Μια παράγραφο σε κάθε βιβλίο που το αναγνωστικό κοινό καλωσορίζει ΠΑΝΤΑ πολύ ευχάριστα!


Θέλω να ξέρεις πως κάθε σκηνικό, αλλά και κάθε τόπος, είναι μια ακόμη ευκαιρία που έχεις στα χέρια σου ως συγγραφέας για να βελτιώσεις ακόμη πιο πολύ το μυθιστόρημά σου και να το κάνεις να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Δίνεις αυτές τις ευκαιρίες στο χειρόγραφό σου;

Να θυμάσαι πως όσο εμείς αλλάζουμε αλλάζει και η αίσθησή μας για ένα συγκεκριμένο μέρος και το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και για τους ήρωές σου.

Όπως για παράδειγμα η ανάμνηση μιας πόλης μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την αίσθηση που έχουμε για την ίδια πόλη σήμερα, αν μάλιστα σήμερα έχουν συμβεί μέσα μας μια σειρά από αλλαγές που μας κάνουν να βλέπουμε, αλλά και να βιώνουμε, τον ίδιο τόπο διαφορετικά, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και για τους ήρωές σου.


Φρόντισε λοιπόν οι ήρωές σου να βρίσκονται ή να επισκέπτονται τόπους, μέρη και σκηνικά τα οποία θα αποκαλύπτουν αλλαγές, ωρίμανση, αλλά θα είναι μια  ευκαιρία στα συγγραφικά σου χέρια ώστε για λίγο ο χρόνος να παγώνει για χάρη των αναγνωστών σου, και οι ήρωές σου εκείνες τις στιγμές θα μας φανερώνουν την εσωτερική αλλαγή τους, την ωρίμανσή τους, τις διαπιστώσεις και τις διαφορές τους από το παρελθόν.

Το να περιγράφεις μέσα σε μια παράγραφο –τουλάχιστον– την ψυχολογία του τόπου και πώς αυτή αντανακλά στον ήρωά σου είναι συνήθως ένα κομμάτι μέσα στο βιβλίο που το αναγνωστικό κοινό καλωσορίζει πολύ ευχάριστα.

Σκέψου… είχες ως παιδί κάποιο μέρος όπου είχες συνδεθεί μαζί του;

Τι συμβαίνει μέσα σου κάθε που θα τύχει να το επισκεφτείς ή ακόμη και να το σκεφτείς;

Το να ζωντανεύεις τον κόσμο του βιβλίου σου είναι συνήθως κάτι πολύ παραπάνω από το να μας δώσεις απλές παραγράφους περιγραφής.

Ένας τόπος είναι πιο ζωντανός μέσα από τα μάτια και την ψυχή των ηρώων.

Το πώς τους αλλάζει και τους επηρεάζει, αλλά και το πώς οι ίδιοι αλλάζουν και επηρεάζουν τον όποιο τόπο ή σκηνικό είναι μέρος από το κλειδί που κρατάς στα χέρια σου για την επιτυχία σου ως Συγγραφέας καλών βιβλίων!

Κι επειδή όπως καταλαβαίνεις για μια ακόμη φορά η Συγγραφή είναι Τέχνη και Τεχνική μαζί... για να βάλεις σε εφαρμογή την παραπάνω γνώση, να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το ταλέντο σου ως Συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και να κάνεις το βιβλίο που γράφεις ή θα γράψεις σύντομα, πιο συναρπαστικό και αληθινά καλό, όσον αφορά το συγκεκριμένο δεδομένο ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

BHMA #1

Διάλεξε μια στιγμή κορύφωσης, αλλαγής ή έντασης του ήρωά σου.

Πού λαμβάνει χώρα αυτή η στιγμή;

Ποιο είναι το σκηνικό και ο τόπος;

BHMA #2

Γράψε μια παράγραφο όπου θα μας περιγράφεις το πώς νοιώθει ο ήρωάς σου σε σχέση με τον τόπο. Άρχισε να γράφεις τώρα…

BHMA #3

Χρονικά πήγαινε μια βδομάδα πριν ή μια βδομάδα μετά και «επέστρεψε» τον ήρωά σου στο ίδιο μέρος.

Γράψε μια παράγραφο για το πώς νοιώθει ο ήρωάς σου σε σχέση με τον τόπο τώρα.

Άρχισε να γράφεις…

BHMA #4

Ποιο είναι το σκηνικό/τόπος που επαναλαμβανόμενα εμφανίζεται στο βιβλίο σου;

Ποιανού οπτική γωνία έχουμε πιο συχνά για τον τόπο/σκηνικό αυτό;

Μέτρησε πόσες φορές ο πρωταγωνιστικός σου χαρακτήρας βρίσκεται σε αυτόν τον τόπο.


Κάνε μια λίστα και βρες τουλάχιστον ένα λόγο που κάθε φορά που επιστρέφει ο ήρωάς σου σε αυτόν τον τόπο αλλάζει η οπτική του γωνία και αίσθηση για τον τόπο/σκηνικό.


Ξέρω ότι μπορεί να είναι παραπάνω κόπος για κάποιους από εμάς, αλλά αξίζει τον κόπο. Εμπιστεύσου με!

ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι η επόμενη Συγγραφέας / ο επόμενος Συγγραφέας που θα μας παρουσιάσει αυτό το νέο βιβλίο για το οποίο όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!


Μάλιστα, αν θέλεις, μπορούμε να βαδίσουμε ΜΑΖΙ τα βήματα αυτής της συναρπαστικής και μαγευτικής διαδρομής γιατί πλέον είναι στην διάθεσή σου το:


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.