top of page

Μαθητές Μου Βραβεύονται Στο The London Greek Film Festival.


thess7.jpg

Πιστεύω στους μαθητές μου και στην συγγραφική τους ικανότητα!


Ξέρω πολύ καλά πως με την εφαρμογή της γνώσης που μοιράζομαι μαζί τους μέσα από τα σεμινάρια μου μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.


Το έχω δει να γίνεται ξανά, και ξανά και ξάνα…


Κι αυτή την φορά επτά μαθητές μου – νέοι συγγραφείς όλοι τους – διακρίθηκαν και αναγνωρίστηκαν για το συγγραφικό τους έργο, αλλά και για το ταλέντο τους, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, The London Greek Film Festival, για το σενάριο της κινηματογραφικής τους ταινίας με τίτλο: ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ.


Οι Thesseven (όπως έχουν ονομάσει την συγγραφική τους ομάδα) δημιουργήθηκε από την ανάγκη επτά νέων ανθρώπων που θέλησαν να βάλουν στο χαρτί ιστορίες που θα μπορούσαν να γίνουν εικόνες είτε για τον κινηματογράφο, είτε για την τηλεόραση.


Έτσι στις αρχές του 2011, όταν ο Θόδωρος Δαλιάνης, ήταν ο πρώτος που εξέφρασε τις σκέψεις του περί ομαδικής συγγραφής σεναρίου, ο Αχχιλέας Γερομόσχος, ο Παναγιώτης Καραδούκας, ο Πάνος Κεχαγιόγλου, ο Νίκος Σαπουντζής (ο πιο υπέροχος άνδρας στον πλανήτη γη, ο άνδρας μου + πατέρας της νεραϊδοπριγκηπέσας κόρης μας!), η Δέσποινα Θεοδωσιάδου, και η Σοφία Ζάχου, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν δεύτερη φορά.


Καθοδηγούμενοι από την αγάπη τους για την συγγραφή, την επιθυμία τους για οικονομική ελευθερία μέσα από τις λέξεις που επιλέγουν να βάζουν πάνω στο χαρτί, και γνώστες των πιο ουσιαστικών μοντέλων, εργαλείων, και αρχών της επιτυχημένης δημιουργικής γραφής – συγγραφής, μέσω των σεμιναρίων που όλοι τους είχαν παρακολουθήσει, άρχισαν να εργάζονται πάνω στις ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ.


Δες αυτό το ιδιαίτερο και σύντομο επεισόδιο του ΣυγγραφήςTV ΤΩΡΑ. Για την έμπνευση και τα μαθήματα που θα πάρεις, με ευχαριστείς αργότερα!


Το writing-online.gr ευχαριστεί το THE MET HOTEL για την φιλοξενεία του.

Kαι το e-shop του ALTA MODA FASHION, http://www.altamoda-fashion.gr/

Λίγο αργότερα ο Σεραφείμ – Μαξ Ευστρατιάδης, Τεχνικός Σκηνοθέτη, ήρθε να προστεθεί στην ομάδα τους και με την επαγγελματική του εμπειρία και γνώση, να δώσει μια άλλη διάσταση σε όλο το σενάριο.


Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Του Λονδίνου, The London Greek Film Festival, είναι ένα διεθνές σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν την συγγραφή, το σενάριο, τον κινηματογράφο, αλλά και κάθε τι Ελληνικό.


Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθεί και να υποστηρίζει καλλιτέχνες συγγραφείς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ακόμη και ηθοποιούς, από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας όμως το Ελληνικό Στοιχείο μέσα από νέους ταλαντούχους συγγραφείς, και καλλιτέχνες που αγαπούν τον Ελληνικό Πολιτισμό.


Φέτος οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.


Η κριτική επιτροπή είχε πάρα πολλά να κάνει και καθυστέρησε μάλιστα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


Οι απονομή των βραβείων θα γίνει στις 18 του Οκτώβρη στο Notting Hill του Λονδίνου και φυσικά οι ομάδα των μαθητών μου ήδη έχει κλείσει εισιτήρια για να παραβρεθεί εκεί!


Παράλληλα, επέτρεψέ μου, να σε ενημερώσω – και να σε εμπνεύσω ταυτόχρονα, λέγοντάς σου πως το σενάριό τους ήδη βρίσκεται στο Los Angeles.


Αυτή την περίοδο ολοκληρώνετε η μετάφρασή του στα Αγγλικά, με σκοπό να βρεθεί στα χέρια των κατάλληλων ατζέντηδων του Hollywood, που με την σειρά τους θα το προωθήσουν στις κατάλληλες εταιρίες παραγωγής.


Στο βίντεο θα ακούσεις την μαρτυρία τους γι’ αυτή την τόσο συναρπαστικά επιτυχημένη συγγραφική τους διαδρομή.


Ενώ στο link που ακολουθεί θα δεις την πολύ σπουδαία διάκριση που πέτυχε το σενάριό τους στην κατηγορία:

Fiction Feature Scripts [script competition only] (σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους)

Με τον τίτλο: Spartan shields. Written by “thesseven|” (Theodore Dalianis, Serafim “Max” Efstratiadis, Achilleas Geromoschos, Panos Karadoukas, Panos Kechagioglou, Νikos Sapountzis, Despoina Theodosiadou, Sofia Zachou). Greece, 2013.


http://www.londongreekfilmfestival.com/lgff2013filminfo/spartanshields.htm


Καλή τύχη παιδιά!


Κάνετε τόσο εμένα προσωπικά ως δασκάλα, αλλά και όλους μας, πολύ υπερήφανούς.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία για την συνέχεια.


Επίσης, όπως έχω ξαναδηλώσει, ένα από τα πιο υπέροχα συναισθήματα στην ζωή είναι το ότι έχουμε ο ένας τον άλλο – η δύναμη αυτής της ομάδας, της συγγραφικής κοινότητας που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το site.


Νοιώθω τόση ευγνωμοσύνη για όλη την θετικότητα, την αγάπη και την υποστήριξη που πάντα μοιραζόμαστε ο ένας με τον άλλο.


Γι’ αυτό σε παρακαλώ αφιέρωσε ένα λεπτό για να αφήσεις στο χωρίο των σχολίων τα δικά σου συγχαρητήρια για την διάκριση αυτής της υπέροχης συγγραφικής ομάδας, αλλά και ό,τι άλλο εσύ νοιώθεις, σκέφτεσαι και επιθυμείς.


Όπως πάντα σε ευχαριστώ που διαβάζεις, βλέπεις και μοιράζεσαι τα βιντεο/μαθήματα συγγραφής!


Με όλη μου την ειλικρινή αγάπη,


Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page