top of page

Πώς Να Μην "Χάνεις ή Ξεχνάς" Τις Καταπληκτικές Ιδέες / Εμπνεύσεις Των Βιβλίων Σου Και Πώς


Ως συγγραφέας, δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να έχεις μια ιδέα - ή ΤΗΝ ΙΔΕΑ - να "περνάει" από το μυαλό σου, μόνο και μόνο για να τη "χάσεις" ή να την ξεχάσεις λίγο αργότερα.

Αυτό συνέβη και μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Το ξέρω, σου συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα που είναι εύκολο να ξεχνάς.

Και είναι δύσκολο να θυμάσαι εκείνη την καταπληκτική ιδέα για το βιβλίο σου.

• Ίσως δεν είχες στυλό και χαρτί πάνω σου όταν σου ήρθε η ιδέα. • Ίσως οδηγούσες εκείνη τη στιγμή και το ξέχασες μέχρι να πας σπίτι. • Ίσως ήσουν σε μια επαγγελματική συνάντηση και δεν μπορούσες να το καταγράψεις. • Ίσως η ιδέα να έκανε την εμφάνισή της ενώ ήσουν στο κρεβάτι και λίγο πριν κοιμηθείς Και πού ήταν η ιδέα σου όταν ξύπνησες;

Εσύ κι εγώ ξέρουμε. Έφυγε. Για πάντα.

Επειδή δεν σου κρύβω βίωσα κι εγώ πολλές φορές αυτή την απογοητευτική εμπειρία, αποφάσισα να μην την ζήσω ξανά.

Κι αυτά είναι όλα όσα κάνω.

Άρχισα να χρησιμοποιώ περισσότερο το τηλέφωνό μου.

Σκέψου το, έχουμε τα τηλέφωνά μας όταν οδηγούμε, όταν είμαστε στην δουλειά μας, όταν βρισκόμαστε στις δραστηριότητες των παιδιών και συνήθως όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι.

Χρησιμοποιώ την επιλογή εγγραφής φωνής του. Αν και δεν είμαι καλή με τις συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, λίγο πολύ, όλες έχουν την επιλογή να ηχογραφήσεις την φωνή σου.

Έτσι λοιπόν όταν είμαι στο αυτοκίνητο και τέλεια "ιδέα" εμφανίζεται ξαφνικά στο κεφάλι μου, πατάω το σχετικό κουμπάκι και αρχίζω να μιλάω.

Το ίδιο ακριβώς κάνω και όλες τις στιγμές που δεν είμαι στο γραφείο μου και δεν έχω μαζί μου χαρτί και μολύβι.

Όμως δεν σου κρύβω αγαπώ πιο πολύ το μικρό μου σημειωματάριο και το στυλό, που επίσης φροντίζω να έχω στην διάθεσή μου, συχνά και παντού. Επιλέγω σημειωματάρια που με εμπνέουν και στυλό που μου αρέσει ο τρόπος που γλιστρούν και γράφουν πάνω στο χαρτί.

Μέσα σε αυτό το σημειωματάριο δεν γράφω απλά.

Μπορεί να "κολλήσω" ή να συράψω μια φωτογραφία, ένα άρθρο από κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. Να γράψω τους στίχους ενός τραγουδιού ή να γράψω μια - δυο σελίδες εμπνευσμένη από ένα ποίημα.

Δοκιμασέ το κι εσύ και θα εκπλαγείς από την ενέργεια της έμπνευσης που θα βιώσεις.

Μια συμβουλή μόνο... χρησιμοποίησε post its, ή ό,τι άλλο ταιριάζει σε σένα για να μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στις ιδέες σου, διαφορετικά μπορεί να χαθείς ή να βαρεθείς.

Εάν δεν σε έχω πείσει ακόμη για τα οφέλη του να μην "ξεχνάς" ή χάνεις τις καταπληκτικές ιδέες και εμπνεύσεις σου που μπορεί να σχετιστούν με τα υπέροχα βιβλία που είσαι ικανή/ικανός να γράψεις, τότε επίτρεψέ μου να μοιραστώ μαζί σου και το εξής:...

Όταν κάθομαι για να γράψω τα βιβλία μου δεν χρειάζεται να «κυνηγήσω» τίποτα.

Απλώς "ανοίγω" τις σημειώσεις που έχω συγκεντρώσει με τους παραπάνω τρόπους κι εκεί υπάρχουν όλα όσα χρειάζομαι - κάθε ιδέα, κάθε πηγή, κάθε καταγραφή, κάθε φωτογραφία.

Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς με το πόσα θα "ξαφνικά" θυμάσαι και από τους συνδυασμούς όλων όσων θα μπορείς να κάνεις.

Μάλιστα τα 2 Πρώτα Στάδια (από τα 5) της Συγγραφής ενός καταπληκτικού βιβλίου, ξεκινούν ακριβώς από εδώ, από τις ιδέες και τις εμπνεύσεις μας, όπως βλέπεις παρακάτω:

  1. Συλλογή 'Πρώτης Συγγραφικής Ύλης', Εμπνεύσεων & Ιδεών.

  2. Επεξεργασία της 'Πρώτης Συγγραφικής Ύλης' - Οργάνωση & Σχεδιασμός Του Βιβλίου.

  3. Συγγραφή - Προετοιμασία Για Την Έκδοση/Προώθηση Του Βιβλίου Μας. Χτίζουμε από τώρα τους δικούς μας Αναγνώστες Εν Αναμονή.

  4. Επιμέλεια - Τελικά Βήματα Έκδοσης/Προώθησης & Επιπλέον Αναγνώστες Εν Αναμονή.

  5. Ολοκλήρωση της Συγγραφής Του Βιβλίου μας. Έκδοσή Του. Επόμενα Συγγραφικά Βήματά μας.

Μάλιστα αν θέλεις ΦΕΤΟΣ να γράψεις και να εκδώσεις ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό φρόντισε να ξεκινήσεις, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ το:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Μέσα σε ένα χρόνο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την μορφή Home Study Course όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τί πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Ωστε αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, μέσα σε ένα χρόνο:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του.

  • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Να έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Aν θέλεις λοιπόν ΦΕΤΟΣ να γράψεις και να εκδώσεις ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε θα είναι χαρά μου να συμμετέχεις!

Μπορείς να ξεκινήσεις, σήμερα κιόλας, απολαμβάνοντας σημαντική προνομιακή έκπτωση που είναι σε ισχύ για λίγες ημέρες ακόμη.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είσαι καλά!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #πωςναβρωτιτλογιατοβιβλιομου #τεχνικεςσυγγραφης #τεχνικεςσυγγραφηςβιβλιου #τεχνικεςσυγγραφηςμυθιστορηματος #τεχνικέςσυγγραφήςμυθιστορήματος #οδηγιεςγιασυγγραφημυθιστορηματος #πωςναγραψετεεναπραγματικακαλομυθιστορημα #εφαρμογεςγιαναγραψειςβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #σεμιναριασυγγραφηςβιβλιου #δημιουργικηγραφηοδηγιες

bottom of page