Πώς Να Κάνεις Τους Ήρωες Που Παίζουν Σπουδαίο Ρόλο Στου Μυθιστόρημά Σου Να Έχουν Συμπεριφορές Που Ξε


δημιουργικη γραφη δωρεαν σεμιναρια δημιουργικης γραφης

Οι ήρωες που παίζουν σπουδαίο ρόλο για το μυθιστόρημά σου θα πρέπει να εμφανίζουν συμπεριφορές που να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, από τα αναμενόμενα και τα κλισέ.

Και ναι, αν έχεις την προσοχή σου εστιασμένη προς αυτό το χαρακτηριστικό, θα έχεις πολλές ευκαιρίες, καθώς εξελίσσεις την πλοκή σου, να τους βάλεις να λειτουργούν κάπως έτσι.

Τα επιτυχημένα βιβλία έχουν –σε αρκετές επαναλήψεις– τον κεντρικό ήρωα, ή/και τους άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους να μιλούν, να σκέφτονται, να δρουν και να αντιδρούν με έναν τρόπο που είναι πιο έντονος από τον αναμενόμενο ή/και πιο ήσυχος από τον αναμενόμενο.

Υπάρχει ένας κρυμμένος πήχης μέσα στις σελίδες ενός μυθιστορήματος που μετρά το αναμενόμενο, το συνηθισμένο και το προβλέψιμο για τους ήρωες που λαμβάνουν μέρος στην γραμμή πλοκής τους.

Οι επιτυχημένοι συγγραφείς στοχεύουν τόσο επάνω, όσο και κάτω από αυτόν τον πήχη.

Με τον τρόπο αυτό εκπλήσσουν ευχάριστα τον αναγνώστη και του κρατούν την προσοχή εστιασμένη στη συνέχεια της ανάγνωσης.

Και πώς θα το καταφέρεις ΕΣΥ όλο αυτό για το μυθιστόρημα που γράφεις, έγραψες και τώρα κάνεις την επιμέλειά του ή θέλεις να γράψεις από εδώ και πέρα;

Με τον τρόπο που θα σου δείξω θα δεις πόσο απλό είναι!

Όμως πριν σου φανερώσω τον τρόπο, ως Επιμελήτρια Περιεχομένου Βιβλίων, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που πολλές φορές λείπει από τα βιβλία που έρχονται στα χέρια μου και καλούμενα διορθώσω πριν αυτά πάνε στους εκδοτικούς οίκους κι από εκεί στους αναγνώστες.

Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Ας προχωρήσουμε στον τρόπο τώρα.

Είμαι σίγουρη πως υπήρξαν στιγμές στη ζωή σου όπου είχες μια έντονη κουβέντα με κάποιον που αφού τελείωσε αυτή η κουβέντα και απομακρύνθηκες, ‘σου ήρθε’ η τέλεια ατάκα, ή η τέλεια δικαιολογία, ή ο τέλειος μίνι μονόλογος για να υπερασπίσεις τον εαυτό σου.

Λοιπόν σου έχω θαυμάσια νέα!

Ό,τι δεν μπόρεσες να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση έξω από τις σελίδες του βιβλίου σου, τώρα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μέσα στις σελίδες του βιβλίου σου.

Κανείς δεν χρειάζεται να μάθει πόσες ώρες, βδομάδες, μήνες ή και χρόνια απομακρύνθηκες πριν ‘σου έρθει η τέλεια ατάκα, παράγραφος, περιγραφή, διάλογος, μονόλογος, σκηνή, δράση ή αντίδραση!’

Επίσης, μην ανησυχείς μήπως το παρακάνεις με τον πρωταγωνιστή σου ή τους ήρωες που παίζουν σπουδαίο ρόλο για το βιβλίο σου.

Τις περισσότερες φορές διαβάζουμε βιβλία που έχουν συνηθισμένους και προβλέψιμους ήρωες με συνηθισμένες και προβλέψιμες δράσεις και αντιδράσεις.

ΕΣΥ τόλμησε να κάνεις τη διαφορά!

Βήμα #1

Εάν αυτή την στιγμή γράφεις ένα μυθιστόρημα, τυχαία, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου επέλεξε κάτι που ένας σπουδαίος για το βιβλίο σου ήρωας κάνει, λέει ή σκέφτεται.

Υπογράμμισέ το και ξαναγράψε το με έναν τέτοιο τρόπο όμως που θα το τοποθετήσεις πάνω από τον πήχη του συνηθισμένου.

Κάνε το πιο αστείο, πιο μεγάλο, πιο σοκαριστικό, πιο βίαιο, πιο ρομαντικό, πιο σπουδαίο, πιο διαδραστικό, πιο εσωτερικό, πιο… ό,τι εσύ πιστεύεις ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Φυσικά επανέλαβε αυτή την άσκηση όσες περισσότερες φορές κρίνεις εσύ ότι το κείμενό σου το έχει ανάγκη.

Εάν δεν γράφεις αυτή την στιγμή ένα δικό σου βιβλίο, αλλά θέλεις να κάνεις αυτή την άσκηση δημιουργικής γραφής, απλά διάλεξε το βιβλίο ενός άλλου συγγραφέα και "δανείσου" τους ήρωές του.

Βήμα #2

Τώρα πάρε το ίδιο ακριβώς γεγονός που έχεις επιλέξει για την πιο πάνω άσκηση και μείωσέ το – βάλτο κάτω από τον πήχη του συνηθισμένου.

Κάνε το πιο ‘ήσυχο’, πιο εσωτερικό, πιο προσωπικό, πιο σαρκαστικό, πιο λίγο αξιοσημείωτο.

Να θυμάσαι πως όταν οι ήρωες είναι κάτι ‘παραπάνω’ ή/και διαφορετικό από εμάς που διαβάζουμε γι’ αυτούς, τότε έλκουν την προσοχή μας και κερδίζουν την καρδιά μας.

Γιατί;

Γιατί είναι πιο ‘ζωντανοί’ από εμάς, γιατί τολμούν, γιατί σιωπούν εκεί που εμείς θα φωνάζαμε, γιατί φροντίζουν ώστε η κάθε στιγμή τους, αλλά και η κάθε τους ημέρα να είναι σημαντική.

Και τώρα ξέρεις κι εσύ πώς να το παρουσιάσεις στις σελίδες του βιβλίου σου!

Τέλος, αν θέλεις μέσα σε ένα χρόνο να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.


Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσο