Μια Ιστορία Αγάπης Που Φανερώνει Ό,τι Η Συγγραφή Είναι Τέχνη + Τεχνική Μαζί!


Μαρία Γούσιου Νίκος Σαπουντζής

"Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές… Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν… ένα αυτί να τους ακούσει …και μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει!"

-Μικρός Πρίγκιπας

Και ο σημερινός μου καλεσμένος είναι ακριβώς αυτό για την ζωή μου. Πρόκειται για έναν χαρισματικό και πολυτάλαντο συγγραφέα και επαγγελματία. Πρόκειται για έναν, σπάνιας ομορφιάς και ποιότητας, άνθρωπο.

Είναι ο πιο σημαντικός άνδρας στον πλανήτη γη (με μένα...), ο άνδρας μου.

Είναι ο Νίκος Σαπουντζής, Life & Business Coach, Nlp Trainer, Seminar Leader, Speaker, δημιουργός του www.Love-School.gr και Συγγραφέας.

Είναι ο άνθρωπος που όπως πιστεύω ακράδαντα (με αφορμή ένα προσωπικό μας περιστατικό) μου τον έστειλε η Παναγία για να με κάνει ευτυχισμένη, να γεμίσει γαλήνη και πληρότητα την ψυχή μου, να μου δίνει έμπνευση, κίνητρα, δύναμη, να με κάνει να γελώ και να μου θυμίζει να ακολουθώ τον δρόμο της ψυχής και των ονείρων μου.

Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω απεριόριστα για πάρα πολλούς λόγους.

Είναι ορκισμένος μαθητής μου, έχει παρακολουθήσει όλα τα προγράμματά μου, έχω επιμεληθεί προσωπικά όλα του τα βιβλία και έχει γράψει ένα καταπληκτικό παραμύθι, για το οποίο θα κουβεντιάσουμε σήμερα.

Έχει γράψει (μαζί με μια μικρή ομάδα μαθητών μου) ένα σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που διεξάγει στην Αγγλία, ενώ μετά την βράβευσή τους το Hollywood έχει δείξει ενδιαφέρον για το σενάριο αυτό.

Έχει γράψει 3 μη-λογοτεχνικά βιβλία ως Coach και φέτος το καλοκαίρι, θέλει να γράψει το νέο του βιβλίο, το 4ο βιβλίο του στην σειρά, με αφορμή όσα του έχουν διδάξει οι πελάτες του.

Η Συγγραφή έγινε αφορμή να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να ερωτευτούμε, όταν ο Νίκος ήρθε στο Εργαστήρι Συγγραφικής Τέχνης όπου δίδασκα στην Θεσσαλονίκη και η Συγγραφή παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της οικογένειάς μας.

Το σπίτι μας είναι γεμάτο βιβλία και βιβλιοθήκες (ένας συγγραφέας οφείλει να είναι και ενεργός αναγνώστης), καθημερινά γράφουμε οικογενειακώς (ακόμη και η μικρή μας κόρη... ζωγραφίζει και γράφει τα δικά της βιβλία και φυσικά μετά, για να τα διαβάσουμε, μας τα πουλάει και βάζει τα χρήματα στον κουμπαρά της!...) και διαρκώς, επίσης οικογενειακώς, έχουμε ιδέες και εμπνεύσεις και θέλουμε να γράψουμε νέα βιβλία.

Με αφορμή το παραμύθι του Νίκου, "Ένα Τοσοδούλι “ρ” Στη Χώρα Του Διαφορετικού" που κάθε φορά που το διαβάζω στην κόρη μας κλαίω από συγκίνηση... ιδιαίτερα προς το τέλος του, για το μήνυμα που μεταφέρει σε όλους μας, και όχι μόνο στα παιδιά...

Ο Νίκος, με την Χάιδω Μαγούνη, θα μιλήσουν σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που εργάζονται με τα παιδιά, στα πλαίσια ενός Δωρεάν Workshop που σκοπό του έχει να θυμηθούμε την δύναμη της φαντασίας, της θέλησης και της πίστης στον εαυτό μας.

Γι' αυτό κι εγώ σήμερα του ζήτησα να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του ως Συγγραφέας, αλλά και τον ρόλο που η Συγγραφή παίζει στην ζωή του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θα τον ακούσεις να λέει:

  • Πως όταν αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε.

  • Γιατί πιστεύει και ο ίδιος πως η Συγγραφή είναι Τέχνη και Τεχνική μαζί.

  • Πού και πώς βρίσκει την θέληση να γράψει.

  • Ποιες είναι οι δυσκολίες για να πετύχει κανείς ως Συγγραφέας και πώς να τις υπερνικήσεις.

  • Μας μιλά για την συγκίνηση και την περηφάνια που και ο ίδιος ένιωσε όταν έπιασε στα χέρια του το πρώτο αντίτυπο αυτού του παραμυθιού και για την "μαγική" επίδραση που έχει μια τέτοια εμπειρία/στιγμή σε εμάς τους συγγραφείς.

  • Πώς κατάφερε να γράψει το πρώτο draft αυτού του παραμυθιού (που είναι από τα μεγάλα σε όγκο παραμύθια) μόλις μέσα σε ένα απόγευμα.

  • Μας συμβουλεύει για το πως να ξεπερνάμε τις ανασφάλειες που μπορεί να έχουμε όλοι μας κατά καιρούς ως Συγγραφείς.

  • Και μας εξηγεί πώς και γιατί η Συγγραφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην επαγγελματική του ζωή ως Life & Business Coach.

Ο Νίκος είναι μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη ενός ανθρώπου, ενός Επαγγελματία κι ενός Συγγραφέα που μας φανερώνει πως όταν θέλεις να κάνεις ένα όνειρό σου πραγματικότητα, πλέον οι άνθρωποι, η τεχνολογία και η γνώση είναι στην διάθεσή σου για να σε βοηθήσουν, να σε καθοδηγήσουν, αλλά και να σταθούν πλάι σου, ώστε να επιτευχθεί αυτό που ακριβώς επιθυμείς!

Δεν υπάρχει βιβλίο και επιτυχία που να μην μπορείς να κατακτήσεις.

Δεν υπάρχει Online/Ψηφιακή Επιχείρηση ή Online Παρουσία Συγγραφέα που δεν μπορείς να δημιουργήσεις.

Γι' αυτό, αλλά και για άπειρους ακόμη λόγους, τον θαυμάζω απεριόριστα και γι’ αυτό και του ζήτησα να μας μιλήσει σήμερα, ώστε όλοι μαζί να μάθουμε μέσα από την ίδιο, τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Τα Bιβλία του Nίκου:

Ένα Τοσοδούλι "ρ" Στην Χώρα Του Διαφορετικού

Το μικρό και σκανταλιάρικο «ρ», θέλοντας να δει τι υπάρχει πέρα και έξω από το «Βιβλίο Που Έχει Όλες Τις Απαντήσεις», το μέρος όπου ζει, παρακινούμενο από το θαυμάσιο θαυμαστικό, και το πάνσοφο «Ω» φεύγει καβάλα στον Πήγασό του για την «Χώρα Του Διαφορετικού».

Εκεί συναντά ένα ιερογλυφικό, ένα ιδεόγραμμα κι έναν αριθμό που το βοηθούν να καταλάβει πως προορισμός του είναι να προσφέρει αγάπη, βοήθεια, κατανόηση και φιλία σε όποιον την έχει ανάγκη. Ένας δρόμος που μαθαίνει να επιλέγει με την καρδιά και την φαντασία του, μέσα από τόλμη και πίστη.

Έτσι, όταν συναντά τον Πασχάλη να κλαίει επειδή δεν μπορούσε να πει το «ρ» και τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν, το μικρούλι «ρ» ξέρει πολύ καλά τι να κάνει και τι να πει για να τον βοηθήσει.

Ένα παραμύθι για παιδιά, από τον Νίκο Σαπουντζή, Life & Business Coach, που φανερώνει την δύναμη της φαντασίας, της θέλησης και της πίστης στον εαυτό τους. Τους βοηθά να αποδέχονται την διαφορετικότητα, και να προσφέρουν αγάπη, βοήθεια, κατανόηση και φιλία σε όποιον και σε ό,τι το έχει ανάγκη.