top of page

Πως Να Γίνω Επιτυχημένος Συγγραφέας Σε 3 Εύκολα & Απλά ΒΗΜΑΤΑ!


Τι πραγματικά σημαίνει "Επιτυχημένος Συγγραφέας" ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Τί πραγματικά θέλεις να πετύχεις με όσα σε συνδέουν με την Συγγραφή; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

Μπορεί να έχεις πολλούς στόχους που να σε συνδέουν με την συγγραφή. Μπορεί, για παράδειγμα να:...

  • Θες να κερδίσεις ένα διαγωνισμό για μικρές ιστορίες.

  • Θες να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα 500 Ευρώ/τον μήνα σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

  • Θες να βγάζεις τα προς το ζην σαν συγγραφέας μυθιστορημάτων.

  • Θες να πουλήσεις 100.000 αντίτυπα από το τελευταίο σου βιβλίο.

  • Θες να μπει το βιβλίο σου στην λίστα με τα καλύτερα στους New York Times.

Μερικοί στόχοι είναι πιο “ρεαλιστικοί” σε σχέση με άλλους. Μερικοί, ίσως χρειαστούν χρόνια, ή ακόμα και δεκαετίες, για να επιτευχθούν.

Όποιοι και αν είναι οι συγγραφικοί σου στόχοι, μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα μακρινοί.

Αν μέχρι τώρα έχεις κατορθώσει να γράψεις μόνο δυο μικρές ιστορίες, τότε η ιδέα του να βγάζεις τα προς το ζην εξολοκλήρου από την συγγραφή μυθιστορημάτων, ίσως φαντάζει μακρινή.

Όμως αν αποφασίσεις να συνεχίσεις να σχετίζεσαι με την συγγραφή και να υλοποιήσεις τους προσωπικούς σου στόχους θα πρέπει να κάνεις τρία βασικά πράγματα:

  1. Να ορίσεις ενδιάμεσους στόχους.

  2. Να έχεις βοήθεια από ανθρώπους που θα μπορούν να σε κατευθύνουν προς την σωστή -για σένα- πορεία, αλλά και να σε ενθαρρύνουν.

  3. Να ελέγχεις την πρόοδό σου, όσον αφορά τους προσωπικούς συγγραφικούς σου στόχους, τακτικά.

#1: Όρισε Ενδιάμεσους Στόχους

Ας υποθέσουμε ότι ο μεγάλος σου στόχος είναι να πουλήσεις 100.000 αντίτυπα του βιβλίου σου.

Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος. Μπορεί όμως να χωριστεί σε μικρότερους. Οι ενδιάμεσοι στόχοι μπορεί να είναι:

  • Η πώληση των πρώτων 100 αντίτυπων.

  • Η πώληση 1.000 αντίτυπων.

  • Η πώληση 10.000 αντίτυπων.

  • Η πώληση 50.000 αντίτυπων.

Το κάθε στάδιο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του μεγάλου στόχου σου και σου δίνει ένα καλό κίνητρο για να προχωρήσεις.

Μερικοί συγγραφικοί στόχοι ίσως να μην είναι εύκολο να χωριστούν σε μικρότερους/ενδιάμεσους στόχους εύκολα.

Αν για παράδειγμα, θέλεις να βγάζεις τα προς το ζην γράφοντας μυθιστορήματα, θα πρέπει να σκεφτείς τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να σε οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Για παράδειγμα, αυτά μπορεί να είναι:

  • Η ολοκλήρωση ενός προσχέδιου του πρώτου σου μυθιστορήματος.

  • Η έκδοση του πρώτου σου μυθιστορήματος.

  • Ένα εισόδημα 100 Ευρώ/τον μήνα από το μυθιστόρημα σου.

  • … και ούτω καθεξής.

Η ολοκλήρωση μικρών/ενδιάμεσων βημάτων βοηθάει σημαντικά και δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για την εκπλήρωση ενός σκοπού, ο οποίος είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, εάν τον "σπάσεις" σε μικρότερα βήματα... ενδιάμεσους στόχους.

Μπορεί να νοιώσεις και πιο ευχάριστα θέτοντας, μικρούς, βραχυπρόθεσμους στόχους, γιατί η απόλαυση του να στοχεύεις και να πετυχαίνεις, θα σου δίνει κίνητρο και ώθηση για να πας παρακάτω και να πετυχαίνεις, τόσο ως Συγγραφέας, όσο και ως Άνθρωπος, ακόμη παραπάνω.

#2: Ζήτησε βοήθεια από άλλους Συγγραφείς/Ανθρώπους που θα μπορούν να σε κατευθύνουν προς την σωστή -για σένα- πορεία, αλλά και να σε ενθαρρύνουν

Για να συνεχίσεις την συγγραφή, θα χρειαστείς παρέα σε αυτό το ταξίδι. Θα χρειαστείς συνοδοιπόρους.

Αυτοί θα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή ενθάρρυνσης, γνώσεων, πρακτικής βοήθειας, αλλά και υποστήριξης στα βήματα που απαιτεί αυτή η διαδρομή.

Και στις μέρες μας, χάρη στις "μαγικές" ιδιότητες του διαδικτύου μπορείς να εντοπίσεις άπειρες επιλογές, να αξιολογήσεις αυτές τις πηγές και να απευθυνθείς στην καλύτερη για σένα!

Και το Writing-Online, οι καλεσμένοι που κατά καιρούς έχω φιλοξενήσει στο γραφείο μου, μέσα από τις skype συζητήσεις μου μαζί τους, αλλά και οι Writing + Online Heros μου, είναι μια τρανταχτή απόδειξη πως όταν θέλεις να κάνεις ένα όνειρό σου πραγματικότητα, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις γύρω σου.

Οι άνθρωποι, η γνώση και πλέον η τεχνολογία, είναι στην διάθεσή σου για να σε βοηθήσουν, να σε καθοδηγήσουν, αλλά και να σταθούν πλάι σου, ώστε να επιτευχθεί ακριβώς αυτό που επιθυμείς.

Εντόπισε λοιπόν τους δικούς σου συμμάχους!

#3: Έλεγξε την Πρόοδο σου Τακτικά

Ο σύζυγός μου και εγώ, συζητούμε τους διαφορετικούς μας στόχους, κάθε Κυριακή βράδυ και συνοψίζουμε πως πήγε η προηγούμενη εβδομάδα μας.

Συνήθως δεν υπάρχει δραματική πρόοδος, αλλά κάνοντας κάτι τέτοιο κάθε εβδομάδα, μας βοηθάει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους πιο σημαντικούς στόχους που έχουμε θέσει μέσα στην χρονιά.

Επίσης, καταγράφω τα επιτεύγματα μου κάθε μήνα σε ένα τετράδιο.

Το κάνουμε αυτό χρόνια τώρα και είναι ωραίο να κοιτάς πίσω και να βλέπεις τι έχεις πετύχει και τι όχι.

Μάλιστα, σε προσωπικό επίπεδο, κάθε καλοκαίρι, κάθε Χριστούγεννα, αλλά και κάθε που έχω τα γενέθλιά μου, συντονίζομαι και πάλι με τους στόχους μου, αλλά και αξιολογώ παράλληλα την πρόοδό μου, θέτοντας μικρούς/ενδιάμεσους στόχους και βάζοντας χρονικά διαστήματα επίτευξης αυτών.

Ποιοι είναι λοιπόν οι μεγάλοι και οι μικροί σου στόχοι που σε συνδέουν με την Συγγραφή;

Και ποιο είναι το αμέσως επόμενο βήμα που θα υλοποιήσεις για να πας λίγο πιο κοντά στον στόχο σου;

Πάρε μολύβι και χαρτί.

Δήλωσε τον στόχο σου, κατέγραψε τους ενδιάμεσους στόχους/βήματά σου και επίλεξε τους συμμάχους/ανθρώπους που θα έχεις στο πλαί σου για καθοδήγηση, ενθάρρυνση, πρακτικές λύσεις και υποστήριξη σε κάθε βήμα που θα απαιτήσει η δική σου, προσωπική διαδρομή.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά, να είναι ανέλπιστα γιορτινά και επιτυχημένα Συγγραφικά!

Μαρία

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα

bottom of page