Πως Να Γίνω Επιτυχημένος Συγγραφέας Σε 3 Εύκολα & Απλά ΒΗΜΑΤΑ!


Τι πραγματικά σημαίνει "Επιτυχημένος Συγγραφέας" ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Τί πραγματικά θέλεις να πετύχεις με όσα σε συνδέουν με την Συγγραφή; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

Μπορεί να έχεις πολλούς στόχους που να σε συνδέουν με την συγγραφή. Μπορεί, για παράδειγμα να:...

 • Θες να κερδίσεις ένα διαγωνισμό για μικρές ιστορίες.

 • Θες να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα 500 Ευρώ/τον μήνα σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

 • Θες να βγάζεις τα προς το ζην σαν συγγραφέας μυθιστορημάτων.

 • Θες να πουλήσεις 100.000 αντίτυπα από το τελευταίο σου βιβλίο.

 • Θες να μπει το βιβλίο σου στην λίστα με τα καλύτερα στους New York Times.

Μερικοί στόχοι είναι πιο “ρεαλιστικοί” σε σχέση με άλλους. Μερικοί, ίσως χρειαστούν χρόνια, ή ακόμα και δεκαετίες, για να επιτευχθούν.

Όποιοι και αν είναι οι συγγραφικοί σου στόχοι, μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα μακρινοί.

Αν μέχρι τώρα έχεις κατορθώσει να γράψεις μόνο δυο μικρές ιστορίες, τότε η ιδέα του να βγάζεις τα προς το ζην εξολοκλήρου από την συγγραφή μυθιστορημάτων, ίσως φαντάζει μακρινή.

Όμως αν αποφασίσεις να συνεχίσεις να σχετίζεσαι με την συγγραφή και να υλοποιήσεις τους προσωπικούς σου στόχους θα πρέπει να κάνεις τρία βασικά πράγματα:

 1. Να ορίσεις ενδιάμεσους στόχους.

 2. Να έχεις βοήθεια από ανθρώπους που θα μπορούν να σε κατευθύνουν προς την σωστή -για σένα- πορεία, αλλά και να σε ενθαρρύνουν.

 3. Να ελέγχεις την πρόοδό σου, όσον αφορά τους προσωπικούς συγγραφικούς σου στόχους, τακτικά.

#1: Όρισε Ενδιάμεσους Στόχους

Ας υποθέσουμε ότι ο μεγάλος σου στόχος είναι να πουλήσεις 100.000 αντίτυπα του βιβλίου σου.

Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος. Μπορεί όμως να χωριστεί σε μικρότερους. Οι ενδιάμεσοι στόχοι μπορεί να είναι:

 • Η πώληση των πρώτων 100 αντίτυπων.

 • Η πώληση 1.000 αντίτυπων.

 • Η πώληση 10.000 αντίτυπων.

 • Η πώληση 50.000 αντίτυπων.

Το κάθε στάδιο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του μεγάλου στόχου σου και σου δίνει ένα καλό κίνητρο για να προχωρήσεις.

Μερικοί συγγραφικοί στόχοι ίσως να μην είναι εύκολο να χωριστούν σε μικρότερους/ενδιάμεσους στόχους εύκολα.

Αν για παράδειγμα, θέλεις να βγάζεις τα προς το ζην γράφοντας μυθιστορήματα, θα πρέπει να σκεφτείς τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να σε οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Για παράδειγμα, αυτά μπορεί να είναι:

 • Η ολοκλήρωση ενός προσχέδιου του πρώτου σου μυθιστορήματος.

 • Η έκδοση του πρώτου σου μυθιστορήματος.

 • Ένα εισόδημα 100 Ευρώ/τον μήνα από το μυθιστόρημα σου.

 • … και ούτω καθεξής.

Η ολοκλήρωση μικρών/ενδιάμεσων βημάτων βοηθάει σημαντικά και δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για την εκπλήρωση ενός σκοπού, ο οποίος είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, εάν τον "σπάσεις" σε μικρότερα βήματα... ενδιάμεσους στόχους.

Μπορεί να νοιώσεις και πιο ευχάριστα θέτοντας, μικρούς, βραχυπρόθεσμους στόχους, γιατί η απόλαυση του να στοχεύεις και να πετυχαίνεις, θα σου δίνει κίνητρο και ώθηση για να πας παρακάτω και να πετυχαίνεις, τόσο ως Συγγραφέας, όσο και ως Άνθρωπος, ακόμη παραπάνω.

#2: Ζήτησε βοήθεια από άλλους Συγγραφείς/Ανθρώπους που θα μπορούν να σε κατευθύνουν προς την σωστή -για σένα- πορεία, αλλά και να σε ενθαρρύνουν

Για να συνεχίσεις την συγγραφή, θα χρειαστείς παρέα σε αυτό το ταξίδι. Θα χρειαστείς συνοδοιπόρους.

Αυτοί θα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή ενθάρρυνσης, γνώσεων, πρακτικής βοήθειας, αλλά και υποστήριξης στα βήματα που απαιτεί αυτή η διαδρομή.

Και στις μέρες μας, χάρη στις "μαγικές" ιδιότητες του διαδικτύου μπορείς να εντοπίσεις άπειρες επιλογές, να αξιολογήσεις αυτές τις πηγές και να απευθυνθείς στην καλύτερη για σένα!

Και το Writing-Online, οι καλεσμένοι που κατά καιρούς έχω φιλοξενήσει στο γραφείο μου, μέσα από τις skype συζητήσεις μου μαζί τους, αλλά και οι Writing + Online Heros μου, είναι μια τρανταχτή απόδειξη πως όταν θέλεις να κάνεις ένα όνειρό σου πραγματικότητα, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις γύρω σου.

Οι άνθρωποι, η γνώση και πλέον η τεχνολογία, είναι στην διάθεσή σου για να σε βοηθήσουν, να σε καθοδηγήσουν, αλλά και να σταθούν πλάι σου, ώστε να επιτευχθεί ακριβώς αυτό που επιθυμείς.

Εντόπισε λοιπόν τους δικούς σου συμμάχους!

#3: Έλεγξε την Πρόοδο σου Τακτικά