top of page

Πώς Να Χωρέσεις Την Συγγραφή, Και Ό,Τι Άλλο Είναι Σημαντικό Για Σένα, Στο Ήδη Πιεσμένο Πρόγραμμά Σου


Τον τελευταίο καιρό είμαι κάτι παραπάνω από απασχολημένη.

Όσον αφορά την Online/Ψηφιακή Επιχείρησή μου «τρέχουν» πολλά και διάφορα σε αλλαγές, αναμορφώσεις, αλλά και νέα δεδομένα.

Ολοκληρώνω ένα νέο βιβλίο (θα σου μιλήσω γι’ αυτό όταν θα είμαι έτοιμη). Ετοιμάζομαι μαζί με την Ομάδα μου να υποδεχτούμε τους ενδιαφερόμενους για στο "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!", το νέο μας ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ που θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες από τώρα, και μπορείς να πάρεις όλες τις πληροφορίες του ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.

Η μικρή μου κόρη είναι πρώτη δημοτικού και πλέον έχουμε εργασίες στο σπίτι για την επόμενη ημέρα στο σχολείο, και μέσα σε όλα αυτά, γυμνάζομαι για να χάσω 3 - 5 κιλά, αλλά και για να έχω ένα πιο υγιές σώμα, και θέλω να περνώ ποιοτικό χρόνο με τον αγαπημένο μου, ενώ παράλληλα, όπως κάθε γυναίκα, μαμά και σύντροφος, είμαι και νοικοκυρά (όχι η καλύτερη… αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, με ή χωρίς βοήθεια)...

Για να προλάβω όλα τα παραπάνω ξυπνώ μεταξύ 4.30 – 6.30 το πρωί (ανάλογα την μέρα, τους στόχους και τις απαιτήσεις της εβδομάδας).

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ το ίδιο πολυάσχολη/πολυάσχολος με εμένα και θέλεις παράλληλα να χωρέσεις –στο ήδη φορτωμένο- πρόγραμμά σου την συγγραφή, (αλλά και ό,τι άλλο είναι σημαντικό για σένα), τότε σε προτρέπω σε 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ + 2 ΒΗΜΑΤΑ που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Επιλογή 1.

Να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από την συγγραφή.

Ναι, αν δεν σου μένει χρόνος να κοιμηθείς, να δεις το παιδί και τον άνδρα σου ή αυτή την εποχή έχεις να αντιμετωπίσεις άλλα σοβαρά θέματα στην καθημερινότητά σου που δεν σου επιτρέπουν να γράψεις…

Πάρε μια βαθειά ανάσα και πες: «ΟΚ, για τις επόμενες 5 εβδομάδες δεν θα γράψω, και δεν πειράζει. Όμως… μόλις περάσουν αυτές οι 5 εβδομάδες και θα έχω ολοκληρώσει το Χ και το Ψ, θα…»

Επιλογή 2.

«…θα βάλω στο πρόγραμμά μου την Συγγραφή, ανεξάρτητα από το πώς θα είναι διαμορφωμένο το καθημερινό μου πρόγραμμα»

Και πως θα το καταφέρεις όλο αυτό;

Αν πραγματικά η συγγραφή είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής σου, τότε, τα 3 Πρακτικά Βήματα που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου να σε εμπνεύουν και να σε βοηθούν, ώστε να αφιερώσεις τον χρόνο, την ενέργεια, την έμπνευση, και την εργασία που απαιτεί η καλλιέργεια του ταλέντου σου, αλλά και η συγγραφή των βιβλίων σου.

Βήμα 1ο:

Κατέγραψε το πρόγραμμα μιας τυπικής σου ημέρας (ή εβδομάδας).

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε το πρόγραμμα μιας τυπικής σου ημέρας με ώρες και δεδομένα που υλοποιείς. Και αν οι τυπικές σου ημέρες διαφέρουν, τότε κάνε το ίδιο για όλη την εβδομάδα σου.

Σου θυμίζω πως δεν χρειάζεται ούτε να γράφεις κάθε μέρα, ούτε να γράφεις για άπειρες ώρες την κάθε φορά.

ΟΜΩΣ, όπως έχω ξαναπεί, αν με ρυθμό γράφεις, αθροιστικά 3-5 ώρες την εβδομάδα, θα εκπλαγείς από τα πόσα (και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα) μπορείς να καταφέρεις, τόσο για την καλλιέργεια του ταλέντου σου, όσο και για την συγγραφή, επιμέλεια και ολοκλήρωση του βιβλίου σου.

Δες λοιπόν το σύνολο της κάθε μέρας/εβδομάδας σου και δες που μπορείς να χωρέσεις 2 – 3 ή 5 50λεπτα.

Δεν χρειάζεσαι πολλά παραπάνω για να έχεις την πρόοδο που επιθυμείς.

Εγώ γράφω και γυμνάζομαι πριν «ξεκινήσει» η μέρα μου, γιατί ξέρω αν έρθει η ώρα (μετά το πρωινό) να καθήσω στο γραφείο μου, πλέον, έχω «αποχαιρετήσει» για την μέρα την Συγγραφέα, αλλά και την γυναίκα που θέλει να γυμναστεί, μιας και αναλαμβάνει δράση η Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας, η Επιμελήτρια Βιβλίων και η Writing Coach.

Και όταν πλέον θα είναι ώρα για να σηκωθώ από το γραφείο μου, θα με έχει ανάγκη η κόρη μου, το σπίτι μας, τα γεύματα του μεσημεριού και του βραδινού, και στην καλύτερη των περιπτώσεων, η ώρα θα έχει πάει 09.00 – 10.00 και θα είμαι κουρασμένη, νυσταγμένη και θα θέλω μόνο να κοιμηθώ ή να ξεκουραστώ δίπλα στον άνδρα μου και όχι να γράψω, ή να εργαστώ, ή να γυμναστώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ξυπνάω τόσο πρωί, και πριν καν «ξεκινήσει» η επαγγελματική μου ημέρα έχω φροντίσει να γράψω (αν όχι κάθε μέρα, αλλά αρκετά συχνά μέσα στην εβδομάδα) και να γυμναστώ πριν καν φάω πρωινό (αν όχι κάθε μέρα, αρκετά συχνά μέσα στην εβδομάδα).

Δες λοιπόν που μπορείς να χωρέσεις τα δικά σου 2 – 3 ή το πολύ 5 50λεπτα μέσα στην εβδομάδα σου.

Βήμα 2.

Εάν δεις ότι δεν μπορείς να χωρέσεις 2 - 3 ή 5 50λεπτα για να αφιερωθείς στην καλλιέργεια του συγγραφέας μέσα σου ή στην συγγραφή, επιμέλεια και ολοκλήρωση του βιβλίου σου, τότε… δες μήπως μπορείς να ζητήσεις βοήθεια ή αν μπορείς, ακόμη και να πληρώσεις βοήθεια.

Τι θέλω να πω με αυτό;

Μήπως μπορούν τα παιδιά να πάνε για 2 – 3 ώρες την εβδομάδα στην γιαγιά, ή να τα κρατήσει ο πατέρας/μητέρα τους για να αφοσιωθείς στους συγγραφικούς σου στόχους.

Κι αν αυτή η επιλογή δεν υπάρχει μήπως μπορείς να προσλάβεις μία κοπέλα για να τα προσέξει για λίγες ώρες με μια μικρή αμοιβή για τον χρόνο και την βοήθειά της;

Ή μήπως αντί να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού μόνη σου/μόνος σου για μερικές εβδομάδες, μήπως θα μπορούσες να πληρώσεις ένα άτομο να σε βοηθήσει γι’ αυτές κι εσύ αυτό τον χρόνο να τον διαθέσεις στην συγγραφή;

Όταν υπάρχει θέληση πάντα υπάρχει τρόπος.

Ναι, το ξέρω πως ιδανικά θα ήταν να μπορούσες να αφιερώσεις 4 και 5 ή ακόμη και 8 ώρες, που τίποτε και κανένας να μην σου αποσπά την προσοχή, να έχεις έτοιμο φαγητό, και σνακ, και καφέ στην διάθεσή σου, να μην χτυπάει το τηλέφωνο, να μην πρέπει να κάνεις δουλειές για την δουλειά σου, ή για το σπίτι σου, και πραγματικά, να είσαι αφοσιωμένη/αφοσιωμένος στην καλλιέργεια του συγγραφικού σου ταλέντου ή στην συγγραφή, επιμέλεια και ολοκλήρωση του βιβλίου σου.

ΟΜΩΣ ούτε καν η δική μου πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι αυτή σε καθημερινή βάση, κι ας βιοπωρίζομαι 100% από την Συγγραφή και την Online/Ψηφιακή μου Επιχείρηση με αντικείμενο την Συγγραφή.

Αυτό το «ιδανικό σενάριο» μου συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν το «σκάω» σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης μας για 1-3 μέρες (ανάλογα την ευκολία και τα δεδομένα της δουλειάς και της οικογένειας).

Ναι, μερικές φορές τον χρόνο, περίπου κάθε 3-4 μήνες, το «σκάω» σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης μας, αγκαλιά με τον υπολογιστή μου, τα χαρτιά και τις σημειώσεις μου, και βγαίνω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μόνο για το πρωινό (εάν δεν το ζητήσω στο δωμάτιο) ή για να κάνω γυμναστική ή για να κάνω ένα σύντομο περίπατο, πριν επιστρέψω και πάλι στο δωμάτιο για να γράψω ξανά… μέχρι τελικής πτώσεως ή για να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκείνης της εποχής, μιας και ναι,παραμένω πάντα και μαθήτρια!

Όπως βλέπεις... αν έχεις την θέληση θα βρεις και τον χρόνο και τον τρόπο!

Έμπνευση χρειάζεται, ακόμη και γι΄ αυτό.

Έμπνευση και κίνητρο.

Κι εύχομαι σήμερα, για μια ακόμη φορά να σε ενέπνευσα, να σε βοήθησα και να σου έδωσα κίνητρο για να μπεις στην δράση και να χωρέσεις και την συγγραφή, στο ήδη πιεσμένο πρόγραμμά σου!

Επίσης σου θυμίζω πως για το Πρόγραμμα Rich + Happy Με Την Online/Ψηφιακή Επιχείρησή Σου, έχεις ακόμη λίγες ημέρες στην διάθεσή σου, πριν αποσυρθεί για φέτος (σε 12 ημέρες από τώρα) + πριν αυξηθεί για πάντα η τιμή του.


Το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ 2 φορές τον χρόνο, για περιορισμένο χρονικό διάστημα «εγγραφών» και την επόμενη φορά που θα το διαθέσουμε θα έχει αυξηθεί σημαντικά η τιμή του. Tο πρόγραμμα συνοδεύεται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Πριν αποσυρθεί για φέτος (σε 12 ημέρες από τώρα) + πριν αυξηθεί η τιμή του.

Ενώ η Black Friday 2017 για το Writing-Online, είναι γεγονός και μπορείς μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, (τα μεσάνυχτα) να προμηθευτείς ΟΛΑ μας τα Ψηφιακά Σεμινάρια (Home Study Courses) σε Προνομιακές Black Friday Τιμές που δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Τα προγράμματά μας αφορούν ανθρώπους σαν κι εσένα που ενδιαφέρονται για:

  • Συγγραφή, Επιμέλεια και Έκδοση Μυθιστορήματος.

  • Συγγραφή και Έκδοση Παραμυθιών & Παιδικών Βιβλίων.

  • Συγγραφή και Έκδοση Μη-Λογοτεχνικών Βιβλίων.Επιλογές Έκδοσης & Προώθησης Βιβλίων Για Συγγραφείς Της Γενιάς Μας.

Όλα τα προγράμματά μας έχουν την μορφή Home Study Courses, δηλαδή μπορείς να τα παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, στον δικό σου ρυθμό και χρόνο, έχοντας πρόσβαση σε αυτά, εφ' όρου ζωής και...

Επαναλαμβάνω, οι Προνομιακές Black Friday Τιμές δεν πρόκειται να επαναληφθούν και θα είναι σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (τα μεσάνυχτα).

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να είσαι ανέλπιστα καλά!

Μαρία

#επιχειρησειςonline #πωςμπορωναπουλησωμεσωιντερνετ #επιχειρησημεπολυμικροκεφαλαιο #πωλησηπροιοντωναποτοσπιτι #πωλησηχειροποιητωνμεσωιντερνετ #θελωναπουλησωδιαφοραπραγματα #πωσμπορωναγινωlifecoach #πωςναβγαλωχρηματααποτοσπιτι #ευκοληδουλεια #πωςναβγαλωλεφτααποτοσπιτι #ευκολαχρηματααποτοσπιτι #πωσνακανωδικημουεπιχειρηση #ιδεεςγιαεπιχειρηση #ιδεεςγιαεπιχειρησειςστηνεπαρχια #πωςναβρωπελατεςστοεξωτερικο #πωςναπροσεγγισωπελατες #πωλησηπροιοντωναποτοσπιτι #πωςμπορωναπουλησωμεσωιντερνετ #πωλησηπροιοντωνμεσωιντερνετ #πωςναπουλησωπραγματαμεσωιντερνετ #δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #τιχρειαζεταιγιαναγραψειςβιβλιο #ιδεεςγιασυγγραφηβιβλιου #ιδεεςγιασυγγραφηβιβλιου #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #συμβουλεςγιανεουςσυγγραφεις #πωςνααρχισωεναβιβλιο #πωςθαγινωσυγγραφεας

bottom of page