top of page

Πώς Μπορώ Να Σου Εγγυηθώ Ότι ΔΕΝ Θα Αποτύχεις Ως Συγγραφέας


Μέσα από τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά, πολύ συχνά με ρωτούν ποια είναι η "απόδοση της επένδυσης" για τη συγγραφή ενός βιβλίου. Με άλλα λόγια με ρωτούν: Θα αγοράσει κάποιος το βιβλίο μου; • Θα αρέσει σε κάποιον ό,τι έχω γράψει; • Θα πάρω πίσω τα χρήματα που θα επενδύσω γι 'αυτό; Όπως για παράδειγμα χρήματα για κάποιο πρόγραμμα συγγραφής ή την επαγγελματική επιμέλεια περιεχομένου του;

Και μήπως θα πρέπει να πληρώσω για να βρω εκδότη ή έναν καλό γραφίστα να φροντίσει το εξώφυλλό μου;

Εάν πρόκειται να κάνω όλη την δουλειά που απαιτεί η συγγραφή ενός βιβλίου και παράλληλα να επενδύσω πέρα από τον χρόνο και τον κόπο μου και μέρος των χρημάτων μου, πώς μπορώ να εγγυηθώ ένα αποτέλεσμα; Κάθε φορά που διαβάζω ή ακούω ερωτήματα σαν κι αυτά, στ' αλήθεια ακούω μια βαθύτερη ερώτηση.

Γιατί το πραγματικό ερώτημα των ανθρώπων που έχουν τέτοιες απορίες, ανασφάλειες, σκέψεις και ανησυχίες είναι ένα και είναι κοινό.

Στ' αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι με ρωτάνε...

"Θα αποτύχω;" Και η απάντησή μου είναι η εξής:

Θα αποτύχεις εάν δεν προσπαθήσεις και αν δεν βάλεις τα δυνατά σου.

Ναι, δεν μπορώ σου να εγγυηθώ το χρηματικό ποσό που θα κερδίσεις από την συγγραφή και την έκδοση των βιβλίων σου. Δεν πουλάνε όλα τα βιβλία τον ίδιο αριθμό αντιτύπων.

Ούτε όλα τα βιβλία - ακόμη και του ίδιου συγγραφέα - έχουν την ίδια επιτυχία και απήχηση στο αναγνωστικό κοινό.

Δεν μπορώ σου να εγγυηθώ τον αριθμό των αναγνωστών που θα λατρέψουν το βιβλίο σου, ούτε τον αριθμό των αναγνωστών που θα το θεωρήσουν μέτριο ή όχι του γούστου τους.

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα είναι πάντα εύκολη (ή λιγότερο εύκολη σε στάδιά της) γιατί δεν ξέρω τις γνώσεις και την εμπειρία σου γύρω από το Τεχνικό κομμάτι που υπάρχει κρυμμένο πίσω από την υπέροχη Τέχνη της Συγγραφής.

Και δεν ξέρω τι πραγματικά κατέχεις και τι όχι.

Και τι από όσα κατέχεις, τα γνωρίζεις σε θεωρητικό επίπεδο μόνο, ή αν στ' αλήθεια τα έχεις εφαρμόσει πάνω στο χαρτί.

Ναι, δεν μπορώ να σου εγγυηθώ όλα τα παραπάνω, ΑΛΛΑ αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι το εξής:

Εάν δεν προσπαθήσεις, κι αν δεν βάλεις τον καλύτερό σου εαυτό σε αυτή την προσπάθεια, θα αποτύχεις.

Και αν δεν προσπαθήσεις ΤΩΡΑ θα χάσεις μια πραγματική εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου σε πολλαπλά επίπεδα.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά αυτό εμένα με κινητοποιεί.

Το ίδιο κινητοποιεί και μαθητές και πελάτες μου, που με έχουν εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια και μαζί γράψαμε, επιμεληθήκαμε και εκδώσαμε με επιτυχία μια σειρά από υπέροχα βιβλία.

Εγώ και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο ζούμε το όνειρό μας.

Εσύ πότε θέλεις να ξεκινήσεις ζεις το δικό σου;

Αν ξεκινήσεις σήμερα, τώρα... δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να μην αποτύχεις.

Σταμάτα να σκέφτεσαι, να αμφισβητείς την ικανότητά σου και άρχισε να κάνεις την συγγραφή μέρος της ρουτίνας που έχεις σε εβδομαδιαία βάση.

Κι αυτή είναι μία από τις συμβουλές που δίνω σε νέους συγγραφείς.

Μάλιστα αν θέλεις ΦΕΤΟΣ να σε βοηθήσω για να γράψεις και να εκδώσεις ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό φρόντισε να ξεκινήσεις, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ το:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Μέσα σε ένα χρόνο και ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την μορφή Home Study Course, όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τί πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του.

  • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Να έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Μπορείς να ξεκινήσεις, σήμερα κιόλας, απολαμβάνοντας σημαντική προνομιακή έκπτωση που είναι σε ισχύ για λίγες ημέρες ακόμη.

Δεσμεύσου να φτάσεις "στην γραμμή τερματισμού" του βιβλίου σου και να γράψεις την λέξη ΤΕΛΟΣ στην ιδέα και έμπνευσή σου το συντομότερο δυνατό.

Και γιατί να το κάνεις έτσι;

Γιατί πρέπει να βγάλεις τις σκέψεις σου πάνω στο χαρτί.

Η συγγραφή δεν είναι μόνο έμπνευσή και φαντασία. Είναι μια διαδικασία 100% πρακτική.

Και πολλές φορές αυτό που υπάρχει στην σκέψη, την έμπνευση και την φαντασία μας, τελικά προκύπτει ως κάτι το πολύ διαφορετικό όταν αυτό φανερώνεται στο χαρτί.

Και κάποιες φορές μπορεί να προκύψει εύκολα, ή να μας δυσκολέψει.

Εάν δεν το βάλεις στο χαρτί (έστω και με την μορφή σκελετού/σχεδιαγράμματος) δεν θα καταφέρεις εύκολα να προχωρήσεις πέρα από τα πρώτα δύο - τρία κεφάλαια.

Αν δεν το βάλεις στο χαρτί, το υπόλοιπο βιβλίο σου θα είναι πάντα κλειδωμένο στο μυαλό σου και οι καλύτερες ιδέες σου, οι πιο εμπνευσμένοι συνδυασμοί σου, δεν θα φανερωθούν ποτέ και θα σου ξεφύγουν για πάντα.

Για παράδειγμα, όταν άρχισα να γράφω αυτό το κείμενο για σένα, δεν ήταν κάτι που μου προέκυψε απλά και εύκολα.

Οι πρώτες τρεις παράγραφοί μου ήταν για τα σκουπίδια. Αλλιώς τις είχα στο μυαλό μου κι αλλιώς, τελικά, μου προέκυψαν πάνω στο χαρτί.

Όμως συνέχισα να γράφω, μέχρι που οι λέξεις άρχισαν να ρέουν η μία δίπλα στην άλλη, και η συνέχεια αυτού του κειμένου χρειαζόταν πολύ λιγότερη επιμέλεια, απ' ό,τι η έναρξή του.

Όμως ποτέ δεν θα είχα αυτή την γνώση κι αυτή την εμπειρία, αν δεν καθόμουν να σου γράψω.

Και μετά, όταν έβαλα την τελευταία τελεία, πήγα στην κουζίνα και μου ετοίμασα έναν καφέ.

Μίλησα με μια φίλη στο τηλέφωνο και τριάντα λεπτά μετά, επέστρεψα στο κείμενο.

Με φρέσκια κι ανανεωμένη ματιά, επιμελήθηκα το περιεχόμενό του. Το διάβασα και το ξαναδιάβασα. Διόρθωσα εκφράσεις, αντικατέστησα λέξεις, άλλαξα παραγράφους, σημεία στίξης και συντακτικό σε κάποιες προτάσεις.

Μέχρι που "ένιωσα" ότι το κείμενο αυτό είναι έτοιμο για να το μοιραστώ μαζί σου.

Ακριβώς με την ίδια λογική μπορείς να γράψεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου φέτος.

Να το βάλεις στο χαρτί, να το ολοκληρώσεις και μετά, ενώ θα γράφεις και θα επιμελείσαι το περιεχόμενό του, παράλληλα να προετοιμάζεις και τις επιλογές έκδοσης και προώθησής του.

Εάν δεσμευτείς με αυτό τον τρόπο και βάλεις τα δυνατά σου... μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα αποτύχεις.

Και όπως είπα και λίγο παραπάνω, αν αληθινά θέλεις ΦΕΤΟΣ να γράψεις και να εκδώσεις ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, φρόντισε να ξεκινήσεις, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ το:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Μέσα σε ένα χρόνο και ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την μορφή Home Study Course, όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τί πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του.

  • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Να έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Μπορείς να ξεκινήσεις, σήμερα κιόλας, απολαμβάνοντας σημαντική προνομιακή έκπτωση που είναι σε ισχύ για λίγες ημέρες ακόμη.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είσαι καλά!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #πωςναβρωτιτλογιατοβιβλιομου #τεχνικεςσυγγραφης #τεχνικεςσυγγραφηςβιβλιου #τεχνικεςσυγγραφηςμυθιστορηματος #τεχνικέςσυγγραφήςμυθιστορήματος #οδηγιεςγιασυγγραφημυθιστορηματος #πωςναγραψετεεναπραγματικακαλομυθιστορημα #εφαρμογεςγιαναγραψειςβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #σεμιναριασυγγραφηςβιβλιου #δημιουργικηγραφηοδηγιες

Comments


bottom of page