top of page

Τα 5 Βήματα Της Πιο Σύντομης + Σίγουρης Διαδρομής Για Να Γίνεις Επιτυχημένος Συγγραφέας!



Πρόσφατα έλαβα ένα email από μια φίλη που αισθάνεται πολύ καλλιτέχνιδα, που θέλει να γράφει ό,τι θέλει και όπως τα θέλει δίχως να ακολουθεί πρότυπα, κανόνες και άλλου είδους συγγραφικά «πρέπει» ή γνώσεις.


Αναρωτιόταν ουσιαστικά αν μπορεί να γίνει επιτυχημένη συγγραφέας αφήνοντας απλά την καλλιτεχνική της φύση να εκφραστεί πάνω στο χαρτί, δίχως να μαθαίνει και να ακολουθεί κανόνες δημιουργικής γραφής, δίχως να πρέπει συνειδητά να καλλιεργεί το ταλέντο της.


Η αλήθεια είναι πως πολλοί νέοι συγγραφείς στο ξεκίνημά τους θέλουν να είναι «πιο καλλιτέχνες» από το να μάθουν όσα οφείλουν για την τέχνη και την τεχνική της συγγραφής.

Δεν διαπιστώνουν ότι αυτή η τέχνη που ονομάζουμε συγγραφή είναι και τεχνική μαζί.


Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες και πως δεν μπορείς να γίνεις επιτυχημένος καλλιτέχνης συγγραφέας μέσα σε μια νύχτα… ή έτσι ξαφνικά.


Εάν όμως θέλεις να γίνεις επιτυχημένος συγγραφέας μέσα από την πιο σύντομη και σίγουρη διαδρομή θα πρέπει να αποδεχτείς και να εφαρμόσεις μόλις πέντε πράγματα.


Κι αυτό ακριβώς μοιράζομαι στο σημερινό βιντεο/μάθημα μαζί σου!


  • Τις μόλις πέντε αρχές που χρειάζεσαι για να βγάλεις τον καλλιτέχνη συγγραφέα από μέσα σου, να διαπρέψεις συγγραφικά και να έρθει για σένα εκείνη η νύχτα που θα σε κάνει έναν πραγματικά καταξιωμένο συγγραφέα!

  • Επιπλέον σου μαθαίνω πώς να αγνοείς τους κανόνες περί συγγραφής – δημιουργικής γραφής – προς όφελος της μοναδικής καλλιτεχνικής σου φωνής.

  • Αλλά και τα μόλις 3 βήματα που χρειάζεσαι για να «σπάσεις» όλα τα «πρέπει» και τα «μη» της δημιουργικής γραφής – συγγραφής.


Άλλωστε για να κάνεις την διαφορά και να ξεχωρίσεις συγγραφικά και καλλιτεχνικά, ναι, θα πρέπει – επιβάλετε θα μπορούσα να πω – να σπάσεις και να αγνοήσεις κάποιους κανόνες συγγραφής.

Στο χωρίο των σχολίων θέλω πολύ να ακούσω κι εσένα.


Νοιώθεις κι εσύ την πίεση του καλλιτέχνη που δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς, να ακολουθήσει – ή ακόμη και να μάθει – τους κανόνες, ή νέες τεχνικές ή άλλες χρήσιμες πρακτικές συμβουλές;


Ή μήπως έχεις δει εξαιρετική βελτίωση στην συγγραφική σου πένα μετά την γνώση κάποιων τεχνικών, μοντέλων και άλλων γνώσεων γύρω από την Τέχνη και την Τεχνική της συγγραφής;


Πως διοχετεύεις το δικό σου πάθος γύρω από την συγγραφή;

Και ποια είναι η δική σου προσωπική εμπειρία γύρω από αυτό το ζήτημα;


Όπως πάντα σε ευχαριστώ που διαβάζεις, που παρακολουθείς και που συμβάλεις τόσο ενεργά στις προσπάθειές μας.


Την αγάπη μου με ευχές για υπέροχες εμπνεύσεις!


Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page