top of page

Πώς Να Εμβαθύνεις Το Προφίλ Και Τις Εμπειρίες Ενός Ήρωα Που Είναι Σημαντικός Για Το Μυθιστόρημά Σου


Θέλεις να εμβαθύνεις αυτή την εβδομάδα μαζί μου στο προφίλ, αλλά και όσα μπορούν να συμβούν για έναν ήρωα που είναι σημαντικός για το μυθιστόρημα που γράφεις ή θα έχεις γράψει και τώρα το βελτιώνεις, ή θα ήθελες να γράφεις φέτος;

Αν ναι, τότε, για μια ακόμη φορά... διάλεξε τοποθεσία, ώρα της ημέρας, πάρε μολύβι και χαρτί ή τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή, βεβαιώσου ότι το κινητό είναι κλειστό και πως δεν θα σε διακόψει κανείς για τα επόμενα λίγα λεπτά, και ξεκινάμε...

Σου θυμίζω πως η Συγγραφή είναι πρακτική διαδικασία και δεν είναι μόνο κομμάτι που ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και της έμπνευσης, γι' αυτό ας κάνουμε και αυτή την εβδομάδα την "συγγραφική προπόνησή μας".

Άσκηση Δημιουργικής Γραφής

Επέλεξε ήρωα και μέσα σε δυο γραμμές σκιαγράφησε το προφίλ του.

Αφού τον σκιαγράφησες, τώρα θέλω να γράψεις, να εμπνευστείς και να φανταστείς, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί:

  • Σε σωματικό επίπεδο.

  • Σε συναισθηματικό επίπεδο

  • Στα επαγγελματικά

  • Και στην κοινωνική του ζωή.

Τώρα, για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, θέλω να εμπνευστείς έναν ακόμη ήρωα.

Έναν ήρωα/αντίπαλο/ανταγωνιστή, που θα συμμετέχει στο κάθε παραπάνω τομέα και θα του κάνει την ζωή ακόμη πιο δύσκολη σε:

  • Σε σωματικό επίπεδο.

  • Σε συναισθηματικό επίπεδο

  • Στα επαγγελματικά

  • Και στην κοινωνική του ζωή.

Σκιαγράφησε το προφίλ αυτών των ηρώων και απάντησε εκ νέου στο ερώτημα ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί:

  • Σε σωματικό επίπεδο.

  • Σε συναισθηματικό επίπεδο

  • Στα επαγγελματικά

  • Και στην κοινωνική του ζωή.

Και αφού σκιαγραφήσεις την πρώτη προσέγγισή σου για αυτά τα 4 δεδομένα, τώρα θέλω να βάλεις τα δυνατά σου.

Θέλω για κάθε "χειρότερο σενάριο" που έχεις ήδη ολοκληρώσει με τον ήρωά σου και τον αντίστοιχο αντίπαλο/ανταγωνιστή/ήρωα σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις τομείς της ζωής του, θέλω να χειροτερεύσεις την κάθε κατάσταση εκατό φορές παραπάνω.

Τι ακόμη θα μπορούσε να συμβεί;

Πώς τα πράγματα θα μπορούσανε να πάνε ακόμη πιο στραβά;

Και μόλις καταλήξεις στις σημειώσεις και τις εμπνεύσεις σου, στις λίστες, τα σχεδιαγράμματα ή τον σκελετό όλων των παραπάνω, θέλω να πάρεις μια βαθειά ανάσα...

Και να γράψεις ΤΩΡΑ δύο από τις παραπάνω σκηνές που επιλέγεις.

Και λίγο αργότερα, τις άλλες δυο.

Περιγράφοντάς μας, με λεπτομέρειες και ζωντάνια, αυτές τις τέσσερις σκηνές όπου ο ήρωάς σου, σε τέσσερις τομείς της ζωής του, περνάει δύσκολα, και μάλιστα, έχει και ανταγωνιστές/αντιπάλους που του κάνουν την ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Παίξε, αφέσου και εμπνεύσου, και κάνε αυτή την καλή εξάσκηση για τους "συγγραφικούς σου μυς!"

Σου θυμίζω πως πλοκή δίχως εμπόδια και δυσκολίες - τουλάχιστον για το πρωταγωνιστή και τους βασικούς ήρωες που τον πλαισιώνουν - δεν είναι πλοκή για μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα.

Είναι απλά μια γραπτή αφήγηση.

Και δυστυχώς ως Επιμελήτρια Περιεχομένου, είναι πάμπολλες οι φορές που έχει έρθει ένα βιβλίο στα χέρια μου από έναν πραγματικά καλό συγγραφέα, ο οποίος όμως, αντί για πλοκή, έχει σμιλέψει για τους αναγνώστες του μια απλή αφήγηση.

Και πίστεψέ με, κανένα κείμενο αφήγησης δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από κανέναν εκδότη, ούτε θα έχει αναγνώριση και επιτυχία ανάμεσα στους αναγνώστες που προσδοκάς.

Γι' αυτό λοιπόν αν θέλεις μια αληθινή και ουσιαστική πλοκή για τους ήρωές σου, κάνε αυτή την άσκηση δημιουργικής γραφής το συντομότερο δυνατό, και έχοντας αυτή την γνώση κατά νου, διάβασε τα αγαπημένα σου βιβλία και εντόπισε αντίστοιχες σκηνές σε ταινίες και θέατρο.

Και φυσικά, στο τέλος μην ξεχάσεις να επιμεληθείς το κείμενό σου.

[ Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Και φυσικά, όταν το ολοκληρώσεις την σημερινή συγγραφική μας προπόνηση, εάν το θέλεις, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας, στο σχετικό χωρίο λίγο πιο κάτω!

Επίσης, αν θέλεις ΦΕΤΟΣ, σε ένα χρόνο από τώρα, να γράψεις και να εκδώσεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!!!!!

Τότε επίτρεψέ μου να σε γνωρίσω και να σε καλωσορίσω προσωπικά στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με πολύ αγάπη και μεράκι για ανθρώπους ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ώστε σε ένα χρόνο:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!)

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.

Κανένα αντίστοιχο εργαστήρι ή σεμινάριο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο, καλλιεργώντας παράλληλα το ταλέντο σου.

Όπως επίσης κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν σου δίνει πρόσβαση στην ύλη του και προσωπική συμβουλευτική και βοήθεια εφ όρου ζωής. Κι αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι που το κάνει μοναδικό και διαφορετικό.

Το Εργαστήρι έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου.

Είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, το σύνολο της ύλης μένει στα χέρια σου κι εγώ βρίσκομαι προσωπικά πλάι σου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είναι η μέρα σου ανέλπιστα όμορφη!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

#δωρεανμαθηματαδημιουργικησγραφησ #δημιουργικήγραφήδωρεαν #δημιουργικηγραφηδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσonline #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσ #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήσγραφήσ #μαθηματαγραφησ #μαθηματαδημιουργικησγραφησ #πωσγραφεισεναβιβλιο #πωσγραφωβιβλιο #πωσναγραψεισεναβιβλιο #θελωναγινωσυγγραφεασ #πωσγραφωεναβιβλιο #σεμιναριαγραφησ #μαθηματασυγγραφησ #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσ #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσαθήνα #πωσναγραψωεναβιβλιο #θελωναγραψωεναβιβλιο #πωσθαγινωσυγγραφεασ #πωσναγραψωβιβλιο #μαθηματασυγγραφησδωρεαν #δημιουργικήγραφή #πωσναγινωσυγγραφεασ #θελωναγραψωβιβλιο #σεμιναριασυγγραφησβιβλιου #πωσναγραψωεναμυθιστορημα #πωσμπορωναγραψωεναβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #ιδεεσγιαναγραψωβιβλιο #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν2018 #ιδεεσγιασυγγραφηβιβλιου #τιχρειαζεταιγιαναγραψεισβιβλιο #δημιουργικηγραφηδωρεαν2017 #πωσναγραψωεναβιβλιοστονυπολογιστη #πωσναγραψωεναβιβλιομυστηριου #δημιουργικήγραφήpdf #προγραμμαγιασυγγραφηβιβλιου

bottom of page