Τότε επίτρεψέ μου να σε γνωρίσω και να σε καλωσορίσω προσωπικά στο:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.