top of page

Πώς χάρη σε αυτό 11χρονο παιδί έγινα μια πλούσια και επιτυχημένη Συγγραφέας/Coach, Γυναίκα + Μαμά!


Αυτή είναι η κόρη μου που την περασμένη Δευτέρα είχε τα γενέθλια της, έγινε 11 χρονών και μου προσέφερε μέχρι τώρα 500.000 ευρώ.


Κι αν ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΕΛΕΙΣ αυτή την εποχή να ανατρέψεις την οικονομική και επαγγελματική σου κατάσταση προς το καλύτερο, τότε η σημερινή μου εξομολόγηση είναι για σένα και επιβάλλεται να αφιερώσεις τα δύο λεπτά που θα χρειαστείς για να διαβάσεις το post μου μέχρι το τέλος.


Γιατί αυτό το παιδί, πέρα από τις εμπειρίες της μητρότητας, έγινε αφορμή να πάρει μια άλλη διάσταση η Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας, Coach, Online Educator... και να δημιουργηθεί το Writing Online, η Online/Ψηφιακή Επιχείρησή μου, που φέτος σπάει το "φράγμα" του μισού εκατομμυρίου ευρώ σε εισπράξεις.


Και σήμερα σου γράφω όχι για να καυχηθώ για το κατόρθωμα αυτό, ούτε για να μου πεις ευχές για τα γενέθλια της, αλλά γιατί θέλω να σου αποκαλύψω τα βήματα και τον μηχανισμό πίσω από αυτή την επιτυχία επειδή θέλω να σε βοηθήσω.

Αληθινά, ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου... ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ, μέρες και εποχές που όλοι μας βιώνουμε.

Γι' αυτό αν είσαι Συγγραφέας, Coach, Γυναίκα (μαμά ή όχι...) αν είσαι Εducator (με όποια μορφή και για οποιοδήποτε αντικείμενο) ή ακόμη κι αν δεν ξέρεις ποιο θα μπορούσε να είναι το δικό σου προσωπικό αντικείμενο ακόμη...

Επίτρεψέ μου να μοιραστώ μαζί σου την προσωπική μου ιστορία που ονομάζω Money + Laptop Freedom Project και το μυστικό πίσω από αυτή την επιτυχία που χτίστηκε πάνω σε ΔΥΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Όταν έμεινα έγκυος στην Αναστασία με αφορμή επιπλοκές της εγκυμοσύνης αναγκάστηκα να μείνω στο κρεβάτι 7,5 μήνες από τους 9.

Πολύ αυστηρή κατάκλιση και με δική μου ευθύνη πήγαινα στην τουαλέτα (η γυναικολόγος επέμενε να αποφεύγω και αυτή την μετακίνηση). Σκέψου πως δεν σηκωνόμουν ούτε για φαγητό.

Έτσι, ως δασκάλα/coach που δίδασκα με την φυσική μορφή (μέσα στην τάξη) σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο και αμειβόμουν με αφορμή τις υπηρεσίες που παρείχα, επαναλαμβάνω... με την φυσική μου μορφή.

Από την στιγμή που δεν μπορούσα να μπω στην τάξη εκείνη την χρονιά, το προσωπικό μου εισόδημα ήταν ένα ωραιότατο ΜΗΔΕΝ.

Επίσης, ως γυναίκα, μέλλουσα μαμά και επαγγελματίας, δεν είχα καμία άλλη πηγή εισοδήματος, ούτε οικογένεια που να είναι τόσο εύπορη που να μην με νοιάζει και να μην με απασχολεί το θέμα αυτό. Ούτε κάποιο Plan B που να είναι στα σκαριά.

Επιπλέον, τότε ήταν που για πρώτη φορά ακούσαμε την φράση "οικονομική κρίση" και στα πλαίσια αυτής της νέας πραγματικότητας που βίωνε η Ελλάδα, ο Νίκος, ο άνδρας μου και ο πιο τέλειος σύντροφος (για μένα!) και ιδανικός πατέρας για την κόρη μας!... έχασε σχεδόν το 90% των εσόδων του και επίσης δεν υπήρχαν από την πλευρά του, ούτε αποταμιεύσεις, ούτε εύπορη οικογένεια, ούτε κάποιο back up plan.

Πέρασα το σύνολο της εγκυμοσύνης μου μέσα στο απόλυτο άγχος, αγωνία και συμπτώματα πανικού, γύρω από το οικονομικό μας ζήτημα που απαιτούσε άμεση και οριστική λύση, και σε μια εποχή που όλα γίνονταν πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα σε σχέση με το θέμα των χρημάτων και των όποιων επαγγελματικών ευκαιριών.

Κι εγώ ήμουν ακίνητη, πάνω σε ένα κρεβάτι, και όταν θα σηκωνόμουν, θα έπρεπε να ήμουν "κλεισμένη" σε ένα σπίτι για να φροντίζω το μωρό μου.

Και ήταν τότε... που ξαπλωμένη σε εκείνο το κρεβάτι, σε ένα από τα υπνοδωμάτια του πατρικού μου σπιτιού (για να με φροντίζει επί 7,5 μήνες η μητέρα μου) αναγνώρισα για πρώτη φορά πως όταν έχεις ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ + ΧΡΗΜΑΤΑ σε πληρότητα και ισορροπία, που ο καθένας ορίζει για τον εαυτό του, την ζωή και την οικογένειά του, το περιεχόμενο των λέξεων, πληρότητα και ισορροπία... τότε και μόνο τότε, έχεις γερές βάσεις για να έχεις ΕΥΤΥΧΙΑ.

Κι εγώ είχα Υγεία (ή με την βοήθεια των γιατρών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούσα να την διατηρώ), είχα ΑΓΑΠΗ, όπως ακριβώς την είχα ονειρευτεί, κι ακόμη καλύτερη με τον Νίκο στο πλάι μου, αλλά δεν είχα χρήματα... κι αυτό μου προκαλούσε τόση μεγάλη ανασφάλεια, φόβο και πανικό, άλλαζε ακόμη και τον τρόπο που ανέπνεα, ένιωθα ασφυξία.

Κι αυτή η έλλειψη (χρημάτων και οξυγόνου) δεν μου επίτρεπε να βιώνω Ευτυχία. Έτσι δεν χαιρόμουν "όπως έπρεπε" ούτε την πρώτη μου εγκυμοσύνη, ούτε την σχέση μου με τον άνδρα μου που τον περίμενα κοντά στα 10 χρόνια για να έρθει στην ζωή μου, ούτε τις πρώτες πολύτιμες στιγμές της μητρότητας, γιατί με απασχολούσε πολύ το οικονομικό και επαγγελματικό μας ζήτημα.

Και τότε ήταν που συνειδητοποίησα (για πρώτη φορά τόσο έντονα) πως η κοινωνία μας είναι με τέτοια μορφή δομημένη που με εξαίρεση τον καλό χαρακτήρα/προσωπικότητα και την αληθινή αγάπη, για όλα τα υπόλοιπα χρειάζεσαι ΧΡΗΜΑΤΑ.

Και πως χρειάζεσαι χρήματα, για να έχεις ελευθερία κινήσεων και επιλογών.

Για την υγεία, την εκπαίδευση, την καθημερινότητα, την υλοποίηση ονείρων και εμπειριών, για να προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς και έχει ανάγκη, για να πας οπουδήποτε, για να κάνεις σχεδόν οτιδήποτε, χρειάζεσαι... λίγα ή πολλά περισσότερα, ΧΡΗΜΑΤΑ.

Κι εγώ δεν είχα χρήματα. Και δεν ένοιωθα ούτε ελεύθερη όσον αφορά τα θέλω, τα όνειρα και τους στόχους μου, ούτε ασφαλής.

Είχα ένα μωρό στην κοιλιά μου... σε λίγες ώρες θα το είχα και στην αγκαλιά μου, αλλά για μια ώρα ανάγκης, ή ακόμη και για τα μηνιαία βασικά μας έξοδα, τα χρήματά μας ήταν ελάχιστα, λίγα, ή και κάποιες φορές δεν υπήρχαν.




Και ναι, υπήρξαν στιγμές που η μόνη μας περιουσία σε χρήματα ήταν 150 ευρώ ή 400 ευρώ το πολύ.


Μάλιστα, τον δεύτερο μήνα μετά την γέννηση της Αναστασίας, ζήτησα δανεικά από την μητέρα μου για να πληρώσουμε το ενοίκιο του σπιτιού μας.


Κι αυτή η εμπειρία ήταν καθοριστικής σημασίας για την αλλαγή μου. Ένιωσα ντροπή κι ένιωσα θυμό με μένα και για μένα.


Πώς στο καλό είχα φτάσει στα 37 μου, είχα έναν υπέροχο άνδρα, μια υπέροχη κόρη στην αγκαλιά μου, δούλευα από τα 19 μου και δεν είχα λύσει το οικονομικό μου θέμα και πώς στο καλό είχα επιτρέψει να βρεθώ σε αυτή την κατάσταση;


Δεν θα έπρεπε σε αυτή την ηλικία αυτό το θέμα να το έχω λυμένο;

Και τι στο καλό έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια που δούλευα, δεν είχα άλλες υποχρεώσεις και δεν είχα προβλέψει μια τέτοια κατάσταση;


Κι από τότε... στο σήμερα.

Και στον περασμένο Οκτώβρη, που πλήρωσα με μετρητά το καινούριο αυτοκίνητο της οικογένειας και είτε πήγαινα για καφέ με μια φίλη και της κερνούσα τον καφέ της, ή πλήρωνα το SUV της οικογένειας με μετρητά, η αίσθηση στο στομάχι μου και η ηρεμία στο μυαλό μου ήταν ακριβώς η ίδια.


Κι από τότε... στο σήμερα.

Και στον πανηγυρισμό μου, γιατί πλήρωσα πέρσι την μεγαλύτερη εφορία της ζωής μου και ο λογιστής μου έλεγε πως "παίζει" να είσαι η μόνη πελάτισσα μου που χαίρεται για την εφορία της.


Αλλά εγώ χαιρόμουν γιατί αυτή η μεγάλη εφορία σηματοδοτούσε και την καλή πορεία των οικονομικών μου και πλέον είχα μέσα μου τις γνώσεις, τις πρακτικές και τον τρόπο σκέψης μιας Αυτοδημιούργητης Wealthy Woman, που ταυτόχρονα είναι και μαμά, Συγγραφέας και Coach και Educator.

Και είναι εδώ για να βοηθήσει, να εμπνεύσει, να δείξει...


Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό μου που ανέτρεψε την παραπάνω κατάσταση; ΜΟΛΙΣ 2 ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Κι ακριβώς εκεί εστίασα την προσοχή, την εκπαίδευση, τον χρόνο και την ενέργειά μου, από την στιγμή που ήρθε η Αναστασία στην ζωή μας μέχρι και σήμερα.


Εστίασα λοιπόν όλη μου την προσοχή...


Στο πώς να φέρω στην οικογενειακή μας ζωή Money + Laptop Freedom, ώστε να πάψω να έχω αυτά τα έντονα και πολύ δυσάρεστα συναισθήματα πανικού και ανασφάλειας και θυμού, και άγχους και εγκλωβισμού, που μου προκαλούσε η έλλειψη χρημάτων, αλλά και να μην βρεθώ ποτέ ξανά (και για κανένα λόγο) εξαρτημένη από την φυσική μου παρουσία για να έχω εισόδημα.


Αναγνώρισα λοιπόν (μετά από πολύ κόπο, μελέτη και προσωπική εκπαίδευση και προσπάθεια) πως αν θέλω να έχω στην ζωή μου Money + Laptop Freedom χρειαζόμουν ΔΥΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:


Δεδομένο #1. Να αποκτήσω την γνώση, τον τρόπο σκέψης και τις πρακτικές που εφαρμόζει μια Wealthy Woman όσον αφορά την διαχείριση και την δυναμική των χρημάτων που έρχονταν στα χέρια της.


Γιατί (ευτυχώς!) κατάλαβα από πολύ νωρίς, πως είναι άλλο το να εισπράττεις και να έχεις νέα χρήματα στα χέρια σου και εντελώς άλλο να διαχειρίζεσαι αυτά τα χρήματα σωστά και υπέρ σου.


και

Δεδομένο #2.

  • Αναγνώρισα πως χρειαζόταν να δημιουργήσω μια Online/Ψηφιακή Επιχείρηση που να με ενθουσιάζει και να την αγαπώ, δίχως οι ώρες εργασίας μου, αλλά και η φυσική μου παρουσία να επηρεάζουν το εισόδημά μου.

  • Αλλά ταυτόχρονα να μου αποδίδει μεγάλο ποσοστό κέρδους.

  • Να έχει ροή χρημάτων συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη (και σε μηνιαία βάση).

  • Και αυτή η ροή χρημάτων να αυξάνει συνεχώς μέσα την πώληση βιβλίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών που προσφέρω...

  • Ως Συγγραφέας | Coach | Educator | Γυναίκα... Μαμά | Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας... για τους αναγνώστες/πελάτες/μαθητές μου που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.


Και σήμερα σου γράφω και σου κάνω λόγο για όλα αυτά, γιατί ενώ εδώ και 5 χρόνια (παρασκηνιακά και σε προσωπικό/επαγγελματικό επίπεδο) εργάζομαι στενά με έναν από τους πιο Επιτυχημένους Επιχειρηματίες της Κύπρου και διδάσκω τα δύο παραπάνω δεδομένα... σε κλειστά εκπαιδευτικά coaching προγράμματα και σε αντίστοιχες κλειστές ομάδες mastermind.


Τα διδάσκω και τα δείχνω σε Γυναίκες (μαμάδες ή όχι ακόμη μαμάδες...)- αλλά και σε άνδρες που επιλέγουν να με ακούσουν - που βρίσκονται σήμερα στην κατάσταση που βρέθηκα εγώ 11 χρόνια πριν και θέλουν να αλλάξουν και να ξεφύγουν από αντίστοιχα αδιέξοδα.


Φέρνοντας ΜΟΝΕΥ + LAPTOP FREEDOM στην ζωή τους, ώστε να απολαμβάνουν, και να χαίρονται στο έπακρο την οικογενειακή/προσωπική τους ζωή, δίχως τα χρήματα ή το επάγγελμά τους, να τους βάζει φρένο ή εμπόδια στα όνειρά τους και να αναστατώνει την ψυχολογία και το πνεύμα τους.


Με αφορμή λοιπόν τα όσα αιφνίδια ξέσπασαν στις ζωές μας και τον τελευταίο μήνα, και τις αλλαγές που βλέπουμε να έρχονται - για μια ακόμη φορά - στην καθημερινότητα, τους λογαριασμούς και τα επαγγελματικά μας...


Αν όλα αυτά σε ενδιαφέρουν και σε αφορούν, σύντομα, μέσα από μια νέα Online Επιχειρηματική δράση, θα φανερώσω τα βήματα αυτής της διαδρομής σε ένα πιο ευρύ κοινό, πέρα από αυτό των Γυναικών (και των ανδρών) της Κύπρου.


Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα, μία φορά την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες της δράσης αυτής θα λαμβάνουν ένα προσωπικό μήνυμα (e-mail) από εμένα, που θα τους δίνει πρόσβαση σε γνώση, εμπειρία, έμπνευση και άλλο υλικό που θα αποτελεί...


Τον "χάρτη" για να μπαίνουν σε εφαρμογή τα παραπάνω ΔΥΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ με ένα ξεχωριστό και διαφορετικό βήμα/βδομάδα, ώστε σταδιακά και αθροιστικά, αυτά τα βήματα, βδομάδα την βδομάδα, να φέρουν στην ζωή αυτών που λαμβάνουν την γνώση και εμπειρία αυτή, ΜΟΝΕΥ + LAPTOP FREEDOM.


Κι επειδή για μένα ΕΣΥ είσαι η "άλλη μου οικογένεια" και η μεγαλύτερη έννοια μου, θέλησα να είσαι από τους πρώτους που θα το μάθεις και να έχεις πρόσβαση σε αυτή την γνώση και εμπειρία εντελώς δωρεάν, αλλά και με προβάδισμα έναντι των μελλοντικών ενδιαφερομένων.


Σημαντικό να γνωρίζεις | Πρόσβαση σε αυτή την εμπειρία και γνώση θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο μέσα από από email και σε όσους δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ακριβώς εδώ!


Ενώ αυτή την στιγμή, όλο αυτό το υλικό, δεν υπάρχει πουθενά αλλού διαθέσιμο στο internet και δεν θα υπάρχει αρχειοθέτηση. Δηλαδή ή θα λαμβάνεις τα emails και την πρόσβαση που αυτά θα σου δίνουν ή θα χάνεις το βήμα/υλικό/γνώση της εβδομάδας.

Επίσης, όσοι συμμετάσχουν στην δράση αυτή θα έχουν και την δυνατότητα να στείλουν απεριόριστα emails ερωτήσεων/αποριών σε εμένα προσωπικά για διευκρινήσεις ή ό,τι άλλο χρειαστούν στην πορεία για το θέμα αυτό.




Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει μια φορά την εβδομάδα (κάθε Κυριακή) να λαμβάνεις από εμένα ένα σύντομο email που θα σου λέει τι να κάνεις και πώς να το κάνεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ώστε:

Δεδομένο #1. Να αποκτήσεις την γνώση, τον τρόπο σκέψης και τις πρακτικές που εφαρμόζει μια Wealthy Woman για να φέρεις περισσότερα χρήματα στην ζωή σου, αλλά και πώς να τα διαχειριστείς με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν υπέρ σου.

Γιατί όπως είπα και λίγο πριν είναι άλλο το να εισπράττεις και να έχεις χρήματα και εντελώς άλλο να τα διαχειρίζεσαι σωστά και υπέρ σου.

και

Δεδομένο #2. Αν θέλεις να σου δείξω πώς να δημιουργήσεις μια πολύ επιτυχημένη Online/Ψηφιακή Επιχείρηση:

  • Που να σε ενθουσιάζει και να την αγαπάς όσον αφορά το περιεχόμενο και το αντικείμενό της.

  • Αλλά ταυτόχρονα να σου αποδίδει μεγάλο ποσοστό κέρδους.

  • Να έχει ροή χρημάτων συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη (και σε μηνιαία βάση).

  • Και αυτή η ροή χρημάτων να αυξάνει συνεχώς μέσα από τις πωλήσεις βιβλίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών που θα προσφέρεις...

  • Ως Συγγραφέας | Coach | Educator | Γυναίκα... Μαμά | Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας... για τους αναγνώστες/πελάτες/μαθητές σου που βρίσκονται και σε περιμένουν αυτή την στιγμή διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο.


Τότε θα χαρώ να σε έχουμε κοντά μας και να μοιραστώ μαζί σου τα συγκλονιστικά βήματα αυτής της διαδρομή.

Μάλιστα την επόμενη Κυριακή όσοι θα δηλώσουν το email τους στο Money + Laptop Freedom θα μάθουν τι είναι αυτό που θα έκανα ως ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ, αν σήμερα ξεκινούσα από την αρχή.

Ένα βήμα και μία πρακτική που εξακολουθώ να την εφαρμόζω 11 χρόνια μετά, συστηματικά και ασταμάτητα, και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ως Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας, Γυναίκα/Μαμά, Συγγραφέας/Coach & Educator.

Και ναι, από την επόμενη εβδομάδα μπορείς να βάλεις κι εσύ σε εφαρμογή αυτή την πρακτική, ώστε να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην δική σου Money + Laptop Freedom εμπειρία.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είσαι ανέλπιστα καλά και σε ευχαριστώ που μου αφιέρωσες τον πολύτιμο χρόνο σου, την προσοχή και την εμπιστοσύνη σου.

Θα χαρώ πολύ να σε έχουμε κοντά μας, αν το να έχεις Money + Laptop Freedom στην ζωή σου είναι πραγματικά σημαντικό για σένα αυτή την εποχή.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία



bottom of page