top of page

Πώς να πετύχεις ως Συγγραφέας δίχως 'γνωριμίες' και αν ζεις κάπου ήσυχα, απομονωμένα και 'μακριά'






Πριν από λίγες ημέρες έλαβα ένα email από την Κέρκυρα.


Μου έγραφε η Αγγελική που μου έλεγε πως ο ρόλος της είναι στο σπίτι, πλάι στα παιδιά της, στο μικρό χωριό που διαμένει με την οικογένειά της, δίχως γνωριμίες και δίχως τις σωστές γνώσεις και πληροφορίες για να έχει επιτυχία ως πολυγραφότατη συγγραφέας που είναι.


Η μόνη ουσιαστική βοήθεια που λέει ότι έχει είναι το Writing Online και η πολυαγαπημένη μου Google.


Αν έχεις κι εσύ ένα μεγάλο όνειρο στην καρδιά για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και για το κάθε βιβλίο σου χωριστά και νιώθεις μόνη/μόνος, δίχως να ξέρεις πού να στρέψεις την προσοχή σου για να υλοποιήσεις τα όνειρα και τις προσδοκίες σου ως Συγγραφέας, επίτρεψέ μου να μοιραστώ μαζί σου μερικά δεδομένα που πιστεύω ότι μπορούν να σε βοηθήσουν.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Οι συγγραφείς στην εποχή μας έχουμε επιλογές που δεν είχαν συγγραφείς 10 χρόνια πριν.


Αυτό έχει συμβεί με αφορμή τις αλλαγές που έχουν έρθει στην βιομηχανία των εκδόσεων, αλλά και στην δυναμική που έχει φέρει το διαδίκτυο.


Πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές έκδοσης/προώθησης.

Και δεν υπάρχει κακή ή καλή επιλογή έκδοσης/προώθησης.


Το σωστό για σένα θα το ορίσει η απάντησή σου στο ερώτημα: Τι θέλω να κάνω με την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας, αλλά και τι θέλω να πετύχω με το κάθε βιβλίο μου.


Γιατί γνωρίζοντας το πλαίσιο των επιλογών σου και την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, τότε το μονοπάτι με τα περισσότερα ΥΠΕΡ για σένα, φανερώνετε από μόνο του.


Επίσης θέλω να σου πω πως όπου και αν ζεις, στην Κέρκυρα και σε ένα μικρό απωμονομένο χωριό, στο κέντρο της Αθήνας, ή σε ένα ακριτικό νησί...


Το μέρος όπου έχεις επιλέξει να ζεις ή η συνθήκες σε οδήγησαν εκεί, είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις με την οικογένειά σου, να εργάζεσαι και παράλληλα να δημιουργείς ως Συγγραφέας.


Γιατί χάρη στην δυναμική του διαδικτύου μπορείς να έχεις αναγνώστες από όλο τον κόσμο και να ανταγωνιστείς πλέον από τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο.


Ναι, μπορείς!


Εγώ προσωπικά είμαι ζωντανό παράδειγμα μιας τέτοιας πραγματικότητας, αλλά δεν είμαι ούτε η εξαίρεση, ούτε η μόνη.


Υπάρχουν άπειροι σαν κι εμένα, μαθητές μου, και υπέροχα πλάσματα σαν κι εσένα από όλο τον κόσμο, που διεκδικούν αυτό το δεδομένο καθημερινά για τον εαυτό τους, την Ταυτότητά τους ως Συγγραφείς και για το κάθε βιβλίο τους χωριστά.


Μάλιστα, κι εγώ δεν διαφέρω πολύ από την φίλη μας στην Κέρκυρα.


"Πίσω" από την οθόνη του υπολογιστή μου ζω μια απόλυτα ήσυχη έως μοναχική καθημερινότητα γιατί αυτό είναι επιλογή μου στους πρόποδες ενός βουνού, λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, με την κόρη μου και τον άνδρα μου.


Και είμαι σίγουρη ότι εσύ που με διαβάζεις αυτή την στιγμή έχεις πολύ πιο έντονη κοινωνική ζωή από εμένα.


Όμως η δουλειά μου, τα βιβλία μου και η Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας, βρίσκεται παντού στον κόσμο χάρη στην δυναμική του διαδικτύου κι εγώ δεν το κουνάω από το σπίτι, παρά μόνο όταν το θέλω ή πρέπει.


Ούτε "άλλες" γνωριμίες έχω (ή είχα ποτέ), ούτε ζω σε μεγάλο αστικό κέντρο, ούτε έντονη κοινωνικά ζωή έχω, ούτε τίποτε από όλα αυτά, που ίσως να φαντάζεσαι πως έχεις ανάγκη.


ΟΜΩΣ θέλω να υπογραμμίσω κάτι και να το θυμάσαι πάντα.


Δεν αρκεί μόνο να γράψεις ή να μεταφράσεις το βιβλίο σου.


Δεν αρκεί μόνο να το τοποθετήσεις... στην amazon, στο site/facebook σου, στα φυσικά βιβλιοπωλεία ή σε όλο τον κόσμο.


Αν δεν φροντίσεις ΑΠΟ ΠΡΙΝ, και πρώτα και πάνω από όλα, το κοινό σου.


Ένα κοινό που θα είναι σε αναμονή και θα έχει γνώση για σένα και τα βιβλία σου.


Ένα κοινό που μόλις το όποιο βιβλίο σου βρεθεί στην amazon, στο site/facebook σου, στα φυσικά βιβλιοπωλεία ή σε όλο τον κόσμο μέσα από πλατφόρμες που φροντίζουν στις μέρες μας μια τέτοιου είδους διανομή, ΕΣΥ να μπορείς να του δώσεις ένα link/σύνδεσμο πώλησης του βιβλίου σου ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΙΝΟ κι αυτό να ανταποκριθεί γιατί θα γνωρίζει ήδη για σένα και το βιβλίο σου.


ΕΚΕΙ "παίζεται όλο το παιχνίδι" της επιτυχίας για τους συγγραφείς της εποχής μας.


ΑΥΤΟ είναι που αναζητούν και εκδοτικοί οίκοι και οι agents που εκπροσωπούν τους συγγραφείς.


Το κοινό που εσύ ως Συγγραφέας θα έχεις καλλιεργήσει για την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας και για τα βιβλία σου.


Η συμβουλή μου είναι να εστιάσεις την προσοχή, την γνώση, την ενέργεια και τον χρόνο σου στο κοινό σου και μετά να κάνεις συνδυασμούς έκδοσης/προώθησης του βιβλίου σου προς το συμφέρον της ταυτότητάς σου ως Συγγραφέα.


Αλλά ΠΑΝΤΑ να φροντίζεις το κοινό σου, όπως ακριβώς φροντίζεις να καλλιεργείς το ταλέντο σου, αλλά και το βιβλίο που γράφεις κάθε φορά.

Επίσης, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

  • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

  • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page