Πώς Να Φανερώσεις Στιγμές Αλλαγής Και Ωρίμανσης Ηρώων/Πρωταγωνιστών Σε Ένα Μυθιστόρημα Για Να Έχει Ε


σεμιναρια δημιουργικης γραφης μαρια γουσιου

Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε. Επίσης παρατηρούμε το πως μεγαλώνουν, ωριμάζουν και αλλάζουν οι γύρω μας.

Οι στιγμές αλλαγής και ωρίμανσης των ηρώων ενός μυθιστορήματος, είτε αυτές οι στιγμές είναι κάτι που διαπιστώνουν οι ίδιοι οι ήρωες για τον εαυτό τους, είτε είναι κάτι που το διαπιστώνουν οι συμπρωταγωνιστές τους γι’ αυτούς, είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία ενός μυθιστορήματος.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς –τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές σου– βιώνουν και τις εσωτερικές αλλαγές και την ωρίμανσή τους.

Πώς αυτές οι αλλαγές γίνονται ορατές, αλλά και αποδεκτές από τους άλλους, καθώς και τι αλλάζει στην πλοκή σου.

Κι εσύ μεγαλώνεις και αλλάζεις, σωστά;

Το ίδιο ακριβώς να θυμάσαι ότι συμβαίνει –ή θα έπρεπε να συμβαίνει– και με τους ήρωές σου, ιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές σου.

Στην πραγματικότητα –εκτός κι αν η πλοκή σου το προστάζει αλλιώς– είναι απογοητευτικό για τους αναγνώστες οι βασικοί σου ήρωες να είναι ακριβώς τα ίδια πλάσματα από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Αλλά για να διαπιστώσουμε αυτές τις αλλαγές και την όποια ωρίμανσή τους, θα πρέπει να σταματήσουμε για μια στιγμή και να αφουγκραστούμε, να αναλογιστούμε και να δούμε αυτή την αλλαγή, την ωρίμανση και τη διαφορά στην ζωή τους εσωτερικά και εξωτερικά.

Επίτρεψε λοιπόν, που και που μέσα στο βιβλίο σου, στιγμές όπου η όποια αλλαγή και ωρίμανση των ηρώων σου θα είναι κατανοητή και προσβάσιμη και για τους αναγνώστες σου.

Δείξε μας πώς αυτή η αλλαγή και ωρίμανση επηρεάζει, τόσο άλλους χαρακτήρες, όσο και την εξέλιξη της πλοκής σου.

Εξέτασε τους ήρωές σου από διάφορες οπτικές γωνίες, αλλά και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Δεν σου κρύβω πως ως Επιμελήτρια Περιεχομένου, είναι πολλές οι φορές που χρειάζεται να επέμβω για να διορθώσω, να βελτιώσω αυτό το χαρακτηριστικό σε ένα βιβλίο που θα έρθει στα χέρια μου πριν αυτό πάει στον εκδότη της επιλογής του συγγραφέα του κι από εκεί στους αναγνώστες.

[ Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Φανέρωσέ μας λοιπόν αυτές τις αλλαγές ωρίμανσης των ηρώων σου με το να εφαρμόσεις τα παρακάτω βήματα της άσκησης δημιουργικής γραφής που μοιράζομαι και σήμερα μαζί σου!

ΒΗΜΑ#1

Βρες κάποια στιγμή μέσα στο μυθιστόρημά σου όπου ο πρωταγωνιστής σου μιλάει με έναν από τους βασικούς δευτερεύοντες ρόλους σου, ή που αυτός ο δευτερεύοντας ρόλος σου συνειδητοποιεί και αφουγκράζεται ότι ο πρωταγωνιστής σου αλλάζει ενώ μιλάει μαζί του.

(Κι αν δεν έχεις τίποτε γραμμένο αυτή την εποχή, τότε κράτα αυτή την γνώση στην άκρη του μυαλού σου για όποτε την χρειαστείς.)

ΒΗΜΑ#2

Γράψε μια παράγραφο όπου αυτός ο άλλος ήρωας μας λέει πώς βλέπει τον πρωταγωνιστή σου εδώ και τώρα, πώς τον αντιλαμβάνεται και πώς τον περιγράφει.

ΒΗΜΑ#3

Κάνε το ίδιο και για τον πρωταγωνιστή σου απέναντι στον δευτερεύοντα αυτό ρόλο.

ΒΗΜΑ#4

Πήγαινε λίγο παρακάτω όπου αυτοί οι δύο ήρωες –πρωταγωνιστής και δευτερεύοντας ρόλος– συναντιούνται και πάλι.

Και επανέλαβε τα παραπάνω βήματα.

Πώς ο κάθε χαρακτήρας αφουγκράζεται τον άλλο;

ΒΗΜΑ#5

Εντόπισε τρία σημεία του βιβλίου σου όπου ο πρωταγωνιστής συναντά τον ανταγωνιστή του.

Γράψε μας τρεις διαφορετικές παραγράφους για το πώς βλέπει και νοιώθει ο ένας τον άλλο σε αυτά τα τρία διαφορετικά σημεία του βιβλίου σου.

Επίσης αν θέλεις ΦΕΤΟΣ, σε ένα χρόνο από τώρα, να γράψεις και να εκδώσεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...

Μη χάνεις ούτε τον χρόνο σου, ούτε την ευκαιρία σου και επίτρεψέ μου να σε γνωρίσω και να σε καλωσορίσω προσωπικά στο:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του για τον νέο κύκλο εγγραφών σύντομα.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ, και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμεν